Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Microsoft, Minecraft'ı Çok Daha Ucuza Alabilirmiş Ama Fırsatı Kaçırmış

4K ve Minecraft aslında çok alakasız şeyler.
 
     Görünüşe göre Microsoft Minecraft'ı 2014'ten daha önce satın alabilirmiş. Microsoft CEO'su Satya Nadella'nın yeni çıkan kitabı Hit Refresh'te yazanlara göre Mojang'la iletişimin ilk safhalarında bir alım fırsatı doğmuş ve o dönemde Phil Spencer Nadella'yı ikna ederek Minecraft'ın o zamanlar satın alınmasını önermiş. Spencer'ın o dönemki patronu bu öneriyi reddetmiş. E haliyle yıllar sonra 2.5 Milyar Dolar'a satın almakla sonuçlanıyor bu durum.
  
     Tabii bu kadar büyük bir yatırım yaptıktan sonra da Minecraft'a harcanan paraları çıkartacağız diye Xbox One X tanıtımlarında bile Minecraft 4K görüyoruz. Eğer ki daha önce hareket etseydiler çok daha ucuza kapatabilirlerdi. 
 
     Bir de işin diğer tarafı, tek bir oyunun tüm haklarına 2.5 Milyar Dolar harcamak yerine 10'dan fazla birinci parti yeni IP olacak AAA oyun da geliştirilebilir gayet. Tabii bunlar şirket stratejileri olduğu için buradan pek fazla yorum yapamıyoruz.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Minecraft Marcus Persson Notch Mojang Specifications iphone ios xbox 360 kinect
2200$'lık El Yapımı Retro Konsol ESEA 25. Sezon Global Challenge Şampiyonu Space Soldiers!
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

David Attenborough

27.9.2017 14:58:45

+1
quote:

Orijinalden alıntı: gultekinlive

+1 kaynağı mechul, mesnetsiz, kafasından ilişkilendirmeler kurguluyor. "tabii bu kadar büyük bir yatırım yaptıktan sonra da minecraft'a harcanan paraları çıkartacağız diye xbox one x tanıtımlarında bile minecraft 4k görüyoruz. " nerden biliyorsun? belki nadella şimdi minecraft fanı olduğu için ön plana çıkartmak istiyor. hiç mi bunun başka bir sebebi olamaz. yönetim kurulu toplantılarındaki muhabbetleri mi dinledin? parayı çıkartmak içinmiş! minecraft'a gelirsek çocukları gta oynamaktan kurtardığı için her yerde bu oyunun fanlığını yapmak zorunda kalıyorum. körpe zihinleriyle neler neler ortaya çıkardığını görseniz şaşırıp kalırsınız. diğer oyunlarla aynı sepete koymayın. avrupa'da öğrencilere dağıtılan başka bir oyun var mı? edit: minecraft crossplay haberiniz düzeltme gerektiriyor bu arada. sony kabul etmediği için birlikte oynama mevzusu PS4'ü kapsamıyor.
"Ben açıkçası şu an koşturarak Xbox One X almak için bir sebep göremiyorum, konsolun gücü değil, neleri oynayacağımız önemli." https://forum.donanimhaber.com/xbox-one-x-lerin-ilk-siparisleri-tukenmek-uzere--129043371#129043371 Aynı kişinin başka bir Microsoft düşmanı yorum daha. Kardeşim tamam insansınız, kimse sizden tam anlamıyla tarafsız olmanızı beklemiyor ama hiç değilse yaptığınız işe yansıtmayın. Bırakın isteyen istediğinde oynasın. Bu tarz yorumların bizim gözümüzdeki değerinizi düşürmek dışında başka bir faydası yok kimseye. Herkesin fikri kendine kalsın.

BSC Misafiri

27.9.2017 14:47:30

0
minecraft kazığı Kinect'den daha büyük bir hata. Birsürü stüdyo ve firma kaybettiler bu yüzden xbox'ın belini doğrultabileceğini sanmıyorum. Herkes Phil Spencer'ı övüyor ama hiçbirşey başaramadı aksine Nintendo ve PS4 satışları yükseldi. Xbox pc'nun kuması oldu ruhu öldü. 500 milyon dolara 10 tane oyun yapılıyor gerisini siz düşünün...

İdrak İstimlak

27.9.2017 14:21:07

0
Hocam bence Gökhan bu yazıları yazarken bu kadar düşünmemiştir, ben cidden bu yazılanların ardında bir kötü niyet olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta burası oyunla iştigal eden, hobisi hakkında gündemi takip eden, biraz da forumda kendini ifade etmek isteyen insanların geldiği bir ortam. Kabul ederseniz ki, eğlence odaklı bir ortamdayız, burada editörlerle, forum kullanıcıları, BSC takipçileri içiçe. Bir de bu açıdan bakmak lazım, bu adamlar Washington Post editörleri, yazarları, muhabirleri değiller, sizin gibi, benim gibi forum kullanıcıları arasından süreç içerisinde BSC editörü olmuş insanlar. Bir de bu gözle bakarsanız, ortada düşündüğünüz gibi etik bir sorunun olmadığını, olduğunu düşündüğünüz bu sıkıntıya gereğinden fazla anlam ithaf ettiğinizi göreceksiniz. Kısacası burası forum tabanlı oyun sitesi...

The_Rahip

27.9.2017 14:03:58

0
Başkan ben ezelden beri Xbox kullanırım ilk Xbox'dan beri tercihimdir lakin eleştirmesinide bilirim. Bu yatırım ve bu yatırımın getirisi beni alakadar etmez. Bana göre bu firmaya ayırılan para gereksizdi ve benim birçok kaliteli ex oynamama engel oldu ben bu gözle bakıyorum. Bu nedenlerden dolayıda yerden yere vururum. One X'a Minecraft 4K mı yakışır yoksa bir Alan Wake 2 yada Fable 4 mü ? İşte bu kadar basit ötesi berisi yok.

gultekinlive

27.9.2017 13:30:56

+3
bilmiyorum bende mi bir sıkıntı var. buyrun editörün sony haberindeki yorumu: "Halbuki PlayStation Vita'dan önce PSP çıkış yaptığında dünyanın diğer bölgelerinde de el konsolları satışlarında büyük bir artış yakalamışlardı. Sony bu konuda oyun yapımcılarının Vita için oyun geliştirmeyi bıraktıklarmalarından şikayetçi ama sanıyoruz ki bu konuda daha fazla destek göstermek kendi ellerindeydi. Tabii yine mobil gereksinimler için daha uygun bir cihaz, Memory Card konusunda daha kullanıcı dostu bir strateji, daha iyi pazarlama, daha fazla birinci parti ve üçüncü parti yapımın olması gerekirdi. PSP'nin daha büyük başarı yakalamasının nedenlerinden biri her ne kadar ergonomisi kötü olsa da GTA, God of War ve bunlar gibi pek çok kendine özel oyuna sahip olmasıydı." eleştirel yorumuna "sanıyoruz ki" diyerek başlıyor. şimdi microsoft haberine bakalım. "Tabii bu kadar büyük bir yatırım yaptıktan sonra da Minecraft'a harcanan paraları çıkartacağız diye Xbox One X tanıtımlarında bile Minecraft 4K görüyoruz. " eleştirel yorumuna "tabii" diyerek başlıyor. nerden geliyor bu cesaret? şimdi bu yorumu da "sanıyorum ki" diye kurgulasaydı nasıl olacaktı? "sanıyorum ki böylesine bir yatırım yaptıktan sonra Minecraft'a harcanan paraları çıkartacaklar diye Xbox One X tanıtımlarında bile Minecraft 4K görüyoruz." şimdi daha eşit ve saygılı oldu değil mi? söz konusu sony ve sony ürünleri olduğunda bir hassasiyet gösteriyorsan aynı hassasiyeti (sana destek, reklam, bilet vermese bile) microsoft ürünlerine de göstermediğinde profesyonellikten uzaklaşmış oluyorsun. microsoft hakkında rahatlıkla eleştirel yaklaşım sergilerken sıra sony'ye geldiğinde şöyle bir doğrulup "ıhımm" diyerek söze başlıyorsan kalemini satmış oluyorsun. bir haberci için kalitenin ölçütü ne kadar içerik hazırlayıp ne kadar haber girdiği ne kadar inceleme yaptığı değil; yaptığı işlerde denge, eşitlik, objektifliğe ne kadar yakın olduğudur. ne yazık ki baskın olana yanlılık gösteriyorlar. kim bilir yaptıkları işin akademisinden geçmedikleri için belki de, gelen tepkileri fanların hezeyanı olarak görüyorlar.

İdrak İstimlak

27.9.2017 13:04:58

0
Bu oyun şu ana kadar 120 milyonun üzerinde satmış bir oyun, MS açısından gayette başarılı bir yatırım olmuştur. Ama mesele aynen sizin dediğiniz gibi, oyuncular MS'tan, MS'a kar getirecek oyunlar beklemiyor, öncelikli olarak kendilerine özel oyunlar bekliyor. Eleştirilerin gelmesi de bu açıdan normaldir, Gökhan gibi tecrübeli, kişiliğini bildiğimiz bir editör bile bunu yazıyorsa, ölümüne MS'u savunan arkadaşlar durup bir düşünmeli...

The_Rahip

27.9.2017 12:31:13

0
Minecraft öyle yada böyle kendini kabul ettirmiş bir oyun hatta çocukların oynamasında faydalı yanları olduğu bile söyleniyor ama sıkıntı burada değil. Sıkıntı bu oyunun kalitesi yada kalitesizliği değil. Sıkıntı; Ms'den oyuncular AAA kalite Ex'ler isterken gidip Mojang'a böyle bir yatırım yapması ve istenilen Ex yapımları boşlaması. 500 Dolarlık gayet güzel donanımı olan bir konsol yapıp sonrada o konsolu Minecraft 4K ile lanse etmesi. İşte sıkıntı ve dalga geçilmesinin nedenleri bunlar.

İdrak İstimlak

27.9.2017 12:21:48

0
Son dönem yaptığınız haberleri ve üslubunuzu gayette beğeniyor, bunların devamını bekliyoruz. Eğer burası bir oyun sitesi ise oyunla ilgili her değerli görüşü okumak herkesin hakkıdır. Bu arada her MS ile haberde köpüren üyeler, Gökhan hocanın PS haberlerini de okusunlar. Gayet tarafsız ve doğru bilenen yorumlar yazılıyor, bunda çocukça davranıp gocunacak bir durum yok.

BSC Misafiri

27.9.2017 12:00:17

0
Microsoft Dünya'nın en kötü firmasıdır. 2.5 milyar dolara birsürü GTA, RDR, MGS yapılırdı. Ama Microsoft bırakın oyun yapmayı Fable, Scalebound gibi oyunları iptal etti, stüdyoları kapattılar! firmaları kaçırttılar. Çalışan sayısını azaltıp gidip minecraft'ı aldılar. Bu tarz oyunları isteyen Nintendo alır, telefon alır, eski pc'inde oynar.

gultekinlive

27.9.2017 10:45:28

+4
quote:

Orijinalden alıntı: S. Hawking "Bir de işin diğer tarafı, tek bir oyunun tüm haklarına 2.5 Milyar Dolar harcamak yerine 10'dan fazla birinci parti yeni IP olacak AAA oyun da geliştirilebilir gayet." Bahsedilen şirket Microsoft isterse o paraya 10 değil sadece bir ex oyun bile yapabilir. Mantığa bak. Kardeşim sen yorum yapmasan daha iyi olacak. Haberi ver geç.
+1 kaynağı mechul, mesnetsiz, kafasından ilişkilendirmeler kurguluyor. "tabii bu kadar büyük bir yatırım yaptıktan sonra da minecraft'a harcanan paraları çıkartacağız diye xbox one x tanıtımlarında bile minecraft 4k görüyoruz. " nerden biliyorsun? belki nadella şimdi minecraft fanı olduğu için ön plana çıkartmak istiyor. hiç mi bunun başka bir sebebi olamaz. yönetim kurulu toplantılarındaki muhabbetleri mi dinledin? parayı çıkartmak içinmiş! minecraft'a gelirsek çocukları gta oynamaktan kurtardığı için her yerde bu oyunun fanlığını yapmak zorunda kalıyorum. körpe zihinleriyle neler neler ortaya çıkardığını görseniz şaşırıp kalırsınız. diğer oyunlarla aynı sepete koymayın. avrupa'da öğrencilere dağıtılan başka bir oyun var mı? edit: minecraft crossplay haberiniz düzeltme gerektiriyor bu arada. sony kabul etmediği için birlikte oynama mevzusu PS4'ü kapsamıyor.

David Attenborough

27.9.2017 10:07:48

+4
"Bir de işin diğer tarafı, tek bir oyunun tüm haklarına 2.5 Milyar Dolar harcamak yerine 10'dan fazla birinci parti yeni IP olacak AAA oyun da geliştirilebilir gayet." Bahsedilen şirket Microsoft isterse o paraya 10 değil sadece bir ex oyun bile yapabilir. Mantığa bak. Kardeşim sen yorum yapmasan daha iyi olacak. Haberi ver geç.

St Batuhan

27.9.2017 09:42:51

0
quote:

Orjinalden alıntı: TheStarBox Microsoft gibi dünyanın en değerli 3.şirketi için bu tarz rakamlar sorun olmayacaktır. Zira microsft u sony gibi sadece oyun konsolu vb donanımlardan para kazanan bir firma zannediyor olabilirsiniz ama microsoft en çok parayı yazılım sektöründeki patentlerinden ve sahip olduğu frameworklerden elde ediyor. son olarak Microsft Market Cap: 507 Milyar$: Microsoft Değeri: 87 Milyar$ Kaynak Forbes 2017 World's most valuable brand list
Sony de sadece oyun konsolu'ndan para kazanmıyor, bir Microsoft olarak bakamayabiliriz ama Sony de gayet güçlü, büyük bir firma. Ayrıca 2,5 milyar buna harcamaktansa aradaki fark ile Xbox One X üzerinde indirim yapmaları imkanı doğabilirdi. 500 milyon dolar gibi bir karlılıkları olsa bu kısımdan ve her konsoldan 50 dolar kıssalar bile 10 milyon konsola tekabül eder, bunu zaten satana kadar yarım sene geçer üretim maliyetleri düzelir ve zararına satışlarda daha da bellerini doğrulturlar. Takdir de toplarlar. Elbette Microsoft fiyat kırmaz bu kadar ama madem böyle bir değer onlar için problem değil, bunu da yapmaları beklenir.

The_Rahip

27.9.2017 08:28:02

0
Yaptırığın yatırımın sonucu donanımsal olarak süper ve 500 Dolarlık fiyat etiketine sahip bir cihazı Minecraft 4K ile lanse etmek oldu.

2K

27.9.2017 00:09:03

0
Minecraft tarzı konu yok, kendin yap oyna tarzı oyunları hiç sevmem. Tabi bu benle alakalı bir durum oyunun verdiği görevler dışında kendi görevini kendin bul tarzı oynanışa sahip oyunları sevemiyorum. Fakat her ne kadar sevmesem de Minecraft çok başarılı bir oyun ve hayranları oyuna deli oluyor, tabi bunda yaş aralığının düşük olmasının da etkisi var. Bizim gibi oyuncular için pek bir anlamı olmasa da, E3'de konsol şöyle güçlü, böyle güçlü, canavar dedikten sonra Minecraft 4K gösterseler de eminim firmaya büyük katkısı olmuştur bu kadar hayran kitlesi olan bir oyunun.

TheStarBox

26.9.2017 23:39:38

0
Microsoft gibi dünyanın en değerli 3.şirketi için bu tarz rakamlar sorun olmayacaktır. Zira microsft u sony gibi sadece oyun konsolu vb donanımlardan para kazanan bir firma zannediyor olabilirsiniz ama microsoft en çok parayı yazılım sektöründeki patentlerinden ve sahip olduğu frameworklerden elde ediyor. son olarak Microsft Market Cap: 507 Milyar$: Microsoft Değeri: 87 Milyar$ Kaynak Forbes 2017 World's most valuable brand list

Guest-E87629FD5

26.9.2017 22:52:13

0
Microsoft satın almadaki vatandaşın sayısalı biraz kötü herhalde, gelen giden çakıyor Microsoft'a. Nokia'yı 7 milyar dolara Microsoft'a çaktılar, Microsoft zaten zıçan Nokia'ya tüy dikince 350 milyon dolara sattı. Böyle bir zarar yok lan Kaç tane deli gibi AAA oyun yapabilirlerdi ama keskin Microsoft satın alma departmanı 2,5 milyar dolar patlattı Minecraft'a @d3vstator hocam, Microsoft'a esmertrollü fotokopici olarak bile almazlar ama IQ'ler benzer frekansta çalışıyor diyorum ben

asabopp

26.9.2017 22:50:12

0
evet,doğru.minecraft'ın yerine birçok farklı oyun yapabilirlerdi,ancak diğer bir soru da şu:yeni açacakları firmaların oyunları minecraft kadar gelir getirebilir miydi?satış rakamları ve listelere baktığımızda cevabı gayet açık bence.

BSC Misafiri

26.9.2017 22:22:39

0
Yazık yazık azıcık Nintendoyu örnek alsınlar...

BSC Misafiri

26.9.2017 21:11:42

0
Yeni ve gücüyle öne çıktığı öne sürülen bir konsolda Minecraft'ın yanına 4K ibaresi konması ancak şaka amacıyla yapılabilirdi, kaldı ki herhangi bir oyunun adının yanına çözünürlüğünün yazılması düşünce olarak bile saçma. Microsoft Mojang yerine yeni oyun stüdyoları kurabilecekleri gibi Ori and Blind Forest gibi kaliteli yapımları ve çeşitli oyun türlerinden 7-8 özel oyunla gururla oyunseverlerin karşısına çıkabilirdi. Xbox One'nın duyurusundan çıkışından 2,5 sonrasına kadar özel oyunlara sahip olacak diye satın alan büyük bir kesim vardı. Artık konsolun duyurusundan itibaren özel oyun yok ve bilgisayar alternatifi diye satmaya çalışacaklar. Xbox markasındaki tüm oyunlar PC'de oynanabilir iken PC'deki yüzlerce oyun bu konsolda oynanamayacak. PS4'ün sadece güç farkı yüzünden Xbox'tan fazla sattığını düşünecek kadar vizyonsuz ve basiretsiz bir yönetim kadrosunun sağlam bir derse ihtiyacı var.

BSC Misafiri

26.9.2017 20:22:06

+1
Boşuna demiyoruz kendi kendilerini bitiriyorlar..

BSC Misafiri

26.9.2017 20:22:04

0
X Box One X'in Minecraft 4K ile tanıtılmasından utanç duyuyorum. Bildiğin hakaret gibi bir şey. İsterse 15 kat güölü olsun rakibinden.. Konsol alma sebebim (kendi adıma konuşuyorum) EXC oyunlardır. Amacım PC de i3 550ti ın bile açtığı rahat oynattığı Minecraft'ı aaa konsolda oynayayım değildir.

BSC Misafiri

26.9.2017 20:22:00

+1
Xbox markası Mojang ve Epic games'ten çok büyük kazıklar yedi. Bunlarla uğraşacaklarına büyük stüdyo kursaydı daha iyi olurdu. Exc oyun ve Stüdyoları kapatma fikri de Poor Spencer'dan geldi. Sonunculuğa düştüler. Don Mattrick zamanında daha iyiydiler ikinciydiler.

Project Scorpio

26.9.2017 20:08:47

+4
Minecraft 4K

deadlight54

26.9.2017 20:03:59

+1
Bence microsoft'un en gereksiz hamlelerinden biriydi. 2.5 milyar dolar'a 4-5 tane yeni IP çıkardı.
  • 1
  • 2
  • 3
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Minecraft ÇOKLU PLATFORM
+ TAKİBE
AL
67 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız