Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Mikami: Uzun Süredir Böyle Korku Oyunu Oynamadınız

Korku nedir tekrar hatırlayacağız

     Resident Evil'ın yaratıcısı olan Shinji Mikami, yeni oyunu The Evil Within ile korku oyunlarına yeniden damgasını vuracak gibi görünüyor. Mikami'nin açıklamaları gerçekten de etkileyici. Ona göre hayatta kalma-korku oyunları türü özünden uzaklaşmış.
 
     Shinji Mikami'nin açıklamasının en ilgi çekici ve sevindirici yönü ise şu oldu. Ona göre oyuncular The Evil Within'i oynadıktan sonra "Çok uzun bir süredir bu kadar korkunç bir oyun oynamamıştım" diyecekler.
 
    The Evil Within'in korku ve aksiyon unsurlarını oldukça iyi bir şekilde harmanlamasına çok dikkat eden geliştirici ekip, aynı zamanda bu iki unsur arasında dengeyi sağlamak için yoğun çaba sarf ediyormuş. Bakalım karşımıza nasıl bir oyun çıkacak. 

Bu haberin bağlantısı
URL
Shinji Mikami Zwei Tango Gameworks Korku Project Zwei The Evil Within
Call of Juarez: Gunslinger'ın Fiyatı Şaşırtıcı Tales of Xillia: Collector's Edition Batı'da
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

sNipR16

18.6.2013 01:43:16

0
kamera açısı bana re 5 i anımsattı o.O

emin-hawk

23.4.2013 19:59:26

0
Evet uzun süredir korku oyunu oynamadık doğru demiş bu adama destek olalım oyunu orjinal alalım lütfen de yapmış olduğu işin ne kadar doğru olduğu diğerleri tarafından da anlaşılabilsin.

Orta Bacak

23.4.2013 08:34:18

0
Arkadaşlar bu oyun birinci bakış açısı değil mi ya ? TPS mi ?

BlackBeasT

23.4.2013 06:02:01

+3
Amiga500 3,5 HD (High Density) disklerinden ve 2 butonlu joysticklerinden PS1 CD 3d oyunları ile 13 butonlu kıpraşımlı gamepadlerine geçiş yaparken kimse o zaman bize acıyıp Casual muamelesi çekmedi. Benim hatam gamepade bakınca bu tuşlara parmaklar nası yetişip basılır diye düşünürken PS1de ilk oyunum olan RE2 oynamak oldu . Leon ile ilk tanışmamız o dönemlere denk gelir. O çaylak polis ben çaylak 3d oyuncusu RE özgü bulmacaları bilmiyoruz .Oyun her anlamda kapsamlı Amiga500de böyle oyun görmemişiz. Leon ile deli danalar gibi oyun başlarında Polis karakolunda koşturuyorum ( Amiga 500de Gods oynuyorum sanırsın ) odalar girip çıkıyorum tape Mikami emice süprizleri sonraya saklamış bilsek tedbirli olurduk, RE ciddiyetine varmam uzun sürmedi RE2de polis karakolunna girişde haritanın sol kısmında oda devamında uzun koridor ve bitiminde yukarı çıkan merdiven vardır. Merdivenin altında denk gelen yerde küçük arşiv odası ,koridorun sağ bölümde bahçeye bakan pencereler (RE1de ki malikane'nin girişde harita ile kısmen aynı) merdiven altında bulunan arşiv odasından çıkarım bütün iyi niyetimle Leon ile tekrar uzun koridora girip koşturuyoruz o sağ tarafdan pençelerin camlar kırılır ama böyle cam kırılma sesi olmaz, Müzyk değişdi birden, allam allam zombilerin eller pencereden içeri girmiş hane bana hane der gibi böğürüyolar. o korku heyacan ve adrenalin duygular hormanlar birbirine girince ne elde gamepad durur ne sen 10 dakka kendine gelirisin...Oyun boyunca ne zaman o koridordan geçsem duvara yapışıp yürüyerek ilerdiğimi bilirim Demem o ki Mikami sizi başka şeyler ile kafanızı meşgul erderken boşluğu almasını çok iyi yapıyor. ilk mesajımda "Üstad hatırlat yeniden korkudan elden gamepad nasıl düşer yeniden yaşayalım" derken bahsettiğim ve Mikamin RE oyunlarında yaşadığım tedirginliği duygu karmaşına adrenalin'de karışınca tarifsiz 1 an yaşıyorsunuz. Umarım yeni yetme oyuncularda bu hazı yaşar... Başında bizim jenerasyon Casual oyuncu olamadık oldurmadılar RE, SH, MGS saf halleri ile üstümüze geldiler...

Babblebabble

23.4.2013 04:22:53

0
Korku filmi,oyunu bunlari hep sevmisimdir ve dediginiz gibi hem shooter hem de korkutan oyunlar azdir.Tam tersine benim en cok hosuma giden ne silah, ne kacmayla ilgili korku ogeleri.Atmosfer, ses ve random ogeler.Iste bunlarla insan cok guzel korkutulur.Amnesia da canavari gordukten sonra surprizi kaciyor insan bir daha korkmuyor.Ama ona Tansel kardesimizin yaptigi Beyaz Gece modu oyunun kendisinden daha iyiydi.Tam bir psikolojik korkuydu ve senaryosu da muhtesemdi.

BSC Misafiri

23.4.2013 02:27:26

0
Daha öncede söylemistik yine söyluyoruz silahli ve silahsiz oyunda korkutmak biribirinden cok farkli seyler. eski resindent evil bunu basariyordu. Dogru yapilirsa yine basarabilirler. Dead space 1´de silah vardi da ne oluyordu bir tane yaratik gördugumde geri kosayim diyorum sonra dusunuyorsun ordan bir tane daha gelirse psikolijisi yaratiyordu :D oldugumuz yere civileniyorduk.

alito

23.4.2013 00:18:53

0
Bu ekibe güveniyorum. Çok iddalı açıklamalar yapmış, bizi hayal kırıklığına uğratmayacaklarını düşünüyorum. Birileri EA gibi firmalara, herşeyin Casual oyunculuktan ibaret olmadığını göstermeli.

oyuncu11790

23.4.2013 00:03:53

0
Eğer oyuncu karşılaştığı bütün düşmanları öldürme şansına sahipse kafadan bazı korku unsurları yıkılıyor tek korkumuz hızlı nişan almak olacaksa olmasın daha iyi ancak silah sadece vakit kazanmak için oyuna eklenecekse iyi bir unsur olabilir mesela karşımıza birden fazla canavar çıktığında ateş ettiğimizde sersemletsin ama yok etmesin yere düşsün tekrar ayaklansın o korku sürekli devam etsin... Korku oyunlarının diğer vazgeçilmezi bence acele etmek , karakteri panikletecek bir şeyleri yapması için acele ettirecek sebepler olması gerek dediğim gibi tek acele ettiğimiz korktuğumuz nokta nişan alırken ki telaşımız olmasın ...kaçmayı düşündürecek yapıda olsun bence ve aciz olalım

digimon52

22.4.2013 23:59:00

0
quote:

Orijinalden alıntı: S. Hawking Amnesia kadar korkutucu olacağını sanmıyorum. Sonuçta bu oyunda yaratıkları öldürebileceğiz ama Amnesia'da kaçmaktan başka çaremiz yok.
Dead Space 1 ve Fear 1 de silahli idi ama korkunc oyunlardi yine fakat sonradan aksiyona kayip bozdular canim oyunlari :( spoiler videolari izlemeden denemeni tavsiye ederim bu iki oyunu.

atsuma

22.4.2013 23:31:38

0
quote:

Orijinalden alıntı: S. Hawking Amnesia kadar korkutucu olacağını sanmıyorum. Sonuçta bu oyunda yaratıkları öldürebileceğiz ama Amnesia'da kaçmaktan başka çaremiz yok.
arkadaşa tamamiyle katılıyorum.korku oyununda zaten elinde silah varsa baştan o oyun korku oyunu olmaz.survivor olabilir ama korku olmaz.korku çok farklı bişey. ama shinji mikami bu ne yapacağı belli olmaz.elinizde silah vardır ama düşmana etkisizdir.bak o zaman korkuya dönebilir oyun.bence oyunda böyle oyuncuya şok yaşatmak gerek.

David Attenborough

22.4.2013 23:24:14

0
Amnesia kadar korkutucu olacağını sanmıyorum. Sonuçta bu oyunda yaratıkları öldürebileceğiz ama Amnesia'da kaçmaktan başka çaremiz yok.

digimon52

22.4.2013 23:21:22

0
E3´e gamplayer´a davet ediyorum sizi mikami san.

Noctis_Strife

22.4.2013 23:11:04

0
Bu adamın Corpse Party'den haberi yok anlaşılan... Şaka maka Mikami usta bizi hayâl kırıklığına uğratmaz.

Krauser DMC

22.4.2013 22:31:25

+2
Amnesia oynamamış demekki bu adam.

- The Stig -

22.4.2013 22:17:38

0
ilk oyunlar her zaman güzel olur.. R.E'ninde bizi etkilemesinin tek yönü oydu aslında.. öyle bir oyun yapki kumandayı ekrana fırlatıp ana avrat küfredelim :)

aykut291

22.4.2013 21:32:59

0
Bilmiyorum bakalım görücez. Bazen diyorum kendime Resident evil 1-2-3 zamanları çocuktum ve ozamanlar zombi olayı ilkdi ondan dolayımı korkutucu geliyodu acaba. yani belki bu oyunda korkmayabilirim ama bellide olmaz tabi üstada güveniyorum bakalım bana çocukluğumdaki o çaresizliği o korkuyu yaşatabilecekmi bekliycem ve görecem

OTTOMAN_67

22.4.2013 21:31:31

0
4gözle bekliyorum

BlackBeasT

22.4.2013 21:25:43

0
Üstad hatırlat yeniden korkudan elden gamepad nasıl düşer yeniden yaşayalım, daha bunu yaşamayan oyuncular var onlarda tatsın o korkuyu...

ankara

22.4.2013 21:22:10

-1
Zombi olmasın alanwake gibi cinler olsun birde silah mermi olayı alanwake gibi olmasın
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
The Evil Within ÇOKLU PLATFORM
+ TAKİBE
AL
62 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız