Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Nintendo, Wii U ve 3DS İçin Bölge Kısıtlamasını Kaldırmayı Gündemine Aldı


    Sony ve Microsoft'un konsollarından kaldırdığı bölge kısıtlaması Nintendo cephesinde geçerliliğini hâla koruyan bir özellik. Bildiğiniz gibi oyunlar PAL, NTSC-J ve NTSC-U gibi bölgelere özel olarak ayrılıyor. Nintendo'nun konsollarında ise dış bölgeden aldığınız oyunu, kendi konsolunuzda oynayamıyorsunuz. Şimdiye kadar inadını sürdüren firma, en nihayetinde bu kısıtlamayı kaldırmak için niyetlendi.
 
    Firma yatırımcılarıyla bir toplantıda açıklamalar yapan Nintendo'nun başkanı Satoru Iwata, "Geçmiş yıllarda bazı nedenlerden dolayı bölge kısıtlamasının daha uygun olduğunu düşünerek böyle bir uygulamaya gittik. Ancak gelecekte bu kısıtlamayı kaldırmak müşterilerimiz için kullanışlı olduğu kadar, Nintendo içiin de yarar sağlayabilir. Dolayısıyla bölge kısıtlamasını kaldırmak oyuncuların yaşadığı birçok problemi ortadan kaldırabilir. Bugün bu konuyla ilgili net bir açıklama yapamasam da, gelecekte bölge kısıtlamasını kaldırmaya yönelik çalışmalar yapacağız." sözlerini söyledi.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Nintendo Wii U Konsol Console
Hearthstone'un Yeni Eklenti Paketinin Adı 'Eye of Azshara' Olabilir Profesyonel League of Legends Oyuncusu, Yıllık 800.000 Dolara Oyun Yayını Yapacak
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

4.11.2014 07:54:26

0
2015'ten sonra çıkan oyunlara bölge kısıtlaması koymamayı ambargo koşsunlar. Hatta new 3ds oyunları da böyle olsun süper olur.

Guest-8FB5351A6

3.11.2014 17:54:47

0
kaldırın bi tane 3ds alırım zaten ps4 xone da fps p meselesi insanı oyundan soğutuyor 3ds ile nostalji yaşarız en azından

Noctis_Strife

3.11.2014 14:10:40

0
Başında olması gerekirdi ama umarım kaldırırlar şu illeti. Misal sadece Amerika'ya çıkmış oyunu bu sayede internet yolu ile Avrupa'ya da satacaklar ve kâr, bunu anlamak bu kadar mı zor. Tabi $ varken Avrupa satışlarında bir nebze düşme olabilir ama geneli yeni hesap açmaz bunun için.

Vinewood

3.11.2014 13:56:45

+1
2015'ten önce kaldırda Japonyadan new 3ds alalım
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Wii U
+ TAKİBE
AL
16 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız