Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Need for Speed'in İnceleme Puanları Pek de Yüksek Değil


    Bugün itibariyle çıkışını yapan yeni Need for Speed oyunu, Underground serisine benzerliğiyle dikkatleri çekmişti. Oyuncular tarafından merakla beklenen Need for Speed'in ilk incelemeleri yayınlanmaya başladı. Gelen sonuçlara bakarsak oyunun ilk puanları pek de yüksek değil.
 
    Yayınlanan incelemelerde oyuna en yüksek puanı veren Gamespot, "Oyun harika olma seviyesinden çok uzakta olsa da bazı noktalarda gerçekten olağanüstü. Ağzınızı açıkta bırakacak görselliği, adrenalinizi fırlatacak sesleri ve çok detaylı özelleştirme seçenekleriyle arabanızı Ventura Bay'ın karanlık sokaklarında bağırtmak isteyeceksiniz." sözleriyle beraber oyunu 8 puana layık görmüş. İncelemede Gamespot editörü oyunun yapay zekasını ve sürekli online olma zorunluluğunu kötü nokta olarak belirtmiş.
 
    Öte yandan Gamespot'un ardından puan seviyemiz 6'lara kadar düşüyor. Oyuna 6.3 puan veren IGN görselliği ve müzikleri beğenirken, bayat hikayeyi, kötü multiplayerı, düşük yapay zekayı ve yine online zorunluluğundan dolayı oyunu durdurma özelliğinin olmayışını kötü olarak belirtmiş. Need for Speed'e 6 puan veren Destructoid ise oyunun önceki NFS'lerden daha kötü durumda olduğunu eklemiş.
 
Gelen puanlar şöyle,
 
Gamespot - 8/10
IGN - 6.3/10
Shacknews - 6/10
Destructoid - 6/10
VideoGamer - 5/10

Bu haberin bağlantısı
URL
need for speed ghost games electronic arts yarış xbox one ps4 pc
Destiny'nin Kayıtlı Oyuncu Sayısı Üç Ayda 5 Milyon Arttı Warcraft Filminden İlk Teaser Yayınlandı!
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

17.1.2017 23:00:26

0
Oyun grafik kontroller olsun on numara yanlız Hikaye çok kötü :(

BSC Misafiri

6.11.2015 02:39:19

+1
Boş verin puanları Carbondan sonra çıkmış en iyi NFS oyunu.

bkaakco

4.11.2015 23:07:05

0
Puanlara neden bu kadar taktınız anlamadım?

Patren

4.11.2015 19:10:08

0
puanlar hayret verici

2K

4.11.2015 18:58:21

0
NFS gibi bir oyunun senaryosuna bende takıldım çünkü önceki oyunlarda hiç umursamadığım bir kısmı olmasına rağmen yeni oyunda oldukça gözüme battı. Bunun sebebi de Most Wanted da falan arada bir giren sinematikler ile gözümüze sokmuyorlardı ve yaz filmi gibiydi, ortada havadanda olsa bir senaryo olması iyiydi. Fakat yeni oyunda aşırı derecede uzun ve gereksiz sinematikler var ve her ne kadar ''cool'' kadın ve erkekler olsa bile diyalogları resmen mal gibi. Kimse kusura bakmasın ama EA tamamen 16-18 yaşındaki ergen oyuncuları hedef almış gibi duruyor. Bomboş konuşmaları geçtim öyle edebiyat yapmalarını beklemiyorum ama saçma sapan konuşuyorlar; ''hey dostum'' aşağı ''hey dostum'' yukarı. Ara sahnelerde konuşan her karakterin ağzına vurasım geliyor. Aynı zamanda oyun fps düşüşleri yok fakat bunun sebebi bir arabanın grafikleri güzel geri kalan şeyleri zaten kullandıkları efektler yüzünden adam gibi göremiyor ve seçemiyoruz. Binalar, mekanlar ve yolların üstündeki detayları görmek imkansız neredeyse, kendi arabımızın bile grafiklerini garaj dışında adam gibi göremiyoruz. Yapay zekanın kontrol ettiği araçlar sanırım stüdyonun eskiden Burnout serisinde çalışan kişiler olmasından kaynaklı Burnout oyunundaki gibi davranıyorlar tamam ben yarış yaparken benden kaçmalarını o tarz manevra yapmalarını beklemiyorum ama ben dümdüz normal bir hızda giderken de gelip bana çarpmasın. Yarışları restart edince tekrar aniden başlamak yerine haritada yerine atıyor da tekrar başlatıyoruz eğer bir de yarış bittiyse o zaman restart yapmak isterseniz uğraş dur. Yarışta ikinci, üçüncü oluyorum yine iyi para alıyorum konu devam ediyor ben ne anladım bu işten. Oyunun müzikleri de iyi değil nerede Most Wanted, Underground müzikleri oyun hakkında beğendiğim tek şey modifiye kısmı. Seçimi yapması çok güzel ve kullanışlı olmuş ama dediğim gibi arabaya yaptığımız detayları da kullandıkları efektler yüzünden sadece garajda adam gibi görebiliyoruz.

13men13

4.11.2015 16:32:43

-1
Olay şu arkadaşlar.. Ea kendine çok güvendi oyun yapımcılar felan herşeyi yaptık reklama felan gerek yok dediler bu sitelere para basmadılar puanları şişirmeleri için. Sonuç bu oyun güzel oynadım.. Bi araba yarışından nasıl bi hikaye bekliyosunuz hikaye GTA 5 te oynamadınızmı ?

Sgt.Panda

4.11.2015 16:24:03

0
IGN'in puanına bakan var hala. Rivals'a 8.0 veren kişilerdir kendileri. Eksilerine modifiye olmamasını koyup, yeni oyunun artılarına koymayanlar. Hep modifiye istedik, verdiler, grafik ile birlikte. İnternetin zorunlu olmasını sıkıntı olarak mı görüyorsunuz? O sıkıntıysa buraya nasıl yorum yazıyorsunuz? Artık internet olmayan ev neredeyse kalmadı. O kadar zamandır şikayet ediyorsunuz ki modifiye olmamasından dolayı... HP2010'dan beri yoktu deyip sürekli laf ediyordunuz, alın geldi, hala yaranılmıyor... Plus zorunluluğu falan da yok, arkadaşım PS4 üzerinden Plus olmadan oynuyor oyunu rahatlıkla.

BSC Misafiri

4.11.2015 12:42:50

0
Yil olmus 2016 adam hala internet diyo ya.online olsan nolucak olmasan nolucak. Amma dert ettiniz su online olmayi pause olmamayi ya. Pause olucanda nolucak ex mi kaybediceksin ?

- The Stig -

4.11.2015 10:37:18

0
Bunlar hep Turn10'un suçu. Adamlar öyle bir çıta koydular ki millet bir yarış oyunundan çok fazla şey bekler oldu. Eleltirilecek şeyler araba, pist, grafik, ses ve yapay zeka.. Başka nedenlere sığınmak art niyetten başka bişey değil bana göre. Forza Horizon'u kim offline oynuyor ki.. Yani yarış oyunun online olması neden kötü olur ki? Tamam aksaklıklar veya hatalar olur ilerde güncelleme ile düzeltilebilir. İllada bir şeyin mötüne sokmak mı gerek. EA bu sefer az para verdi heralde, ondan bu puanlar düşük. Ben betayı oynadım. Oyun 5 yada 6 puan alacak kadar kötü değil. Hakkı bana göre 7.5 hadi hatır için 8 verilir ama 7'den aşağı puanlar taraflı puanlar.

Rapsody_izmir

4.11.2015 09:00:30

+1
Oyundan memnun kalmayıp sec hak satacaklar varsa direkt talibim : ) Fast and furious filmi bile kabak tadı vermişken, düzgün bir senaryoya sahip olamıyorken, bir oyundan bunu beklemek çok saçma geldi bana. Yarış konsepti işte ne olabilir ki? Uzaylılar mı saldırsın, salgın mı olsun, savaş mı çıksın, daha ne yapsın bu adamlar. Grafikler, müzikler, şehir atmosferi güzelse eğer, geri kalan yapay zekayı, sürüş dinamiklerini yamalarla düzeltirler. Videolardan izlediğim kadarı ile beğendim ben. Bide sonuçta Nfs carbondan sonra oynanabilir güzel bir nfs gelmiş. Kaçmaz yani. Devamlı internet bağlantısı mecburiyetine gelirsek konsol tarafından bir sıkıntı yok. Konsollarımız zaten hep internete bağlı. Kutulu oyun alıp internete bağlı olmayanların sayısı pek fazla değildir. Pc master race cilerin problemi artık o :)

Final Getsuga Tenshou

4.11.2015 08:02:28

0
Nerede oynayan birisini görsem çok güzel mükemmel gibi cümleler kuruyordu. Ama nedense ben oyunda o kadar da çok büyük bir yenilik yada farklılık görmedim. Birde internet bağlantısı istemesi ile de 2. SimCity faciası olabilir demiştim. Galiba o yöne doğru gidiyoruz.

EnemyDestroyeD

4.11.2015 02:07:04

0
okadarda umutlanmıştım bu oyun için

RealArek

4.11.2015 00:51:16

+1
quote:

Orjinalden alıntı: oyunbilgini57 Senaryoyu eleştiren editörlerin , NFS Most Wanted 2012 incelemesinde senaryo namına hiçbir atıfta bulunmamaları ve 8-9 vermeleri çok manidar olmuş . Yıllardır akan kan herhalde . Fast and Furious bile araba yarışı ile ilgili doğru düzgün bir senaryo kuramıyorken , bana senaryosu iyi olan bir araba oyunu ya da filmi söyleyin IGN editörü . Daha da ilginci zamanında Most Wanted'da tamirciden geçince arabanın rengi nasıl hemen değişiyor , niye modifiye yok ; Rivals'da da yetersiz kişiselleştirme özellikleri diyenler bugün son çıkan NFS için nasıl serinin bundan önceki oyunları bile iyiydi diyebiliyor merak ediyorum . Gerçekten hala bu tür inceleme sitelerine güvenen var mı ?
Bencede haklısın hikaye bence normal düzeyde falandır ama bunlar kim bilir hikayeyi neyle kıyaslıylardır modifiye zaten olmuş grafikler şahane bu oyun olmuştur bence.

BSC Misafiri

4.11.2015 00:50:59

0
Oyun keske ignite engine ile yapilsa cok daha guzel gözukebilirdi bence

BSC Misafiri

4.11.2015 00:50:56

0
Şimdi bu oyun grafige bakarak oynanır mi diyeceksiniz ama; oyun gerçekten çok yorgun, cansız duruyor. Eski grafik motoru kullandıkları çok belli güzel görünsün diye her yeri bulaniklastirmislar oyunda bu benim düşüncem tabi, hiç hoş durmuyor.

BSC Misafiri

4.11.2015 00:50:52

0
Electronic Farts

BSC Misafiri

4.11.2015 00:50:43

0
Hala Porsche Unleashed gibi bir Nfs oyunu yapılamadı.Biz veteranlar sürekli ikinci oyunu bekleyelim duralım.

BSC Misafiri

4.11.2015 00:49:39

-1
Bu oyunu kötulemek yersiz ve manasiz olur ve övmekte bi o kadar yersiz bence oyunun grafigi zaten guzel ama oyunu sirf geceye dokmek olmamiss zira oyunu gectigi sehir denemeyecek kadar kucuk olmus oyunu resmen kapali kutuya tikistirmislar gece yerine gece gunduz olayi cok daha iyi olur.Sehiride buyutur ve aktif bir sehir olursa aktiften kastim trafigin ve insanin oldugu ve insanlarin sizin yaptiginiz arabayi fark edip foto ve benzeri seyler yapmasi oyunu kendi sinifina koyar bence bu haliyle pekte al benisi yok.

mahsur kalan adam

4.11.2015 00:29:04

0
yaw ne hikayesi girip iki yarış yapıp çıkacaksın be

Return to Monke

3.11.2015 23:41:24

+1
Para para para. Önceki incelemelerde paralara boğmuştur EA bunları. Baktılar EA para yollamıyor. "Hadi oradan sana yok güzel inceleme falan" olay para da bitiyor Tanıyoruz IGN'i hepimiz. So much water. Not enough monnneeeyyy!

Wayward Son

3.11.2015 23:40:26

0
PC için geç çıkacaktı, şu puanlardan sonra gelmese de olur.

Uncy

3.11.2015 23:13:00

-1
Bu da cuvalladi

mehmet4428

3.11.2015 23:09:57

0
Bu inceleme siteleride bir garip oldu dandik oyuna iyi puan verirlerken yani oyuncuların beklentisi olamayan oyuna yüksek puan verirlerken beklentinin yüksek olduğu oyunlara düşük veriyorlar. Tabi denemeden net konuşmak olmaz ama göreceğiz artık.

Robin.

3.11.2015 22:37:39

0
ben hep söyledim bu oyun balon ve kötü olacak dedim dedim inanmadınız bakın ne oldu şimdi

Aimstein

3.11.2015 22:37:06

+1
Ben anlamadım gitti oyun gayet güzel olmuş ne alaka bu puanlar , ayriyeten oyunda Pause yok diye ağlayan arkadaş oyun MULTİPLAYER! nasıl pause olsun ?

KaptanKenway

3.11.2015 22:25:28

-2
Gamespot yine parayı almış puanı yüksek vermiş. Aynı şeyi AC:Syndicate'de de yapmıştı. Benim için IGN ne verirse o. 6.3'se 6.3'dür.

v. Persie

3.11.2015 22:08:56

0
Bir balon daha patladı.

Qonrul

3.11.2015 22:03:37

+1
sürekli online olma zorunluluğu bencede kötü fikir. Oyunu pc ye alacaktık hevesimizi kaçırdılar.

Ark_bale

3.11.2015 21:36:45

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri yaw hepsini geç oyunda pause nasıl olmaz ya mal bunlar. gene pause olmayan nfs ekran başında altımıza doldurcaz :)
Aynen kanka. senin gibilerine hatta oyunu alırken 2 paket bez hediye ediyorlarmıs...

BSC Misafiri

3.11.2015 21:34:01

0
yaw hepsini geç oyunda pause nasıl olmaz ya mal bunlar. gene pause olmayan nfs ekran başında altımıza doldurcaz :)

BSC Misafiri

3.11.2015 21:33:35

0
bitaneside rezalet ötesi sürüş dinamikleri ve odun fiziklerden bahsetmemiş mi ?

BSC Misafiri

3.11.2015 21:32:32

-1
modifikasyon iyi ama çevre çok zayıf bencede bu puanlar yerinde gene çöp bir nfs geliyor

BSC Misafiri

3.11.2015 21:30:13

0
Bu kadar gülmemiştim sağolun yahu başka yarış oyunu olunca bu puanları gören patladı, çatladı, zaten belliydi diyenler Nfs'yi savunuyor hadi bir iki tanesi 3-4 tanesi düşük not verdi hepsi mi düşük verir arkadaş. Patlamış işte sizin deyiminizle

Ark_bale

3.11.2015 21:28:40

+1
quote:

Orijinalden alıntı: oyunbilgini57 Senaryoyu eleştiren editörlerin , NFS Most Wanted 2012 incelemesinde senaryo namına hiçbir atıfta bulunmamaları ve 8-9 vermeleri çok manidar olmuş . Yıllardır akan kan herhalde . Fast and Furious bile araba yarışı ile ilgili doğru düzgün bir senaryo kuramıyorken , bana senaryosu iyi olan bir araba oyunu ya da filmi söyleyin IGN editörü . Daha da ilginci zamanında Most Wanted'da tamirciden geçince arabanın rengi nasıl hemen değişiyor , niye modifiye yok ; Rivals'da da yetersiz kişiselleştirme özellikleri diyenler bugün son çıkan NFS için nasıl serinin bundan önceki oyunları bile iyiydi diyebiliyor merak ediyorum . Gerçekten hala bu tür inceleme sitelerine güvenen var mı ?
Bütün bu karmaşa, troll yorum ve puanların sacmalık otesi oldugunun özeti olmus. eline sağlık hocam. oyun cok guzel, pist yarısları ve son cıkan nfs lerden kusacaktık, bu oyunla gercek insan cılgın ara sahneler gece sokak yrısları modifiyler kızlar vs eski ruh geri gelmiş kim ne derse desin. evet eksikler var lakin sene seneler sonra ilac gibi geldi ilac valla

bozcan

3.11.2015 21:28:35

+1
quote:

Orjinalden alıntı: matador_mirkhan Online olmak gibi bi zorundalık nedir ya. Zorundamıyım!! Sonynin işine gelmiş bi hareket olmuş. Plus zorunluluğu. Her türlü online hizmeti oyun sektöründe zorunlu ve paralı kılan hareketler batar umarım....
Plus multiplayer oynamak için zorunlu klasik olarak. Single plus istemez ama yinede internet zorunlu.

oyunbilgini57

3.11.2015 21:07:04

+13
Senaryoyu eleştiren editörlerin , NFS Most Wanted 2012 incelemesinde senaryo namına hiçbir atıfta bulunmamaları ve 8-9 vermeleri çok manidar olmuş . Yıllardır akan kan herhalde . Fast and Furious bile araba yarışı ile ilgili doğru düzgün bir senaryo kuramıyorken , bana senaryosu iyi olan bir araba oyunu ya da filmi söyleyin IGN editörü . Daha da ilginci zamanında Most Wanted'da tamirciden geçince arabanın rengi nasıl hemen değişiyor , niye modifiye yok ; Rivals'da da yetersiz kişiselleştirme özellikleri diyenler bugün son çıkan NFS için nasıl serinin bundan önceki oyunları bile iyiydi diyebiliyor merak ediyorum . Gerçekten hala bu tür inceleme sitelerine güvenen var mı ?

MDugur

3.11.2015 21:03:42

+1
Hangi çağda yaşıyoruz internet mi yok diyen arkadaşlar için açıklayayım. Öyle bir ileri(!) çağ ki internete bağlanır bağlanmaz arkadaşlarına resim paylaş, bak yeni resimler gelmiş diye beni oyundan soğutuyor. Bırak oyunumu tek oynayacağım. Sonra tek oynamaya girdik bir baktık EA Autolog ile bağlantınız kesildi. Şak oyundan attı. Sonra oyunu kapat ve bir daha açma. Özellikle bizdeki AKK yüzünden bu oyunu oynamak çileye dönüşür. İnternet konusunu geçersek benim bu oyundan ümidim çoktu ama gelen incelemeler hiç iyi değil. Neyse bir de BSC'nin incelemesine baktıktan sonra kararımı veririm.

rambocuk

3.11.2015 20:59:40

0
Yazık oldu ucuzlayınca bi deneriz

alpalp84

3.11.2015 20:51:27

+3
Herşey bir yana modifiyeyi, sokak yarışını ve gece oynanışını özlemiştim. Alacağım yinede. Hikaye için puan düşürmüşler, bu araba yarışı. last of us mu bekliyorsunuz ?

bozcan

3.11.2015 20:45:23

+1
Allahtan betasını oynadık şu oyunun da boşuna macera yaşamadık.

deadlight54

3.11.2015 20:43:12

+4
NFS: Rivals berbat bir oyundu fakat yine de 7-8 puan vermesini bildiniz, sayın oyun mecraları. Anlayamadığım nokta, şimdiki çıkan NFS oyunu Rivals'tan kat kat daha iyi. Rivals'ın yerilmesi gerekirken niye olan yine bu oyuna oldu? Gerçi birkaç eksiği(özellikle online kalma zorunluluğu saçmalık) olur anlarım. Hikayesine bayık demişsiniz, ona kalırsa Most Wanted 2012'de ve Rivals'da hikaye denen şeyden eser yoktu!

OMEGALUL

3.11.2015 20:42:01

+2
Son yıllarda çıkan nfslerin hepsi çöp oldukları halde inceleme notları 8-9larda geziyordu. Örneğin rivalsin notlarına baktım 8den aşağı puanı yok ama hiç güzel bir nfs değildi. Anlaşılan EA bu sefer sitelere iyi para basamamış ya da oyun cidden balon çıktı.

Wollowon

3.11.2015 20:38:03

-4
Yine saçma sapan eleştiriler , hangi çağda yaşıyoruz artık internetim yok mu kaldı yine akıl yoksunu editör sıfatlı arkadaşlarla karşı karşıyayız. O senaryoyu eleştiren editor arkadaşı en içten dileklerimle seviyorum.

resh_aykut

3.11.2015 20:37:12

+1
Betayı oynadım düşük not alacağını o an tahmin etmiştim. Modifiye çok olsa da şehir bom boş.

LANGORT

3.11.2015 20:36:09

-2
Oyunu youtubedan oynadım.benim puanım 10 üzerinden 9

mementopolis

3.11.2015 20:35:25

0
E ben dedim oyun çıkmadan alınmasın :D , bir pid geniği vardır diye.

michael01

3.11.2015 20:29:12

+1
bu oyun için her platformda internetin yoksa oynayamıyorsun.

qqqqrpppp

3.11.2015 20:27:24

+1
bunları biliyorduk zaten.dile getirince millet eksilere abanıyordu. ama modifiyenin tadı damağımda kaldı ileride ucuza alıp oynarım.

ungalath

3.11.2015 20:23:09

-4
şu hikaye bla bla diyenlerin kafasını kopartıp ibreti alem için sallandırmak lazım !!!!!!!!!!!!!

Megathrone26

3.11.2015 20:20:44

+1
Bu online zorunluluğu PS4 te de mi var? yani ben internet olmadan oynayamayacak mıyım? ve bi de bir yarışı sadece 1 kere oynayabiliyormuşuz mesela 3. olarak bitirdik tekrardan başlamak istesek başlayamıyor muşuz doğru mudur? eğer bunlar böyleyse oyun resmen felaket :(

ultralisan

3.11.2015 20:16:44

+1
Koskoca 2 yıl bir araba yarışı yapamamışlar.

SilentHunterHD

3.11.2015 20:11:50

+1
beter olsunlar. interneti zorunlu yapmak hangi akla hizmet ?

matador_mirkhan

3.11.2015 20:02:22

+3
Online olmak gibi bi zorundalık nedir ya. Zorundamıyım!! Sonynin işine gelmiş bi hareket olmuş. Plus zorunluluğu. Her türlü online hizmeti oyun sektöründe zorunlu ve paralı kılan hareketler batar umarım....

OtostopcununRehberi

3.11.2015 19:55:05

0
Beklentiyi çok yükseltmeyeceklerdi. Hikâyesi kötü olur anlarım sonuçta yarış oyunu. Ama yapay zekânın kötü olması ve sıkıcı harita katlanılamaz kusurlar.

pcrex

3.11.2015 19:54:12

+1
EA gene batırmış anlaşılan, bütün siteler hemen hemen aynı görüşte, OLMAMIŞ. 2 sene ara yetmemiş demek ki 5 sene gerekiyor.

gultekinlive

3.11.2015 19:51:35

-3
İyi bir oyun olmayacağı sunumlarda belliydi editörler abarttılar. Most Wanted 2006 da hikaye anlatımı, karekterler o zamanlar çok etkileyiciydi. Öyle bir oyun umdular ama gene yapamamış EA

furkangunes04

3.11.2015 19:44:54

+1
Çok pahalı olacağını düşünüyorum. Beklenen NFS oyunu böyle olmamalı. Online zorunluluğu başına bela oldu çok da iyi oldu.

Nicolae

3.11.2015 19:39:25

+4
SimCity de oldugu gibi umarim sonradan bir patch ile online kalma zorunlulugu kaldirilir.

manesfirst

3.11.2015 19:38:59

0
hmmm hoş değil puanlar. baya beklenti içindeydim bu NFS için ama... bakalım bir kaç gameplay i izleyeyeyim ondan sonra karar veririm alıp almamaya

Guest-0D5961688

3.11.2015 19:35:56

0
Once nfslerden daha mı kötü? Abartmışlar bence
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Need for Speed
+ TAKİBE
AL
38 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız