Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Mount & Blade II: Bannerlord 31 Mart'ta Erken Erişime Açılacak

 
TaleWorlds Entertainment, Mount & Blade II: Bannerlord'un 31 Mart'ta PC için erken erişime açılacağını duyurdu.
 
$49.99 / €49.99 / £39.99 fiyattan Steam, Epic Games Store ve TaleWorlds'ün websitesi üzerinden satışa sunulacak. Türkiye fiyatı 150,00 TL olacak.
 
Ayrıca oyunun Türkçe versiyonu henüz mevcut değil. Tercümenin, ilerleyen zamanlarda yüklenmesi planlanıyor.
 
Oyunun tanıtım yazısı, erken erişim detayları ve sistem gereksinimleri:
 

Savaş boruları çalar, kuzgunlar toplanır. Sivil savaş koca bir krallığı yıpratır. Sınırların ötesinde yeni krallıklar yükselir. Kılıcını kuşan, zırhını giy, adamlarını topla ve şan kazanmak için Kalradya savaş alanlarına atıl. Egemenliğini kur ve eskisinin küllerinden yeni bir dünya yarat.
 
Mount & Blade II: Bannerlord, orta çağ savaş simülasyon ve rol-yapma oyunu olan Mount & Blade: Warband’in heyecanla beklenen devamı niteliğindedir. 200 yıl öncesinde geçen, detaylı dövüş sistemini ve Kalradya dünyasını daha kapsamlı ele alır. Dağlardaki sığınakları talan edin, şehirlerin arka sokaklarında gizli suç imparatorlukları kurun ya da güç mücadelenizde savaş keşmekeşinin içine atılın.
 
Strateji / Aksiyon RPG
Engin Kalradya kıtasında keşfe çıkın, baskınlar düzenleyin ve yolunuz boyunca dostlar düşmanlar edinin. Kendi ordunuzu yetiştirip savaşa sokun; bir yandan birliklerinizi komuta ederken diğer yandan onların yanında aksiyonun kalbine dalıp düşmanla çarpışın.
 
Tek Oyunculu Sandbox Haritası
Oyunu dilediğiniz gibi oynayın! Hiçbir oynanışın birbirinin aynısı olmadığı dinamik sandbox macerasında güce giden yolunuzu kendiniz çizin.
 
Kapsamlı Karakter Oluşturma ve Geliştirme Sistemi
Oyun tarzınıza uygun karakterinizi oluşturup geliştirin. Ustalığınızı temsil eden özelliklere erişim sağladıkça görevleri yerine getirerek becerileri geliştirin.
 
Gerçekçi Ekonomi
Tütsüden savaş atlarına hemen her şeyin fiyatının arz ve talebe göre dalgalandığı, iniş çıkışlı simüle edilmiş bir feodal ekonomide mevcut malları görün. Kuşatma sonrası açlıkla savaşan bir şehre tahılı ilk getiren olarak ya da haydutların kestiği bir karavan rotasını yeniden açarak anarşiyi kendi lehinize kullanın.
 
Çok Oyunculu Oyun Modları
Küçük ölçekli çatışmalardan yüzlerce oyuncunun dahil olduğu destansı savaşlara, birçok farklı çok oyunculu modda dünyanın dört bir yanından oyunculara karşı taktiksel hünerlerinizi ve dövüş becerilerinizi test edin.
 
Beceri Tabanlı Yönlü Dövüş Sistemi
Öğrenilmesinin kolay ancak ustalaşmanın da bir o kadar zor olduğu, derin ve sezgisel dövüş sistemini kullanarak düşmanlarınızı mağlup edin.
 
Nefes Kesen Savaşlar
Savaş alanına inin ve ortaçağ savaşlarının vahşiliğini ekranda, her biri kendi detaylı yapay zekasına sahip yüzlerce birlikle kendi gözününden ya da üçüncü bir göz gibi deneyimleyin.
 
Kapsamlı Modlanabilirlik
Oyunu, kendi hazırladığınız, tamamen benzersiz bir macerayı deneyimlemek üzere uyarlayın. Mount & Blade II: Bannerlord’u geliştirmek için kullanılan oyun motoru ve araçlar, topluluğumuzun erişimine açık, böylece mod geliştiriciler Kalradya’yı yeniden yorumlayabilir ya da kendi benzersiz dünyalarını yaratabilirler! 
 
Neden Erken Erişim?
 
“Erken erişim, daha önce 2005 yılında, ilk oyunumuz olan Mount & Blade’in çıkışında deneyimlediğimiz bir şeydi. Topluluğumuz ile ortak hareket ederek, oyuncuların bugün hala keyifle oynayabildiği, benzersiz bir oyun deneyimini ortaya çıkarmayı başardık. Geçmişteki bu deneyimler bize, oyunumuzu gerek topluluğumuzun, gerekse bizim beklediğimiz seviyelere taşımamız için sorunları çözme ve iyileştirme konularında oyunculardan yardım almanın hayati önem taşıdığını öğretti.
 
M&B Bannerlord için verimli ve etkin bir erken erişim sağlayabilmeyi umuyoruz. Ancak öngördüğümüz oyunun doğası ve ölçeği gereği erken erişim sürecinde bazı sorunlar, içerik ve özellik eksiklikleri ile karşılaşma ihtimalimiz var. Aşağıda, bilmenizin faydalı olacağını düşündüğümüz birkaç noktaya değineceğiz:
 
Şehirler, Kaleler ve Köyler için Eşsiz Haritalar: Oyunda her bir şehir ve kaleye özgü benzersiz haritalar hazırlamayı planlamış olsak da bu kadar fazla sayıda iyi tasarlanmış haritayı hazırlamak oldukça zaman alan bir iş olduğundan, erken erişimde farklı yerlerde aynı haritaları görebilirsiniz.
 
Görev İçeriği: Planlanmış bir takım görevler tamamen eksik olabilir ya da var olanlar geçici harita, animasyon vs. kullanabilir.

Dengeleme: Oyunun çeşitli yönlerinde dengeleme yetersiz kalabilir. Bazı bölümler çok kolay ya da aşırı zor olabilir. 
 
Seslendirme: Oyun, çok sayıda dinamik metin ve yüzlerce oyuncu dışı karakter (NPC) barındırdığından, yalnızca sınırlı sayıdaki diyalog alt kümelerine (selamlama, yandaş tanıştırma ve ana görevler gibi) seslendirme yapmayı planlıyoruz. Yine erken erişim sürecinde, planlanan bu seslendirmelerden bazıları eksik olabilir ya da geçici versiyonlar kullanabilir.

Kaydedilmiş Oyun: Erken erişim sırasında oyunları kaydetme uyumluluğunu korumaya çalışacağız ancak geriye dönük %100 uyumluluk sağlamak teknik olarak mümkün olmayabilir ve oyununuzu yeni sürüme güncelledikten sonra oyuna en baştan başlamak zorunda kalabilirsiniz.

Teknik hatalar ve küçük problemler: Her ne kadar stabil bir oyun deneyimi sunmak için elimizden geleni yapsak da oyun erken erişim sırasında da aktif olarak geliştirilmeye devam edeceğinden, teknik hata ve sorunlarla karşılaşma ihtimaliniz oldukça yüksek. Ancak önceliğimiz elbette bu hataları düzeltmek olacaktır.

Yerelleştirme: Oyunu yerelleştirmeyi planladığımız diller: Fransızca, İtalyanca, Almanca, Japonca, Korece, Lehçe, Brezilya Portekizcesi, Rusça, Basitleştirilmiş Çince, İspanyolca (Latin Amerika) ve Türkçe. İlerleyen zamanlarda diğer dillerin tercümeleri de eklenebilir. Erken erişim süresince bu diller hiç olmayabilir ya da henüz tamamlanmamış olabilir.

Çok Oyunculu Modlar ve Özellikler: Oyun mevcut haliyle birçok popüler çok oyunculu modu içeriyor ancak biz büyük olasılıkla dereceli eşleştirme (ranked matchmaking) de dahil daha fazla mod ve özelliği eklemeyi planlıyoruz.

Tek Oyunculu Özellikler: Planlanan birkaç tek oyunculu mod özelliği, tamamlanmamış ya da tamamen eksik olabilir. Bunlarla sınırlı olmamakla birlikte bazı eksiklikler şu şekildedir: tüm oyun kontrol desteği, bazı beceri ve olanaklar, zanaatkarlık, kuşatmaların, klan, ordu ve krallık yönetiminin bazı yönleri.

M&B Bannerlord’un gelişim süreci bizim için olağanüstü bir deneyim oldu ve olmaya da devam ediyor ve bu yolculuğun son aşamasında oyuncularımızla birlikte ilerlemek son derece heyecan verici. Elbette biraz daha sabredip, nihai oyuna kadar beklemeyi tercih edebilirsiniz. Bu durumda da oyunu istek listenize ekleyebilir, oyunun nihai sürümünü yayınladığımızda bir e-posta ile haberdar olabilirsiniz.” 
 
Bu oyun ne kadar süre için Erken Erişim'de olacak?
 
“Şu anda tam çıkış için kesin bir tarih belirlemedik ancak oyunun yaklaşık bir yıl erken erişimde kalmasını bekliyoruz. Odak noktamız, oyunun son hali üzerinde olumsuz etki yaratabilecek bir zaman sınırı koymaktansa oyunun eğlenceli ve zevkli olmasını sağlayabilmek.” 
 
Erken Erişim versiyonunun tam versiyonundan ne kadar farklı olması planlanıyor?
 
“Oyunun erken erişim sürümü, oyuncuları saatlerce meşgul edecek içerik zenginliği barındırıyor. Bu sürüm, son derece istikrarlı ve oynanabilir olsa da oyuncuların, tam sürümden önce bulup düzeltmeyi planladığımız, daha önce karşılaşmadığımız bazı hatalar ve sorunlarla karşılaşabileceklerinin farkında olmalarını bekliyoruz.

Erken erişim sürümü, farklı şehirler için sahneleri yeniden kullanabilir, bazı destekleyici özelliklerden yoksun olabilir, görev, seslendirme gibi özellikler ve bazı dillerdeki yerelleştirmelerde eksiklikler görülebilir ya da hiç olmayabilir.

Erken erişim süresi boyunca bir yandan ayaklanma, krallık ve silah oluşturma gibi eksik destekleyici özellikleri tanıtmayı umuyor, diğer yandan da aşağıda listelediğimiz mevcut özellikleri iyileştirip genişletmeyi planlıyoruz.” 
 
Erken Erişim sürümünün şu anki durumu nedir?
 
“Erken erişim sürümü, içerik olarak Mount & Blade deneyiminin tüm temel öğelerini, seriye yeni eklenen bir sürü içerikle birlikte sunacaktır. 
 
• Oyuncular, oyunun karakter geliştirme sistemini kullanarak kendi karakterlerini oluşturabilecek
• Kalradya kıtasını keşfedebilecek
• Kendi savaş birliklerini toplayabilecek
• Oyunun kapsamlı komuta sistemini ve sezgisel beceri tabanlı yönlü dövüş sistemini kullanarak komuta edebilecek ve birliklerinin yanında savaşabilecek
• Yerleşim yerlerini istila edebilecek
• Düşman şehirlerini ve kalelerini kuşatıp ele geçirebilecek
• Oyunun geniş ekonomi sistemini kullanarak mal ve eşya ticareti yapabilecek
• Siyaset ve diplomaside rol alabilecek
• Kendi kabilesini yönetebilecek
• Yerleşim yerlerini iyileştirebilecek ve yönetebilecek
• Orduları toplayabilecek ve savaş başlatabilecek
 
Ve çok daha fazlasını hiçbir oynanışın aynı olmadığı, geniş tek oyunculu sandbox ortamında yapabilecekler. Erken erişim sürümü ayrıca, oyuncuların dövüş becerilerini ve taktiksel hünerlerini dünyanın dört bir yanından oyunculara karşı test edebilecekleri, tam destekli çok oyunculu oyun modlarını da kapsayacak.”
 
Erken Erişim sırasında ve sonrasında oyunun fiyatı değişecek mi?
  
“Erken erişimden sonra fiyat değişikliği ile alakalı bir planımız yok.” 
 
Topluluğu, geliştirme sürecine nasıl dahil etmeyi düşünüyorsunuz?
 
“Erken erişim süresi boyunca oyunculardan geri bildirim ve veriler toplamak için çeşitli yöntemler kullanmayı planlıyoruz. Resmi forum sayfamızda ve Steam forumlarında kullanıcılar ile doğrudan iletişim halinde olmak, anket formları yoluyla özel geri bildirim talebinde bulunmak, topluluğumuzla çok oyunculu etkinlikler düzenleyip, bunlara katılmak ve veri toplamamıza yardım edecek analitik araçlar kullanmak bu yöntemlerden bazıları.” 
 
MİNİMUM:

İşletim Sistemi: Windows 7
İşlemci: Intel Core i3-8100 / AMD Ryzen 3 1200
Bellek: 6 GB RAM
Ekran Kartı: Intel UHD Graphics 630 / NVIDIA GeForce GTX 660 2GB / AMD Radeon HD 7850 2GB
Depolama: 60 GB kullanılabilir alan 
İlave Notlar: Entegre GPU sistem RAM’inden 2GB ek alan gerektirebilir. Nihai çıkışta bu tahminler değişiklik gösterebilir.
 
ÖNERİLEN: 
 
İşletim Sistemi: Windows 10 
İşlemci: Intel Core i5-9600K / AMD Ryzen 5 3600X
Bellek: 8 GB RAM
Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 1060 3GB / AMD Radeon RX 580
Depolama: 60 GB kullanılabilir alan
İlave Notlar: Nihai çıkışta bu tahminler değişiklik gösterebilir. 

 
Erken erişim duyuru fragmanını aşağıdaki oynatıcıdan izleyebilirsiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
mount blade taleworlds mount & blade bannerlord mount & blade 2
Dreams, PlayStation 5'te Zaten Çalışıyormuş Samurai Shodown DLC Karakteri Mina Majikina 26 Şubat'ta Çıkacak
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

20.2.2020 21:59:15

0
31 Mart gece saat 23:59 un 59 uncu saniyesinde çıkaracaklar felan.... ya siz ne yaptınız bunca yıl ?

-The Avengers-

20.2.2020 20:00:53

0
150 TL bir erken erişim oyun için çok fazla. Kimse kusura bakmasın. Hele hele AAA oyunları bile 90 TL'den çıkış yaparken gördüğümüz yerde hiç olmamış bu fiyat.

Esnaf_TV

20.2.2020 19:51:08

0
alsınlar oyunlarını bi taraflarına soksunlar.türkce yok.

ThePunisher0

20.2.2020 19:27:47

0
Türk firması tarafından yapılan 10 senelik oyunda Türkçe yok...

lextor

20.2.2020 18:58:55

0
31 Mart 23:00.59 olacak galiba yayın süresi. Bir oyun nasıl geliştirilmezin canlı örneği ile karşı karşıya mı kalacağız yoksa? Birde Türkçe yok. A a fiyata da bakın hele. En azından köylüsüne geçirmeyi seven hemşehri gibi yapmasalardı. Yazık olacak gibime geliyor.

Mortus

20.2.2020 18:55:09

+1
Yani firma demişki, "boşverin orjinal oyunu gidin korsan oynayın." Almayı düşünmüyorum açıkcası. Aynı fiyata The Outer Worlds alın daha çok keyif alırsınız emin olun. Obsidian ve CD Projekt Red gibi firmalar daha çok desteklenmeyi hakediyor. Bunlar halen oyunu şöyle çıkarıcaz böyle çıkarıcaz diye debelenip dursunlar. Bitti gözümde bu firma. Ayrıca Türkçe olmaması ayrı bir REZİLLİK.

BSC Misafiri

20.2.2020 18:50:46

0
quote:

Orjinalden alıntı: -MoDeStUs- Oyun gözümde tam bir çöptü ve cidden yanılmamışım.Şu yaptıkları saygısızlık bile yerden yere vurmaya yeter.Oyunun ederi 10 tl.
Yok 5 lira. La tamam bazı konularda haklısın yarım yamalak oyuna AAA oyunu fiyatı verilmez vs de iyice bir şeyini çıkarmışsın sen. O kadar da değil hocam..

BSC Misafiri

20.2.2020 18:50:43

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri Türkçe yok,fiyat pahalı ve bu kadar yıldan sonra anca erken erişime açılıyor.Dalga mı geçiyor bunlar?
Büyük ihtimalle.

speederly

20.2.2020 18:50:38

0
korsan oynarım 70 bandına düşünce steamden alırım

Dark matter

20.2.2020 18:20:01

0
Oyun gözümde tam bir çöptü ve cidden yanılmamışım.Şu yaptıkları saygısızlık bile yerden yere vurmaya yeter.Oyunun ederi 10 tl.

alex59

20.2.2020 18:17:55

+2
Bizim kendi oyun yapımcılarımız Türkçe dilini ikinci plana atarken yabancı yapımcılara ne desek boşta kalır.

BéTo

20.2.2020 18:01:44

0
Yuh be oyunu beklerken yaşlandık ve şimdi erken erişimde TR olmayacak ve erken erişim 1 yıl sürecek diyorlar. Bence günümüzün çok gerisinde kaldı bu oyun ve herkes hayal kırıklığı yaşayacak.

Antikaruh

20.2.2020 17:58:49

+2
Millet birde EA'ya, Activision'a kızıyor TR dil desteği yok diye

cengizhan66

20.2.2020 17:40:06

0
150TL fiyatın tek açıklaması olabilir o da denuvo dır. Denuvosuz olsun 2 tane orjinal amlaya havesliyim ama denuvolu anca ilaçlarim biter olay. Kimse kusra bakmasın

Escanor

20.2.2020 17:30:52

0
Açıkçası fiyat hayal kırıklığı 150 tl den çıkmamalıydı. Örnek vermek gerekirse Divinity 2 45 Dolar =75 tl, Disco Elysium 40=61 tl, Half Life Alyx 53=92 tl, Mortal Kombat 11 60=92 tl Vampie 2 60 =92 tl, Wolcen: Lords of Mayhem 40=61 tl ve böle daha çok örnek varken bence daha uygun bi fiyattan çıkmalıydı 90 tl civarı bu oyunun Tr de çok daha fazla satmasını sağlayabilirdi. Umarım firma Tr den beklediği geri dönüşü alabilir.

Venomstr

20.2.2020 17:26:34

+2
Türk oyununda Türkçe dil olmaması nasıl bir rezilliktir!

BSC Misafiri

20.2.2020 17:22:56

0
vay anam ya. biz ne ara 150 tlyi bir oyuna vermeyi 'gayet uygun fiyat, çok makul' olarak yorumlar olduk ? bu nasıl bir sıçramadır yiğidim, seni tanımak istiyorum.

BSC Misafiri

20.2.2020 17:22:48

+1
türk oyun yapımcılarının oyunu turkce cıkarmamaları son derece TRAJIK tir..

gopgop

20.2.2020 17:22:13

0
Oyun çıkmadan eskidi erken erişim modunu geçemeyecek gibi vura bildiklerine vuracaklar

Guest-E19076E5A

20.2.2020 17:13:16

0
milletin öve öve bitiremediği ilk oyunların dinamiklerini hiç beğenmemiştim ben. bu oyunda aynı dinamikler ve mentaliteye sahipse kesinlikle 150 TL vermem ben.

Guest-5F6A14216

20.2.2020 16:57:54

0
Bizi boş ver yabancıya satabilecekler mi acaba?

-Prometheus-

20.2.2020 16:13:04

+2
Türkçe yoksa para yok kusura bakma Taleworlds.

ezicioyuncu

20.2.2020 15:58:23

+1
Orijinal oyunlari destekleyen biri olarak Türkçe dil desteği gelene kadar almam kusura bakma taleworlds umarım bu saçma politikanız yüzünden satışlar berbat olur. Gerçi yabancilar da fiyat politikasına gereken tepkiyi verir 50 dolari büyük cogunluk ödemeyecektir böyle bi oyuna

Domatore

20.2.2020 15:56:09

0
Twiter da alkan adakaner isimli nasil savunuyor oyunu uyuz etti

Arka Destroyer

20.2.2020 15:51:17

0

Guest-2C5CD639E

20.2.2020 15:46:02

+1
bu erken erişim muhabbetini hiç sevmiyorum ya resmen pişmemiş yemeği önüne sermek gibi bir şey bu. yerli yapım diye övüyorlar bu firmayı milliyetçi tayfa adamlar TR oyuncusunu siz az bekleyin size sonradan ekleyeceğiz demeleri de tamamen adam yerine koymamak aklı olan almaz oldum olası sevmem bu firmayı şimdi iyiyce kıl kaptım yerli yapım yerli şeylerden uzak durmaya devam.

ReflexAction

20.2.2020 15:24:58

+1
Fanboyları alsın oynasın sırf yerli yapım diye erken erişim TR desteği bile olmayan oyuna 150 lira vermem 5 sene erken erişimde kalır artık bu.

Ressam

20.2.2020 14:55:49

0
Senelerce bekledik, şimdi de onlar beklesin bizi alalım diye bakalım.

Nonastik

20.2.2020 14:51:34

+1
WB GAMES 60 Dolarlık oyunları nasıl 90-100 lira arası çıkartabiliyorsa, Türk firması neden 90 liraya çıkartamıyor

19yusuf05

20.2.2020 14:40:25

0
ne burada nede başka bir TR sitesinde bir tane bile yabancı oyunun fiyatının eleştirildiğini görmedim.üstelik Türkiye'de %50 indirimle satılıyor. yurt dışında 60 dolara (364) satılırken Türkiye'de 450/550 liraya (75-90 dolar) satılırken ayılıp bayılanlar yurtdışında 50 dolara (304 liraya) satılan Türkiye'ye özel kampanya ile 150 liraya (24 dolara) a satılmasını eleştirir olmuşlar Türkiye firması satsın 50 dolara. ülkeye katma değer sağlasın kim neye kızıyor anlayamadım ben. TR fiyatı zaten %50 indirimli 150 lira (24 dolar) neyi eleştiriliyor bunun tamam herkesin bütçesi olmaya bilir. paran yoksa erken erişimde zaten biriktirir Türkçe dil desteği de gelince oynarsın. polonyalılar witcher oyunlarının fiyatına böyle tepki göstermişimdir sizce. yoksa desteklemişmidir. sanırım Türkiye'de bir takım oyuncularda yanlış bir algı oluşmuş Türk firması olunca Türk Firmasının kendilerini desteklemesi gerektiğini düşünüyorlar durum tam tersi sizin Türk Firmasını desteklemeniz gerekiyor. satılan içerik dijital olduğundan Türk insanının hem tüketmesi hemde desteklemesi için fiyatın Türkiye'de erişilebilir bir fiyat olması lazım ki firma bunu da yapmış zaten. bizim üzerimize düşen yerli bir firmayı desteklemek. böylelikle ülke dijital alanda gelişip bu alanda iş imkanları doğacaktır. sen çalışmaya bilirsin ama belki bir gün kardeşin kuzenin çocuğun çalışır. Türkçe konusuna gelirsek oyun dünyası ingilizce ve rus,polonyalı,koreli,japon vs. tüm ülkeler ingilizce geliştiriyor oyununa kendi diline de sonradan çeviriyor. Bannerlord şuan zaten çıkmıyor erken erişime açılıyor. bunun anlamı oyun henüz tamamlanmadı demek.haliyle oyuna diller eklenmemiş olabilir. zaten metni kimsede okumamış Türkçe olmayacak denmiyor.
quote:

Yerelleştirme: Oyunu yerelleştirmeyi planladığımız diller: Fransızca, İtalyanca, Almanca, Japonca, Korece, Lehçe, Brezilya Portekizcesi, Rusça, Basitleştirilmiş Çince, İspanyolca (Latin Amerika) ve Türkçe. İlerleyen zamanlarda diğer dillerin tercümeleri de eklenebilir. Erken erişim süresince bu diller hiç olmayabilir ya da henüz tamamlanmamış olabilir.
henüz tamamlanmamış olabilir diyor. bende savundum ancak bu oyunu almak için benimde param yok şuanda. biriktirmeye başlayacağım Türkçe desteği gelene kadarda biriktirip o zaman alırım sanırım.

BSC Misafiri

20.2.2020 14:36:18

0
Evet 50 dolarlık bir oyun için 150 tl çok çok iyi bir fiyat. Ancak bunu söylemeden önce sorulması gereken bir soru var. Oyun bu haliyle 50 dolar eder mi? Bence etmez. Kim eder diyorsa da ya ağır troll birisidir ya da ağır fanboydur. Elin Microsoft’u bile AAA yapımlarını özel fiyatlandırma ile 100 tl altında getirebiliyor ise, Mordhau gibi daha kaliteli yapımlar indirimsiz 50 tlye satılabiliyorsa bana bu fiyatı savunmayın abi.

Thrashbringer

20.2.2020 14:34:24

+17
Genel olarak bi oyunda en son aradığım özellik heralde Türkçe olmasıdır ama Abdulhamit zamanından beridir tamamlanmayan yerli oyunun da dil desteği olmadan çıkmasına tepki gösteririm.

BSC Misafiri

20.2.2020 14:11:10

0
Oyun bir de denuvo destekli olacaktı değil mi?

Cemlat

20.2.2020 14:11:22

0
Pahalı gibi yorumlar görüyorum. Beyler siz neyle, neyi almak istiyorsunuz ? 150 lira çok uygun bir fiyat. Tr ye özel yapmışlar zaten bu fiyatı. 50 Dolar da gene bu seviye bir oyun için uygun. Zenginim, gamsızım ortaya sıkıyom değil, yemeden içmeden kısıp ta alıyorum şu oyunları, ama buna da pahalı denmez yahu. Ayrıcana oyunun takipçileri de oyunun ne olduğunu bildiği için gayet memnun ve hak ettiğini düşünüyor fiyatını, kafanızı takmayın. 4chan/reddit/twitter/forum vs millet gayet normal buldu fiyatları.

Wayward Son

20.2.2020 13:37:19

+1
Öncelikle bir önceki mesajımda dediğim gibi EE fiyatı değişmeyecek; bu güzel. Ama "Fiyat normal, boş yapmayın" gibi nargileci jargonuna gerek yok. https://steamcommunity.com/app/261550/discussions/0/ Eğer "price" yazıp aratırsanız birçok yabancı oyuncunun benzer şikayetlerde bulunduğunu göreceksiniz. Argümanlar da benzer. "AAA oyun fiyatına EE çıkarılıyor üstelik AAA değil" diyorlar. Yani ciddi bir oyuncu kitlesi için de bu para normal değil. Dolayısıyla bu şikayette bulunanlara eleştiri getirmek saçma. Firma ise aksine bu konuda kendine güveniyor. Bu güvenin altı ne kadar dolu? İşte bunu 31 Mart ve sonrasında göreceğiz. Şu aşamada firmayı gömmenin veya yüceltmenin bir manası yok. EE öncesinde pek alışık olmadığımız bir özgüvene sahipler. Bu yüzden de fiyatlandırmanın yüksekliği garipseniyor. Nihai çıkış tarihi için 1 sene sonrasını verdiklerini düşünürsek (birçok EE oyunu 1.5-2 seneyi görüyor) doğal karşılıyorum bu özgüveni. https://forums.taleworlds.com/index.php?threads/bannerlord-worries.387520/page-3#post-9165767 Şurada da birkaç ay önce EE sebepleri anlatılmış. Bekleyip görelim. Zaten fiyat aynı kalacak. Eğer dedikleri gibi oyun gerçekten EE haliyle bile dolu dolu çıkacaksa, teknik sorunlarla boğuşmayacaksa (beni en çok korkutan bu) 150 TL gayet normal. Ama yok, içerik olarak bu fiyata değmeyen bir ürün ortaya çıkarsa da eleştiririz haklı olarak. Çünkü kendileri diyor "İçerik olarak temel M&B eğlencesini verecek" diye.

BSC Misafiri

20.2.2020 13:36:43

+1
Türkçe hazır değil he sağ ol hem yerli yapım olacan hem de türkçe yok ben bu oyuna para verenin aklından şüphe ederim

Sarohan

20.2.2020 13:32:43

0
150 TL nedir ayıptır yahu.

Jack Rabbit Slims

20.2.2020 13:25:03

+8
Türk oyun firması Türkçe desteğini daha sonra ekleyecek, eminim bazı fanboylar da Türk oyun firması destekleyin orijinal alın falan yazacak oyun çıkınca.

BSC Misafiri

20.2.2020 13:14:50

+2
Kusura bakma da senin oyunun AA. Üstelik erken erişime çıkartıyorsun. Yani oyunun tam değil. 50 dolar fiyat çekmek nedir? Çıkart 30 dolara, ver bize 90tlye. Derdiniz ne anlamadım ki. Üstelik insanları 8 senedir bekletiyorsunuz.

BSC Misafiri

20.2.2020 13:14:46

0
Fiyat normal diyenler fanboy neyse şimdiden bu çöp oyuna 150 bayılın o zaman . ayrıca erken erişim bir oyunun 150 TL olması saçmalıktan başka birşey değil . yabancılarda almaz bu fiyattan çok geçmeden baya bir düşer bunun fiyatı almak için aceleci olmayın

Lord Melkor

20.2.2020 13:01:53

0
50 dolar baya yüksek

S.T.A.L.K.E.R.

20.2.2020 12:59:08

+1
Ne boş yapmışsınız. Fiyat iyi, Türkçe de yakında eklenecek. Sabırsızlıkla bekliyoruz.

BSC Misafiri

20.2.2020 12:56:52

0
50 dolarlık bir oyun olduğunu düşünmüyorum erken erişim diye 30 dolar yapıp oyun tam sürüme geçince 50 dolara çekilebilirdi.Sistem gereksinimleri de çok yüksek değil ama umarum Geforce nowda çıktığı gibi olurda indirme zahmetinden kurtulurum.

Alkımm

20.2.2020 12:48:44

+3
Fiyat ayrı bir tartışma konusu ama Türkçe çıkarmamak rezillik.Ayıca 31 mart tarihi de dalga geçer gibi martta çıkacak dendi diye son gününe koymak nedir.Fiyat konusuna gelince erken erişim için yurt dışını bile dikkatte alsak çok yüksek fiyat tepki çeker.

BSC Misafiri

20.2.2020 12:28:50

0
AAA bir yapım olmayan bir oyuna, üstelik erken erişim için 50 dolar istenemez. Bu oyun büyük ihtimalle zaten final sürümü göremeyecek ve firmanın da son oyunu olacaktır.

BSC Misafiri

20.2.2020 12:28:39

+2
50 Dolarlık bir oyun için gayet iyi bir bölgesel fiyat ama ana ofisi Ankarada olan bir firmanın türk asıllı kuruculu türk olan bir firmanın Tr alt yazısız çıkartması kabul edilebilir gibi değil bölgeel fiyat yapan çok firma var hatta bölgesel ve tr yapanda var seni ayıran bir özellik türk olman ve cidden güzel oyun yapmandı ama sen diğer bazı firmaların bile yaptını yapamıyorsan türkiyede olduğun halde türküm dediğin halde insanlardan bu oyunu almasını bekleme torreti destekliyorum vs demiyorum her ürünün bedeli ödenmeli ama genel halk her oyuna nasıl muamele ediyorsa sanada öyle edicek oyunu korsan oynucak

Johnny Silverhand

20.2.2020 12:27:03

+6
- Türkçe yok - Erken erişim (yarısı boş oyun demek) - Fahiş fiyat (istediği kadar kur düzenleme olsun Erken erişime fazla bile) Alanın beyninde birtakım sorun vardır.

nakoicve

20.2.2020 12:21:59

+1
İlk M&B'yi oynadığımda henüz çocuktum ardından modlar sonrasında warband çıktı multiplayer falan 300 saatten fazla oynadığım tek oyun oldu kendisi. Ardından yıllar sonra BANNERLORD duyruldu yaklaşık 10 yıldır bekliyoruz ha geldi ha gelecek derken 150 TL fiyatlandırma hadi 150 TL oluşunu anlarım günümüz koşullarında ama Türk yapımı bir oyunu Türkçe çıkartmamak ???? tüm oyuncuların acilen taleworlds forumlarına girerek bunu şikayet olarak bildirmesi gerektiğini düşünüyorum.

RaymonD7

20.2.2020 12:14:38

+14
10 yıldır oyun yapıyorlar Türkçe değil anladım.

rambocuk

20.2.2020 11:55:19

+1
Fiyat normal dilin sonra eklenmesi normal dışarıya satacağının yüzde birini burada satacak ona rağmen bu kadar yoğun içerikli oyuna dil eklemek hiç bir kar gütmeden müthiş bir şey

BSC Misafiri

20.2.2020 11:43:52

0
CD projetch Red kurban olsunlar

Wayward Son

20.2.2020 11:38:05

0
Erken Erişim fiyatı 150 TL. EE oyunlar ekseriyetle tam sürümleri çıkınca fiyat artışı görüyor. "Türkiye fiyatı şaşırtacak" dediler. Olumsuz anlamda evet şaşırdık. Edit: Neyse ki EE sonrasında fiyat artış planları yokmuş (Kaynak Steam sayfası). O halde oyunun hem içerik hem de teknik performansına bakıp alınabilir.

BSC Misafiri

20.2.2020 11:32:11

+1
Türkçe yok 150 TL şaka galiba .

Shallow Bay

20.2.2020 11:27:21

+11
Warband 20 dolar gibi bir fiyata çıkmıştı. Üstelik erken erişim bir oyun için fiyat zaten yabancıların da tepkisini çekti. Oyunun tam sürümünde fiyat değişmeyecek yazıyor ama bu bahane olamaz. İnsanlar en fazla 30 dolar bekliyordu. Türkiye için ise ben 120 TL bekliyordum, ideali ise 99 TL olmasıydı. Yerli oyun kafasında da değilim, bu oyun devletten çok fazla maddi destek aldı bunu unutmamak lazım. Türkçe olmaması olayı ise gerçekten kızılmayı hak ediyor. Çünkü geçen yıllar içinde çok şey değişti. Artık insanlar RDR 2 gibi oyunları kendi çabaları ile çevirip paylaşıyor. Bu oyun elbette Warband değil, daha büyük. Yıllarca kitlesini bekleten, iletişim kuramayan, co-op gibi en çok istenilen özelliği dahi eklemeyen "TaleWorlds" yine hata yapıyor. İnsanları korsana teşvik edici bir olay bu. Bu fiyatta fazla tutunamayıp indirim yaparlar. Bölgesel fiyatlandırmalı ne kadar güzel oyunlar gördük. Oyun çıkmadan eskidi diyenler de haklı, fiyat fazla diyenler de haklı. Bunların hepsine rağmen yine de alınıp oynanırdı ama Viking eklentisinde de (kendileri geliştirmiyordu) böyle yaptılar. O oyun en son yarım yamalak bir Türkçe ile kaldı. "Türkiye satışları adamlara para kazandırmıyor ondan dil desteği beklemeyin!" diyen insanlar da var. Bir şeylerin değişmesi için öncelikle desteği firmaların vermesi lazım bu da kesinlikle bir bahane olamaz. Teknik olarak güncellemeler ve dil dosyalarının değiştirilmesi mevzusu da var tabii. Ancak bu da aşılamayacak bir şey değil. Zaten şimdiye tam sürümün çıkması lazımdı bu da bambaşka bir konu. Kısacası bu seriyi ne kadar severseniz sevin ama objektif bakacak olursak burada bir sorun olduğu ortada.

BSC Misafiri

20.2.2020 11:26:45

+2
Türkçe yok,fiyat pahalı ve bu kadar yıldan sonra anca erken erişime açılıyor.Dalga mı geçiyor bunlar?

BSC Misafiri

20.2.2020 11:14:16

0
Dalga geçer gibi 31 Mart nedir? Nisan deseydiniz. 150?'de fazla bence. Türkiye'ye özel fiyatlandırma yapılacaksa en fazla 90? olmalıydı.

BSC Misafiri

20.2.2020 08:17:59

0
Çok heyecanlıyım ama Türkçe yok ne demek ya ?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Mount & Blade II: Bannerlord
+ TAKİBE
AL
60 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız