Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Ouya'nın Oyun Satışları Ne Durumda?


    Genel manada sorunlu bir çıkış gerçekleştiren Ouya'nın satışları da tatmin edici seviyelerde değildi. Ancak bağımsız yapımcılar, Ouya'da beklediklerinden daha fazlasını bulmuşlar. Ouya'ya oyun çıkaran yapımcılara sorular soran Gamasutra, konsoldaki oyun satış durumunu gözler önüne serdi.
 
    Bu oyunlardan Ouya'ya özel çıkan Towerfall'ın satışları, yapımcı Matt Thorson'u mutlu etmiş. Thorson'un belirttiklerine göre Towerfall'ın satışları geçtiğimiz günlerde 2000'i geçmiş. Oyunun tam sürümü 15 dolardan satılıyor. Konsol üreticisine ise her satıştan %30'luk bir komisyon ödeniyor.
 
    Thorson'un dediklerine göre kendisi, Towerfall'ın satışlarından şimdiye dek 21 bin dolar kazanmış. Satışların olumlu seviyelerde ilerlemesi, Thorson'u oyunun PC sürümünü de geliştirme fikrine itmiş. Yani ileride Towerfall'ı PC'lerde de göreceğiz.
 
    Bir diğer bağımsız yapımcı Shay Pierce da Ouya'dan beklediğini alanlardan. Get on Top isimli oyununu Ouya'ya çıkaran Pierce'in oyunu şimdiye dek 9700 kez indirilmiş, 520 kez satılmış. Piere, oyunun satışlarından 728 dolar kazanmış.
 
    Diğer oyunların yapımcılarının Ouya maceraları şöyle;
 
Hidden in Plain Sight: Bu oyun local multiplayer üzerine kurulu olduğundan dolayı yapımcı, elde edilen veriler karşısında şaşırmış. Çünkü yapımcı Adam Spragg, Ouya'nın kötü satışlarından sonra kimsenin ikinci bir kontrolcü almayacağını düşünmüş. Ancak Spragg'in oyunu şimdiye kadar 1.900 adet satmış.
 
Organ Trail: Şimdiye kadar olumlu sonuçlardan bahsettik ama her oyunun Ouya macerası olumlu değil. Organ Trail'in geliştiricisi Ryan Wiemeyer, satışlardan pek memnun değil. Hele de oyunu 13.112 kez indirilip sadece 501 kez satın alınınca. Wiemeyer, Ouya ile ilgili "Saatlerime değdi mi onu bile bilmiyorum." sözünü söylüyor.
 
Bombball: Oyunun yapımcısı E McNeill'in dediklerine göre Bombball'ın kendisine günlük getirisi komisyonla birlikte 21 dolarmış
 
    Bu arada hatırlatalım, haberlerde küçük sayıların bahsi geçiyor fakat bu oyun geliştiricilerinin çoğu için Ouya, ilk deneyim olarak karşımıza çıkıyor. Çünkü bahsi geçen oyunlar gerçekten de düşük bütçeli yapımlar.

Bu haberin bağlantısı
URL
ouya konsol android ev konsolu indie towerfall
Blizzard'dan Valve'a eSpor 'Atağı' GTA V'in PC Sürümü için İmzalar 200.000'i Geçti
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

michael01

23.7.2013 23:59:16

0
- atıyorsunuz tamam fikrinize bir şey demiyorum şuan haberi okudum fakat aynı sorum geçerli Bu konsolda bütün oyunlar bedava olmayacak mıydı?Oyun satışı ne alaka

michael01

23.7.2013 12:43:54

-2
bu konsolun oyunlarının hepsi bedava olmuyacak mıydı? ne satışından bahsediliyor.(haberi okumadım)

BSC Misafiri

23.7.2013 10:12:00

0
Towerfall oyunu çok güzelmiş oynanabilecek bir oyun

BSC Misafiri

23.7.2013 09:30:08

0
Towerfallin soyle bir videolarina baktimda ouya alasim geldi
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Ouya
+ TAKİBE
AL
6 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız