Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Nortec'in Çekilmesine Japonlar da Kızdı

 
    Türk oyun endüstrisi geçen günlerde Nortec'in faatliyetlerini durdurmasıyla çalkalandı. Nintendo ürünlerini yeni bir distribütör gelene dek Türkiye'nin temin edemeyeceği anlamına gelen bu berbat duruma sadece Türk Nintendo severler değil Japon oyuncular da tepki gösterdi.

     Nortec'in Türkiye'den çekilmesi Japonya'nın önde gelen oyun sitelerinden Gamecolumn JP'ye kadar ulaştı ve bununla ilgili bir haber yayınlandı. Yayınlanan haberde bizi ilgilendiren ve yeni bir gelişme olarak kaydedebileceğimiz şu açıklama vardı:

"...Bu duruma karşı Nintendo iki ay içinde hamle yapabilir."


    Habere gelen yorumlarda ise Japon oyunseverler gelişmeye tepkilerini şu sözlerle göstermişler:

"Türkiye, Japonya yanlısı bir ülkeyken bu nasıl gerçekleşebiliyor?"

"Geçen sene de Tayvan'la ilgili sorunlar oldu. Bu sorunlar ülkeden ülkeye farklılıklar gösterebilir ve farklı sebepleri olabilir."


    Japonya basını iyimser tavırla 2 ay içinde Türkiye'ye yeni bir distribütör kazandırabilir diyor. Umarız bu 2 aydan bile kısa olur. Japon oyuncuların Türkiye'deki bu duruma kayıtsız kalmayıp "acımızı" paylaşmaları da işin tek teselli boyutlarından biri sayılabilir.
 
Teşekkürler, Kadir Çakır

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Nintendocu Nintendo 3DS Nintendo 3DS nintendo wii wii u nortec nintendocu
Dark Souls'un PC Duyurusu Önümüzdeki Ay Gelebilir Oyun Çeviri'den Türkçe Dublaj MW 3 Videosu
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

akbirkurt

14.11.2016 23:36:06

0
Distribütörden ne haber? :))))

BSC Misafiri

13.3.2012 17:29:11

0
Valla Yeni bir distribütör bulunur ve darkWii ye katılıyorum Cars 2 oyunun türkçe olması hiçbirşeye yaramadı . Yani Nortec gerçekten kaliteli bir distrinütör değil satığı Oyunlar sürekli 120 den başlıyor Daha Zelda Twilight princess wii oyunu bile 150 ye( Nintendo Classics indirimi olmadan) satılıyo şuan Çok kazık bir fiyat DS oyunları küçücük bir kartuşdan ibaret buna rağmen fiyatı 119 TL

Opricnik

11.3.2012 10:55:22

0
quote:

Orijinalden alıntı: raiden777 Talha Aynacı Femen üyeleriyle birlikte eylem yapacakmış..

BSC Misafiri

11.3.2012 09:08:08

+1
Ben bu konuyu üç nedene bağlıyorum. İlk olarak nintendo Türkiyeye çok geç girdi ve taban oluşturamadı. Daha sony tv markası iken nintendonun üç tane oyun konsolu vardı. Ama bunlarla türkiye hatta avrupayı önemsemesi yüzünden buralarda sony doğru bir strateji ile tutundu. ikinci olarak türkiyedeki ebeveynlerin bazı hataları var. Adı gta ve 18+ da olsa oyun ve çocuk işi olarak bakılıyor. Doğal olarak o tarz gerçekçi hayat kesimi ve kolay oynama (nintendo oyunları zordur) ile yetişen kişiler ilerde de o tarz bir şeyler bakıyor. üçüncüsü çok büyük etken değil ama sonuçta belli bir yaş kesimine göre ve sınırlı çeşit oyun çıkartan firma en azından popüler oyunlarına dil desteği verebilirdi. Gerçi yaş sınırı satışlarda çok sorun değil çünkü insanlar çocuklarına pc ve ps alıyor, hatta wii satışları nın önemli bir bölümünü fitness için alan bayanlar oluştuğunu biliyorum.

HaLoPlgr

11.3.2012 00:10:59

0
Talha Aynacı Femen üyeleriyle birlikte eylem yapacakmış..

aykut291

10.3.2012 23:05:28

0
Valla Nortec kabağat varmı bilemiyom ama Nintendo Türkiyede tutunması çok zor olduğu belli bişey.Oyunları Türk Halkına Hitap etmiyor.Fiyatları çok yüksek.Türkçe desteği yok.Yani ne biliyim Nortec napsa boş bence.Sony Türkiyede kalıplaşmış bir marka.Nortec bunu zamanında yapması gerekiyodu.

BSC Misafiri

10.3.2012 21:42:13

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Şuan Türkiyede nintendo tanınmıyor 12 yaşında elinde psp olan çocuklar nintendo oyunlarına laf ediyorsa bunun tek sorumlusu nortectir.
çocuklar haklı. sony daha iyi.

BSC Misafiri

10.3.2012 21:22:05

0
Şuan Türkiyede nintendo tanınmıyor 12 yaşında elinde psp olan çocuklar nintendo oyunlarına laf ediyorsa bunun tek sorumlusu nortectir.

Chidori

10.3.2012 19:43:00

0
Wİİ U çıkmadan bu karışıklık giderilmeli.

BSC Misafiri

10.3.2012 19:34:16

0
Bildigim kadariyla nortec distributorlukten cekilmedi. İndeks gruba yetki verdi satis icin. Nortec Yunan firmasi ve nintendo potansiyeli az bir ulke olan Turkiyeyi de Nortec'e Yunanistanla birlikte vermisler. Turkiyedeki satislarin Yunanistandan daha dusuk olmasindan pazari daha iyi taniyan İndeks grup ile anlasmislar. Hatta Nortec'in Yunanli patronu İstanbul'a tasinmis. (ben boyle biliyorum en azindan)

Kazumatr

10.3.2012 19:24:07

-1
Nortec distribitörlükmü yaptı allah aşkına abuk subuk şeyler yaptı türkiyede bir türkçe oyun çalışması bile olmadı zelda gibi bir oyunda wii ye çıkan cars 2 yi boşveriyorum. Sony türkiye bunu kaliteli oyunlarda yaptı nortec türkiyeyi yolunacak kaz gibi gördü. İlk geldiklerinde gamecube heryerde bulunamazken bizzat fınfıklıdaki merkezlerine gittim gamecube almak istediğimi belirttim satamayacaklarını toptan alıcaksam benle muhatap olucaklarını girişteki güvenliğe söylediler gitmeleri iyi oldu insanları kapısından çeviren sadece paraya bakan firma bin batsın zaten gitmesi iyi olmuş o günkü zorla bulduğum nortec in ülkeden gitmesi iyi oldu oh diyorum daha iyileri gelebilir.

söny

10.3.2012 17:39:04

0
Güzel bir disturbutürle eski günlere dönucektır ıns wii uyu görmeden o disturbutöru buluruz
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Nintendo 3DS
+ TAKİBE
AL
21 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız