Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Microsoft Yıllar Önce Square Enix'i Satın Almak İstemiş!

 
 
Microsoft ile FTC arasındaki dava süreci sona erdi ve nihai karar beklenirken burada yer alan belgeler aracılığıyla çeşitli detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. San Francisco'da gerçekleştirilen bu dava sürecinde ortaya çıkan belgelere göre Microsoft, 2019 yılında Final Fantasy geliştiricisi Square Enix'i satın almak istemiş.
 
Microsoft'un amacı Game Pass kütüphanesini genişletmek
 
 
 
2019 yılındaki belgelerin ortaya çıkmasıyla Microsoft, Xbox Series X|S konsollarının çıkışından önce birkaç farklı nedenden dolayı Square Enix'i satın almak istedi. Bu sebeplerden biri Xbox Game Pass'teki oyun sayısını artırmak ve birinci gün sunulan yeni oyunlarla hizmete abone çekmekti. Diğer neden ise Xbox'ın tarihsel olarak mücadele ettiği Asya pazarlarında büyümesine yardımcı olmaktı. 
 
Bu sebepler dışında bir sebep daha vardı. Açıklanana göre Microsoft "gelecekte mobil cihazlara özel Game Pass teklifleri" sunma konusunda kendisine yardımcı olması için Square Enix'i bünyesine katmak istemiş. Bu hamle Microsoft'un konsol ve PC'ye ek olarak Xbox Game Pass'i mobil cihazlara getirme hedefi olduğunu gösteriyor.
 
Microsoft şu anda oyun tarihin en büyük satın alımı gerçekleştiriyor. Activision Blizzard satın alımıyla beraber şirket hizmetini daha da genişletmeyi istiyor.
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Insidergaming yazılım microsoft uygulama
Forza Motorsport'un Yeni Oynanış Görüntüleri Sızdırıldı! Assassin's Creed Black Flag Remake Geliyor: İşte İlk Detaylar!
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

2.7.2023 17:59:55

0
Bugfield şöleninde muhteşem deneyim yaşayacağız sen hayatında bethesda oyunu mu oynadın la bethesda oyunları belli bir yetenek gerektiriyor ama ühü ühü hadi sen git druckmann'ın yeni oyununu bekle 2-3 sene daha beklersin zorttt

BSC Misafiri

2.7.2023 16:14:55

+1
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri İyi ki almamış Activision-Blizzard en mantıklı yatırım. 68.7 milyar dolar para Sony'nin değeri kadar. Microsoft'un vizyonuna yakışır rakipler olsaydı keşke ama nerede anca git oradan buradan 3-5 kuruşa özel yapmaya çalış gidip Starfield'ı bile özel yapmaya çalışmışlar öyle yersin tokatı vizyonsuzlar anca konsol satalım konsol satalım kafasındalar. Ellerinde imkan olsa her oyunu özel yapacaklar. Bu şirketi de halen savunanlar var ya enteresan. İşte öyle zortt yaparlar.
Sayın microzort fanı ,starfieldi çok bel bağlamaya başladı bu microzortçular.Yani hiç yorum yapmam aşırı fanatik zortçulara ama yani neyin kafasını yaşıyorsunuz.PS5 özel oyunlarına kıt diyorla,r ki haklılar kendi PS5 sahibi olmama rağmen.Yani buna rağmen sadece gow of war ragnarok bile tüm microzort özel oyunlarını tepe takla ettirirken ,starfieldın çıkışını dört gözle bekliyorum ayrıyetten PC sahibiyimde çok merak ediyorum bel bağladığınız adını yanlış telaffuz ettiğim doğru adı "bugfield" olan oyun nasıl olacak.Bakalım kim zortlayacak :D

BSC Misafiri

2.7.2023 09:54:28

+1
İyi ki almamış Activision-Blizzard en mantıklı yatırım. 68.7 milyar dolar para Sony'nin değeri kadar. Microsoft'un vizyonuna yakışır rakipler olsaydı keşke ama nerede anca git oradan buradan 3-5 kuruşa özel yapmaya çalış gidip Starfield'ı bile özel yapmaya çalışmışlar öyle yersin tokatı vizyonsuzlar anca konsol satalım konsol satalım kafasındalar. Ellerinde imkan olsa her oyunu özel yapacaklar. Bu şirketi de halen savunanlar var ya enteresan. İşte öyle zortt yaparlar.

Persona_6

2.7.2023 01:03:28

+4
Sen squire enix i de alsan , asya pazarında sana ekmek çıkmadı bundan sonra da çıkmayacak microzort! Sen anca amerika pazarında tutunabilirsin, onda bile Playstation ın fersah fersah gerisinde kaldın.

BSC Misafiri

1.7.2023 23:13:41

+2
İki konsol firması birbirine düşmüş açgözlülükten. olan oyunculara oluyor.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Microsoft
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız