Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Nintendo 3DS Konferansından En Önemli Ayrıntılar !

Konferans özellikle 3DS kullanıcılarının yakından ilgileneceği duyurulara sahne oldu.
 
     Bilhasssa Japon oyun endüstrisinin büyük önem verdiği ve son yıllarda eski heyecanını yitiren Tokyo Oyun Fuarı öncesinde Nintendo, tartışmalara sebep olan el konsolu 3DS için gerçekleştirdiği konferansında yazılım ve donanım kategorilerinde önemli detayları açıklığıa kavuşturdu.
 
     Konferans, bu yıl 25. yaşını kutlayan The Legend of Zelda serisi namına orkestral müzik ziyafetiyle başladı. Nintendo Wii'nin jubilesi niteliğinde olacak The Legend of Zelda: Skyward Sword'a ait enfes bir sinematik bu orkestraya eşlik etti. Serinin babası Miyamoto kutlamalar hakkında açıklama yapmasının ardından DSiWare için yeniden yapılan Four Swords gösterildi. Skyward Sword hakkında da bilgiler veren Miyamoto, yapımı 5 yıl süren oyunun 50 ila 100 saate varan bir oynanış süresi olacağını vurguladı. Skyward Sword'un sunumu sırasında Wii Motion Plus'ın etkisi bir hayli ön plandaydı.
 

     Ardından sahneyi Nintendo başkanı Satoru Iwata aldı. Iwata, Dragon Quest X, Just Dance Wii, yeni Kirby oyunu, Skyward Sword ve PokePark 2 gibi oyunları işaret ederek Nintendo Wii'nin halen bereketli bir dönemde olduğunu vurguladı. Ardından Skward Sword'a ait özel Wii paketinde altın rengi bir WiiMote beraberinde 25. yıla özel konserlerden derlenen soundtrack albümünün geleceğini belirtti.
 
     Nintendo 3DS cephesinde ise ilk duyuru, yeni renk seçeneği Misty Pink oldu. Nintendo'nun Wii ve DS'de olduğu gibi 3DS'de de azımsanmayacak bir bayan müşteri kitlesi bulunduğuna değinen Iwata, bu yeni renk seçimi yanı sıra bayanların ilgisini çekecek oyunları tanıttı. Misty Pink rengine sahip 3DS'ler 20 ekimde Japonya marketlerini süsleyecek.
 

 
     Nintendo 3DS için yazılım güncellemeleri de  yolda. Nintendo başkanı Iwata, eShop ve Mii Plaza'da değişiklikler yaşanacağını ve 3D video  kaydetme özelliğini getireceğini vurguladı. Nintendo 3DS için video kaydetme özelliği kasım ayında gelecek.
 
     Ardından el konsolunun büyük merakla beklenen Super Mario 3D Land, Mario Kart 3DS, Paper Mario ve Luigi's Mansion 2 gibi oyunlarına yoğunlaşıldı.  Super Mario 3D Land'ın çıkış tarihi hiç mi hiç uzak değil: 13 kasım !  Mario Kart 3DS'in de aralık ayında çıkacağını bir kez daha hatırlatalım. Mario Tennis, Paper Mario, Kid Icarus: Uprising ve Luigi's Mansion 2'yi ise ancak 2012 yılında görebileceğiz.
 
     Nintendo 3DS için duyurulan yeni oyunlarsa bir hayli ses getirdi. Hiç kuşkusuz bu duyuruların başını Monster Hunter 4 çekiyor. Zira Monster Hunter 3 G duyurusunun ardından kimse böyle bir ihtimal üzerinde durmuyordu ancak Monster Hunter 4 konferansta bomba etkisi yaptı. Monster Hunter 3 G, 10 aralık tarihinde raflarda yer edecek ancak MH 4 için net bir çıkış tarihi yok.
 
    
     Konferansın dikkat çeken bir diğer yapımı ise Square Enix imzalı Bravely Default: Flying Fairy oldu. Harika animasyonlara sahip RPG türü oyun AR kartlarını kullanıyor olmasıyla da ilgi çekti.Yayınlanan ilk ekran görüntülerine buradan ulaşabilirsiniz.
 
     Yepyeni bir Fire Emblem oyunu, Tomodatch Collection isimli arkadaşlık oyunu,  ritim türü ve henüz ismi netlik kazanmayan ve AR kartlarını da destekleyen Project Mira, Ace Combat: 3DS, online özellikleriyle öne çıkan Animal Crossing, Tekken 3D, Style Savvy, Dynasty Warriors: VS gibi oyunlar kısaca duyuruldu/tanıtıldı. Fatal Frame'e bir hayli benzeyen Spirit de dikkat çekenler arasında yer aldı.
 

     Tabii konferansın en dikkat çeken duyurularından birisi de geçtiğimiz günlerde Famitsu tarafından ilk bilgilerine eriştiğimiz  ikinci circle pad eklenti aparatı oldu. 10 aralık tarihinde  ve 1.500 Yen ( 19 $ ) fiyat etiketiyle Japonya çıkışını gerçekleştirecek olan circle pad eklentisi tek bir kalem pille çalışacak. Eklentinin batı çıkışı hakkında net bir bilgiye yer verilmedi. Eklenti circle pad'in Monster Hunter serisi için düşünüldüğü söylense de; Resident Evil: Revelations, Metal Gear Solid : Snake Eater 3D, Ace Combat: 3D Cross Rumble, Dynasty Warriors VS ve Kingdom Hearts 3D gibi yapımlar da bu eklentiden yararlanacak.
 
Nintendo 3DS 2011 Konferansı'ndan aktaracaklarımız şimdilik bu kadar.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Kotaku Nintendo 3DS Nintendo 2011 konferans TGS 2011 TGS fuar
Ace Combat Demosu Yarın Çıkıyor Animal Crossing 3DS için Oynanış Videosu
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

mmert138

13.9.2011 22:52:11

0
Tek diyeceğim şey, FANBOYS, Y U NO HAPPY WİTH EACH OTHERS CONSOLES? Bi de bir zamanlar bir arkadaşımın yapığı çalısması vardı: http://i39.tinypic.com/1zgqkxl.jpg

ijustine fan

13.9.2011 22:34:12

0
ds 7 yil yaşadı 3DSte 7 yil yasayacak

BSC Misafiri

13.9.2011 21:26:45

0
7 yıl mı?3DS in ömrü 7 yıl hayatta sürmez.Ben şu grafiklere bugün katlamıyorum.2018 de mi bu grafiklerle piyasada durucak nintendo.

_EXcCc_

13.9.2011 21:09:39

0
bloodTime sadece oyuncular arasında olsa kabul actvision ve dice dahi birbirine saygı göstermiyor:)

bloodTime

13.9.2011 20:58:24

0
ijustine fan gülüyorum sadece....bugün çok tartıştım, şimdi sana editörlerin bile saygtısılık yaptıgı yabancı site forumu atardım da nyse...''Seviyesizlik'' Türkiyeye has bi durum...komik ve garip...

bl4ckbeard

13.9.2011 20:47:13

+1
Bu ne tartışmalar çok seviyesiz.Birisi demiş vita ezmiş biri demiş 3ds ezmiş daha vita çıkmadan ezdi ezildi muhabbetleri.Fan boy olmaya gerek yok nintendo 3ds çok erken çıkardı 3ds bu aylarda raflara gelseydi şimdi sonynin fanboyları bile laf edeceğini zannetmiyorum.Nintendo dsin satış rakamlarına bakarak 3dsi oyunsuz sürdü piyasaya ve haliyle satış rakamları yerlerde kimse oyunsuz konsolu almaz.Bu gelişmeler oyun dünyası için çok önemli hem nintendo hem sony hemde microsoft için firmalar arası rekabet olmassa oyun sektörü gelişmez. Bunun için 3dse için gelen her habere sony fanboylarıda sevinsin onlarada bir payı gelir nasıl olsa. Not 1:2. analogun olduğu decki hiç beğenmedim umarım zorunlu olmaz oyunlar için Not 2:Sony çok güçlü bir firma oyun dışında birsürü sektörde adı var onun için Türkiyede sony fanboy sayısının fazla olması normal Not 3:Önceki yorumlarda biri eğlence nintendo hardcore sony demiş biri bu arkadaşa ya hardcore ne demek onu öğretsin yada eline zelda versin.

ijustine fan

13.9.2011 20:38:48

0
Ben sözlerime dikkat ediyorum.yabancı forumlarda böyle tartışmalar yok gayet seviyeliler Onlar kendi sözlerine dikkat etsinler Bu tartışmayı bitirelim 7yil sonra gene aynı tartismayı yapmak üzere görüşürüz :D

bloodTime

13.9.2011 20:18:21

0
ijustine fan Türk insanı ile ne alakası var...aynısı yabancı forumlarda da mevcut ... sen ne dediğini bilmessen tartışma çıkar tabi...

ijustine fan

13.9.2011 19:42:27

0
trollerle tartismiyacam Gercekten abartiyonuz bu sadece iki konsol görüşlerimizi söyleyince birisi cocuk der Biri fan der biri mal der.gercekten turk insanı seviye li tartismayı bilmiyo Oyun listelerini sana resmi kaynaklardan veriyim http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_PlayStation_Vita_games http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Nintendo_3DS_games Trollerin kendi kafalarından attıkları liste degil Sony ve nintendonun yayınladığı listeler Ben hepinize saygılı davranıyorum ama siz bana hakaret ederseniz bende size ederim Kendinize gelin Ps vita 3dsten kopyalanmistir bunu cihazın bilgilerini bakarsanız kendiniz gorurusunuz Sakın olun sadece cihaz gercekleri göremiyorsanız bu beni ilgilendirmez İnternette tanımadığınız insanlar hakaret etmeye hakkınız yok Asıl cocukta davranan sizlersiniz

SouthPark_Konsol delisi

13.9.2011 19:16:49

0
ijustine fan 13.09.2011 15:36:58 Lan bir git işine fanboy seninle mi uğraşacam. ed_al haklı güzel iyi özellikli konsollar çıkınca rekabet kızışıyor ama fanlar ve troller de kapışuıyopr kavga ediyor yani kavge etmlerine anlam veremiyorum kendimiede anlam veremeyiroum. PSVITA nın 3DS nin ne kopya git işine 3DS de vıta kadar grafik var mı işlemcileri ram leri aynı mı ki arka pad cift analog var 3DS de ne var Sadece 3D gözlüksüz alt dokunmatik ekran yani. 3DS de peki 2.analog var mı yok sadece aksesuarla 2.analog oluyor. Hakikeden sana o b*k dediğine yakıştıramadım senin ilköğretimne gitmiş ergenliğe girmiş öğrenciden farkın yok 23 yaşın daki insan böyle argo lu yorum yapar mı bir git ALLAH aşkına. Bir kere de Nintendo eğlence ve zevke önem veriyor oyunlarından ve konsolarından belli sony ve microsoft ise grafiğie ve hardcore oyunlarına önem veriyor. Eğlence olarak nintendo hardcore olarak microsof ve sony dir bana göre. PSVITA da ne oyun yok şimdi gerizekalı küfür ettirecek yav kardeşim oyun listelerine bir bak manyak mısın nesin ya ergenliğe yeni girmiş bir çocuktan farkın yok çocukla çocuk olunmaz. Neyse senin gibi fanboy la tartışmayacam. :

BSC Misafiri

13.9.2011 19:14:34

0
ijustine fan 23 yaşımdayım diyosun ama çocuk gibi mesajlar yazıyorsun.Bu nintendocu oldığun için mi acaba?Salt eğlence yalanının bir parçasını bu saflık?

hell77

13.9.2011 17:59:20

0
ed_al +1

ed_al

13.9.2011 17:57:43

0
quote:

Orijinalden alıntı: Darkonick Ne içiyorsun sen. Bu ''xD'' simgeyi koyan bir ergenden başka bir yorum beklenmezdi. Bu arada Ps3 ile Vita'nın ne ilgisi var ?
vita ile ps3 ün şöyle bi ilgisi var adam açıklamış ama anlamamışsın... Sony, Nintendo WiiU dan esinlenerek Ps3 te PSVitayı tablet gibi kullanmayı düşünüyor! 2. si Vita ezmiş bilmemne 3DS ezmiş bırakın bu saçma sapan muhabbetleri 2 konsol firmasıda iyi işler başarırsa o kadar rekabet artar ve o kadar kaliteli işler çıkar. siz daha neyin kavgasındasınız !

hell77

13.9.2011 17:55:14

0
Sen süt içerken ben ergenlik dönemini yaşıyordum.Saygısılıkta üzerinize yok.

Ozikaza

13.9.2011 17:45:37

-3
Ne içiyorsun sen. Bu ''xD'' simgeyi koyan bir ergenden başka bir yorum beklenmezdi. Bu arada Ps3 ile Vita'nın ne ilgisi var ?

hell77

13.9.2011 17:27:38

0
Burda da ps3 fanları birilerine fanboy demiş XD yav agalar siz her konuda kendi cihazınıza veya oyununuza dokundurmayacak mısın yaXD .

ijustine fan

13.9.2011 17:00:14

0
Tam tersi siz 3dsin ezdigiini kabul edemiyorusunuz

Ozikaza

13.9.2011 16:45:06

0
@ijustine fan Vita'nın 3Ds'i ezdiğini bir türlü kabullenemediniz...

Ismail Vilehand

13.9.2011 16:38:29

0
Yıl olmuş 2011 hala PSP'yi, yanlış duymadınızı PSP'yi savunanlar var. Geçen gün biri çıkmış, "Nintendo, DS ve Wii ile yaşadığı başarısızlığın ardından..." şeklinde cümleye girmiş. Bu ülkede hepimiz susalım, zerre konsol tartışması yapmayalım. Dünya konsol piyasasını "X Elektronik - Spotçu - Kuzenimin Evi" üçlüsüne sığdıran adamı susturabileceksek, ben susmaya razıyım.

ijustine fan

13.9.2011 16:27:51

0
Yasimi sana kanıtlamama gerek yok .bok dediğimi nerden çıkardın hic bir yerde bok demedim.hakaret girdiğin icin senin Yasin belli oluyo

mmert138

13.9.2011 16:26:26

0
Tamam kabul ediyorum, bu nesilde sanki Vita biraz daha agir basiyo. Ama turkiyede Sony'yi sevmenin asil nedenini suna bagliyorum, Turkiyeye oyun konsollari gec geldi, oncelikle bilgisayar vardi. Bilgisayar da hepimizin bildigi gibi grafikler ne kadar iyiyse oyun da o kadar iyidir felsefesine dayaniyordu. Daha sonra Ps3 guzel grafiklerle gelince ayrica Fifa ve Pes gibi ulkemin insanlarinin oynadiklari oyunlar arasinda bir numarayi ceken oyunlari da bunyesinde barindirinca, herkes o yone kaydi. Evet grafik oyunun eglencesini onemli olcude etkiler ama her sey grafik degildir. Imla hatalrim icin ozur dilerim telefonumda turkce klavye yok.

BSC Misafiri

13.9.2011 16:25:29

-1
Sony Nintendo'dan analog'u, trigger tuşlarını, hareket algılayıcısını kopyalamıştır. Şimdi de Vita ve ps3 arasında WiiU'nun kumandasındaki olayı yapmak istiyolarmış. Hala bişey kopyalamadı diyen?

_giray_

13.9.2011 16:07:52

0
Hepsi önceki oyunların devamı gibi bir şey.Vita'da işte Sound Shapes,Little Deviants filan var.Bu arada argo kullanmadım diyorsan "bok" dediğin için sana ödül veriyoruz.23 yaşında olduğunada inanmıyorum.Hangi aklı başında birisi böyle yorum yapar ki ?

ijustine fan

13.9.2011 16:02:05

0
23 yaşındayım.ve yorumlarımda hic argo kullanmadım .sp konsol delisi hem salak hemde mal dedi.asıl troll onlar 3dste hem hardcore hemde eğlence var Arkaya dokunmatik ekran ekleyip bir iki tane çöp oyun var diye eğlenceli olmaz Bu oyunlar olduğu surece satacaktir Resident Evil Revelations  Kingdom Hearts 3D Dream Drop Distance  Good People Die  Metal Gear Solid Snake Eater 3D  Professor Layton VS Ace Attorney    Rayman Origins  Super Smash Bros  Animal Crossing  Kid İcarus:Uprising  Ninja Gaiden Mario Kart  Super Mario Land 3D  Monster Hunter Tri G Sonic Generations  Time Travelers  Beyond The Labrinth  Dementium 3D Ace Combat Tekken Fire Amblem Monster Hunter 4 Mario Tennis Fatal Frame Dynasty Warriors Bravely Default Lego City Histories

_giray_

13.9.2011 15:54:49

0
Ne 3DS ne PSVita,2'side aynı,kopyalıyorlar(PS Vita hariç o artık birazcık daha eğlenceye başlamaya karar vermiş 3DS'te tersine) oyunları hep remake,kendine özgü oyunları yok(PS Vita'daki bazı oyunlar istisna).ijustine fan bu arada argo kullanmışsın el salla genç liseli veya ilkokullusun onu bende bilemiyeceğim.

ijustine fan

13.9.2011 15:50:20

0
Fanboy olma nedeni konsolu sevme Troll olma nedeni 3DS ve oyunlarını kiskandigi halde Kafayi sony e takmış olmaları Ben fanboy değilim iki konsolu da alacam Ama 3DS oyunları nedeniyle ilk Konsolum olacaktir

mmert138

13.9.2011 15:45:04

0
İnsanların fanboy olmasının asıl nedeni başka konsolların iyi olduğunu görünce kazıklanma hissine yakalanmaları bence.

ijustine fan

13.9.2011 15:36:58

-1
ps vita 3dsin bir kopyası Arka ekran ve grafikler dısında bir bok yok O arada southpark konsol delisi Yasin kaç Sen kendini kandirrmaya devam et troll

ijustine fan

13.9.2011 15:35:05

-1
Vitada MH gelmeyecek çünkü 3ds e 2 tane geliyo Vitanin oyunu yok Beyler 7 sene once de aynı seyleri konuştuk bu tartışmalar bitse 3DS Mario Zelda gibi oyunlarla satmiyacak sadece güçlü bir 3.parti var troller nederse desinler 3ds suanda üstün ve hep üstün olacak 3DSte daha fazla hardcore oyun var ps vitadan kendiiniz kandırmayın ps vitay oyun icin alınmaz oyun yok multimedya icin alınır

mmert138

13.9.2011 15:30:27

0
Hmm haklısın, bu aparat çok gereksiz bence, çünkü Monster Hunter yoğun olarak L tuşuna dayanıyo. Ayrıca kendi bataryası falan yok, pille çalışıyo, bari 3DS batarya gücünü artırsaydı.

BSC Misafiri

13.9.2011 15:19:24

0
Arkadaş 3DS çıkana kadar gerçekten çok seviyordum Nintendoyu.Şu an uyuz olduğum bir firmaya dönüştü.Gerçekten eğlence filan hikayeymiş.Adamlar para peşinde...

MoYk

13.9.2011 15:15:07

0
Monster Hunter yeni bi oyununun Vitaya çıkması lazım yoksa 3DS Japonya'da uzun bi süre 1. olur.

SouthPark_Konsol delisi

13.9.2011 15:07:26

0
mmert138 dostum bende trollce yorum yaptım ama o anda sinirlendim SONY nintendo microsoft en sevdiğim firmalar ama sony e kopyalama onların işi diyince kendimi tutamöadım.

SouthPark_Konsol delisi

13.9.2011 15:05:42

0
sizin gibi mallar tutturmuş gidiyo 3DS dıye PSVITA< çıkınca görürsün kım kımın kopyası olduğunu git mario oyna. Saden sizin gibi fanboylar kıskandığınız için böyle yapıosunuz kıskanlar catlasın.

mmert138

13.9.2011 15:03:35

0
Ya şimdi beni yanlış anlamanızı istemem bende ps3 de wii de var. Fanboy falan olmak istemiyorum. O yorumu da aparatı görğnce hiddetle yazdım. Bu beni biraz fanboyluğa itti, fanboylaşıyorum olamaz O.O Neyse, birini kırdıysam üzdüysem özür dilerim

ijustine fan

13.9.2011 15:00:07

-1
Neyi kopyalamiyorki troll degilsin ama trollce yorum yapma Troller eksilemis

mmert138

13.9.2011 14:57:56

0
Imm, örneğin dokunmatik ekran, hareket kontrolcüsü, daha saymamı ister misin, bay fan boy olmayan kişi?

SouthPark_Konsol delisi

13.9.2011 14:51:21

0
mmert138 13.09.2011 14:48:0 al işte bi salak fanboy daha sizin gibi fanboylardan bıktık be. SONY neyi kopyalıuyor söylesene ulan söylesene :@

mmert138

13.9.2011 14:48:05

-3
O.O Nintendo, yapma bunu, o büyük aparata gerek yok ki. Kopyalama Sony'yi, kopyalamak onların işi.

ijustine fan

13.9.2011 13:41:24

+1
harika haberler 3DS tgs de yogun ilgi görecek Mario tennis forever

BSC Misafiri

13.9.2011 13:39:33

-2
3DSin birinciliği kesinleşti
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Nintendo 3DS
+ TAKİBE
AL
21 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız