Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Outpost: Infinity Siege Kule Savunma Deneyimi Sunuyor

 
 
Bilim kurgu teması ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan yapım, hem tek oyunculu hem de çevrimiçi eşli oyun deneyimini bizlere sunuyor. Oyunda kule savunma sistemi yer alıyor ancak burada birinci şahıs kamera bakış açısıyla beraber yer alıyor ve istediğimiz şekilde bölgelere doğru ilerleyebilir, buraları işgal etmeye çalışabilir ve daha fazlasını gerçekleştirebiliriz. Kendi binamızı yani bölgemizi kurabildiğimiz ve bu bölgeyi dilediğimiz şekilde savunabildiğimiz ve hatta elimizdeki silahları düşmanlara karşı kullanabildiğimiz yapım da hızlı aksiyon sistemleri yer alıyor ve burada hayatta kalmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz.
 
Hayatta kalmanın başka başka yollarını bulabildiğimiz ve bu oyunda her birinin farklı bir deneyim elde ettiği yapımda çok fazla özelleştirme sistemi ve seçeneği yer alıyor. Bunlarla beraber de kendimize istediğimiz şekilde özelleştirebilir, farklı donanımlarla beraber kendimize yükseltebilir ve daha fazla geliştirmenin kilidini açabiliriz. Bu tarz oyunları elbette eşli olarak bir modu desteklediği için arkadaşlarla beraber oynamak daha eğlenceli bir deneyimin kilidini açabilir. Dolayısıyla, bu oyunu eşli olarak arkadaşlarınızla beraber oynamanızı tavsiye ediyoruz.

Birinci şahıs kamera bakış açısı ile beraber yer alabildiğimiz yapım da kendi bölgemizi yani binamızı savunmaya çalışabiliyoruz. Burada üzerimize gelen düşmanlar ortadan kaldırmak için elimizdeki silahlara güveniyor ve tabancalardan makine tüfeklere, roketlere kadar oldukça fazla ve geniş silah kütüphanesinden bahsedebiliyoruz. Bu silah kütüphanesini dilediğimiz şekilde geliştirebilir ve aynı zamanda istediğimiz şekilde bir dünyayı keşfetmeye çalışıyoruz. Kendi karakolumuzu inşa etmeye çalışabilir ve buralardaki kaynakları toplamak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz.
 
Aynı zamanda oyunda dünyayı keşfederken bir yandan kaynaklar ve donanımlar toplayabiliyor, karakol bölgesini yükseltmek ve geliştirmek için farklı şekillerde birimleri birleştiriyor ve yükseltebiliyoruz. Elbette, bu kendi bölgemizin savunmak için farklı şekillerde savunma kuleleri veya birimlere yerleştirebiliyoruz. Bu birimleri nereye yerleşebileceğine ve nasıl şekilde hamle yapacağına tamamen biz karar veriyor ve bu şekilde istediğimiz gibi ilerleyebiliyor ve kendi savunmamıza daha da güçlendirebiliyoruz. Bu tarz oyunlarda yapacağımız stratejiler ve planlamalar tamamen size ait oluyor. Dolayısıyla, burada her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi savunma sistemine oyuna dahil edebiliyor.
  
 
Karakol sistemlerinin yer aldığı ve kendi bölgemizi kurmaya çalıştığımız yapımda benzersiz silahların olduğundan da bahsedebiliyoruz. Yukarıda bahsettiğimiz gibi bilim kurgu temasının yoğun olduğu bir yapım ile beraber ilerleyebiliyor, kendi bölgemizi savunmak için savunma kuleleri ve birimleri kurmaya çalışıyor ve aynı zamanda bu kule birimlerini dilediğiniz şekilde özelleştirebiliyor ve kişiselleştirebiliyorsunuz. Burada yapacağınız hamleler elbette yukarıda bahsettiğimiz gibi oldukça fazla değişkenlik gösterebiliyor ve benzersiz silah kütüphanesi ile beraber de oyundaki yerinize alabiliyorsunuz. Oyunda yer aldığınız süre boyunca ilgi çekici bilim kurgu silahlarından makine tüfeklere kadar farklı şekillerde performans gösteren silahları elde edebilir ve bunlarla beraber de kendi bölgenizi savunmak için elinizden geleni yapmaya koyuluyorsunuz. Oyunda ilerlediğiniz sürece kendi bölgenize saldıran birçok düşman birliğinin olduğundan bahsedebilir ve onları ortadan kaldırmak için de farklı şekilde ateşlemeler de bulunabilirsiniz.
 
Oyunda diğer taraftan keşif ve hayatta kalma unsurları bulunuyor. Bu unsurlarla beraber kendinizi zorlu bir durum içerisinde bulabilir ve çeşitli oyun özellikleri ile beraber de ilerlemeye başlıyorsunuz. Oyunun kendine özgü harita sistemi bulunuyor. Bu harita sistemi ile beraber farklı haritalara geçiş yapabiliyor ve bu geçişle beraber yine bu haritanın keyfini çıkartmaya çalışıyorsunuz. Harita içerisinde farklı noktalara doğru ilerlemeye başlarken elbette buralarda kaynakları toplamak, kaynakları birleştirmek ve farklı öğeler üretmek oldukça önem arz ediyor. Çünkü bunlarla beraber hem kendi bölgenizi yani karakolunuzu yükseltmeye çalışıyor hem de yeni becerilerin kilidini açmış oluyorsunuz.
 
Farklı şekillerde kendinizi savunabileceğiniz ve kendi bölgenizin kaosa sürüklendiği bu yapımda elbette savaşlara girerek sürekli olarak kendinizi bir aksiyon içerisinde görebiliyor ve benzersiz mühimatlardan ve silah çeşitliliğinden de burada yararlanabiliyorsunuz. Oyunda tehlikelerle ve fırsatlarla dolu farklı bölgelere doğru ilerlerken elbette buralarda hayatta kalmak için her zaman tetikte olmanız gerekiyor. Bu tetikte olma meselesi elbette oyun içerisindeki o gergin atmosferden dolayı kaynaklanıyor. Diğer taraftan oyunda yeni bölgelere doğru ilerlerken oralardaki manzaralarını ve atmosferlerinin de ne kadar değişkenlik gösterdiğini deneyimleyebiliyorsunuz.
 
 

Kule savunma sistemleri ile beraber karşılaştığımız yapımında her bölgenin kendine ait atmosferi, düşman çeşitliliği ve kaynakları bulunuyor. Dolayısıyla buraları dikkat çekici oranda keşfetmek ve bu keşiflerle beraber etrafı araştırmak oldukça önemli. Bu araştırmalarla beraber elbette kendi karakolumuz için güçlü birimleri toplayabiliyor, aynı zamanda kaynakları burada envanterimizi alabiliyor ve farklı çeşitlerle beraber de kendimizi güçlendirebiliyoruz. İşbirliği özelliğinin yer aldığı yapımda diğer taraftan istediğiniz şekilde tek oyunculu bir yapıyla oynayabiliyor ve farklı oyun modlarına da geçiş yapabiliyorsunuz, ancak yukarıda da bahsettiğimiz gibi bu tarz oyunları iş birliği modunda arkadaşlarınızla beraber oynamak çok daha eğlenceli bir deneyimin kilidini açabiliyor.
 
Hem böylece farklı bölgelere doğru hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor, bir arkadaşınız başka bir iş yaparken siz de farklı bölgeleri keşfedebiliyor ve bu şekilde ilerlemenize daha hızlı bir şekilde devam edebiliyorsunuz. Dolayısıyla oyunda yer aldığınız süre boyunca tek oyunculu oynamak yerine elbette arkadaşlarla beraber iş birliği modu içerisinde oynamak çok daha güzel olacaktır.
 
Oyunda aynı zamanda farklı oyun modlarının olduğundan bahsedebilir ve bu tarz oyunlarda elbette oyun modlarının oldukça çeşitlilik göstermesi önemli çünkü oyunun bir yerinden sonra yapılacaklar sınırlı bir şekilde karşımıza çıkabilir ve her zaman yaptığımız aynı hamlelerle oyundan soğuyabiliriz. Dolayısıyla oyunda yer aldığımız süre boyunca farklı oyun modlarının bizlere sunulması ve istediğimiz şekilde ilerleyebilmemiz güzel bir içeriği barındırıyor.
 
Bu nedenle oyunda yer aldığımız süre boyunca hem arkadaşlarımızla beraber savaşa katılabilir hem de sonsuz oyun modu ile sürekli olarak aksiyonlara ve canavarlara dalabiliriz. Sonsuz oyun modu içerisinde yer aldığımız süre boyunca canavar dalgaları sürekli olarak üstümüze geliyor ve onları ortadan kaldırmak için elinizden geleni yapmak durumundasınız. Bu düşman dalgaları dayandığınız yere kadar devam ediyor ve burada elde ettiğiniz kaynakları toplamanıza olanak tanıyor. Dolayısıyla oyunda bu tarz iki farklı modun olduğundan bahsedebilir ve bu modlarla beraber hem kendi bölgenizi daha hızlı bir şekilde geliştirebilir hem de farklı silahlarla oyundaki yenilikleri keşfedebilirsiniz.
 
 

Kendi bölgemizi inşa etmek için elinizden geleni yaptığınız yapımda etrafı keşfetmek oldukça önem arz ediyor. Bu keşiflerle beraber etrafta bir yandan mühimmatlar toplarken diğer yandan ise farklı ve benzersiz silah birimleri ile ilerlemeye başlıyorsunuz. Oyunda tabancalardan bomba atarlarına, roket atarlardan daha farklı silahlara kadar çok çeşitli silah kütüphanesi bulunuyor. Bunun yanı sıra oyunda robotların olduğundan da bahsedebiliyor ve daha çok mecha tarzı bir tema ile burada yer alabiliyoruz.
 
Oyunda yine ekran görüntülerinden ve fragmanlarından görebileceğiniz gibi ortadan kaosa sürüklendiğimiz bir savaş ortamı bize aktarılıyor ve bu kaos ortamı ile beraber burada hayatta kalmaya çalışıyoruz. Elbette savaş ortamının güzel bir şekilde aktarılması ve diğer yandan ise yapay zekanın düzgün bir şekilde işlemesi bu tarz oyunlarda oldukça önemlidir çünkü yapay zekanın kolay göstermesi ve yaptığımız hamlelere karşı herhangi bir tepki vermemesi oyuncuları oyundan soğutan unsurlar arasında bulunuyor. Dolayısıyla oyunda yer aldığımız süre boyunca bu yapay zekanın gerçekten de güzel bir şekilde işlemesini ve yaptığımız hamlelere farklı tepkiler vermesini bekleriz.
 
Oyunun içerisinde yer aldığınız süre boyunca yukarıda bahsettiğimiz gibi işbirliği moduna geçiş yapabilir ve arkadaşlarınızla beraber de burada savaşa katılabilirsiniz. Oyunda farklı şekillerde işbirliği modunda elbette etkinlik günleri bulunuyor. Bu etkinlik günlerinde arkadaşlarınızla beraber savaşa geçebilir ve canavarlarla ve diğer düşman unsurlarıyla mücadele edebilirsiniz. İşbirliği moduyla beraber oyunda arkadaşlarınızdan güç, kuvvet ve takviye ekip alabilirsiniz. Böylece farklı şekillerde ve hızlı bir şekilde oyundaki düşmanları ortadan kaldırabilirsiniz. Yukarıda bahsettiğimiz gibi oyunda sonsuz mod yer alıyor. Bu sonsuz modu içerisinde kendi ustalığınızı sergilemek için istediğiniz gibi çalışmalar yapabilir, taktikler benimseyebilir ve kendinize göre planlamaları ortaya koyabilirsiniz. Dolayısıyla bu modu da denemekten çekinmeyin diyebiliriz.
 
 

Oyun ilk etapta kolay. Daha sonrasında ise elbette zorlu bir içeriği bünyesinde barındırıyor. Çünkü oyunda sürekli olarak düşman orduları üzerimize geliyor ve bu düşman ordularının sayısı gitgide artıyor. Dolayısıyla oyunda sürekli olarak mühimmatlarınız azalıyor ve daha sonra zorlu ve devasa düşmanlarla karşılaşıyorsunuz. Irili ufaklı düşmanların yanı sıra bir de burada patron savaşları bulunuyor. Bu patron savaşlarında onları ortadan kaldırmak ve kendi bölgenizi savunmak oyundaki temel amaçlarınızdan biri olarak karşımıza çıkıyor. Hızlı aksiyon sisteminin yer aldığı yapım şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz. Bağımsız bir ekip tarafından bizlere sunulduğu için elbette oyundan beklentilerinizi düşük tutmakta fayda var. Hem grafik anlamında hem de animasyon ve içerik anlamında belki de sınırlı bir içeriği bizlere sunabilir. Dolayısıyla burada da elbette oyundan zevk almaya bakmak gerekir. Oyunda diğer taraftan yukarıda bahsettiğimiz gibi hem aksiyonun hem de savunma olaylarının sürekli olarak temel olduğunu söyleyebiliriz.
 
 

Farklı haritalara geçiş yapabildiğiniz yapımda kendi mobil bölgenize komuta edebilir, gözetleme alanlarından düşmanların gelip gelmediğini görebilir ve kendi silahlı birimlerinizi burada toplayabilirsiniz. Burada farklı şekillerde stratejilerinizi ve planlarınızı ortaya koyabilir ve ona göre de kendi üssünüzü geliştirebilirsiniz. Elbette burada karakterlerin de bir yapının olduğundan bahsedebilir ve bu karakterlerle beraber de kendi savunma birimlerinizi ortaya koyabilirsiniz. Her savunma biriminin farklı saldırı sistemleri bulunuyor. Dolayısıyla burada farklı şekillerde stratejilere geçiş yapabilir ve bunları kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
 
Keşif ve hayatta kalma unsurlarının bol bol yer aldığı yapımda kendinize ait benzersiz özelliklerle beraber silahlarınızı ayarlayabilir, düşmanların üzerine bu şekilde gidebilir ve kendi bölgenizi korumak için elinizden geleni yapmaya koyulabilirsiniz. Burada aynı zamanda farklı özelliklerde yer alan mühimmatlarla ilerlemeye çalışıyor ve çok daha fazla ayrıntının burada olduğundan bahsedebiliyoruz. Elbette bu tarz oyunlarda çeşitliliğin fazla olması önemlidir ve bu çeşitlilikle beraber de oyundaki yerinizi alabilirsiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Outpost: Infinity Siege
Nvidia'nın Piyasa Değeri Amazon'u Geçti Yeni Kart Oyunu Acolyte of the Altar Yakında Geliyor

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız