Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Microsoft, Discord'u Satın Almak için Görüşüyor

 
Bloomberg'in haberine göre Microsoft, Discord'u satın almak için görüşme halinde.
 
Discord, kullanıcıların arkadaşları ve topluluklarıyla vakit geçirmek ve konuşmak için kullandığı sesli, görüntülü ve yazılı bir iletişim hizmeti.

Bloomberg, henüz bir anlaşma olmadığını ve Discord'un satılmaktan ziyade halka açılabileceğini de belirtti. Ayrıca Microsoft dışında Epic Games ile Amazon da Discord'u bünyesine katmakla ilgileniyor.
 
VentureBeat'in haberine göre Discord'un 140 milyon civarında kullanıcısı var ve 10 milyar dolar değerinde bir satış gerçekleştirmeyi umuyorlar. İlk başta Discord, Microsoft ile iletişime geçen taraf olmuş.
 
Microsoft ile Discord daha önce de birlikte çalıştı. Xbox ile Discord hesaplarını bağlama seçeneği sunulmuştu. Satın alım gerçekleşirse Discord entegrasyonu tüm platformlar arasında oyuncuların iletişimini iyileştirebilir.
 
Microsoft bu ayın başında Bethesda Softworks'ün ana firması ZeniMax Media'yı 7.5 milyar dolara satın almıştı.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak IGN US Xbox Xbox Series X Yeni Nesil Xbox Konsolu Microsoft
Xbox Live'ın Yeni İsmi Xbox Network Xbox Game Pass Aboneleri Oyunlara Daha Fazla Para Harcıyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

24.3.2021 19:10:27

+1
Yan çar gelmiş hahahahhahs

DrUckmann

24.3.2021 14:48:48

0
Haci discorddaki vasıfsiz eziklerin mesajlari duruyorsa forumdan tekme bastirdiginiz gibi bence discordada sikayet edin baksinlar bi cunkku benim okudugum meshur konudaki anabaci kufurlu mesajlar oyle boyle degildi ... hastalikli kafalarin hic bi yerde bulunmamasi lazim sonucda ...

DrUckmann

24.3.2021 14:44:32

0
MSN,skype,mixer gibi cop edecekler bu Micronun elini atip icine etmedigi sey yok ...

BSC Misafiri

24.3.2021 00:14:16

+1
Bu discord muhabbeti de baydı birisi daha söylüyordu, baktım biraz sanki oradaki herkes küfür etmiş gibi konuşuyorlar genelleyip yafta yapıştırıyorlar. Örnek verelim mesela ne yani forumda bir kaç kişi küfür etti diye bundan komple forum mu sorumlu forumdaki herkesi genelleyelim mi işte forum böyle diye? Kendileri fanboyluk yapmıyormuş gibi birde bundan mağduriyet çıkartmışar. Dikkat edin cevap veremedikleri zaman bundan mağduriyet çıkartıp konuşuyorlar sürekli. :D:D

BSC Misafiri

24.3.2021 00:14:07

0
şu tarz bi haberin altında ps xbox kavgası yapılan başka bi ülke yok galiba ya

İdrak İstimlak

23.3.2021 23:06:22

+1
Yukarıda ne demişim ben, ne kuramı, ne bilmesi. Sen buraya hazır kendini doldurup gelmişsin kardeşim. Ben bu topluluk ile aynı ortamda bulunmam diyorum, sen ne diyorsun. Küfürbazı, adam tehdit edeni, hakaret edeni, özel hayat ile ilgili paylaşımlar yapmayı marifet sayanlar bu gruptan çıkıyor diyorum, siz ne diyorsunuz. Ortada bir korelasyon var, umarım bu sefer anlatabildim... 😉

Psxx

23.3.2021 23:02:29

0
Siz haklısınız hocam sizin kuramlarıniz doğru kaçıyor her zaman herşeyi siz biliyorsunuz

İdrak İstimlak

23.3.2021 22:35:29

+1
Ben de bir Türk oyuncusuyum ama Discord çetelerinde insanlar ardından hakaretler eden, foruma en galiz küfürleri yazan tipler, hakaret edenler nedense hep bir tarafın oyuncusu. Ben geympes ile ilgili kişisel bir düşünceye sahibim, bu başka iş ama şu topluluk ile aynı ortamda bulunmak, tesadüfen de olsa aynı gruba düşmek, ne bileyim... 360 zamanı da bir kitle vardı, kopya oyun için yapmadıkları kalmadı, şimdi de kopya oyun ülkemizde geympese evrilmiş, acınası bir durum. Dünyada şu servis nimet olsa, ülkemizde bu topluluk yüzünden kullanılmaz, kullanılamaz.

Psxx

23.3.2021 22:11:21

0
Ben şuan ps5 ve Xbox kullanıyorum hacom kendim için demedim 3.dünya ülkesi durumuna düştüğünümuz için ekonomik anlamda genç oyun sever insanlar için söyledim

BlackTower_35

23.3.2021 21:40:49

+1
Şu Sony'i de alsa bari tamamen kapatsa olayı.

İdrak İstimlak

23.3.2021 21:37:23

0
Kimin neyi, ne kadar yazacağına siz mi karar veriyorsunuz? Ayrıca bütün gün tartıştığımı nereden çıkartıyorsun? Yazılan 2-3 mesaj bana duyduğun nefret nedeni ile bayağı büyüyor gözünde desene. Hala yazdığım mesajları anlayamamış, Türkiye şartlarında en iyi konsol Xbox diyorsun, kime ne anlatıyorum ki ben?

BSC Misafiri

23.3.2021 17:30:31

0
Hahahaha yazık:D:D:D

İdrak İstimlak

23.3.2021 17:10:36

+1
Ya bu Mutlak ve avanesi ne ağladı be BSC Misafiri üyeliğinde. Ya zor değil aç gel bir üyelik, yasak değil. 😂😂😂😂😂

BSC Misafiri

23.3.2021 16:23:31

+1
Olaya hep xbox tarafından bakılmış ama burdaki amaç discordu başkasına kaptırmamak. Vakti zamanında twitch'i amazona kaptırdılar durum ortada, aynı şekilde youtube'u google a kaptırdılar onunda durumu ortada. Discorda tıpkı twitch ve youtube gibi kendi pazarında uzun süre lider kalacak bir servis. Microsoft bunu rakiplerine kaptırmak istemiyor

mahsur kalan adam

23.3.2021 15:54:02

+1
Hahaha alsın da batırsın Mixer gibi Nokia gibi Skype gibi

BSC Misafiri

23.3.2021 15:21:06

0
gılgamış.

İdrak İstimlak

23.3.2021 14:58:35

0
70 veya 80 dolarlık oyun fiyatları ile geympessin aynı kefede değerlendirilmesi hatadır, elma ile armutu toplamak gibi, ben işin geympess boyutuna girmeyeceğim, fikirlerim belli ve bir çok defa izah ettim. Kendinize platform gözetmeksizin hangi platformda oyun alırsanız, alın fiyatlar üç aşağı, beş yukarı aynı. Atıyorum Call of Duty almak istesem hangi platforma bakarsam bakayım fiyatı aynı, değişen bir şey yok, bütün multiplatform oyunlarda böyle. Siz şimdi yeni çıkan bir MS özel oyununu Xbox'ınıza almak isteseniz ve D&R'a gitseniz mesela, size kasada; siz geympess üyesisiniz buyrun size bedava mı diyorlar veya dijital olarak süresiz kendi kitaplığınıza eklemek istediğiniz oyunlar bedava mı? Karşılaştırma yapacaksanız, Gold ile Plus'ı, geympess ile Now'ı kıyaslamanız lazım. Deseniz ki, geympess, Now'dan şu şu yönlerden üstün; tamam, koyarsınız ortaya önermelerinizi, insanlar tartışırlar. Gelelim Örnek verdiğiniz iki oyuna Hellblade ve Avoved. Şahsen Hellblade Ninja Theory'nin kendisinin ortaya çıkardığı bir kickstarter projesi, hatta bu IP'nin yaratılmasında Sony'nin çokta katkısı olmuştur, bir süre PS platformlarına özeldi hatırlarsınız. Bu durumda duyurusu yapılan Avoved bence MS'un ortaya çıkartacağı IP olarak konuşulabilir, o oyuna o zaman MS'un ürünüdür, güzel olmuş veya olmamış diyebiliriz. Ayrıca fiyatlarından şikayet ettiğiniz oyunların geliştirilme süreçleri 5-6 yıl, öyle 2 yıl çalışılıp oyuncunun karşısına konulan oyunlar değil. Zaten bunca emek döküldüğü için güzel oluyorlar, Cory Barlog'un inceleme puanları belli olduktan sonra ağlamasını hatırlayın, adamlar nasıl bir baskı altında, ne kadar emek dökerek hazırlıyor bu oyunları. Geympess meselesinden oyuncuların bir kısmı mutlu, bunu görebiliyoruz. Ancak şu ana kadar geympesse eklenen tüm oyunlar geympess için yapılmış oyunlar değildi. Aralarında 2010-2011 yılında çıkmış oyunlar var, bu oyunlar o zamanın anlayışına göre yapılmış oyunlar. Geympessin oyunlarının ne kalitede olacağını zaman içinde geympess için yapılan oyunlarda göreceğiz. MS mesela elindeki bazı stüdyoları 4'e, 5'e bölmüş farklı farklı projelerde çalıştırıyor. Buralardan çıkacak ürünleri bir görelim, fazla peşin fikirli olmayalım. Şahsi fikrimi tekrar ifade edeyim, ben abonelik sistemi ile yapılan oyunlara, bir servis gibi sunulan oyunlara karşıyım. Bunların kalitesinin şahsen aradığım kalitenin altında olacağına inanıyorum. Buyrun Netflix yapımlarına bakın, TV seyretmiş olmak için TV seyredenler belki seviyor olabilir ama benim bunca gereksiz içeriğe ayıracak zamanım yok. Aynı geympess sistemine eklenecek oyunlara ayıracak zamanımın olmayacağı gibi. Sakın bana 2010-2011 yılında çıkan oyunların geympesse eklenip, harikalar yarattığını söylemeyin, sevdiklerimi zaten zamanında oynadım, bitirdim. Takip ettiğim oyunlar içinde bir 10 yıl daha bekleyemem, basar parayı, kaliteli bulduğum oyunu alır, oynarım.

BSC Misafiri

23.3.2021 14:57:04

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri Sony yapınca övgüler, methiyeler, şiirler. Microsoft yapınca güruh, merak, kahretmek :)
Yok microsoft bişey yapınca övüyoruz ama bu konuda şüphelerimiz var

BSC Misafiri

23.3.2021 14:48:42

0
Yan çarlar nerede göremiyoruz bu aralar. Hahahahha

bersgurs

23.3.2021 14:42:11

0
Discord tencentin değil.

Himurajutsu

23.3.2021 14:17:47

0
Microsoft düş artık yakamızdan ya. Bi discord kalmıştı b*k etmediğiniz sıra onda.

altmisbirbucuk

23.3.2021 14:09:39

0
Microsoft Edge'i denemek ister misiniz?

BSC Misafiri

23.3.2021 13:57:00

0
Saçma olur bencede. 10 milyar dolarla Bethesda gibi büyük bir oyun firmasını daha bünyene katabilirken neden Discord? Benzerini geliştirecek yazılımcın mı yok sanki Microsoft?

kataaay

23.3.2021 13:33:24

+3
Hocam bahsettiğiniz oyunlar tarafında haklısınız ancak Ninja Theory ve Obsidian konusunda beklememiz gerek diye düşünüyorum. Sonuçta bu iki firmanın asıl iki büyük AAA oyunu Hellblade II: Senua's Saga ile Awoved önümüzdeki yıllarda karşımıza çıkacak. Onları görmeden bir değerlendirme yapmak çok sağlıklı olmayacaktır. Sony aldığı stüdyolara değer katıyor olabilir ancak bir ürünün maliyet analizi de önemli. Oyunların milyonlar sattığı bir ortamda oyunlardan 60 dolarlık satışla para kazanamadığını iddia eden ilk 2 şirketten birisi. Üstüne SIE başkanı oyunları 80 dolara çekmeyi düşündüğünü söyleyecek şuursuzlukta birisi, 70 dolar bile yetmiyormuş kendisi öyle iddia ediyor. Sony tipi tekellik işte tam olarak bu şuursuzluğu yapabilme cesareti oluyor hocam, adam 80 dolara oyun satacak utanmasa. Ben bir oyuncu olarak Playstation oyunlarını çok seviyorum ve bunun için Playstation 5 aldım ancak bu fiyatlandırma sorununu çözmek zorundalar. Rakibi aylık 10 dolara tonla oyun oynama şansı veriyorken (bazıları vasıfsız ürün olsa da içinde Desperados 3 gibi çok güzel oyunlar var), bu 10 dolarlık sisteme Forza Horizon 4 gibi kaliteli birinci parti oyunlarını da ekleyebiliyorken, Sony'de artık PS Now gibi hizmetlerin üzerine daha fazla düşmeli, en azından oyun fiyatlarının 80 dolar olması gerektiği gibi düşünceleri savunmamalı. Örneğin PS Now yıllardır ülkemizde hizmete bile geçmiyor, geçtiği ülkelerde de son aylarda içeriği oldukça tırt. Buna karşılık Game Pass sistemine bu ay inanılmaz oyunlar eklendi ki ben aylığı 12 TL civarına 3 yıllık alabildim bu sisteme (şu an ki kurla neredeyse 15 aylık PS Now alabilirsiniz bu paraya, Game Pass'in içeriği de daha zengin PS Now'dan). Bir de şu husus var, Sony PS Now üzerinden PS3 oyunlarını indirerek oynamamıza da izin vermiyor (geriye uyumluluk sorunu ile alakalı), koskoca Sony en azından bu oyunları bir şekilde PS4-PS5 sistemine entegre edebilmeli, zaten çoğu kendisine ait özel oyunlar. Market fiyatlarına bakacak olursak da, hocam Xbox üçüncü parti sitelerden kod alıp, onları aktif ederek oyun satın almanıza izin veriyor. Örneğin, bu sayede Resident Evil 8 yaklaşık 350-360 TL bandına alınabiliyor. En azından MS tarafında böyle bir fiyat alternatif mevcut, Sony tarafındaki diğer ülke mağazalarından oyun alma konusu bunun kadar pratik ve karlı değil. Kısacası, Sony kaliteli oyunlar geliştiriyor, buna kimse itiraz edemez. Ancak işin maliyet analizi kısmındaki fark da Microsoft lehine şiddetli düzeyde gelişmekte. @OldReview

Whippoorwill

23.3.2021 13:02:02

+2
MS satın aldığı hizmetlerin içine edip bırakıyor. Umarım bu sefer farklı olur.

Hudson51

23.3.2021 12:53:45

+1
@Altyazar Gerçi dediğinizde de haklısınız. Özellikle mesajlaşma ve sesli konuşma konusunda Discord üzerine uygulama tanımıyorum şu an. Microsoft alırsa gerçekten baya iyi olur. @OldReview Söylemek gerekirse Microsoft da dediğiniz kadar kötü değil. Sırf indie olarak alıp uçurduğu Moon Studios ve Inxile Entertainment var. Rare'e ne katmış demişsiniz ama Sea of Thieves bile hala aktif binlerce oyuncuya sahip gerçek manada yaşayan bir oyun. Bunun dışında yarış oyunları piyasasında EA dahil tüm firmaları silen bir Forza Horizon serisi var ki onu da yine Playground Games yaptı. Ha Santa Monica veya Naughty Dog gibi mühür işleri var mı Microsoft'un? yok elbette ama bence bunlardan daha önemli mühür bir işi varsa Microsoft'un o da Sony'nin kendi oyunlarını böyle paşalar gibi PC'e çıkarmaya zorlamasıdır Bu başarı da zaten ne Last of Us bırakır ortada ne de God of War...

İdrak İstimlak

23.3.2021 12:22:31

0
Hocam Sony'nin aldığı ve aldıktan sonra işin cılkını çıkarttığı alımlar hangisi mesela, örnek verirseniz daha güzel olacak. Benim bildiğim adamların studyolarinin çoğu ya kendi kurduğu stüdyoları ya da sonradan alıp büyüttüğü stüdyolar. Oyunlarına gelince zaten hepsi kendi bünyesinde üretilmiş oyunlar. Oyun fiyatları global manada aynı, aslında ülkemizde de bir kaç oyun haric aynı, buyrun marketlere fiyatları inceleyin. Microsoft'un alipta değer kattığı bir kaç örnekte ayrıca isterim. Mesela eski Rare, bu firmaya ne katmis, bunlardan ne çalmış. Kapatılan 19 stüdyo, ellerinde kaçan Bungie gibi firmalar, Ninja Theory, Obsidian'a yaptırılan Bledding Edge, Grounded gibi oyunları ilerleme olarak görüyorsanız ben yorum yapmayacağım.

Altyazar

23.3.2021 12:22:29

+3
discord'daki veriyi bethesda ile kiyaslayamazsin, discord kullanici sayisi 300m ve katlanarak artiyor, raidcall, ts, skype gibi uygulamalarin kokunu kaziyacak discord, ayrica bir ara uygulama magazasi bile konusuluyordu, discord ms'nin tekeline girerse cok buyuk avantaj saglar, wp telefonlar icin neyse discord pc'ler icin o olacaktir

kataaay

23.3.2021 12:15:44

+12
Sony tekel olduğunda işin cılkını çıkarttığı için olabilir. Mesela sattığı bir oyunu Türkiye şartlarında 620 TL'ye satıp, eş zamanlı olarak da oyun fiyatlarını globalde 70 dolara çeken ikinci şirket olduğu için (ilki de Take Two) insanlar Sony tekel olsun istemiyor olabilir. Tekel olduğu için konsoluna geçen nesil geriye uyumluluk getirmediği için olabilir. Örneğin alışveriş dünyasında Amazon tekel, ben hiç Amazon tekel diye Amazon'a isyan eden görmedim, neden? Çünkü müşteri ve insan düşmanı değil. Aynısı şu an da Microsoft tarafından oyun dünyasında yapılıyor. Adamlar gidiyor yerel fiyatlandırma ile Game Pass satıyor, mağazasında da yerel fiyatlandırmaya gidiyor. Aldığı şirketlerin ürünlerini fahiş fiyattan ve modern ekonomiye aykırı olacak şekilde sunmuyor global piyasada da. Aldığı şirketlere değer katıp, hizmet kalitesini artırıyor. Örnek vereyim, sattığı Xbox oyun konsollarının Avrupa içinden aldığınızda 2 yıl garantisi var, sitesine girip ürün kodunu girdiğinizde direk garanti işini çözüyorsunuz. Sony'de ise bu 1 yıl ki bunun uygulanması için da kırk takla atmanız gerek.

İdrak İstimlak

23.3.2021 11:55:14

+2
Bir ara Sony'nin oyun pazarında tekel olmasından şikayet edenler vardı, nerede şimdi bu tekel karşıtı güruh cidden merak ediyorum? Samimi iseler buyursunlar kahretsinler...

BSC Misafiri

23.3.2021 09:48:30

0
Epic Games in discordu almaya çalışması bana saçma geldi. Discord Tencent firmasına ait zaten. Epic Games in hisselerin yarısından faslasıda Tencente ait. Sağ cepten sol cebe...

Hudson51

23.3.2021 09:45:25

+5
Konuyu Sony'e bağlamaya gerek yok ki. Adamların konuşulduğu tek bir konu var bu aralar o da PSVR2 duyurusunda araya sıkıştırdıları Days Gone PC duyurusu Microsoft uzun süredir çok güzel hamleler yapıyor ve umarım Discord'u da bir şekilde bünyesine katar ama üstte ki arkadaşın da dediğin gibi Bethesda'yı 7.5M'a aldılar ve şimdi Discord'a 10M ödemek pek iyi durmuyor. Bakalım. Phil Spencer güzel hamlelerine yine devam edecektir.

volcy123

23.3.2021 09:40:19

+2
Konuyu hemen Sony e baglayacak biri cikar mi yine demeye kalmadan birisi baglamis bile :))

Rampage

23.3.2021 09:30:35

0
zenimax media ve altındaki bir sürü firmayı 7m dolar'a aldılar. tek bir firma için 10m dolar ödemek çok saçma bir hareket. konsola yeni kullanıcı bile çekmez böyle bir hamle. büyük oyun firmalarını almaya devam etmeliler bence.

RealArek

23.3.2021 09:18:50

+14
Microsoft en mantıklısını yapıyor satın almaya çalışarak Discord konsollarda olsa çok iyi olurdu Sony daha çay demlesin.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Xbox Series X
+ TAKİBE
AL
3 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız