Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Nintendo, Japonların En Gurur Duyduğu 7. Şirket


     Japonlar, ülkesinin şirketlerine sahip çıkmalarıyla bilinir. Risk Monster adlı bir firma, Japonların en gurur duyduğu şirketin ne olduğu hakkında bir anket yapmış. 1000 kişinin katıldığı bu ankette, oyun dünyasının çok iyi tanıdığı Sony ikinci sırada bulunurken Wii U ile darbe almış Nintendo ise 7. sırada bulunuyor.
 
     Japonlar tarafından en gurur duyulan on şirket sırasıyla şunlar:
 
 1-Toyota
 2-Sony
 3-Honda
 4-Panasonic
 5-Nissan
 6-Canon
 7-Nintendo
 8-Hitachi
 9-Bridgestone
 10-Toshiba
 
     Sony'nin aksine Nintendo, oyun ve konsol dışında başka bir alana yönelmiş değil. Bunu göz önünde bulundurursak Nintendo'nun 7. sırada olmasının büyük bir başarı olduğunu söyleyebiliriz.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak dualshockers.com nintendo sony
Black Desert Online Oculus Rift'i Destekleyecek Gelecek Call of Duty Oyunu için Belgesel Niteliğinde Bir Video Yayınlandı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

4.5.2014 08:44:32

0
quote:

Orijinalden alıntı: mahmutzahitcelik Hani SEGA
Sega son çıkardığı 2 masaüstü ve bir el konsolunda da hayranlarını yüzüstü bıraktığı için ve Shenmue 3'ü yapmadığı için yıllar önceki sempatiye sahip değildir. Şahsen ve tanıdığım pek çok oyunsever için böyledir, Sega sadece geçmişte oynadığım güzel oyunlar ve Dreamcast adı ve logosuyla vardır benim için.

BSC Misafiri

2.5.2014 15:15:09

-2
Şu PC ve donanım zırvalıkları bitse konsolun önü açılacak ama yok adamlar tutturmuş parça toplamaya dünden meraklı gibi.

pcrex

2.5.2014 11:04:04

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Sony Japon devletinin destegine sahip bir sirkettir. Sony tarihini arastirin benim donem odevimdi bu sirket yillar once.

Sony batar eder diyorsunuz ya. Size sunu ornek gostereyim. General Motors 2011 sonunda iflas etti. Amerikanin en buyuk endisturiyel markasi GM biliyosun araba kanadi ise GMC'dir.

Sirket iflas bayragini cekince devlet sirketi satin aldi. Borclarini krediye bagladi ve sirketi yeni yonetim kuruluna teslim etti.
Aynisi Sony icin Nintendo icin Toshiba icin gecerlidir. Hatirlarsaniz Bluray kanadi Sony HDDVD kanadi Toshiba'yi. Ve Toshiba bluray'e karsi kaybetti!

Peki Sony ne yapti. Tum PS3 Cell islemcisi ve diger ufak cip fabrikalarinin uretimini Toshiba'ya devretti! Japon'lar birbirini tutarlar. Yani Sony ya da Nintendo ya da Toshiba bunlardan herhangi birisi iflas'a giderse Japon hukumeti onlari bu durumdan cikartmak zorda.

Cunku bu gibi sirketlerin hukumetler ile milyarlarca dolarlik kontratlari var gelecek icin ve gunumuz icinde teknoloji gelisimi ve endustri adina.

Yani Sony zarar acikladiginda zannediyorsunuz ki Sony para kaybediyor! Hayir kazandigi para bir onceki yila gore azaliyor aslinda. Tum zarar karlarin ve gelirlerin dusmesinden ortaya cikan rakamlar oluyor.

Sorun iktisat isletme bilgisi yuksek olan ihtisas yapmis adamlara aciklasinlar size! Ama malesef bizim basinimizda bu algi Sony baticak korkusu yaratiyor.
Sony su an PS2 donemindeki halinden mali olarak cokta geride degil. Sadece bilgisayar ve TV departmaninda geriledir.

Onun disinda Sony su an film sektorunde 10 yil onceye oranla cok ileride. Muzik sektorunede son yillarda cok agirlik vermeye basladilar. Siz siz olun Nintendo gibi Sony gibi firmalarin zarar aciklamalarina bakip korkuya dusmeyin. Bakin Microsoft batar ama Sony ve Nintendo gene batmaz. Cunku Amerika sisteminde hep bir buyuk olmak zorundadir enbuyuk.

Ama japon endustrisinde herzaman rekabet olmak zorunda! Uzun yazi icin ve telefon hatalari icin simdiden ozur dilerim. Saygilar.
güzel açıklamışsın eyvallah. sevdiğin markadır, kazansın istersin, sevmediğin marka varsa microsoft gibi batmasını istersin ona da eyvallah. Fakat zarar etmesinden duyulan korku nedir. Ben de OCZ yi çok seviyordum, iflas açıkladılar. Toshibaya satıldı. Ne yapayım, korkmam mı lazım. Milli bir marka olsa ülkenin durumu açısından ekonomine etkisi açısından anlarım da elin firmalarına bu kadar bağlanmayın kardeş. Nokia battı da ne oldu, yerini her zaman doldururlar ki sony daha iyisini yapıyorsa zaten batmaz. Ben 25 senedir sony i biliyorum, onun algısı ayrıdır. Kaliteli ürünlerini görmek isterim bulunsun isterim ama zarar etmesinden duyulan korku nedir ya. Marka fanatikliğine götürür bu seni. Tabi bir sony çalışanı isen yada marka sana ürünlerini bedava veriyorsa o zaman farklı.

BSC Misafiri

2.5.2014 09:55:40

-1
Ben Nissan ı 1. olur diye bekliyordum ilginç.

Virtual Reality

2.5.2014 09:51:13

0
Şimdide konsol işine giren zarar eder algısı bırakma moda oldu. -Sony, PS4' ü zararına satıyoruz açıklaması yaptı. -Microsoft, Xbox One satışları iyi değil, yeni bir model çıkarabiliriz veya bu birimi elden çıkarabiliriz sinyalleri verdi. -AMD, konsolların içine girmeyi başaran tek şirket, olmuşken zarar açıkladı. Yeni nesil konsol işine bulaşan her şirket mi zarar eder arkadaş, ben inanmıyorum. Bildiğimiz anlamda zarar falan yok, kardan zarar var ve bunu gerçekten zararmış gibi açıklamayı çok iyi biliyorlar. Akıllarınca diğer şirketlere, bu sektöre girmeyin girerseniz zarar edersiniz şeklinde göz dağı vermeye çalışıyorlar. Kendileri paranın...

BSC Misafiri

2.5.2014 09:33:42

0
Sony Japon devletinin destegine sahip bir sirkettir. Sony tarihini arastirin benim donem odevimdi bu sirket yillar once. Sony batar eder diyorsunuz ya. Size sunu ornek gostereyim. General Motors 2011 sonunda iflas etti. Amerikanin en buyuk endisturiyel markasi GM biliyosun araba kanadi ise GMC'dir. Sirket iflas bayragini cekince devlet sirketi satin aldi. Borclarini krediye bagladi ve sirketi yeni yonetim kuruluna teslim etti. Aynisi Sony icin Nintendo icin Toshiba icin gecerlidir. Hatirlarsaniz Bluray kanadi Sony HDDVD kanadi Toshiba'yi. Ve Toshiba bluray'e karsi kaybetti! Peki Sony ne yapti. Tum PS3 Cell islemcisi ve diger ufak cip fabrikalarinin uretimini Toshiba'ya devretti! Japon'lar birbirini tutarlar. Yani Sony ya da Nintendo ya da Toshiba bunlardan herhangi birisi iflas'a giderse Japon hukumeti onlari bu durumdan cikartmak zorda. Cunku bu gibi sirketlerin hukumetler ile milyarlarca dolarlik kontratlari var gelecek icin ve gunumuz icinde teknoloji gelisimi ve endustri adina. Yani Sony zarar acikladiginda zannediyorsunuz ki Sony para kaybediyor! Hayir kazandigi para bir onceki yila gore azaliyor aslinda. Tum zarar karlarin ve gelirlerin dusmesinden ortaya cikan rakamlar oluyor. Sorun iktisat isletme bilgisi yuksek olan ihtisas yapmis adamlara aciklasinlar size! Ama malesef bizim basinimizda bu algi Sony baticak korkusu yaratiyor. Sony su an PS2 donemindeki halinden mali olarak cokta geride degil. Sadece bilgisayar ve TV departmaninda geriledir. Onun disinda Sony su an film sektorunde 10 yil onceye oranla cok ileride. Muzik sektorunede son yillarda cok agirlik vermeye basladilar. Siz siz olun Nintendo gibi Sony gibi firmalarin zarar aciklamalarina bakip korkuya dusmeyin. Bakin Microsoft batar ama Sony ve Nintendo gene batmaz. Cunku Amerika sisteminde hep bir buyuk olmak zorundadir enbuyuk. Ama japon endustrisinde herzaman rekabet olmak zorunda! Uzun yazi icin ve telefon hatalari icin simdiden ozur dilerim. Saygilar.

BSC Misafiri

2.5.2014 09:33:05

0
Nikon ve Sharp gibi alanının bir numarası olan markaların listede olmamasına şaşırdım.

OldGamers86

2.5.2014 06:27:30

+1
Bir çoğu tanıdık. Adamlar dünyaya oynuyor. Normal.

op.55 no.1

2.5.2014 01:26:30

+1
Gerçekten harika bir başarı adamların top ten listesindeki bütün şirketleri yakından tanıyorum eminim ki diğer arkadaşlarda yakından tanıyordur,biim ülkemizde THY dışında bilinen şirket yok.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız