Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Multiplayer Modu Olmayan Oyunlar Revaçta Değil


 
     Dead Space 2 şimdiden önümüzdeki yılın en favori oyunları arasında yer alıyor. İlk oyunu ile çıtayı bir hayli yükselten serinin ikinci oyunundaki en büyük fark ise şüphesiz multiplayer modları olacak. Dead Space 2'ye eklenen çoklu oyuncu modları için bugün bir açıklama daha yapıldı.
 
     Konu ile ilgili bir açıklama yapan Dead Space 2'nin sanat yönetmeni Ian Milham, olaya farklı bir açıdan da yaklaşmış. Şimdiye dek oyuncuların bakış açısına yer verilen bu konuda bu seferde yapımcıların yani piyasanın bakış açısına yer vermiş. Sadece hikaye modu bulunan oyunlar için piyasanın pek tatmin edici olmadığını belirten Milham, kiralanan ve ikinci el satılan oyunların bu konudaki en büyük etken olduğunu sözlerine eklemiş.
 
     Muhakkak multiplayer modlarının eklenmesinde bu durumunda büyük bir etkisi vardır. Sonuçta arşivci olmayan oyuncular hikaye modunu bitirdiği bir yapımı hele ki zaman geçirecek bir multiplayer modu olmadıktan sonra çabucak elden çıkarabiliyor.
 
     Durum her iki taraf için de tatmin edici gözükmüyor. Yapımcılar ikinci el ve kiralama konusundan dert yanarken oyuncular ise 3-4 saate bile düşen oyun süresinden şikayetçi. Bu durum göz önüne alınır ise her oyun için çoklu oyuncu modları çokta uzak gözükmüyor. Nitekim son zamanlarda Dead Space, Assassin's Creed ve Uncharted gibi serilerde bunun örneklerini de gördük.
 
     Peki sizin fikriniz nedir?

Bu haberin bağlantısı
URL
Dead Space 2 EA Visceral Games PS3 Xbox 360 PC Korku
Kinect Kazalarına Bir Yenisi Daha Eklendi Onaylandı: Kinect, Irkçı Değil
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

fatality1907

8.11.2010 19:29:22

0
quote:

Orijinalden alıntı: beynini.delerim mw-2 single player - 1 gün - multiplayer - 1 yıl bc-2 single player - 1 gün - multiplayer - 1 yıl fifa-11 single player - taş çatlasın 1 hafta - multiplayer - 1 yıl geow-2 single player - 2-3 gün - multiplayer - 2-3 yıl eskiden (ps1 ve ps2 zamanında) single player oyunların oynanış süresi 1-2 hafta sürerdi. (örn : medal of honor, tomb raider vs... (ps1)) şimdi adamlar single player süresini kuşa çevirdiler. devir gerçekten artık online oyun devri. ha yok 1 günde biten oyuna 100 tl vermeye acımam derseniz single player oynamaya devam edersiniz o ayrı.

james cameron

8.11.2010 17:23:06

0
single player oyunlar eskiden güzeldi. hem oynanış süresi uzundu hemde keyifliydi. ama artık (maalesef) single player öldü. devir online oyun devri.

mertvontrier

8.11.2010 17:12:22

0
Dead Space 2'de 20-30 saat oyun süresi nasıl olsun? Rpg mi bu? İnsaflı olun. En alakasız oyunlarda Multiplayer göreceğiz. Hazır olun.

Wayward Son

8.11.2010 13:58:23

0
@burakcav arkadaşım ben sana sırf BSC içerisinde, İngilizce bilmiyorlar diye bir oyuna kötü diyen çok kişi gösteririm. Son çıkan oyun incelemelerine bakman yeterli hatta. Yani verecek örneğim bol bu konuda. Kendi çevremde de böyle insanlara rastlıyorum '' aa bu İngilizce gerektiriyor, dandik'' diyen. Evet firmalar multiplayer odaklı düşünüyor ama Dead Space'den gidersek; o kadar multiplayer oyun arasından çoklu oyuncu özelliğiyle sıyrılabileceğini sanmıyorum. Millet yine Dead Space 2'nin single kısmını oynayacak. Korkuyu, adrenalini orda yaşayacak. GeoW 3, Killzone 3, Black Ops, BC 2, Battlefield 3, Reach, WoW vs varken ve bu oyunların kitlesi bir hayli fazlayken DS2'nin multi konusunda şansını çok düşük görüyorum. Kemikleşmiş kitle var çünkü. Başka oyunlar için de aynı örnek geçerli. Multi ekleyeceklerine single'a bi 10 saat falan daha ekleseler daha mantıklı olur. Şahsen DS2'yi aldığımda multi özelliğini göz önüne almayacağım. Her oyunu online oynayacak vaktim yok :)

van G

8.11.2010 13:05:31

0
Adventure oyun kültürü de bu online zımbırtısı yüzünden ölmedi mi sanki.. PS2 de oynayıp bitirdiğim bir fatal Frame serileri gibi oyun gösterin bana next-gen döneminde ve ya PC'deki The longest Journey, Monkey Island, Gabriel Knight, Still Life gibi legendry oyunlar .. Malesef oyunlar ruhlarını kaybeden içi boş bir ticari eğlendirme aracı oldu çıktı

takeru

8.11.2010 12:32:47

0
Öncelikle multiplayer ile online multiplayer i birbirinden ayırmak lazım. Zamanında atari salonunda iki kişi oynadığımız oyunlar da multiplayerdir. Multiplayer derken online multiplayeri düşman olarak seçiyorum kendime Online multiplayer oyunlara vakit ayırma gereği yüzünden pek sıcak bakmıyorum. Hatta bu vakit meselesi yüzden benim için en güzel oyunlar tek oturumda bitirilebilen arcade tarzı oyunlardır. İki türü benim açımdan karşılaştırırsam - Arşivlik oyunlar single playeri güçlü olanlardır. Online multiplayer desteği varsa o da tuzu biberi olur. - En iyi online multiplayer oyunun ise borusu server desteği kesilene kadar öter. İçlerinde kalite olarak muhteşem oyunlar olsa da tam anlamıyla tüketim toplumu için üretilmiş zamanı dolunca atılmaya mahkum ticari oyunlardır. Yeni multiplayer düzende adamlar kazandığı paraları şakır şakır sayarken biz de "nerede o eski oyunlar" diye iç geçirir dururuz burada. İnsanın rakip olmadığı yerde diğer oyunlarla arasındaki farkı ortaya koyma kriteri olan güçlü hikaye güçlü yapay zeka ve yenilikçi fikirleri multiplayer bir oyun için bir kalemde silebilirsiniz. Sonuçta ortaya şu an birçok örneğini gördüğümüz grafikleriyle göz boyamaya çalışan içi boş oyunlar çöplüğü çıkar. Multiplayer oyunlar için önemli olan : Sunucumuz, parasını cukkaladığımız en fazla kaç kişiyi barındırır. Eskiden online desteği ek özellik olarak konulurdu oyunlara, şimdi ise yanında singleplayer de eşantiyon olsun noktasına geldik. Singleplayer oyunculukla beraber çoğu oyun türü de tarihin tozlu yapraklarına karışıyor ve karışacak malesef. Bu durumun pek hoşuma gittiğini söyleyemem. Ticari açıdan bakarsanız devir online devri lafı doğru bir laf. Bunun gerçekten olması gereken mi olduğu tartışılabilir.

frostxxx07

8.11.2010 09:51:19

0
bazı arkadaşlara katılmıyorum online oynamayan ps2 alsın diyor benim evde net yok ben mecburen single oynuyorum bu halimden memnunum ayda 70 tl net parası vermek işime gelmiyor jb'de yaptırmıyorum 5adet güncel oyunum var bitirdikce ayda bir yada45günde bir takas yapıyorum geçinip gidiyorum

Shadow Fox

8.11.2010 09:44:51

0
single da rpg, platform ve survival harici iş yapmaz fazla

JazHoyt

8.11.2010 09:32:41

0
Her ne kadar lag olmuyor densede ben downloadı kapamayı sevmedigimdem baya lag oluyor onun için ölümüne single cıyım Gerçi live ın tadı bambaşka Up hızımı 100 kb ye sabitleyenler utansın

burakcav

8.11.2010 07:40:07

0
quote:

Orijinalden alıntı: burakcav konu sacma sapan bi yere dogru gidiyor. Single player sevmeyene ruhsuz, multi sevmeyene yeteneksiz yakistirmalari... Konunun basligina tekrar bir bakin arkadaslar. Birinin bir baskasini online oynamayi ya da offline oynamayi sevmedigi icin yargilamasi sizce de komik degil mi? Oyun dedigin bir yasam bicimi, bir entellektuel etkinlik, bir bilim degil ki oturup dogrusunu yanlisini tartisalim. Oyun dedigin zevk isi. Sen otur bir saat niye single niye multiplayer senin zevkine uymuyr anlat, kimsenin bi sey digecegi yok. Ama senin sevdigini sevmeyene "inglizice bilmiyorsun ondandir, yeteneksizsin bundandir" demek cok manasiz, cok sacma... Baslikta da yazdigi gibi oyun dunyasinin son zamanlarda takip ettigi bi trend var. Online oyun destegine hic olmadigi kadar onem veriyorlar artik. Zaten aksi olsaydi yukarda da pekcok kisinin yazdigi gibi oyunlarin campaign sureleri 20-30 saatlerden 4-5 saatlere dusmezdi. Eskiden kimsenin piyasaya surmeye cesaret edemeyecegi 4-5 saatlik campaign modunu, simdi pek cok yapimci firma muazzam online destegimiz var bahanesi ile bize dayatiyor. cogunun online'i da eninde sonunda basarisiz cikiyor ama bu artik oyun firmalarinin multiplayer odakli dusundukleri gercegini degistirmiyor.

burakcav

8.11.2010 07:21:42

0
konu sacma sapan bi yere dogru gidiyor. Single player sevmeyene ruhsuz, multi sevmeyene yeteneksiz yakistirmalari... Konunun basligina tekrar bir bakin arkadaslar. Birinin bir baskasini online oynamayi ya da offline oynamayi sevmedigi icin yargilamasi sizce de komik degil mi? Oyun dedigin bir yasam bicimi, bir entellektuel etkinlik, bir bilim degil ki oturup dogrusunu yanlisini tartisalim. Oyun dedigin zevk isi. Sen otur bir saat niye single niye multiplayer senin zevkine uymuyr anlat, kimsenin bi sey digecegi yok. Ama senin sevdigini sevmeyene "inglizice bilmiyorsun ondandir, yeteneksizsin bundandir" demek cok manasiz, cok sacma... Baslikta da yazdigi gibi oyun dunyasinin son zamanlarda takip ettigi bi trend var. Online oyun destegine hic olmadigi kadar onem veriyorlar artik. Zaten aksi olsaydi yukarda da pekcok kisinin yazdigi gibi oyunlarin campaign sureleri 20-30 saatlerden 4-5 saatlere dusmezdi. Eskiden kimsenin piyasaya surmeye cesaret edemeyecegi 4-5 saatlik campaign modunu, simdi pek cok yapimci firma super online destegimiz var bahanesi ile bize dayatiyor. vogunun online'i da eninde sonunda basarizi cikiyor ama bu artik oyun firmalarinin multiplayer odakli dusundukleri gercegini degistirmiyor.

heavyblitzer

7.11.2010 22:19:27

0
Multi iyidir iyi.

kimano

7.11.2010 21:16:43

0
Bir oyunun multisine kaptırınca cidden yıllarca oynanabiliyor. Ama sağlam senaryolu single oyunlarında tadı bir başka. Bence hepsi ayarında dozlarla alınmalı ki bünye zorlanmasın

Firenze

7.11.2010 21:01:35

0
Ben de sadece BC2 ve biraz biraz Fifa online severim o kadar.Gerisi olmasa da olur.

Rai-gy

7.11.2010 20:56:14

0
quote:

Orijinalden alıntı: fod oyunu korsan alıp para vermeden oynadıgı icin bazıları singlea cok önem vermis ama orjinal alsalar hadi diyelim en ucuz 50 tl , 50 tl verip de 4-5 saatte biten oyunu almak adamın icini cızlatır ama multiplayer ile aynı oyunu 2-3 sene bile oynuyorsun
Sen gidip sürekli fps oynarsan 3-4 saatte bitmesi normal.Adamlar nasılsa sizin süper ''devir online devri'' mantığına göre hareket edip single'ı kısa tutuyor yada hiç yapma gereği bile duymuyor.Sonra sanıyorsunuz ki bütün oyunlar kısa.Git demon's souls,dragon age,yakuza 3,fallout 3,vb.. oynada 1 haftada bitirebilecek misin görelim.

Daafis

7.11.2010 20:54:31

0
quote:

Orijinalden alıntı: fod elindekiler 4-5 saat sürmüyor diye kısa sürede biten oyunlar yok mu yani? ben her oyun mu o kadar sürede bitiyor yazmısım arkadasların dedigi gibi eski oyunlar daha kapsamlıydı ayrıca hadi 9-10 saat sürsün ortalama bir oyun 1 sefer oynarsın 2 sefer oynarsın sonra köseye atarsın, istisnalar tabi ki var rpg oyunları özellikle
4-5 saat süren oyunlar var tabi ki. O oyunları orjinal almayarak bu sorunu çözersin. Ayrıca çoğu oyunu 1-2 kere oynayıp köşeye atarsın. Bu yüzden ben de orjinal oyun alırken epeyi seçici davranıyorum. 1-2 kere oynayıp köşeye atacağım oyunları almıyorum.

SolidRock

7.11.2010 20:47:50

0
Single'sız bir oyun dünyası düşünemiyorum, online modlar daha çok kendini tatmine dayalı bir olay. Açıkçası arkadaşlarımla oynadığım PES'ten başka oyunlardan hazetmiyorum. Single olsun 40 saat olsun, benim olsun. Sırf bu online zımbırtısından neslin içine ettiler. Her yerden FPS yağıyor başımıza, yok vuruş hissiymiş, yok grafikmiş. Ruhunuz kalmamış, ruhunuz...

Minekop

7.11.2010 20:41:36

0
quote:

Orijinalden alıntı: FIR_Lama yaşasın single player, yaşasın hikayesi olan oyunlar, kahrolsun 4 saatlik gameplay :)
Aynen

fod

7.11.2010 20:34:28

0
elindekiler 4-5 saat sürmüyor diye kısa sürede biten oyunlar yok mu yani? ben her oyun mu o kadar sürede bitiyor yazmısım arkadasların dedigi gibi eski oyunlar daha kapsamlıydı ayrıca hadi 9-10 saat sürsün ortalama bir oyun 1 sefer oynarsın 2 sefer oynarsın sonra köseye atarsın, istisnalar tabi ki var rpg oyunları özellikle

Daafis

7.11.2010 20:13:13

0
quote:

Orijinalden alıntı: fod oyunu korsan alıp para vermeden oynadıgı icin bazıları singlea cok önem vermis ama orjinal alsalar hadi diyelim en ucuz 50 tl , 50 tl verip de 4-5 saatte biten oyunu almak adamın icini cızlatır ama multiplayer ile aynı oyunu 2-3 sene bile oynuyorsun
Elimde orjinal Orange Box, Diablo 2+LoD, Starcraft+BW, Starcraft 2, Return to Vastle Wolfenstein, Fallout 1-2 (Posta gazetesi sağ olsun) var. Hangisi 4-5 saat sürüyor?

Adocat

7.11.2010 20:12:45

0
Single için alacagın oyun zaten bir elin parmagını geçmez onuda oynar bırakırsın devir multi devri tabiki multinin yadı neyde varki

fod

7.11.2010 20:02:00

0
oyunu korsan alıp para vermeden oynadıgı icin bazıları singlea cok önem vermis ama orjinal alsalar hadi diyelim en ucuz 50 tl , 50 tl verip de 4-5 saatte biten oyunu almak adamın icini cızlatır ama multiplayer ile aynı oyunu 2-3 sene bile oynuyorsun

Chidori

7.11.2010 19:55:53

0
Mp önemli bencede.

Wayward Son

7.11.2010 19:47:29

0
Ayrıca single player'ın '' yetenek gerektirmiyor'' diye nitelendirilmesi çok yanlış. Net kafelerde '' babaaa Call of var mı yaa'' diye gezinen tayfa mı daha yetenekli ? :) Gülerim. En başta yabancı dil gerekiyor, o da bir yetenek :) Aksine single oyunların dinamikleri multi'ye göre daha karmaşıktır. Mesela taaa eskilerden Elite 2 Frontier vardı. Öyle derin bir oyun bir daha gelmez, karmaşası da cabası.

Wayward Son

7.11.2010 19:42:37

0
Cod oynamıyorum ama BC2'de var :) PC-Konsol farketmiyor.

steven spielberg

7.11.2010 19:37:47

0
quote:

Orijinalden alıntı: Wayward Son steven spielberg 07.11.2010 19:19:38 şuraya istatistiklerini yolla da hangi oyunu oynuyorsan (link vererek) görelim yeteneğini :)
bu konu pc bölümünede yansımış. pc bölümünden yazıyorum ben. konsol gibi değil pc. istatistik falan yok varsada nasıl bakılıyor bilmiyorum. yalnız cod da hiç acımam

On.E

7.11.2010 19:34:53

0
Single'ı geri plana atılmış oyunlar anlamsızdır benim için,senaryo ilerledikçe oluşan merak oyun içi zevki veriyor senaryosuz oyun beni daha çabuk sıkar..Maplerde karşılıklı oyun oynamak beni fazla etkilemiyor..Vakit geçirtiyor ama bir merak olmuyor seni oyuna bağlayan bir şey olmuyor..Ama dediklerim Single'ı iyi olan oyunlar için geçerli Single'ı da kısa olup Multi'si olmayanları orjinal almak bende istemem mesela Vanquish Multi'si olsaydı çok sağlam bir oyun sayılacaktı mesela..

Wayward Son

7.11.2010 19:33:32

0
steven spielberg 07.11.2010 19:19:38 şuraya istatistiklerini yolla da hangi oyunu oynuyorsan (link vererek) görelim yeteneğini :)

steven spielberg

7.11.2010 19:19:38

0
single oyun zevk işi, online oyun yetenek işidir. herkes single oyun oynar ancak herkes multiplayer oynayamaz. kaliteli single oyunlar ps2 zamanında kaldı artık.

IBRAHIMOVIC'

7.11.2010 19:16:23

0
Single forever

beynini.delerim

7.11.2010 18:38:23

0
mw-2 single player - 1 gün - multiplayer - 1 yıl bc-2 single player - 1 gün - multiplayer - 1 yıl fifa-11 single player - taş çatlasın 1 hafta - multiplayer - 1 yıl geow-2 single player - 2-3 gün - multiplayer - 2-3 yıl eskiden (ps1 ve ps2 zamanında) single player oyunların oynanış süresi 1-2 hafta sürerdi. (örn : medal of honor, tomb raider vs... (ps1)) şimdi adamlar single player süresini kuşa çevirdiler. devir gerçekten artık online oyun devri. ha yok 1 günde biten oyuna 100 tl vermeye acımam derseniz single player oynamaya devam edersiniz o ayrı.

AloneAssassin

7.11.2010 16:03:41

0
Assasin Creed tarzı hikaye oyunlarındada single olmazsa olmaz zaten

Rai-gy

7.11.2010 15:13:40

0
quote:

Orijinalden alıntı: burakcav

Hazir konu wii'den acilmisken; gelmis gecmis en cok satan stand-alone (bir konsolla bundle olarak gelmeyen) Wii oyunu "Mario Kart Wii" ayni zamanda Wii'nin en cok online oynanan oyunu konumunda. Yani Wii uzerinden bi karsilastirma yapacak isek Wii'nin single player bir oyunu ile xboxin online oyunlarini degil, wii'nin kendi oyunlari icinde single-multi kiyaslamasi yapmak lazim. Ayrica Wii'nin pek cok oyununda gorugumuz split-screen destegine local multiplayer deniyor. Yani Wii'yi wii yapan yine coklu oyuncu destegidir. Bazi oyunlar icin beni de uzen kabak gibi bir gercek var ama maalesef bundan kacis yok: Single player'a yuklenen, multiplayer'i desteklemeyen (ya da yetersiz destekleyen) oyunlarin her gecen yil piyasada tutunma sansi azaliyor.
Hocam Sephiroth devir online devri yazmamış mı?Devir online devri ise dediğiniz gibi insanlar neden en iyi online sistemi vereni seçmemişler de wii'yi seçmişler o zaman bunu açıklayın?Bak devir online devri gibi iddaalı cümleler kullanılıyor bu konuda ondan soruyorum.Neden herkeste live yok o zaman?Ayrıca online olayı Amerika'da yaygın diye Japonya'da yada diğer ülkelerde yayılcak bir şey diye yok.Bundan üç sene sonra Japonya'da Dünya'nın en iyi multiplayer fps'sini çıkarın,aynı gün final fantasy,zelda yada pokemon çıkarın.Bakalım hangisi satacak?

Leingrad

7.11.2010 14:57:24

0
bende katılıyorum burda ingilizcesi what is your name den öteye gitmeyen adamlar alan wake oynuyor ara videoları skipleyemiyorum hepsini izlmek zorundamıyım ( ) diye başlık bile açıyor. buraya kadar heşey doğal isteyen istediğini yapar ingilizce bilmeyenler oyun oynamasın diye bişey tabiki yok. olay bundan sonra başlıyor geliyor oyundan bi mok anlamadığı için alan wake çöp, heavy rain çöp ötesi olmuş diye forumda atıp tutuyor. yazık... multiplayerı olmayan oyunların satmamasıda gayet doğal devir online devriydi live sistemi sayesinde xbox bu nesili önde kapattı konsollarda en çok multi oynana oyunlar live üzerinden oynanıyor en çok satan oyunlar multiplatform dahil live sisteminin kalitesi nedeniyle xboxda daha çok satıyor. modern warfare 2, halo reach vs. bunların hep rakamları belli black ops unda satışları farklı olmayacaktır öte yandan insanlar single oyunları daha sonra 2.el olarak temin edip oynuyorlar. bende öyle yapıyorum. mafia castlavania gibi oyunları biraz bekleyip çok ucuza aldım nası olsa single. arkadaşarla beraber alalım coop yapalım multiye dalalım derdi olmadığı için Allaha şükür tüm oyunları oynıycam çıktığı gibi indirip yalıycam derdimiz de olmadığı için bekleyip ucuza güzel single deneyimi yaşabiliyoruz.

Wayward Son

7.11.2010 14:35:19

0
Devam Listeye bilerek zorlama multi'si olanları da koydum. Eğer akıllı bir yapımcıysanız, zorlama multi yerine sağlam single kasarsınız. Şahsen Uncharted 2 mükemmel bir oyun olmasına ve multisi de eğlenceli olmasına rağmen, o kadar multi oyun arasından ona vakit ayıramadım. Çok fazla oyun çıkıyor zira, hangi birine yetişilecek? Zaten işte/okulda insanlar vaktinin önemli bölümünü harcarken bence '' her oyuna multi şart'' diyerek kör bir açgözlülük yapıyorsunuz. Her oyuna multi desteği gelirse acaba HEPSİNİ ne kadar verimli oynayacaksınız? Bioshock single, BC2 multi olarak güzel. Kimse BC2'de single olmasa yokluğunu aramazdı eminim. Ama sıkıysa Bioshock'ı dandik bir single ile piyasaya sürsünler. Single'da derinlik ve özgürlük hissi yok diyen arkadaşlara biraz oyun tarihini araştırmalarını öneririm :)

Wayward Son

7.11.2010 14:28:15

0
Ben merak ediyorum '' single player beni sıkıyor, darlık hissi oluşuyor, multi de çok daha özgürüm'' diyen arkadaşlar single olarak hangi oyunları oynuyorlar :) ? Hayatlarında bir Morrowind oynadılar mı? Darlık hissi diyorlar, gülerim :) O kadar geniş oyun mu vardı. Yenilerden bir örnek vereyim. Mass Effect. Olaya bir de şu pencereden bakın. Yeni nesil kolay tüketilebilen oyunları seviyor. Özellikle askeri FPS. Neden single player oynamıyorlar derseniz : 1- Yabancı dilleri yok. 2- Yabancı dilleri olsa bile sabırsızlar. Dialogları okumaktan/dinlemekten acizler. Eller ESC tuşunda paso. 2 adam vurdular mı o oyun mükemmel oluyor. Ayrıca hani diyorsunuz ya çok zeki arkadaşlarım '' devir multi devri, single satmaz'' diye. Her oyunun multi'si yapıldığında hangi birini oynayacaksınız bana onu söyleyin? CoD, BC2, Halo, Uncharted 2, Dead Space 2, AC: Brotherhood, Bioshock 2, Starcraft, WoW vs vs diye liste uzar gider. Bu kadar multi oynayacak vaktiniz varsa buyrun oynayın:)

Guest-1E1FC651D

7.11.2010 13:23:28

0
asassins creed brotherhoodun mp olması tamamen bi fail örneğidir, bu oyun bugune kadar single sayesinde geldi ama çok satma uğruna multi koydular tahminim %80 oyunun singlei kolpa olacaktır. assassins creed 2 gibi bi mühendislik harikasından sonra mp li ac yi ne yapalım biz.

Silver_Sky

7.11.2010 13:22:36

0
+1 Lan party akar

yusei

7.11.2010 13:18:50

0
local multiplayer > single > online

Redunay

7.11.2010 12:57:59

0
Bazı oyunlar vardır single playeri için alınıp oynanır. Ama artık devir multi devri.

Jack Rabbit Slims

7.11.2010 12:02:31

0
quote:

Orijinalden alıntı: Carrier has arrived

http://forum.donanimhaber.com/m_37400502/tm.htm
Sağol dostum. Yorumlara bak mpsiz oyun olmaz, beceremeyen sevmiyorum der vs. İşte 2-3 yıldır oyun oynayan kesim...

Quentın Tarantino

7.11.2010 11:52:48

0
Online'ı olmayan oyun pişmeden yenen tavuğa benzer...

Daafis

7.11.2010 11:44:46

0
quote:

Orijinalden alıntı: GencayA Bir tek ben mi hiçbir mpden zevk almıyorum... :)
http://forum.donanimhaber.com/m_37400502/tm.htm

:::LOSTPLANET:::

7.11.2010 11:31:18

0
ben de bu tarz oyunlara multiplayerı yakıştıramıyorum single ları oynamak daha zevkli. daha önce çıkan fear multiplayer , bioshock multiplayerları bi de bu oyun. korku oyunlarında multi pek ılımlı gelmiyor. savaş temalı yarış dövüş temalı oyunların multisi olması daha gereklilik arzediyor

psturksercan

7.11.2010 11:22:42

0
Multiplayer içerip içermesi önemli değil benim için... O oyunda multiplayer olmuş olmamış bakmam bile... Ama ben single player oynarım, h,kaye tabanlı oyunları severim. Varsın multiplayer seçenek koysunlar onu oynamak isteyen arkadaşlara da lafım olmaz. Ama ben online oyundan zevk almayanlardanım...

Pepe Kontes

7.11.2010 11:22:18

0
bnm için single'ın iyi olması önemli, oyun süresi, sürükleyici hikayesi bi oyunu aldırabilir fakat multi tabiki oyunu 1 yıl boyunca oynamak için en büyük sebep..

Redhard

7.11.2010 11:16:55

0
online olması sartı bence cünkü 6 saat bittiyo single multiplayer da istedigin kadar oyna ama single güzel olur 6 saatten fazla olur 20 saat olur alır oynarım yoksa ne gerek var

Carcharot

7.11.2010 11:10:59

0
Online'ı olmayan oyunu biraz zor alırım..

CaSsErDoDo

7.11.2010 11:05:56

0
bu olay yüzünden multisi olmayacak oyunlara bile multi yapıyorlar bunun sonucunda piyasa ezük büzük oyunlarla doluyor.zaten online ı sağlam 5 tane oyun var şu dünyada geri kalanları koy topa gitsin.ben single oyunların adamıyım valla bu yüzden hiç mp ye falan bakmıyorum eski oyuncular single oyunların değerini daha iyi bilir tabiki günümüz gençliği bir b.ktan çakmadığı için multiye yönelmeleri gayet normal.

BSC Misafiri

7.11.2010 10:58:26

0
hep adam öldürmek sıkar ama AC:brotherhood da Dev diary 4 de karekterlerimzi zırhını filan deşitrcekmşiz ve baya büyük karekter listesine sahip 2 karekter duyurlursa 23 karekter filan olur duyurulmamış karekterler 12 filandı : )

hsn1997

7.11.2010 10:38:18

0
bende single player i pek sevmiyorum.bi darlık hissi oluşuyo.herşeyin sınırlı olması falan hoşuma gitmiyor.

Queen Hentai

7.11.2010 10:33:04

0
Benim için single oyun olmasa bile sadece online olan oyunu bile alır oynarım. Online oyundan acayip zevk alıyorum. Pek single oyun oyun oynamayı sevmiyorum. Online olsun isterse single olmasın sorun değil. :)

FERFEROS

7.11.2010 10:27:45

0
Oyun kendini defalarca oynatabilirse varsın mp olmasın.Multiplayerı olmayıp satan bir sürü oyun var.Verilebilecek en güzel örneklerden birisi Heavy Rain.Film gibi senaryosu , kendini defalarca oynatabilen kurgusu vs vs. Multi bu dönemde çok revaçta.Özellikle FPS türünde.En yakın örnek olarak Black Ops var.Oyunu sırf multisi için alanlar var.Ben de Singleplayer'ı 2-3 kere bitirdikten sonra hep online olarak oynayacağım.

hsn1997

7.11.2010 10:25:16

0
single player hiç bir şekilde sonsuza dek süremeyeceği online gereklidir. ayrıca bazı oyunlar multiplayerde single player ını devam ettirebiliyor. misal bad company 2 de single player de savaştığımız bir şehir vardı sonlara doğru. mp dede valparasio adlı haritayı amerikan olarak kazanrsanız aynı şehre helikopterlerinizin gittiği bir ara video izliyorsunuz.

HyDro-X-GEN

7.11.2010 10:13:40

0
Ben offline bir oyuncuyum ve bundan ÇOK mutluyum :D

Cpt. Miller

7.11.2010 10:08:37

0
Günaydın yeni farkına varmışlar.

Jack Rabbit Slims

7.11.2010 10:03:01

0
Bir tek ben mi hiçbir mpden zevk almıyorum... :)

Dante

7.11.2010 10:01:13

0
Single kalitesi asla olamaz online oyunlarda.

Firenze

7.11.2010 09:47:27

0
Maalesef bu online çılgınlığı geldiğinden beri doğru düzgün oynadığımız sağlam senaryolu film tadında oyun sayısı bir elin parmağını geçmiyor.Nerede o eski Ps2, PC oyunları...Ben şahsen eski nesildeki kaliteyi özledim.Şimdiki oyuncuların baktığı 2 kriter var.Örneğin FPS oyunlarında grafik ve yeni moda "vuruş hissi" zımbırtısı.Adama sorsan askere gidip elinde G3 ile ateş ettin mi yüzüne bakar melül melül...

erkefur

7.11.2010 09:45:28

0
Multiplayer olmak zorunda da değil bence. Oyunun yeniden oynanabilirliğinin olması, trophylerle oynayışın olması benim için çok daha önemli!

blank42

7.11.2010 08:00:42

0
Multiplayer forever artık fifa 11 aldım daha tek başıma maksimum 4 maç yapmışımdır.Turnuva mod vs hiç yapmadıl full onkine takılıyorum :)

burakcav

7.11.2010 07:08:26

0
quote:

Orijinalden alıntı: AnotherDay

Peki devir online devri ise neden 360'ın herhangi bir online destekli oyunu Wii'deki New Super Mario Bros.'un yarısı kadar satamamış açıklarmısınız?Sakın Wii satışları fazla falan demeyin,çünkü o mantığa göre devir online devri ve bu durumda herkes xbox'ı ve onun şaheser live sistemini tercih etmeliydi. Bana göre devir online devri falan değildir.Yalnızca online oynayan kitle bu durumu kendince abartmaktadır.Adam gibi yapılmış bir single player oyunda her zaman rahatlıkla iş yapar.Yarın Rockstar Gta V çıkarsın online'ı yok diye gidip almayın da göreyim.
Hazir konu wii'den acilmisken; gelmis gecmis en cok satan stand-alone (bir konsolla bundle olarak gelmeyen) Wii oyunu "Mario Kart Wii" ayni zamanda Wii'nin en cok online oynanan oyunu konumunda. Yani Wii uzerinden bi karsilastirma yapacak isek Wii'nin single player bir oyunu ile xboxin online oyunlarini degil, wii'nin kendi oyunlari icinde single-multi kiyaslamasi yapmak lazim. Ayrica Wii'nin pek cok oyununda gorugumuz split-screen destegine local multiplayer deniyor. Yani Wii'yi wii yapan yine coklu oyuncu destegidir. Bazi oyunlar icin beni de uzen kabak gibi bir gercek var ama maalesef bundan kacis yok: Single player'a yuklenen, multiplayer'i desteklemeyen (ya da yetersiz destekleyen) oyunlarin her gecen yil piyasada tutunma sansi azaliyor.

MantarTheGreat

7.11.2010 06:51:59

0
Her ismi yazıyorsunuz da 2010 yılının şaheser oyunu batman: arkham asylumu yazmıyorsunuz. olmaz böyle, silkelenip bir kendinize gelin...

Wayward Son

7.11.2010 04:39:16

0
:Sephiroth: bence sadece iyi bir single bile satar. Örnekleri çok fazlaca var zaten. Kaldı ki bazı oyunlara multi yapmak çok abes kaçar (örn. God of War, Fallout, Mass Effect). Zaten multi yapılabilecek oyun türleri belli. FPS, TPS, spor, müzik gibi. RPG'lere, hack'n slash'lere falan multi yapmanın ben en ufak manasını çözemiyorum :) Aynı şekilde her ne kadar TPS olsa da Dead Space kullanım şekli açısından multi için hantal kalır gibime geliyor ( özellikle hedefleme sistemiyle). Dead Space iyiydi zaten o haliyle, EA'in uçan kuşa multi yapıştırma sevdası yüzünden o da kervana katıldı.

The_Rahip

7.11.2010 04:29:50

0
quote:

Orijinalden alıntı: AnotherDay

Peki devir online devri ise neden 360'ın herhangi bir online destekli oyunu Wii'deki New Super Mario Bros.'un yarısı kadar satamamış açıklarmısınız?Sakın Wii satışları fazla falan demeyin,çünkü o mantığa göre devir online devri ve bu durumda herkes xbox'ı ve onun şaheser live sistemini tercih etmeliydi. Bana göre devir online devri falan değildir.Yalnızca online oynayan kitle bu durumu kendince abartmaktadır.Adam gibi yapılmış bir single player oyunda her zaman rahatlıkla iş yapar.Yarın Rockstar Gta V çıkarsın online'ı yok diye gidip almayın da göreyim.
Bahsettiğin isim Mario. Oyun dünyasının en önemli ve kilometre taşlarından birinden bahsediyorsun Mario'nun zaten belli ve büyük bir kitlesi vardır ne durumda olursa olsun herzaman satar bunuda hak eder. Başka bir kaçırdığın nokta sen kalıplaşmış oyunlardan bahsediyorsun. GTA, Mario, Zelda yada o konumdaki birkaç oyun zaten hertürlü satar ama yeni çıkacak oyunlar için iş öyle değil hatta biraz daha geçsin dahada vahim bir durum olacak. Oyun yapımcılarının yapması gereken şey önceki mesajımımda dediğim gibi " iyi bir single ve iyi bir online".

burakkagan

7.11.2010 04:20:15

0
...

Wayward Son

7.11.2010 04:15:40

0
Devam yazmışım ama başı çıkmamış :) God of War Heavy Rain Alan Wake Baldur's Gate Fallout Elder Scrolls Gothic 1&2 Castlevania Darkness Stalker (ilk oyun) Metro 2033 MGS'ler Resident Evil Final Fantasy vs vs diye gider liste. Daha da çoook isim eklenir buraya. Evet şu an multi furyası hakim, severek oynadığım bir sürü de multi oyun var. Ama oyun dünyasını multiplayer değil single player şekillendirdi :) Multiplayer eğlence bazlıdır, single player ise senaryo; dolayısıyla da atmosfer ve duygu bazlıdır. Size o ortamı yaşatmayı amaçlar. Son zamanlarda genel olarak yapımcıların tembel olması bu gerçeği de değiştirmez. Fallout oynarken hissettiklerimi bana yaşatacak bir multi destekli bir oyun çıkarsa (MMORPG'ler dışında) bu dediklerimi unutabilirsiniz. Ama öyle bir şey çoook zor olduğu için gönlüm rahat :)

Rai-gy

7.11.2010 04:09:41

0
quote:

Orijinalden alıntı: :Sephiroth: Single'ın yeri ayrı ama yapacak birşey yok artık devir online oyun deviri. Hem single hem online ise çok güzel gider. Örnekler Geow, Halo, Cod falan hem single'ı müthiş hemde online ile bırakın ayları yıllarca oynanan oyunlar. Ms'in bu konuda ileriyi görmesi gerçektende sağlam bir tespitti. Önceki nesilde konsolda online hizmeti sunduğunda " Rakibi konsolda online şuan gereksiz" açıklamasında bulunmuştu ama bu nesilde Live'ın temellerinin o zamandan atılmasının meyvaları nasılda toplanıyor. Ms Live'ı hem kusursuz olarak hizmete sunuyor hemde müthiş bir gelir sağlıyor. Dikkat edin birçok yapımı online'nın ve single'nın müthiş olmasıyla ünlendi. Dünya devi bir firma önceki nesilden eğer online'a bu kadar yatırım yaptıysa ve üstüne bazı açıklamalarda "Xbox'ın asıl çıkış amacının Live sisteminin doğması içindi" deniliyorsa o dönemden şapkalar öne konulup düşünülmesi gerekiyordu. Single ve Online kavramı bu nesilde oturdu ama sadece single ise o zaman o oyunun fazla şansı yok genel olarak takas yada tanıdıktan ödünç sistemi ile oynanır gider. Yeni gelecek olan nesilde ise single'ı olan oyunun hiç satış şansı yok gibi birşey. Bakın Ms hala nasıl Live'a yatırım yapıyor son güncelleme ile kusursuz olan Chat kalitesini extra kusursuz gibisinden bir hale getirdi. Online hizmeti sadece al online oyna olarak değil hem oyna hem online temeli olan müthiş bir sohbet ortamı hemde süper bir görsellik. Bu yatırımlar zevk olsun diye yapılmadı bunların hepsi oyun dünyasının gittiği yönde en iyisini sunmak için yapıldı.
Peki devir online devri ise neden 360'ın herhangi bir online destekli oyunu Wii'deki New Super Mario Bros.'un yarısı kadar satamamış açıklarmısınız?Sakın Wii satışları fazla falan demeyin,çünkü o mantığa göre devir online devri ve bu durumda herkes xbox'ı ve onun şaheser live sistemini tercih etmeliydi. Bana göre devir online devri falan değildir.Yalnızca online oynayan kitle bu durumu kendince abartmaktadır.Adam gibi yapılmış bir single player oyunda her zaman rahatlıkla iş yapar.Yarın Rockstar Gta V çıkarsın online'ı yok diye gidip almayın da göreyim.

Wayward Son

7.11.2010 04:08:14

0
Devam Oyun sadece oyun değildir bana göre. '' 2-3 adam vurayım, lider olayım egomu tatmin edeyim'' diye oyun oynamam. Film izlerken hangi duyguları taşıyorsam bazı oyunları oynarken de o duygularla hareket ederim. Karakterle özdeşleşirim, atmosfere kendimi sokarım. Multi'de bu hisleri tatman çok zor. Satışlar demişsin; bir yapıtın değerini satışları belirliyorsa yandık. Fallout çılgıncasına oynanıyor şu anda. New Vegas'ı geçtim adamlar hala ve hala Fallout 3'e mod çıkarıyorlar. Multi eğlencedir, single her şeydir. Single olayı eğer ki tamamen kalkarsa (imkansız) oyunlar sadece satış amacı güden içi boş ''esercikler'' olarak anılırlar. Ben arşiv yapmayı seviyorum mesela. Hala eski oyunları kurar oynarım. Bu yüzden de hiç bir oyunumu takasta falan kullanmam. Sonuçta her ayrıntısına dikkat ederek oynuyorum, anısı oluyo her türlü :)

Run.DLL

7.11.2010 03:47:29

0
devir online devri. devir hack devri hayatımda oynadığım ilk tek online SF4. Allahtan hack mack birşey yoktu.Buglar ve nooblar hariçinde iyiydi ama CoD MW2 oyuncularının bu hack olayları yüzünden baya bi ağzı dili daha sayamadğım nereleri yanmıştı. Online oyuna hayır demem ama oyunu alan kişilere güvenlik sunabileceklerse. Onun haricinde MP modunun yanı sıra SP'de bence çok önemli. Eskiden günlerce süren oyunlar çıkardı. Misal HL seri. Son dönemde böyle SP modu çok iyi olan oyunlar hemen hemen neredeyse hiç çıkmıyor çıkanlarda bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar. Firmalar artık yaptıkları işin kalitesinden çok ceplerini nasıl doldururlar bunun derdine düşmüşler. Ha bu herif ne diyor diyorsanız bilmiyorum gece gece saçmalıyorum herhalde.

The_Rahip

7.11.2010 03:34:36

0
Single'ın yeri ayrı ama yapacak birşey yok artık devir online oyun deviri. Hem single hem online ise çok güzel gider. Örnekler Geow, Halo, Cod falan hem single'ı müthiş hemde online ile bırakın ayları yıllarca oynanan oyunlar. Ms'in bu konuda ileriyi görmesi gerçektende sağlam bir tespitti. Önceki nesilde konsolda online hizmeti sunduğunda " Rakibi konsolda online şuan gereksiz" açıklamasında bulunmuştu ama bu nesilde Live'ın temellerinin o zamandan atılmasının meyvaları nasılda toplanıyor. Ms Live'ı hem kusursuz olarak hizmete sunuyor hemde müthiş bir gelir sağlıyor. Dikkat edin birçok yapımı online'nın ve single'nın müthiş olmasıyla ünlendi. Dünya devi bir firma önceki nesilden eğer online'a bu kadar yatırım yaptıysa ve üstüne bazı açıklamalarda "Xbox'ın asıl çıkış amacının Live sisteminin doğması içindi" deniliyorsa o dönemden şapkalar öne konulup düşünülmesi gerekiyordu. Single ve Online kavramı bu nesilde oturdu ama sadece single ise o zaman o oyunun fazla şansı yok genel olarak takas yada tanıdıktan ödünç sistemi ile oynanır gider. Yeni gelecek olan nesilde ise single'ı olan oyunun hiç satış şansı yok gibi birşey. Bakın Ms hala nasıl Live'a yatırım yapıyor son güncelleme ile kusursuz olan Chat kalitesini extra kusursuz gibisinden bir hale getirdi. Online hizmeti sadece al online oyna olarak değil hem oyna hem online temeli olan müthiş bir sohbet ortamı hemde süper bir görsellik. Bu yatırımlar zevk olsun diye yapılmadı bunların hepsi oyun dünyasının gittiği yönde en iyisini sunmak için yapıldı.

nForcer

7.11.2010 03:34:14

0
Aynı makineden iki kişi ya da yerel ağdan oynanan oyunlar tamam da internetten tanımadığım bilmediğim kişilerle oynamam ben.

BSC Misafiri

7.11.2010 03:27:24

0
wayward son sen eskıde mı yaşıyorsun arkadaş.. her oyunun multıplayer ıçermesı gerekır bence.... hem oynama hem de satışları arttırır..

TheAnalyzer

7.11.2010 03:26:06

0
Ben her şekilde hikayeye bakarım, mp pek tarzım değil. Oyun uzunmuş, kısaymış çok farketmiyor. Senaryo değerlidir yani

12henry14

7.11.2010 03:02:30

0
bkz, Alan Wake

gunescan

7.11.2010 02:59:48

0
Single player olmayacaksa wow oynayalım di'mi Konu o değil tabi ama bence singleplayera multiplayer'dan çok daha fazla özen gösterilmeli.

Wayward Son

7.11.2010 02:56:50

0
Devam Ayrıca eskiden multi mi vardı. Taaa Commoder, Amiga, Amstrad dönemlerinde... Ve o zamanlarda da çooook sağlam senaryolu oyunlar çıkardı. Yeni nesil multi seviyor olabilir ama single'ın zevki apayrı.

Wayward Son

7.11.2010 02:53:45

0
Single çok ama çok önemli. Sadece single olup ta ayıla bayıla oynadığım bir sürü oyun sayarım. Bana göre satın alım sürecinde bir tercih sebebi olmamalı ( 5 saatte bitiyorsa tabi o ayıp:)). Ama multi kısmı ya level tabanlı ( BC2, MW2, Uncharted 2 vs vs) ya da Co-Op olmalı (LFD vs vs) diye düşünüyorum. Yoksa sadece ''2 el multi atayım'' mantığı artık günümüzde yeterli değil. Karakterde bir gelişim görmek istiyoruz ve amaç sadece karşı tarafı öldürmek olunca bir yerden sonra multi bile bayabiliyor. Multinin içinde hafiften senaryo da arar olduk. Ha CS hala deliler gibi oynanıyor mu evet ama o CS, adı yeter:) Aynı şekilde hala Jedi Academy'yi multi oynarım. İstisnalar kaideyi bozmaz :)

james cameron

7.11.2010 02:53:35

0
single player dönemi geçti, bitti, kapandı artık. devir online oyun devri. adamlar resident evil ın bile içine online mod koyuyorlar. fifa 11, online modu sayesinde 1 ayda 8 milyon satıyor. şu devirde hala single player oynayacam ben diyen varsa gitsin kendine bi ps2 alsın daha iyi. hiç olmazsa 4 saatte biten oyunlara 100 tl vermemiş olur. ps3 üde xboxıda ayakta tutan şey online oyunlar. next-gen döneminde hala daha inatla online modu olmayan oyunlar yapan oyun şirketleri batmaya mahkum.

GCGorusu

7.11.2010 02:34:54

0
yaşasın single player, yaşasın hikayesi olan oyunlar, kahrolsun 4 saatlik gameplay :)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Dead Space 2
+ TAKİBE
AL
53 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız