Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Notch, Minecraft'ı Windows 8'e Uyarlamayacak


   Minecraft'ı bir fenomen haline getiren Notch'un Windows 8 karşıtı söylemlerini daha önceden aktarmıştık. Fakat Notch, bu konudaki görüşüne, diğer firmaların aksine daha fazla bağlı gözüküyor. Markus Persson, son yayınladığı Tweet'lere göre Minecraft'ı Windows 8'e uyarlamayacak.
 
   Kişisel Twitter hesabından konuşan Notch, "Microsoft'tan yeni bir mail aldım, kendileri Minecraft'ı Windows 8'e getirmek için bana bir 'izin' vermek istiyormuş. Cevabım, PC'yi açık platform olarak bırakmaları, bu sektörü dağıtmamaları yönünde oldu." yazısını yayınladı.
 
   Sonrasında ise Notch kararlılığını, "Oyunumu Windows 8 adına yayınlamayacağım. Belki en azından ben, bu kararımla birlikte bazı oyuncuları Windows 8 tehlikesine karşı uyarmış, onları Windows 8'e geçmekten vazgeçirmiş olurum." yazısıyla birlikte sürdürdü.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Minecraft Marcus Persson Notch Mojang Specifications iphone ios xbox 360 kinect
Dishonored'dan Etkileyici Bir TV Reklamı Torchlight 2'nin OS X Versiyonu Biraz Bekletecek
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

28.5.2013 17:50:53

0
Adamsın Notch varya aynı benım gıbı dusunuo Adam Wındows 8 GIBI BOKTAN BISE YOK. en ıyı xp hadı omadı en ıyı 7 wındows 8 de kullanıcı hakımıyetı yok bu ne ya..

BlackBeasT

28.9.2012 03:27:48

0
MS masaüstünde market eklediyse vardır 1 numarası babasının hayrına mı eklemiş metroyu ve marketi masaüstünde saçma 1 kapak gibi duruyor... PCler MS tekeli altında kendince digital pazar yaratıcak sanırım,Gabe Linux pazarı ön plana çıkarması ve Win8e yapımcıların olumsuz yaklaşmasın 1 sebebi vardır yoksa adam neden para'dan kaçsın,PC gibi açık platformda MS neyin dayatmasını yapıyor.heç haz etmem

JiggySaw

27.9.2012 22:41:02

0
quote:

Orijinalden alıntı: oyuncucocuk microsoft windows 8 ile kar peşinde 3.şahıs uygulamalara kısıtlama getirerek microsoft uygulamalarını geçmesini engellemeye çalışıyor,böylece hem uygulamalarda kazanç yapacak hemde microsoft marketinde satışa zorlayacak. haberlerin çocu böyle,alıp deneyenler olursa yada bsc incelerse ben öyle almayı düşünüyorum boşuboşuba uygulamaların kısıtlandığı bir sisteme para dökmek boş ve mantıklı değil.
Arkadaşım uygulamaların kısıtlandığı falan yok, şu an Windows 8 kullanıyorum, Windows 7 de olan, kullandığım bütün programlarımı, oyunlarımı kurdum. Birşeyin kısıtlandığı falan yok, nereden çıkarıyorsunuz bunları?

oyuncucocuk

27.9.2012 22:19:20

0
microsoft windows 8 ile kar peşinde 3.şahıs uygulamalara kısıtlama getirerek microsoft uygulamalarını geçmesini engellemeye çalışıyor,böylece hem uygulamalarda kazanç yapacak hemde microsoft marketinde satışa zorlayacak. haberlerin çocu böyle,alıp deneyenler olursa yada bsc incelerse ben öyle almayı düşünüyorum boşuboşuba uygulamaların kısıtlandığı bir sisteme para dökmek boş ve mantıklı değil.

Sercan Ç.

27.9.2012 21:14:13

0
quote:

Orijinalden alıntı: JiggySaw 3 haftadır Windows 8 kullanıyorum, MSDN üyesi olduğum için tam sürümünü erken edinme fırsatı buldum, herşeyiyle çok güzel bir işletim sistemi olmuş. Windows Store da açıldı ve şu anda program satışları yapılıyor. Yalnız bazılarının iddia ettiği gibi Windows un kapalı bir platform haline gelmesi gibi bir durum yok, hala önceki Windows'larda olduğu gibi istediğimiz yerden program alabiliyoruz, indirebiliyoruz, Windows Store sadece bir alternatif. Ayrıca yine bazılarının iddia ettiği gibi Windows 8 bağımsız üreticilerin önünü kapatmıyor, tam tersine herkesin rahatlıkla yaptığı programları, oyunları sunabileceği bir platform oluşturuyor, ister kullanırsın ister kullanmazsın, sana kalmış. Valve'in Windows 8'e itirazı da bundan dolayıdır, Windows Store Steam'in pazar payını azaltacağı için Valve bundan korkuyor. Ama bu Notch'a ne oluyor onu ben de anlamadım...
Notch'da Windows 7'de direk kendi satıyor sitesinden. Windows 8'de Microsoft store'a koyup kâr alıcak. Notch'da bunu istemiyor anlaşılan. Adam steam'e bile koymuyor oyunu.

Guest-BB2CECC18

27.9.2012 19:17:26

0
Windows 8'e herkes karşı çıkıyor.Windows 8 hakkında bir bilgim olmamasına karşın bu kadar kişinin kötü yorumlar yapması beni windows 8 den soğuttu.

JiggySaw

27.9.2012 18:21:51

0
3 haftadır Windows 8 kullanıyorum, MSDN üyesi olduğum için tam sürümünü erken edinme fırsatı buldum, herşeyiyle çok güzel bir işletim sistemi olmuş. Windows Store da açıldı ve şu anda program satışları yapılıyor. Yalnız bazılarının iddia ettiği gibi Windows un kapalı bir platform haline gelmesi gibi bir durum yok, hala önceki Windows'larda olduğu gibi istediğimiz yerden program alabiliyoruz, indirebiliyoruz, Windows Store sadece bir alternatif. Ayrıca yine bazılarının iddia ettiği gibi Windows 8 bağımsız üreticilerin önünü kapatmıyor, tam tersine herkesin rahatlıkla yaptığı programları, oyunları sunabileceği bir platform oluşturuyor, ister kullanırsın ister kullanmazsın, sana kalmış. Valve'in Windows 8'e itirazı da bundan dolayıdır, Windows Store Steam'in pazar payını azaltacağı için Valve bundan korkuyor. Ama bu Notch'a ne oluyor onu ben de anlamadım...

BSC Misafiri

27.9.2012 17:51:02

0
Microsoft oyunun windows 8'de sorunsuz çalışmasını sağlar sağlamasınada bende windows 8'in tehlike olduğunu düşünüyorum pc'yi bitirmenin ilk adımıdır.

BSC Misafiri

27.9.2012 17:50:53

0
Windows 8 kullanıyorum , minecraft sorunsuz çalışıyor.

gam3hunter

27.9.2012 15:55:54

0
daha önce yeni gelen bir işletim sisteminde bu tür durumlar yaşanmamıştı kimse tablet türü yazılımlara öncelik veriyor demesin o tarz bir durum değil bu kesinlikle firmaların tersine giden bir şey olmalı yada microsoftu diğer firmalara karşı daha da ileriye götürecek bir şeyler ve net bir şekilde kimse dile getirmiyor tamam belki bağımsız yapımları etkileyebilir ama tek sebep bu değildir daha güçlü bir sebep olmalı

Guest-F97E00D06

27.9.2012 15:33:52

0
Aklı olan 7'de veya linux kullanır, microsoft belki steamın bile önünü keser kendi marketi için.

Quirah

27.9.2012 15:18:57

0
quote:

Orijinalden alıntı: sleepnir Arkadaşlar şu Windows 8 tehlikesini kısaca bana özet geçebilecek biri var mı? Şu an Windows 7'de çalışan oyunlarımız 8'de çalışmayacak, uyarlamak falan mı gerekecek? Ya da uygulama marketi tarzı birşey gelecek de sadece oradan mı uygulama satın alabileceğiz?
Uygulama marketi olacak ve Microsoft'un izniyle oraya uygulama konulacak. Bir nevi bağımsız yapımcıların önü tamamen kapatılacak.

MiyopBey

27.9.2012 15:03:14

-1
Umarım Windows 8 sayesinde Linux kullanımı çoğalır.

sleepnir

27.9.2012 15:01:59

0
Arkadaşlar şu Windows 8 tehlikesini kısaca bana özet geçebilecek biri var mı? Şu an Windows 7'de çalışan oyunlarımız 8'de çalışmayacak, uyarlamak falan mı gerekecek? Ya da uygulama marketi tarzı birşey gelecek de sadece oradan mı uygulama satın alabileceğiz?

gorthaur83

27.9.2012 14:57:33

0
viva le resistance!

BSC Misafiri

27.9.2012 14:39:27

-3
Çok konuşuyor bu herif.
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Minecraft ÇOKLU PLATFORM
+ TAKİBE
AL
67 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız