Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Microsoft'tan Bağımsız Yapımcılara Büyük Darbe


    Bu endüstride bağımsız yapımcılara en büyük desteği veren firmalardan biri olmasına rağmen Xbox Live çerçevesinde alınan bazı ilginç kararların sonucunda bağımsız yapımcılarla papaz olan Microsoft'tan önemli bir haber geldi. Firmanın Xbox 360'a oyun geliştirmek için sunduğu XNA platformu kapanıyor.
 
    Dün yayınlanan bir mektupla birlikte bu işin duyurusunu yapan Microsoft; Fez, Bastion, Dust: An Elysian Tail gibi oyunların geliştirildiği XNA platformuna yeni güncellemelerin gelmeyeceğini açıkladı. Bunun nedeni olarak Microsoft, XNA platformunun eski bir teknoloji sunduğunu ve artık kimsenin bu teknolojiyle iş yapmak istemeyeceğini öne sürdü. XNA platformu 1 Nisan 2014 tarihinde tamamen kapatılacak.
 
    XNA platformunda bağımsız geliştiriciler birbirleriyle paylaşım yapabiliyor ve basit adımlarla birlikte Xbox Live Arcade ile Xbox Live Indie Games bölümlerine oyunlar sunabiliyorlardı. Küçük yapımcılar için büyük bir nimet olan bu platformun kapanışının duyurulduğu mektupta Microsoft'un yeni planlarıyla ilgili bir açıklama yer almadı.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Microsoft Xbox 360 Xbox Live Xbox Live Arcade xna
EVE Online'da 3.000 Kişilik Devasa Savaş Activision'dan CoD'a 1 Milyon Dolarlık Turnuva
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

alemburda34

3.2.2013 16:30:26

0
belki de yeni nesil için birşeyler düşünüyordur ama olsun onun kapattığı kapıyı Sony açar...

Wol4onak

2.2.2013 23:48:59

-1
" bağımsız yapımcılarla papaz olan Microsoft'tan"??

Maslock

2.2.2013 19:30:53

-2
quote:

Orijinalden alıntı: Decepticon Maslock yanlışsın.gears of War ve HALO türünde oyun kaynıyor piyasa.Millet farklılık istiyor.Xbox'da kıskandığım oyunlar trials,minecraft ve fez.HALO ve Gears değil.
Hocam trials konusunda size katılırım ama fez ve minecraft için aynı şeyleri söyleyemem.Zaten o oyunlar Pc de var.

Decepticon

2.2.2013 19:01:17

+1
Maslock yanlışsın.gears of War ve HALO türünde oyun kaynıyor piyasa.Millet farklılık istiyor.Xbox'da kıskandığım oyunlar trials,minecraft ve fez.HALO ve Gears değil.

Maslock

2.2.2013 18:10:13

-2
@Cave Johnson Sitede hata olduğu için mesajınızı alıntılayamadım.Büyük ihtimalle burayı okursunuz. Fez,Minecraft test ettiğim oyunlardandır.Bağımsız yapımları beğenmeyen herkes o oyunu oynamamış oluyor sanırım.Ancak microsoft 10 tane bağımsız yapımcıyla anlaşıp indie oyun geliştireceğine 1 tane kendi yapımcısına kesenin ağzını açardı.Biz de o oyunu oynarken coşardık.Allah aşkına söyleyin fez veya bastion un oynanış videolarını gören adammı xbox alır yoksa Gears ın veya halonunkileri gören adam mı alır.Bide o çok savunduğunuz büyümeye çaılşan bağımsız yapımcılar büyümelerine ve iyi para kazanmalarına rağmen gidip yayıncılarla anlaşıyorlar veya direk olarak başka stüdyolar tarafından satın alınıyorlar.Gidipte bana oyun endüstrisinin bütün çetrefilli işlerini biliyormuş gibi yorum atmayın.Hiçbir zaman sadece siz bilemzsiniz mutlaka bilen başkalarıda çıkar.Bunu untmayın.

Cave Johnson

2.2.2013 17:40:21

+1
quote:

Orijinalden alıntı: Maslock Noldu da eksilediniz abiler.Bende xbox kullanıyorum merak etmeyin.Ortada fanboyluk yok gerçekler var.Indie oyunlar gibi 3-5 saat oyunlar yerine senaryosu uzun grafikleri iyi yeni ipler duyursalardı daha iyi olurdu.Tek başına tekel bile oluştururlardı.
Fez, Bastion, Terraria oynamamışsınız belli ki. Hiç XNA platformlu oyun oynadınız mı diye sormama bile gerek olmadığını düşünüyorum. Sizin gibi oyuncuların(!) bu basit yapılı düşünceleri yüzünden bağımsız yapımcı yetişmiyor dünyada. En iyi grafikli oyunu getirin önüme, bir Terraria bir Minecraft değildir o benim için. Herşey grafik, senaryo demek değildir.

Maslock

2.2.2013 17:19:32

-2
Noldu da eksilediniz abiler.Bende xbox kullanıyorum merak etmeyin.Ortada fanboyluk yok gerçekler var.Indie oyunlar gibi 3-5 saat oyunlar yerine senaryosu uzun grafikleri iyi yeni ipler duyursalardı daha iyi olurdu.Tek başına tekel bile oluştururlardı.

marjinal1st

2.2.2013 16:59:34

0
Phil Fish şimdi nasıl küfrediyordur kim bilir.

- The Stig -

2.2.2013 15:56:57

0
zaten yeni nesildeki konsolların farklı olacağı için böyle bir şey yapmış olabilirler.. sonuçta bundan en çok yapımcılar çekti.. bağımsız yapımcılar için yeni nesil daha kolay oyun geliştirme sunacak.. ben yeni nesilde çok değişik fikirlerde oyunlar bekliyorum.. limbo gibi,botanicula, ve aklıma gelmeyip bu tarzda güzel olan bağımsız oyunların daha da çok olacağından ümitliyim.. Steam bile bunun için sırf konsol çıkarırken böyle bir pastayı microsoft tamamıyla steam'e kaptırmak istemez.. kendileride bişeyler yemek ister ;) yani bu bir son değil BAŞLANGIÇ!

Maslock

2.2.2013 15:32:37

-3
İyi olmuş.Microsoft böyle şeylere para harcayacağına iki tane exclusive oyun yapsa herkesin gönlünü fethederdi.
  • 1
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Xbox 360
+ TAKİBE
AL
54 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız