Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Multiplayer Tetris Üzerinde 10 Yıldır Çalışılıyor


 
     Tetris hiç kuşkusuz oyun dünyasının en büyük markalarından birisi ve hala büyük ilgi görüyor. Nintendo DS için piyasaya çıkan Tetris oyununun satış rakamlarına bakarak bunu rahatlıkla anlayabiliriz.
 
     Rus Alexey Pajitnov tarafından yaratılan Tetris basit bir mantığa sahip, ama uygulaması eminim Pajitnov için de hiç kolay olmamıştır, çünkü belki oynarken değil, ama geliştirirken matematiğe çok ihtiyaç duyduğuna eminiz.
 
      Bu ünlü oyunu yaratan Pajitnov, Tetris markasını devam ettirmek hatta geliştirmek istiyor. Bunun için de 10 yıldır multiplayer (çok oyunculu) Tetris üzerinde çalışıyor.
 
     Tetris'i multiplayer yapma yolunda büyük sorunlarla karşı karşıya olduklarını söyleyen Pajitnov,  oldukça yoğun bir oyun olan Tetris'te özellikle yüksek seviyelerde hız ve reaksiyonun önemini vurguluyor ve diğer oyuncuların aklını okuyamayacağımızdan oyunu birlikte oynamanın zor olduğunu söylüyor.
 
      Pajitnov'un açıklamalarına katılmamak elde değil. Kim bilir belki de Tetris tek kişilik olarak kalmalıdır ya da DS'deki Tetris gibi birbirimize karşı mücadele ettiğimiz bir yapısı olabilir.

 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Tetris multiplayer Alexey Pajitnov
PS3 ve PSP için Güncellemeler Hazır Hediye: Super Mario Galaxy 2 Özel İçerikleri
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

five seven

4.7.2010 05:29:45

0
amaç merak salarak köşeyi dönmek ...

Babblebabble

29.6.2010 18:29:19

0
Karşılıklı nasıl olcakki ya anca Co-Op falan olur birisi gönderir diğerkisi şekli oturtmaya falan çalışır ortada birleşir şekiller Bence ne çok severim ya tetris

Ersin ÇAKI

29.6.2010 14:35:59

0
Çoklu oyuncu özelliğinin olması bekadar mı kötü yani. Bırakın da gelişebildiği yere kadar gelişssin oyun. Albert Einstein ömrünün sonuna kadar İzafiyet Teorisini kanıtlamak bir sonuca ulaşmak için uğraş verdi. Adamın ot gelip ot gidecek hali yok ya.

nty35

29.6.2010 14:05:19

0
Basit mantıkla yaklaşmak lazım olaya. 10 yıl ona uğraşacağına yeni bir oyun yapsaydı. Bence de tek kişilik kalmalı. Gelsin yüzüne de söylerim

DaRBe7

29.6.2010 12:25:21

0
Adam 10 yıl uğraşmış tek kişilik kalmalı diyorsunuz.. xD

Guest-0245653D0

29.6.2010 11:11:44

0
tetris tek kişilik kalmalı bence
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız