Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Naughty Dog Geliştiricisi PlayStation 5'in Süper Hızlı SSD'si Hakkında Çok Heyecanlı

 
Sony Interactive Entertainment dün PlayStation 5'in teknik özelliklerini tanıtırken konsolun SSD'si üzerinde çok durdu ve bu süper hızlı SSD The Last of Us Part II yardımcı yönetmeni Kurt Margenau'yu fazlasıyla heyecanlandırmış.
 
Kurt Margenau konu ile ilgili olarak "PlayStation 5'in SSD özellikleri hakkında halen şaşkınım. Bazı insanlar bunun oyun tasarımı açısından ne kadar büyük bir sıçrama olduğunun farkında değil, özellikle birinci parti oyunlarda. Açık ara kariyerimdeki en büyük sıçrama olacak. Sabırsızlanıyorum." dedi. 
 
PlayStation 5'in SSD'si 5500 mb/saniye hızında çalışacak ve bu da onu Xbox Series X'ten neredeyse 2.5 kat daha hızlı yapıyor. Fakat dahili depolama 1TB yerine 825GB SSD olacak. Ayrıca genişletilebilir NVMe SSD slotu içerecek.
 
Konsol teknik özelliklerine buradaki haberden göz atabilirsiniz.

Bu yılın sonlarında piyasaya sunulacak. Net çıkış tarihi ve fiyat henüz açıklanmadı.

Bu haberin bağlantısı
URL
sony playstation 5 ps5 playstation next gen
Watch Dogs ve The Stanley Parable Epic Games Store'da Ücretsiz Cities: Skylines'ın Sunset Harbor İndirilebilir İçeriği 26 Mart'ta Çıkacak
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Drima

20.3.2020 21:31:45

0
Benim bildiğim bu oyun PS4 Pro'da geliştiriliyordu da herkes PS5 çıkış oyunu diye bakıyor herhalde.. Umarım Pro'da üzmez bizi, şahsen alırsam indirimde pro için alırım Part II'yi. (Bu zamana kadar performans ve gösterilen oyun adına üzmedi exc'ler ama merak etmediğim değil)

Guest-AEF248198

20.3.2020 17:40:36

+3
Sizin için sorun değilse istediğiniz alır oynarsınız zaten, zaten 400-500 birime bu konsolları alabilseydik büyük çoğunluğumuz için sorun olmazdı. Temel sıkıntı alım gücünde.

Persona_6

20.3.2020 17:38:30

0
Aynen, zamanında oynamanın keyfi ayrı. Millet oynarken sen 3 sene bekle kesinlikle dayanamam.

rambocuk

20.3.2020 17:35:41

+1
Ekonomi için en mantıklısı bu, ama benim en büyük zevkim yüksek kaliteli oyunlar ve bunları zamanında deneyim etmek 3 sene sonra oynamak o kadar heyecan vermiyor ve ödeyeceğim fazladan miktar benim için sorun değil

İdrak İstimlak

20.3.2020 12:17:14

+3
SSD konusunu cidden fazla abarttılar, donanım olarak %17 daha zayıf bir konsol, büyük ihtimalle oyunlar arasında fazla bir fark olmayacaktır. Bu nesil ara konsollar arasında MS lehine %45'den fazla güç avantajı vardı, ne kadar fark olduğu ortada, insanlar yine PS4 ile devam ettiler, hatta nesil başındaki 2/1 konsol satış oranını 2,5/1'e bile yükselttiler. 3 kattan daha fazla bir güç farkı vardı gelecek olan nesle göre. Xbox mevcut nesildeki güç avantajının 1/3'ü kadar avantajlı olacak. 3 kat avantajı kullanamayan MS'un, bu nesilde de aynı durumda olacağını sanıyorum.

BSC Misafiri

20.3.2020 11:07:37

+2
Xbox yeni nesilde sonyden 2 kat daha üstün bir konsol çıkarsa bile düzgün oyunlar yapmadığı sürece kimse tercih etmeyecek. God of war 2 - uncharted 5 - spiderman 2 gibi oyunlar duyurulduğunda görürsünüz ps5in nasıl sattığını

Metal-Gear

20.3.2020 10:25:24

+1
Hocam yine DF'de paylaşılan bilgilere baktığım zaman SSD üzerine özel bir boostlama mimarisinden ziyade sanal bellek olarak kullanmaya yönelik bir tasarım var. Yani kabaca PS5'te bulunan yapı gibi SSD'den Chip'e giden, seçmeli olarak bölümlenmiş çoklu PCI Ex yolları yok, PS5'in SSD ile alakalı bütün olayı bunun üzerine kurulu, band genişliğini de Xbox'a göre yüksek tutmuşlar. Xbox için DirectStorage ve Hardware Decompression olarak iki ana unsur geliştirilmiş, SSD'nin geleneksel bir sanal bellek şeklinde kullanılabilecek olması geliştiricilerin bu aygıt üzerinden texture decompress işlemine öncelik vermesine olanak sağlayacakmış. Yani aslında geleneksel bilgisayarlardan bildiğimiz sanal bellek teknolojisi bu, ancak eklenen 2 güzel özellik ile etki alanı genişletilmiş. Mimari açıdan PS5 için yapılanla aynı amaca hizmet etmiyor tam olarak. O yüzden Xbox'ın SSD mimarisi üzerinde çok durulmuyor fazlaca tartışılacak bir tarafı yok. Zaten Xbox'ın işlem gücü yüksek olduğu için ek bir maliyete girip PS5'tekine benzer geniş kapsamlı bir özelleştirmeye gitmeye gerek yok, konsolun çekirdeği hali hazırda güçlü nasıl olsa. Buradaki olay şu, geliştiriciler bu ikisi arasında hangi sistem üzerinde daha rahat hareket etme imkanı bulacaklar? Şu anki kimi geliştiricilerin açıklamalarına göre PS5 daha verimli bu konuda, ama biz yeni nesil oyun karşılaştırmalarını görmeden buna kağıt üzerinde gözüyle bakacağız. Enteresan bir nesil olacağa benziyor.

ploff

20.3.2020 07:21:07

+3
Benım Kasadakı SSD Samsung 970 Evo testlerde: yazma: 3520mb okuma: 1541mb Dıger harddıskler ortalama 170mb ıle 230mb arasında gosterıyor. Ssdye yuklenen oyunlarda cıddı derecede!! yuklemelerde ;) hızı anlıyorsunuz Dogal olarak butun oyunları Ssdye yukleyemedıgım ıcın dıger oyunlar normal Hdd yuklu. Oyunlarına gore 30sn ıle 1 dk arasında yuklemelerde hız farkı oluyor. Tahmınen sure tutmadım ;) Ayrıca Normal Harddiske wındows 10 yuklu ıken, 1 dakıka uzerı acılan wındows, kaldıkı acıldıktan sonra bırde makınenın kendıne gelmesını beklıyorsunuz ortalama 2dkya yakın bır sure gecıyor [8\|] Ssdye Wındows yukledıkten sonra ortalama 10 - 15 snye sonra makıneyı kullanmaya baslıyorsunuz. Helekı Sony dedıgı gıbı 5000mb ustu olursa Konsol arayuz ve oyun yukleme surelerınde cıddı fark olur. Sımdı gelelım ısın dıger yonune: Oyuna bır kere gırdıkten sonra Ssd veya Hdd farklı kalmıyor. Olay dırek cpu - ekran kartı - ram uclusune kalıyor. Hatta sıstem kaynak denetımını acarsanız Hdd %0 veya %1 gorursunuz. Nadır olarak bazı oyunlar da kaplamalar gec geldıgı zaman SSD nın onemını anlıyorsunuz. Kısaca SSD demek yukleme surelerını cıddı derece de dusurmek demek. Bunun dısında ekstra grafık farkı vs.. yaratmaz. Sımdı gelelım hangı konsol hızlı olucak??? Buyuk ıhtımal konsol almayacagım ıcın bu pek de umurumda degıl Ama bır konsol alacak olsaydım hız vs.. hıc dusunmeden PS5 alırdım. Exc oyun konusunda kral Sonydır. Ayrıca bazı oyunlarda Turkce dublaj - Altyazı ıle cıkması Turk kullanıcıları ıcın bulunmaz nımet. Adamlar bu ıse cıddı onem verıyorlar. Uncharted serısı gıbı bır efsane daha goremedık Mıcrosoft cephesınde.

BSC Misafiri

20.3.2020 06:32:15

+2
quote:

Orjinalden alıntı: Perro_De_Levantamiento Jason Schreir da 3.parti oyun geliştiricilerinden ps5 in daha devrimsel bir cihaz olduğunu öteki konsoldan daha çok beğendiklerini duymuş. Sonuna kadar biz PLAYSTATION 5 alacaz. Yine satış farkını koyacak exclusive oyunlarla birlikte. 1.86 teraflops luk cihazla neler yapıldığını gördük, 10.2 ile yine coşturacak Sony! #Ps5 the fastest console ever
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın
Hayırlısı fanboy kardeş ya..

BSC Misafiri

20.3.2020 06:32:10

+2
quote:

Orjinalden alıntı: v. Persie 825GB isletim sistemi falan haric raw miktariymis bu arada. Geriye 600 mu 700 mu ne kalir ona da ancak 2-3 oyun sigar. 4k oyunlarin 200gb i bulacagi nesilde bu alan kime yeticek?
Ölümüne PS5 övenlere :):)

speddy12

20.3.2020 01:14:11

0
Şu anda xbox series x gücünde bir kasa nerdeyse 8000 9000 e toplanıyorken çok mantıklı değil hem oyun fiyatları pahalı hemde pc sonuçta yapıyorsun hem daha çok fps alıyorsun hemde daha iyi grafikler.ps da exc için sonra 3 4 sene sonra 2. El alınır.

FCKöln

20.3.2020 00:13:13

0
Hocam MS’un SSD konusundaki çözümü nedir? İzlediğim DF Gears’5 videosunda,MS da SSD üstünde yaptığı hiç bir özelleştirmeyi kullanmadığı halde,oyun XSX de çok daha hızlı açılmış diyor yorumcu. Burada altı çizilmesi gereken,özelleştirme. MS’unda ssd’yi virtual ram olarak kullanacağı doğrulandı. Sony’nin burda hız dışında artısı nedir? MS’un ssd’ye yaptığı özelleştirmeler nedir?

Persona_6

20.3.2020 00:01:17

+1
Eyvallah hocam güzel bilgiler toparlamışsın [:'(]

Metal-Gear

19.3.2020 23:47:22

+14
Digital Foundry'nin makalesinde yazan bir kesit: Every couple of years, Mark Cerny travels the world, meeting dozens of developers and publishers and the integration of the SSD was the number one next-gen request. Mark Cerny birkaç yılda bir dünyayı dolaşıp pekçok oyun geliştiricisi ile görüşüyormuş, bunların arasında geliştiriciler tarafından yeni nesil konsollarda en çok talep gören şey SSD olmuş. Bundan ötürü Sony, işlem gücünü SSD'den Boostlama yoluna gitmiş yani. SSD'den Chip'e giden 3 adet 4'lü parçaya bölünmüş toplamda 12 PCI Ex 4.0 arabirim var ve geliştiriciler oyunda öncelikli olarak işlenmesini istedikleri verileri seçebiliyorlar bu özelleştirilmiş yapıya göre, işlem birimlerine gidecek olan veri miktarında donanımsal bir optimizasyon elde edilmiş oluyor yani, gidecek olan önden organize edilmiş veriler ise aynı zamanda çok hızlı iletiliyor. 16 GB belleklerin tamamını ise sadece 2 saniye gibi kısa bir sürede doldurabiliyormuş bu hız. Yani hesapta 10 tflops genel işlem gücüne sahip olan grafik işlemciye öncelikli olarak hangi veri işlenmesi lazımsa o gidiyor. Kağıt üzerinde şu anlam çıkıyor: rakibine göre daha düşük hesaplama gücüne sahip olan işlemciye, önceden önem sırası seçilmiş ve decompress edilmiş veriler gidiyor. Daha yavaş işliyorsun, ama az veri işliyorsun, bunun sonucunda hızlı çıktı veriyorsun. Hangi veri önemliyse onu işleme almış oluyorsun, bunu da SSD ve Chip arasında kurdukları yapı ile çözmeleri çok enteresan bir yaklaşım olmuş açıkçası. İşte Naughty Dog geliştiricisi SSD için heyecanlı, ya da üçüncü parti geliştiriciler PS5'in daha verimli bir cihaz olduğunu söylüyor gibisinden açıklamaların ardında yatan şey bununla alakalı. Sony'nin sunumda SSD üzerinde çok durması da bununla alakalıydı zaten. "Yani ben işin yükünü özel olarak tasarladığım SSD - Chip arası diyalogla çözüyorum, işlemcime organize edilmiş veriler gönderilmesini sağlıyorum ve genel iş akışını hızlandırıyorum" - demiş oldular sunumda. Ancak yaptıkları hata şu ki oyuncu bundan ne anlasın? Oyuncunun kafasında sen hızlı bir depolama alanı yapmışsın ve sadece oyunun loading'leri falan hızlanacak gibisinden düz mantık bir düşünce oluşuyor. Halbuki ana maksat bu değil, tamamen veri işlemenin bütününe yeni bir standart getirmiş kendince. Bu sistem PS Exc oyunlarında çok verimli çalışır, muhtemelen hiçbir multiplatform'da görmediğimiz teknik detaylara sahip Exc oyunlar geliştirmenin önünü açmış oldular. Zira Crysis 3 gibi grafik fetish'i ender birkaç oyunun dışında standart PS4 donanımında çalışan Exc oyunların görselleri bile her oyunla kapışacak düzeydeydi. Ancak multiplatform oyunlarda durum ne olur onu bilmiyorum, her ne kadar verileri kökten organize etme yoluna gitseler dahi Yüksek Çözünürlük + Yüksek FPS için bunun yeterlilik seviyesini kestirmek çok zor. Henüz hiçbir geliştiricinin tecrübe etmediği bir yapı bu. Kağıt üzerinde durum oldukça verimli gözükse de gerçek dünya testlerinde Sony umduğunu bulabilecek mi göreceğiz. Bir de zaman ilerledikçe ve satış rakamları geldikçe "güç mü daha önemli yoksa exc mi?" sorusunun cevabını bu nesil almış olacağız sanırım.

Thejoker58906

19.3.2020 23:26:31

+1
Katılıyorum..

Guest-AEF248198

19.3.2020 23:17:28

+3
500 birim olsaydı hocam al geç hepsini ama maalesef tek hakkımız oluyor, o hakkımızı da Gamepass sisteminden dolayı Xbox'dan yana kullanıyoruz. Bir kaç sene sonra da neslin havası söner her şey rayına oturur ucuza Ps5 alır oynarız. Bu ekonomik şartlarda ancak bunu yapabiliriz ha döviz böyle artmaya devam ederse oyun oynamak hayallerde kalır yalnızca.

6lack

19.3.2020 23:07:16

+1
Zevkler tartışılmaz herkes istediği konsolu alıp keyfine baksın fazla kasmayın

Guest-AEF248198

19.3.2020 23:07:17

+2
Pc gibi hile kullanımı da yok, 4k 60 fps, Gamepass sonra Ps5 fiyatı düşer daha rafine modelleri çıkar ikinci elden bir makine alır özel oyun olursa oynar satarız.

Persona_6

19.3.2020 23:06:17

+7
Jason Schreir da 3.parti oyun geliştiricilerinden ps5 in daha devrimsel bir cihaz olduğunu öteki konsoldan daha çok beğendiklerini duymuş. Sonuna kadar biz PLAYSTATION 5 alacaz. Yine satış farkını koyacak exclusive oyunlarla birlikte. 1.86 teraflops luk cihazla neler yapıldığını gördük, 10.2 ile yine coşturacak Sony! #Ps5 the fastest console ever
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın

Shingeki

19.3.2020 23:05:24

+1
quote:

Orjinalden alıntı: Mutlak.Sıfır Playstation ne kadar exc olursa olsun neslin sonunda ikinci el alırız çerez parasına inmiş exc oyunlarını oynar satarız bu nesilde yaptığımız gibi. O kalibrede Pc toplamak istesem en azın 10-15 bin tl parayı gözden çıkaracağız o yüzden ana platformumuz Xbox belli, yan platformlar şimdilik ilgimizi çekmiyor. <img src="http://forum.donanimhaber.com/image/smiley/lol.gif" align="middle" border="0" alt="">
herkesin yapması gereken budur aslında avrupalı gibi 500 birime değil 6 bin birime alacağımız için konsolu oyunlarda 600 tl bazına çıkabilceğini ön görürsek xbox almak mantıklı hem game pass var 100lerce oyun bide 15 firma bünyelerine kattı buda daha fazla xbox tarafına oyun demek bu oyunlarda game pass sistemine gelir ki en azından bir oyuna 600 tl vermemiş oluruz sonra Ps5 pro modeli çıkar o çıkana kadar bir çok ex oyunu birikmiş olur ucuzlamış olur o zaman ps5 alınır. pc tarafı çok saçma 15 bin tl vereceğime 6 bin veririm mis gibi 4kda akarım oyunlara tüm oyunlar 60 vermeyebilir ama olsun en iyi grafiği verecek stabil çalışacak fan sesi olmayacak tek kusuru joystick hala usb ile şarj etme özelliği yok :(

Kankkunen

19.3.2020 22:38:52

+1
Yarısı cut scene olan 20 saatlik PS oyunları için konsol alacak değilim ama Gran Turismo geldiğinde alır oynar satarım, yalan yok alırım yani

Guest-AEF248198

19.3.2020 21:30:04

+5
Oyundan oyuna açacağın konsol yerine cüzi paraya yüzlerce oyun oynayabileceğin konsolda kalmak ve almak daha mantıklı.

BSC Misafiri

19.3.2020 21:18:34

+4
quote:

Orjinalden alıntı: rambocuk Xbox ne kadar güçlü ne kadar sessiz ve serin olursa olsun PC sahibi olduğum için almam için neden yok, ama ps5 mecbur alıcaz üst düzey bir exc geldiğinde artık 4 sene sonramı olur 3 sene sonramı olur bakıcaz ne zaman çıkarsa
Sebep yok mu? 500$dan gelirse ona yakın pc bile toplayamazsın :) Ben almayı düşünüyorum ama pc kadar kullanışlı değil tabi sadece oyun işi sıkıntı. oyuncu olsam xbox alırdım

Fearless_tr

19.3.2020 21:13:24

0
Neyse yeni konsollar cikana kadar last of us 2 ve ghost of tsushima'yi plat yapmaya ugrasalim sonra karar veririz hangi konsolu alicagimiza xbox'u fisten cektim acmaya gerek yok yeni nesle kadar oynuycak oyun olmadigi icin...

BSC Misafiri

19.3.2020 20:46:33

+6
Yüksek özellikli bir pc kullanıcısıi olarak xbox almama bir sebep bulamadım zaten tüm oyunları pc de oynayabileceğim için ps 5 almak her türlü daha mantıklı geldi bana.

BSC Misafiri

19.3.2020 20:46:29

+1
quote:

Orjinalden alıntı: Mutlak.Sıfır Playstation ne kadar exc olursa olsun neslin sonunda ikinci el alırız çerez parasına inmiş exc oyunlarını oynar satarız bu nesilde yaptığımız gibi. O kalibrede Pc toplamak istesem en azın 10-15 bin tl parayı gözden çıkaracağız o yüzden ana platformumuz Xbox belli, yan platformlar şimdilik ilgimizi çekmiyor.
Sanırım yeni nesilde bu yöntemi uygulayacağım :) Sadece EXC için nesil sonuna yakın PS5. O zamana pc gpu su dayanmaz patlar e bir parçaya 10k para veremem o yüzden ana platform series x olur gold ile mis.. Yıllarca mutlu mesut yaşar giderim :) Çünkü bu series x rakat 1440p'de 70 üstü fps verir ray tracking vs açık oyunlara rağmen.

keremec

19.3.2020 20:22:09

+4
Canlı yayını izlemediğiniz belli. Başından izlemenizi tavsiye ederim. Videonun yarısından fazlası ssd ile ilgili zaten.

davlumbaz0

19.3.2020 20:11:04

+1
xbox grafikler süper ps5 çok kötü mesajları hiçbir anlam ifade etmiyor. PS5 1. parti firmalarının ulaştığı grafik seviyesine xbox kanadında asla ulaşılamayacağı için sayılar üzerinden tartışmak manasız.

Philipp_Plein

19.3.2020 20:08:13

0
PS5 day 0

v. Persie

19.3.2020 20:07:01

+2
825GB isletim sistemi falan haric raw miktariymis bu arada. Geriye 600 mu 700 mu ne kalir ona da ancak 2-3 oyun sigar. 4k oyunlarin 200gb i bulacagi nesilde bu alan kime yeticek?

Guest-AEF248198

19.3.2020 19:59:42

+1
Playstation ne kadar exc olursa olsun neslin sonunda ikinci el alırız çerez parasına inmiş exc oyunlarını oynar satarız bu nesilde yaptığımız gibi. O kalibrede Pc toplamak istesem en azın 10-15 bin tl parayı gözden çıkaracağız o yüzden ana platformumuz Xbox belli, yan platformlar şimdilik ilgimizi çekmiyor.

BSC Misafiri

19.3.2020 19:46:36

+1
quote:

Orjinalden alıntı: Fenrir00 Naughty Dog'un mevcut konsolda yaptıklarını görünce hiçbir şey şaşırtıcı olamaz galiba.
Doğru. Çok yetersiz gelmişti PS4 ilk sürümü bana ama Unc 4'ü yıl olmuş 2020 açsam hala büyülüyor (düz ps4 için bile) bu adamlar beceriyor bu işi zaten de.. Geriye kalan binlerce exc olmayan oyunlar ne olacak onu düşünüyorum ben. Yani karar verdim çok ama neyse :)

FCKöln

19.3.2020 19:43:25

+6
Yalnız Sony’nin hakkını yemeyelim burda. Adamlar PR nedir,nasıl yapılır,şu an bunun müthiş bir örneğini gösteriyorlar. Bütün dünya konsolun,rakibinden oldukça zayıf donanımını değilde,depolama biriminin ne kadar hızlı olduğundan bahsediyor. Bu her babayiğidin yapabileceği iş değil.

rambocuk

19.3.2020 19:26:01

+13
Xbox ne kadar güçlü ne kadar sessiz ve serin olursa olsun PC sahibi olduğum için almam için neden yok, ama ps5 mecbur alıcaz üst düzey bir exc geldiğinde artık 4 sene sonramı olur 3 sene sonramı olur bakıcaz ne zaman çıkarsa

Ornitorenk_Perry

19.3.2020 19:13:26

0
Yeni nesil nasıl olacak cidden merak ediyorum. Her ne kadar Sony exclusivelerine aşık olsam da ibre şu an için Microsoft tarafını gösteriyor benim kafamda. Önümüzdeki aylarda gelecek bilgiler, oyunlar ve sunumlarla bunu değiştirebilirler inşallah.

Press a Key

19.3.2020 18:58:51

+8
Ben de Naughty Dog'un neler sunacağını görmek için sabırsızlanıyorum.

Fenrir00

19.3.2020 18:58:23

+2
Naughty Dog'un mevcut konsolda yaptıklarını görünce hiçbir şey şaşırtıcı olamaz galiba.

Dürüstİnsan

19.3.2020 18:55:17

+6
Dün yapılan tam anlamıyla geliştiricilere yönelik bir sunum olmuş. Virüs salgını nedeniyle ertelenen GDC etkinliğinde açıklayacakları bilgileri paylaşmışlar. Daha zaman var konsolun detayları için. Bizim burda fanboyluk yapmak yerine konsolun ülkemizdeki fiyatının ne olacağını düşünmek gerekir. Ayrıca online oyun oynamak ücretsiz olursa ve fiyatı da 399 dolar olduğunda yine çok satacaktır. PS Plus sisteminin değişmesi gerekiyor ve Gamepass gibi bir sistem son kullanıcıyı memnun eder.

powersmachine54

19.3.2020 18:44:37

0
Microsoft 2013'de xbox one tanıtırken tvtvtv diye çok rezalet sunum yapmıştı. Bu sefer Sony ise PS5 teknik özelliklerini tanıtırken en çok SSD diye sunum yaptılar. Yani MS 2013'de yaptığı hatanın bir benzerini Sony'de yaptı.

BSC Misafiri

19.3.2020 18:43:01

0
quote:

Orjinalden alıntı: Funder Microsoft'da 2013'de TV uygulamaları için heyecanlıydı x)
İnan aklımdan ilk bu geçti ama yazmak istemedim ay hadi niş dedim :D

Funder

19.3.2020 18:40:07

+1
Microsoft'da 2013'de TV uygulamaları için heyecanlıydı x)

powersmachine54

19.3.2020 18:35:18

+2
SSDTATİON 5

Mütercim Bey

19.3.2020 18:23:26

+6
Şu video NVMe SSD ile Normal SSD arasında oyun yüklenme sürelerinde hiç bir fark olmadığını ortaya koymakta. Aynı şekilde iki konsoldaki NVMe SSD'lerin hız farklarında da oyun açık ara farkla hızlı yüklenecek beklentisine girmeyin derim. Oyun kurma süresi daha hızlı olabilir - belki.

***Respect***

19.3.2020 18:16:02

0
Kullanılabilir alan 825GB olacaksa sorun yok. 1TB XoneS'in kullanılabilir alanı 780GB.

BSC Misafiri

19.3.2020 18:04:22

0
Ay canım hadi inşallah :) :) :)

BSC Misafiri

19.3.2020 18:04:18

+1
Sony vitadan akıllanmadı heralde. Koy 2 tb lık konsol veya kapasite 1 tb olsun dilenci gibi ne öyle 825 birdeüstüne vitadaki gibi ekstradan nvme satmaya çalışcaklar. Cihaz grafik olarak minimum 4k60 fps veremeyecekse buna zaten ps5 demenin anlamı yok. Şu noktada bu oksa olsa ps4 pro nun pro modeli olur.

Guest-AEF248198

19.3.2020 18:02:43

+6
PSSD 5

Turk.Navy

19.3.2020 18:02:01

0
Bizi de konsolun fiyatı konusunda çok heyecanlıyız
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
PlayStation 5
+ TAKİBE
AL
4 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız