Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Microsoft Bundan Sonra Konsol Satışlarını Değil, Xbox Live Üyeliklerini Dikkate Alacak


    Firmalar kendi durumlarının nasıl ilerlediğini görmek için bazı istatistiklere odaklanarak çalışma yaparlar. Konsol üreticileri de genelde konsollarının ne kadar sattığına bakarak bu yönde ilerler ancak Microsoft, yeni dönem itibariyle bir değişikliğe gideceğini açıkladı.
 
    Microsoft, yeni finansal dönemiyle beraber ne kadar konsol dağıttıklarıyla ilgili istatistiklere değil, Xbox Live'da ne kadar aktif üyeye sahip olduklarıyla ilgili istatistiklere odaklanacağını açıkladı. Firma belli aralıklarla yine konsolların ne kadar dağıtıldığına yönelik veriler paylaşacak ancak bunu önceki kadar sıkça yapmayacak.
 
    Konuyla ilgili yeni istatistikler paylaşan Microsoft, geçtiğimiz seneye nazaran Xbox Live'daki aktif üye sayısının %28 oranında artarak 39 milyona yükseldiğini belirtti. Buraya bir not eklemekte fayda var zira aktif üyelik derken geçtiğimiz ay içerisinde Xbox Live'a giriş yapan Gold ya da ücretsiz üyelikler kastediliyor. Xbox Live'ın genel oyuncu sayısı 49 milyondan daha fazla.
 
     Alınan kararı yorumlamak gerekirse Microsoft, oyun bölümünü ortak bir çatı altında toplamayı düşünüyor gibi. Zira Windows 10'un çıkışıyla beraber Xbox Live servisi PC'ye de yeniden giriş yapmıştı. 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Game Informer Xbox One Microsoft Konsol Next gen Xbox TV Kinect
Fallout Biraları İngiltere'de Satışa Çıkıyor No Man's Sky'a Ne Oldu?
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

gultekinlive

26.10.2015 22:09:22

0
Live üyeliği dikkate alacaklarsa haksızlık olur. Windows Phone ve Windows 10 da da Xbox hesabı altında bir Live üyeliğin oluyor.

Kasatka

25.10.2015 21:23:39

0
Fahis fiyat falen denmiste onu ms yapmiyor muydu sanki !!!!!! Rakibinden yuzde 40 daha gucsuz donanima rakibinden 100 dollar fazla para isteyen ben miydim yoksa !!!! Ha unutmusum Kinect vardi demi su An sadece mic gorevi groen. Bi gidin yaaa... milletin alim gucuyle de ugrasmayin

Zooe

25.10.2015 21:22:59

0
Fan boylar bi kerede objektif bakın

the clicker1

25.10.2015 21:04:34

0
Senji Üstat bu sitede haberlerden çok alttaki genç arkadaşların yorumlarını okuyorum. Dediklerine aynen katılıyorum çıkış tarihinden itibaren konsol kullanıcısıyım sanki bunlar başka bir şey kullanıyorlar araştırsan çoğu öğrenci yılda 5 oyunu Endonezya psn den kardeşlikle falan zor alırlar ama taparcasına marka savunuyorlar kendi gibi düşünmeyeni de düşman ya da salak gibi düşünüyorlar gerçi bunları eleştiriyoruz ama toplumun tamamı böyle bu arkadaşlar da ebeveynlerinin birer tezahürü Allah yardımcımız olsun

SenJi

25.10.2015 20:51:54

-1
konsolu olmayanlar çekilsi bi.Hem konsolunuz yok hemde heryerde sonyi savunuyorsunuz.Önce gidinde iki konsolu alın deneyin sonra gelip buraya görüşlerinizi yazın.Konsolunuz olsa oyuna vericek para bulamaz oyun alamazsınız gelmişsiniz buraya konsol fanlığı yapıyorsunuz.Hakikaten komik kullanıcı tipi DH ve DHnin alt sitelerinde.Allahtan DH varki bu insanları bir noktada tutuyor.Yoksa bunların internette dolaşması demek ülke çapında 100 yıllık bir geriye gidiş yaşatır.Adamlar bir eşyaya hakaret edip bir eşyayı övüyor ve bunu yaparkan sanki düşmanıymış gibi davranıyor.Birde işin komiği adamların ne bu cihazları alıcak parası var nede alsa oyunlara vericek parası.Bu insanlar saülıklı düşünebilen normal insanlar olsalardı zaten şurada olan eleştiri ülkedeki faiş konsol fiyatları ve oyun fiyatlarına olurdu.-----------------Neyse bu insanlardan binlerce var ve hepsi burada bunlara birşeyde öğretilmiyor denedim olmadı.O yüzden artık sadece bu insanların haraketlerine gülüyorum.Cem Yılmaz skeçleri gibi yemin ediyorum.SS alıp arkadaşlara atıyorum arada gülüyoruz felan.Herşey bir yana NEŞE KAYNAĞIMSINIZ.

skulz

25.10.2015 20:12:25

0
quote:

Orjinalden alıntı: Kasatka Bu kararin teek sebebi ps karsidinda alinan hezimeti ortbas emek, baska bir meden dusunemiyorum bile. Yavrum Xbox acaba sen rakibinden iki kat fazla satsaydin yinede ayni karari alir miydin yoksa her hafta bis su kader sattik diye govde gosterisi mi yapardin soyle bi
Xbox'la PS'i çıkar yazıdan adam futbol maçına yorum yapıyor sanırsın.

White Death

25.10.2015 19:34:43

0
quote:

Orijinalden alıntı: Kasatka Bu kararin teek sebebi ps karsidinda alinan hezimeti ortbas emek, baska bir meden dusunemiyorum bile. Yavrum Xbox acaba sen rakibinden iki kat fazla satsaydin yinede ayni karari alir miydin yoksa her hafta bis su kader sattik diye govde gosterisi mi yapardin soyle bi
İşte bunu Sony yapıyor şu an.

Kasatka

25.10.2015 19:08:42

-1
Bu kararin teek sebebi ps karsidinda alinan hezimeti ortbas emek, baska bir meden dusunemiyorum bile. Yavrum Xbox acaba sen rakibinden iki kat fazla satsaydin yinede ayni karari alir miydin yoksa her hafta bis su kader sattik diye govde gosterisi mi yapardin soyle bi

blackzeros

25.10.2015 17:57:30

-1
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Xbone satmıyor. Microsoft ücretsiz üyelikler ve 360'tan bahsedip yırtmaya çalışıyor
doğru soylemişsin ama fanboylar basmış eksiyi gerçek amaç olumsuz satışları yansıtmamak zaman zaman acıklıycaz dedikleride yıl basında satışlar artınca açıklarlar , live üyeliği nasıl olsa insanlar win10'lu bilgisyar aldıkça win 10'a geçtikçe artacak.Ms konsol işinden çıksın oyun yapıp yazılım satsın nintendo ve sony rekabet eder.rekabet her zamanda kalite getirmez aksine goturur bunu sakın unutmayın .

BSC Misafiri

25.10.2015 16:47:17

-3
Xbone satmıyor. Microsoft ücretsiz üyelikler ve 360'tan bahsedip yırtmaya çalışıyor

lostrock

25.10.2015 16:29:51

+1
HALO 5 çıkıyo rahat ol microsoft satıcaksın bayağı konsol bu kış ben bile almaya karar verdiysem

Sir Maximus is BACK

25.10.2015 16:25:53

0
Satya'nın dediklerine göre de ilerde daha fazla w10+Xbox entegrasyonu göreceğiz.Çapraz multiplayer,cross buy vs...

legendwarior3

25.10.2015 15:57:09

+2
games with gold + ea access baya iyi olmuş. ekim için gwg: -walking dead season1 -ONE/360 -valiant heart :gw -ONE -mgsv gz -360 ea accessten 1aylık üyelikle: bf4 bfh dai nfs rivals titanfall+dlcleri aldım 1aylık 19+12:31tl nerden baksan oyunların normal fiyat toplamı gwg+ea access:700tl küsür. bence bu sistemler baya iyi gibi aldığım birçok oyunun suyunu çıkardım.

Patren

25.10.2015 15:08:21

-1
xbox live a aylık daha çok populer oyun gelse daha çok artar tabi türkiyede oyuncular oyunu direk satın almak istediğin için türkiyedeki istediği tepkiyi alamazlar gibime geliyor
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Xbox One
+ TAKİBE
AL
47 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız