Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Oyuncular Xbox 720'den Neler Bekliyor

Xbox 720'nin daha farklı ve fazla özel oyuna ihtiyacı olacak

      Microsoft'un yeni nesil konsol hazırlığı yaptığı artık herkes tarafından biliniyor. Bu nesilde Xbox 360 ile oldukça iyi bir satış performansı yakalayan Microsoft'un eksikliklerinin de olduğu bir gerçek. O nedenle oyuncuların yeni nesilde Microsoft'tan neler beklediğini ele alalım.
 
1- Yüksek Kalitede Görseller
     Konsol oyuncularının grafik delisi olmadığını konsol dünyasının tarihine baktığımızda "rahatlıkla" söyleyebiliriz. Dreamcast ve Nintendo 64'ün Playstation 1 karşısında bozguna uğraması; DS'in PSP'nin 2 katından fazla satması, 3DS'in Playstation Vita karşısındaki ezici üstünlüğü bunun kanıtı olarak görülebilir. Yani bir konsolu oyuncuların büyük bölümü sadece "süper" grafik veriyor diye satın almıyor.
 
     Yine de oyuncular Microsoft'tan çıktığı dönemde gözlerimize bayram ettirecek; en azından Sony'nin yeni nesil konsoluyla yarışacak düzeyde bir konsol istiyorlar. Her ne kadar Nintendo, Wii U'da farklı bir politika izlese de Xbox'ın oyuncu kitlesi grafiklerin üst düzeyde olmasını önemsiyor. Eğer Microsoft, görsel anlamda Sony'nin çok gerisinde kalırsa bu Xbox'ın oyuncu kitlesini olumsuz etkileyecektir.
 
 
2- Ücretsiz Xbox Live Servisi
    Xbox 360'ın online sisteminin Playstation 3'ün online sistemine göre daha iyi olduğu genel olarak kabul ediliyor. Cross-chat desteği bile bazı multiplayer oyunları Xbox Live'da oynamamız için yeterli bir sebep. Buna rağmen yeni nesilde Sony, Microsoft'tan geri kalmayacak gibi görünüyor. O nedenle yeni nesilde yıllık 60 dolar gibi ücretler ödemek doğru görünmüyor.
 
     Microsoft, Xbox 720 veya adı her ne olacaksa, yeni nesil konsolunda tıpkı PSN Plus gibi ücretli üyelik sunan bir servis hazırlayabilir. Bu serviste hediye oyunlar veya bazı ek içeriklere giriş sağlanabilir; fakat Xbox Live üzerinden online oyun oynamanın ücretli olması Microsoft'u Sony karşısında dezavantajlı bir konuma düşürecektir. O nedenle oyuncular Microsoft'tan ücretsiz online oyun talep edeceklerdir.
 
 
3- Daha Fazla Özel Oyun    
      Bir konsolun çok satmasını sağlayan şeylerden biri de özel oyunlardır. Eğer bu özel oyunların kalitesi yüksekse bu konsolu diğer konsollara tercih edersiniz. Xbox 360'ın özel oyunlar konusunda Sony'nin biraz gerisinde kaldığı inkar edilemez. Her ne kadar Gears of War ve Halo serilerini bu konsolda oynayabilsek de hemen hemen bütün Xbox 360 sahipleri daha fazla özel oyun istiyorlar. Yeni nesilde de bu istekler artarak devam edecektir.
 
     Örneğin 2013 yılına bakalım. Playstation 3 için aklımıza hemen God of War: Ascension, Beyond: Two Souls ve The Last of Us gibi bizi heyecanlandıran oyunlar geliyor. Xbox 360 için ise Gears of War: Judgment dışında (State of Decay PC için de çıkıyor) yüksek kalitede bir oyun aklımıza gelmiyor. Açıkçası Gears of War: Judgment'ı Epic Games'in geliştirmemesi bile oyuna olan ilgiyi azalttı. Microsoft, yeni nesilde daha fazla özel oyunla karşımıza çıkmalı.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Xbox 720 Microsoft Konsol Yeni Nesil Next Generation
Nintendo 3DS için Swords & Soldiers 3D Duyuruldu Metacritic'teki En Kötü Konsol Oyunları
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

:::LOSTPLANET:::

2.1.2013 14:48:50

0
2 rakip konsola da sahibim . ps3 tarafında epeyce exclusive varken xboxımda aklımda kalanlar geow serisi , halo , forza , fable geliyor . Benim için ya ps3 ya da xbox seçme olayı önemsiz tek 1 oyun bile 2 konsolu da almama sebeptir . durumunuz varsa 2sini de alın , rahat edin .

BSC Misafiri

31.12.2012 12:34:34

0
Okuduğunu anlamakda sıkıntı çekiyorsun herhalde. Bi daha oku.

tizar

31.12.2012 03:07:14

-1
quote:

Orijinalden alıntı: TheBladeRunner @tizar http://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-Yeni_Metronun_PC_ve_X360_Surumleri_Ayni_Kalitede-33133.htm al yukarda haberi var arti olarak Metro Last Light Night degil muhahahaha.Pc de korsana engel gelmedigi surece konsol dan cok daha kaliteli yapimlar bekleme.Onumuzdeki senede ayni senaryolar olucak.Bu nesilde pc AA ve cozunurlukden pacayi yirtti ama yeni nesiller de ne AA ne de cozunurluk sorunu kalmayacak o zaman ne yapacaklar cevap en az 3 yil hic bi sey sonra neslin sonlarina yaklasildiginda pc ye az biraz ozen gostermeye baslarlar zaten sonra da baska nesil gelir muhaaaa haaa bu arada pc oyuncusuyum ve fanboy fala da degilim sizin gibi ama maalesef gercekler cok aci!
ulan adam haberde oynanış demiş oynanış grafiksel olarak fark olmaması diye bir ihtimal yok! o dediğin anca oyunun tüm ayarlarını sınırlama engel koyar iseler olur low 720p den yukarısına çıkaramazsın al sana konsolla aynı kalite böyle birşey mümkün mü? grafikler sınırlanınca bu pc nin konsol karşısında kaybettiği mi anlamına geliyor? yoksa konsol platformunun ezikliği anlamına mı geliyor? 8 seneyi geçmiş hurdalar çıkalı arada dağlar kadar fark olmuş sonra pc sürümünü kötü göster ki konsol fanboylar ağlamasın. adam konsol satışları düşmesin diye yalandan açıklama yapmış kıvararak oynanış demiş grafik dememiş! konsol fanboyları üzelmesin o kadar kötü değile getirmiş alın oyunumuzu korkmayın demiş. hadi ikile saçma sapan konuşma hala gelmiş fark olmayacak diyor deli ediyor. metro last light çıktığında pc ultra grafiklerle istediğin konsol u karşılaştır fark uçurumunu gör! arada bariz fark olmazsa üyeliğimi silerim! yiyo mu? silecen mi üyeliğini?

TheBladeRunner

30.12.2012 21:42:24

0
@tizar http://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-Yeni_Metronun_PC_ve_X360_Surumleri_Ayni_Kalitede-33133.htm al yukarda haberi var arti olarak Metro Last Light Night degil muhahahaha.Pc de korsana engel gelmedigi surece konsol dan cok daha kaliteli yapimlar bekleme.Onumuzdeki senede ayni senaryolar olucak.Bu nesilde pc AA ve cozunurlukden pacayi yirtti ama yeni nesiller de ne AA ne de cozunurluk sorunu kalmayacak o zaman ne yapacaklar cevap en az 3 yil hic bi sey sonra neslin sonlarina yaklasildiginda pc ye az biraz ozen gostermeye baslarlar zaten sonra da baska nesil gelir muhaaaa haaa bu arada pc oyuncusuyum ve fanboy fala da degilim sizin gibi ama maalesef gercekler cok aci!

tizar

30.12.2012 21:30:17

0
quote:

Orijinalden alıntı: TheBladeRunner @tizar ahh vahh arkadasim yapma etme eyleme.Goruruz gercekleri bugun Metro gibi bi oyunun bile pc versiyonu konsol ile esit olucak diye direk resmi agizdan bigli geliyor fazla hayal perest olma yeni nesiller su oyunu calistiramaz diye bisey soyleyip kendini alay konusu etme.Gosterilen demolara bak dedigin oyun yaninda cocuk oyuncagi gibi kaliyor arti herkes strateji oyunu sevicek diye bi kaide de hic yok.
metro last night pc ile aynı kalitede olsun dakikası intihar etmezsem şerefsizim! ne içtiysen bana ver lan metro 2033 de gtx680 bile full++ da nal topluyor. konsollara ne zaman 1080p+, dx11, aa, physx geldi ki metro eşit olacak?

TheBladeRunner

30.12.2012 20:36:49

-1
@tizar ahh vahh arkadasim yapma etme eyleme.Goruruz gercekleri bugun Metro gibi bi oyunun bile pc versiyonu konsol ile esit olucak diye direk resmi agizdan bigli geliyor fazla hayal perest olma yeni nesiller su oyunu calistiramaz diye bisey soyleyip kendini alay konusu etme.Gosterilen demolara bak dedigin oyun yaninda cocuk oyuncagi gibi kaliyor arti herkes strateji oyunu sevicek diye bi kaide de hic yok.

tizar

30.12.2012 20:28:27

0
quote:

Orijinalden alıntı: TheBladeRunner

9 kat daha iyi grafiklerle oynarsin sen merak etme :D:D.D bu nesilde hadi uc bes oyun dx11 ile geldi bundan sonraki nesilde ne olucak hic dusundunmu? yine konsol portu oyunlar oynuycaksin kimse pc icin kilini kipirdatmaz.Hele ki gosterilen demolardaki grafikler yakalanirsa pc de extra hic kimse hic bisey yapmaz uzun yillar...
konsol port oyun bile pcde 2 kat konsola giydiriyor pc hiç bir zaman geriye düşmez daima öndedir! senin next gen konsolun rome total war 2 yi bile çalıştıramaz. çok büyük hayaller kurmayın hardcore oyuncular daima pc oynar! strateji oynanmayan konsolu napayım?

TheBladeRunner

30.12.2012 12:50:03

0
quote:

Orijinalden alıntı: tizar Orijinalden alıntı: Haien görsellikte şuanki pc kalitesini bekliyorum pc de adam gibi oyun göremiyoruz ki alayı konsol port ben şu anki oyunlardan en az 2 katı kalite bekliyorum böylece pc de 9 kat tat daha kaliteli oynayabilecez. muhahaha
9 kat daha iyi grafiklerle oynarsin sen merak etme :D:D.D bu nesilde hadi uc bes oyun dx11 ile geldi bundan sonraki nesilde ne olucak hic dusundunmu? yine konsol portu oyunlar oynuycaksin kimse pc icin kilini kipirdatmaz.Hele ki gosterilen demolardaki grafikler yakalanirsa pc de extra hic kimse hic bisey yapmaz uzun yillar...

cengizhan1903

30.12.2012 12:20:39

0
Live bedava olsa on numara olur

tizar

30.12.2012 09:52:17

-2
quote:

Orijinalden alıntı: Haien görsellikte şuanki pc kalitesini bekliyorum
pc de adam gibi oyun göremiyoruz ki alayı konsol port ben şu anki oyunlardan en az 2 katı kalite bekliyorum böylece pc de 9 kat tat daha kaliteli oynayabilecez. muhahaha

stun

29.12.2012 23:46:37

0
pns plus u n bedava oyun atagından sonra xbox live ın şu paralı sisteminin kaldırılması gerek cidden

ozozca

29.12.2012 17:54:58

0
3 maddeye de özellikle 3. maddeye %100 katılıyorum. Ayrıca PC'de nextgen yavaş yavaş başlıyor. Watch Dogs , Star Wars 1313 gibi... Konsollarda da bu kalite minimum olmalıdır. Ve sağlam senaryolu film tadında grafiklerle şahane oyunlar gelmeli. Sadece action olmamalı.

alemburda34

29.12.2012 17:10:16

0
Bir kere en başta söylemeliyim artık xbox live ücretsiz olmalı Sony PsnPlus sistemi çok akıllıca, ve xbox oyunları ps3 göre daha pahalı spotta bile bu fark var. Hem oyuna para veriyorsunuz hemde multiplayer destek veren bir oyunun multiplayer kısmını oynamak için birde xbox live servisine para veriyorsunuz buda sanki aldığınız bir desteğin kilidini açmak gibi birşey. Yeni nesil konsolların hiçte ucuz olacağını düşünmüyorum 1.000 TL - 1.500 TL'ye Türkiye'ye gelir 6 ay sonra 1.500 TL ise 1.000 TL düşeceğini söyleyebilirim. Sonraki düşüşler olur fakat bu sefer fiyat düşüşü daha yavaş olacaktır.

BSC Misafiri

29.12.2012 16:09:17

0
site şevk mı bıraktı kı yorum yazalım...

CILGIN_TURK_96

29.12.2012 15:45:53

0
Sony her zaman hatalarindan ders çikartan bir firma bu seferki konsoldan çok ümitliyim..

X-FI

29.12.2012 15:40:39

0
o yüzden ps.. özel oyunlar daha iyi ve daha fazla ;)

Zenci Forvet

29.12.2012 15:06:40

+1
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri oyunları bedava olsun. sadece konsola para verelim :)
Görmezden gelin bunu.

BSC Misafiri

29.12.2012 14:26:37

0
darkwii PS Vita ile kıyaslamayalım o zaman ps3 ile kıyaslayalım. ps3 kaç sene evvel çıkmıştı? Hmmmm.. Neyse! 3DS'in toplam satış rakamları PS3'ü Japonya'da alt etti ;) KAPİŞ?!

Kazumatr

29.12.2012 13:51:40

0
3Ds ve Vita ne alaka biri diğerinden baya önce çıkmış ve piyasada oyunları fazlasıyla olan bir konsol.Diğeri yeni çıkmış ve hala geliştirilmeye devam eden oyunları var öyle anlatmışki editör sanki iki konsol içinde yıllar geçmiş yeni el konsolları çıkıcak. Xbox 720 ve PS4 grafiksel olarak tatmin etmezse Kazanan Wii U olur kimse o konsollarada boşa para vermek istemez gider ps3 alırım yani ps3 ten daha kaliteli grafikler olmalı oyunlarda artık.

Reppu

29.12.2012 13:12:42

+1
görsellikte şuanki pc kalitesini bekliyorum

BSC Misafiri

29.12.2012 12:49:37

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri oyunları bedava olsun. sadece konsola para verelim :)
oha bu botlar da iyice cozutmaya başladı

BSC Misafiri

29.12.2012 12:49:27

0
ben yenil nesilde xbox başarılı olucagını düşünmüyorum sony bu nesilde microsofta şans vermez bunu bolumsonu ekibide iyi bilir şuda var taktirlik bi durum ps3 le sony xbox 360 satış larını kapatı azda olsa geçti ve arada 1 senelik zaman farkına rahmen ps3 2006 microsft 2005 sony 1 senelik farkı kapattı tebrikler sony microosft yazılım devi sony oyun dünyası microsoft oyun konusunda çok başarısız

TheBladeRunner

29.12.2012 12:46:28

0
editor arkadas grafiklerin konsol oyuncusu icin cok da onemli olmadigini soylemis ve tarihden ornekler vermis dogru ama artik bu nesille olay iyice degisti.Oyuncular konsol da da ust duzey gorsellik bekliyor.PC vs konsol kavgasi en cok bu nesilde yasandi buda konsolun da ust duzey grafik vermesi gerektiginin en buyuk ispatidir. 360 bu nesilde basarili oldu ama exc.oyunlari yuzunden degil multiplatform oyunlarin bu konsolda ps3 e gore daha iyi gozukmesinden dolayi oldu.PS3 de exc.oyunlarla kalitesini konusturdu ve satislarda yine kafa kafaya gittiler. Yeni nesile gelirsek guc olarak benzer donanimlarla gelirlerse yine basa bas mucadele olur gibime geliyor ama biri birinden bariz sekilde ustun donanimla gelirse benim fikrim alir basini gider dedigim gibi artik gorsellik cok onemli.Xbox icin bi onemli noktada sizinde soylediginiz gibi gercekden de cok kaliteli ve bol exc.oyunlara ihtiyaci var.Daha guclu donanimla gelmedikce ve exc.oyunlari bu nesilde oldugu gibi olursa MS bu sefer ciddi yara alir...

4zWo3Rq9

29.12.2012 12:44:49

0
ikisinede aynı oyunlar çıkıyor exc.

veterangamer

29.12.2012 12:33:33

0
2. elde fiyatları iyice düşmüşken iyi bir oyuncunun her iki konsolada sahıp olması gerekir..ikisindede birbirlerinde alternatıflerı olmayan oyunları var..halo ve gears of war ile en iyi fps ve tps xbox ta ama tabi hack n slash olarakta god of war eşsiz bir oyun..ayrıca 2013 tam ps alma zamanı last of us ve beyond çok iyi olacak...

Recharged

29.12.2012 12:27:03

0
Live ücretsiz olmalı ve daha çok ex oyun çıkmalı.Playstation'un ex oyunları Xbox'tan daha iyi konumda.Sırf Gow serisini oynamak için PS3 aldığımı biliyorum.Hoş oynayıp sattım sonrasında.

itachi237

29.12.2012 12:20:55

+1
neden xbox 360 ps3ten daha başarılı olsun ki ? ikisinede aynı oyunlar çıkıyor exc. oyunlar dışında. birinin grafiği azcık iyiymiş kötüymüş pek önemli değil. ama exc.leride sayarsak ps3 xboxtan çok daha başarılı bir konsol. xboxta 2 exc. oyun var onlarıda yere göğe sığdıramıyorsunuz. tamam halo serisi belki başarılı olabilir ama bir god of war serisini yada uncharted serisini haloya değişecek adam tanımıyorum.

CaSsErDoDo

29.12.2012 12:06:48

0
exc oyunları dışında xbox bu nesilde playstationdan her türlü üstündür.gelecek nesilde de başarısını sürdürecektir.xbox live sistemide ücretsiz olmaz.sadece sony gibi oyun verebilir.

BEKOKOBE35

29.12.2012 11:54:33

0
Tamam 360 ps3 ten daha iyi ve daha başarılıydı ama PS4 720 den daha üstün olacak gibime geliyor

drummerdude

29.12.2012 11:50:56

0
Güzel yazı olmuş.Eksilerle artılar tam anlamıyla belirtilmiş.

altunuz

29.12.2012 11:40:42

0
ne diyosun dostum o zaman beleş versin şirket batsın bizde konsolsuz kalalım

darknesssss

29.12.2012 11:39:17

0
grafikte genel oyun piyasasına göre çok büyük bi fark olcağını zannetmiyorum tabii ki şimdiki nesilden çok daha iyi olacaktr

BSC Misafiri

29.12.2012 11:34:19

-2
oyunları bedava olsun. sadece konsola para verelim :)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Xbox 360
+ TAKİBE
AL
54 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız