Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

New York Modern Sanatlar Müzesindeki EVE Online Sergisi Artık Online


 
     New York Modern Sanatlar Müzesi(NYMSM), 2012 yılında aldığı bir karar ile, oyun dünyasından 14 oyunu seçerek, müzede sergilemeye başladı. Bu oyunlar genelde muhteşem grafikleri gibi özelliklerinden çok, oyun dünyasında bir fark yaratmış, ilk defa denenmiş veya da oyun sektöründe iz bırakmış oyunlardan seçildi.

     EVE online da bu oyunlardan birisi ve seçilme sebebi olarak bir çok şey sayılabilir. Mesela oyunun yaşayan sanal bir hayata en yakın örnek olduğu gerçeği. Bunun dışında oyunda gerçekleşmiş ve başka bir oyunda gerçekleşmesi zor olan olaylar ki örnek vermek gerekirse; Bir oyuncunun yedi senelik üyeliğini, sırf oyun içi savaşta yanlış yerde savaştığı için kaybetmesi. Bir diğeri ise oyundaki dolandırıcılığı ile 850 milyar ISK(oyun içi para birimi) kazanan bir oyuncu olması ki gerçek hayatta bu geliri satabilseydi 45.000 dolara tekabül ediyordu. Bunlar gibi daha bir çok sebep ile NYMSM, oyunu müze bünyesine almaya karar verdi.

     CCP Games, oyunculara oyunda yaşadıkları enteresan veya güzel buldukları olayları kaydederek yollamalarını isteyerek bir arşiv oluşturdu. Bunların birleşiminden ise 4K UHD bir video hazırlanarak müze bünyesine eklendi. Şimdi bu videoyu artık online olarak da(aşağıda görüldüğü üzere) izleyebilirsiniz. 

     Müzenin bünyesine kattığı diğer oyunlar ise;
     Pac-Man (1980)
     Tetris (1984)
     Another World (1991) - (Favorilerimden)
     Myst (1993)
     SimCity 2000 (1994)
     vib-ribbon (1999)
     The Sims (2000)
     EVE Online (2003)
     Katamari Damacy (2004)
     Dwarf Fortress (2006)
     flOw (2006)
     Portal (2007)
     Passage (2008)
     Canabalt (2009)

     Roger Ebert adlı film eleştirmeni, zamanında video oyunlarının asla bir sanat eseri olamayacağını söylemişti. NYMSM bu 14 oyunu müze bünyesine alarak, o lafları adeta kendisine yedirdi denilebilir.
     

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Geek EVE Online CCP Atari Namco Bandai MMORPG Bilim Kurgu Uzay New York Modern Sanatlar Müzesi
Bloodstained için Toplanan Para Hedeflenen Miktarı Dörde Katladı Arduboy, Kredi Kartı Boyunda, Açık Kaynak Kodlu Oyun Konsolu
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

einhander

18.5.2015 12:23:41

0
pekı dıger oyunların lıstede var olma nedenlerı nelerdır turkce kaynagı varmı bu nedenlerın ultıma onlıne oyunuda bu lısteye gırebılır bence

Ridianod

18.5.2015 11:58:43

0
quote:

Orijinalden alıntı: cemecem21 Son paragraf Roger Ebert'e kusulan kinin göstergesi olmuş.
Bence hakkettiği bir yorumu almış.Sen kimsin ki oyun sektöründen asla sanat eseri çıkamayacağı gibi saçma salak bir yorumda bulunuyorsun. Teknolojinin nereye gittiğini kim nasıl söyleyebilir. Daha neler görecez Allah bilir. Böyle at gözlüklü insanların hayatta olup tokatı yemelerini isterdim bende.

cemecem21

18.5.2015 11:49:55

+1
Son paragraf Roger Ebert'e kusulan kinin göstergesi olmuş.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
EVE Online
+ TAKİBE
AL
4 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız