Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

NGP, AR Teknolojisini Daha da İleri Taşıyor

 
     Bu sene sonunda başlayacak olan yeni nesil avuç içi konsol savaşlarında işler kızışıyor. Gözlüksüz 3DS özelliğiyle oyunseverlerin beğenisine sunulan 3DS, içinde bulunan farklı özellikle tüketicileri kendine çekmeye çalışıyor. Bunlardan biri ise herkesin de bana katılacağı üzere AR hizmeti. Özel işaretler sayesinde 3DS konsolunda 3D modellemeler ortaya çıkmasını sağlayan AR sistemine, NGP'nin çözümü ise işaretsiz AR hizmeti olacak. Nasıl mı olacak? Cevabı aşağıda bulabilirsiniz.
 
    NGP'deki 'Smart AR' adı verilen bu sistemde dediğim gibi özel işaretlere gerek yok. Smart AR, çevrenizdeki objeleri özgürce tanıyabilme özelliğine sahip. Sony, Japonca yaptığı bir basın bildirisinde sistemin nasıl işlediğini en yüksek teknik tabirlerle açıklamış. Ayrıca bahsi geçen sayfada bu başarılı teknoloji ile ilgili bir video da bulunuyor. Dilerseniz bu sayfaya buradan ulaşabilirsiniz.
 
   Sony'nin yeni Smart AR teknolojisinin, 20-22 Mayıs tarihleri arasında Ginza Sony binasında gösterildiği de verilen bilgiler arasında yer alıyor. Smart AR ile ilgili paylaşılan bir kaç ekran görüntüsüne aşağıdan göz atabilirsiniz.
 



 

 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Sony PSP PSP Go Sony PSN NGP AR AR teknolojisi
ABD'den Vatandaşlarına Zombi Uyarısı E3'e 16 Gün Kala: Onaylanan Firmalar ve Oyunlar
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

23.5.2011 00:49:18

+2
@YourDooM Nintendo ne yaratmışta Sony kopyalamış allah aşkına. Gözlüksüz 3d denilen ama 15 saniye sonra gözlerin içine eden bir cihazmı ?

Haykıran Bıngıldak

22.5.2011 22:59:09

-1
Nintendo yaratir sony kopyalar

sylar_brain

22.5.2011 20:27:47

+1
Waow süper teknoloji yapmış adamlar.. 3DS sucks :P
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
PSP
+ TAKİBE
AL
7 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız