Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Nintendo Akıllı Telefon Piyasasına Girmeli mi?

Nintendo taşınabilir oyun pazarındaki gücünü kolay kolay yitirmeyecektir

    Nintendo'nun taşınabilir oyun konsolu piyasasında ne kadar başarılı olduğu konusunda tartışmaya gerek yok. Her ne kadar 3DS beklenileni şimdilik veremese de Japon devi çok uzun yıllardır bu piyasada rakipsiz. Sony ile giriştiği ilk yarışı açık ara kazanan Nintendo'nun şimdi de karşısına akıllı telefonlar ve iOS işletim sistemini kullanan cihazlar çıktı. Peki Nintendo bu konuda ne yapmalı?
 
     Stats Investment Management’tan Masamitsu Ohki, Nintendo'nun akıllı telefon pazarına el atması gerektiğini söyledi. Akıllı telefonların endüstrideki yeni savaş alanı olduğunu söyleyen Ohki'ye göre Nintendo ya bu alana ya birşeyler satın alarak, ya da oyun geliştirerek girmeli. 
 
     The Pokemon Company "Pokemon Say Tap" ile iOS ve Android pazarına küçük bir adım atmıştı, fakat Nintendo başkanı Satoru Iwata firmasının batacak durumda olsa bile bu pazar için oyun geliştirme çabasının olmayacağını söylemişti.

     Biz de Nintendo'nun bu pazar adım atmasını beklemiyoruz, üstelik Nintendo bu pazarın kendisi için bir tehdit oluşturduğunu da düşünmüyor.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak vg247 Nintendo 3DS Nintendo 3DS Akıllı Telefon Smartphones
Valve Ofisi Önünde Half Life 3 Protestosu Freddiew Valve'i Ziyaret Ediyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

On.E

12.8.2011 02:43:32

-1
3DS'in sistemi akıllı telefonların çok gerisinde telefon yapsalar yine düşük sistemli olur yine rekabet edemezler..Nintendo kendi kitlesinde kendi yolunda giden bir şirket..Kitlesini ne kadar memnun edebilirse o kadar satıyor..Akıllı telefon pazarının asıl tehdit ettiği firma Sony ve Vita..

BSC Misafiri

12.8.2011 01:21:05

0
Her şey Nintendo'nun CD teknolojisini Sony'den almaktan vazgeçip, kartuşla devam edip; Sony'nin de buna karşılık kendi oyun konsolunu (Playstation) geliştirmesiyle başladı. O gün bugündür Japonlar yavaş yavaş konsol pazarında kotuye gidiyorlar. Bu Japonlar akıllanmazsa, güne Angry Birds ile başlayıp, Cut the Rope ile uyuyacağız.

Twelve

11.8.2011 17:04:40

+2
Apple ile çekişmeyi, şımarmayı bıraksın. Zelda, pokemon, metroid gibi nintendo adı altında satılan oyunları getirsin telefonlara bak nasıl para kırıyor... squire enix gibi 15-20 lira fiyat koymadığı takdirde ne angry birds kalır piyasa da ne başka bir şey...

martinmystery

11.8.2011 13:45:44

0
Bence akıllı telefonlar asla konsol yerini alamaz yani düşünsenize bir zeldanın yerini monkeyball alabilir mi? bİ GOW un yerini angry birds alabilir mi ? Gerçek bir pokemon oyununun yerini say&tap alabilir mi ? Ya arkadaşlar bunlar imkansız şeyler telefondakiler tamamen zaman geçiştirici mini oyunlar her ne olursa olsun hiçbirisi konsolun yerini tutamaz ...

The_Rahip

11.8.2011 13:40:12

0
Aslinda guzel olur ama Nintendonun kendi pazar anlayisi disina cikacagini pek dusunmuyorum

BSC Misafiri

11.8.2011 12:28:02

0
gelecek zamanlarda telefonların konsolların yerini tutacağını anlayınca şimdide telefon fikri çıktı adamlar uyanık

SilentLegend

11.8.2011 12:25:29

0
Hani Derleryea Bir Sen Eksindin Diye , İşte O Durum Bu Durum .

brk135

11.8.2011 12:19:18

-3
bence girmemeli. zaten en uyduruk malzemeyle konsol yapıyorlar. bir nintendo kullanıcısı olarak ...

severalnasty

11.8.2011 11:46:35

+1
Bence girmeli. Hem böylelikle belki gözlüksüz 3d telefonlarda artış olur...
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Nintendo 3DS
+ TAKİBE
AL
21 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız