Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Oculus, Xbox 360 Kontrolcüsünü Geliştiren Firmayı Satın Aldı


     Oculus bir teknoloji üreticisi olma yolunda bir adım daha attı. Facebook'un Oculus'u almasından sonra şimdi de Oculus, kendi satın almasını yaparak, Xbox 360 kontrolcüsünü geliştiren firmayı bünyesine kattı.
 
     Microsoft'a Xbox 360'ın dizaynı için yardımda bulunan Carbon Design Group, Oculus'un ürün mühendisliği bölümüne katıldı. Oculus henüz duyurmadıkları bir proje için yaklaşık bir yıldır Carbon ile çalışıyordu. Yaklaşık 20 yıldır bu piyasada olan Carbon Design, tüketici ürünleri ve sağlık sektöründeki dizaynlarıyla 50'den fazla ödül sahibi.
 
     Bakalım bu birlikteliğin altından ne gibi bir ürün çıkacak. 

Bu haberin bağlantısı
URL
oculus carbon design group xbox 360 gamepad facebook oculus rift
Guinness Rekoruna Sahip 10 Oyun Hyrule Warriors'da Bir de Impa'yı Görün
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

einhander

29.6.2014 02:26:43

0
oculusun tasarımı uzerındemı calısacaklar yoksa oculusla beraber calısacak bıaksesuarmı tasarlatıcaklar

Gilthaniel

25.6.2014 16:04:28

0
Oyun sektörünü bilmem ama sinema sektörüne 5 yıl içinde yıkım yaşatacak bir proje,ilk amacım film izlemek için almak.

BSC Misafiri

25.6.2014 14:14:55

-1
facebook devrimsel bi proje üzerinde çalışıyo bence sanal gerçekliği üst seviyeye çıkaracaklar galiba ama bu iyi bişey bence

Kasatka

25.6.2014 12:28:41

-1
Oculus benim bildigim 2 yildir beta asamasinda. Yil basinda son surum icin yaz dendi sonra Temmuz dendi ama temmuza dayandik bir haber yok. Uzun sure gelistirme sureci olan seylerde genelde sonuc husran oluyor. Oculus un mantigi aslinda yeni bir sey degil. Aynen 3d teknolojisinin 1950 lere dayandigi gibi. Iki goze farkli goruntu gondermenin en son hali ancak. ANCAK saglik sorunlarinin asilamasi bu teknolojinin en buyuk sorunu. Buyuk ihtimalle de asilamayacak. Asilamazsa ne olur ? Sabit durdugumuz hareket fazla etmedigimiz alanlarda kullanilir (tank kullanimi, ucak araba surmek vs) Bu dediklerim OYUN bazli seyler. Farkli seyler de konusulanlar arasinda. Ornegin Facebook da ucaktan parasutle atlayacak birinin yeni gelistirilecek oculus rift lere steam yapmasi ve o an her kim kafasina oculus takmis ve face ye baganmissa onunda o atlayan kisinin yasadigi deneyimi yasamasi vs vs vs. Ancak dedigim gibi cikis yeri OYUN ODAKLI olan bir cihazin oyunlar alanin da agirligini koymasi su an icin COK AMA COK ZOr (bilerek imkansiz yazmadim) Kafanin hareket etmesi ama vucudun etmemesinden kaynakli vucudun dinamigini bozmasi ve max 30 dakika sonra mide bulantisi kusma bas donmeleri bas agrilari vs. Siz bakmayin youtube de cok eglenen insanlara. Tadimlik her zaman zevklidir. Bkz nintendo 3DS. Kucucuk ekranda 3d deneyimi sunan 3ds nin ilk ciktigi zamanlari hatirlayin. Cogu kisi bas donmesi bas agrisi gibi sorunlar yuzunden geri iade etmek istemisti., Nintendo da O ZAMAN KAPATIN 3d sini canim ( o zaman neden 3ds ki adi ???) diye apple vari (bkz iphone camera sararmasi, apple elinizle kapatin aciklamasi) bir cozum getirmisti. Simdi 3ds de kapatabiliyoruz ama zaten tek amaci 3d goruntu uretmek olan cihazi napacaz ? Tekrar ediyorum, eger su saglik sorunlari cozulmus olsa coktan cihaz cikmis olurdu. Ben sahsen ciktiginda almak istedigim bir cihaz olmasinin yaninda bu teknolojinin de gelir gecer bazi yerler haricinde oyun dunyasinda kabul gorur bir yapim olacagina ihtimal vermiyorum.

ps4

25.6.2014 11:49:10

0
Yerinde bir secim.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız