Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Metacritic, kötü niyetli incelemelerle mücadele etmeye hazırlanıyor

 
 
İnceleme ve veri toplama sitesi Metacritic'in ana şirketi Fandom, Horizon: Forbidden West ve Burning Shores DLC'sini hedef alan çeşitli kötü niyetli incelemelerin ardından harekete geçmeye karar verdi. Oyun ve ek paket hakkında eleştiri niteliğinde olmayan ve nefret yayma amacıyla birçok inceleme yazıldı.
 
Metacritic bu tarz incelemelerle mücadele etme sözü verdi
 
 
 
Son yıllarda önemli ölçüde etken haline gelen kullanıcı/oyuncu yorumları nihayetinde kötüye kullanıldığında kötü bir etki yaratacak potansiyele sahip. Her ne kadar bir oyunu sevmemiş ve beğenmemiş olsak da bu durum hakkında kendi eleştirimizi yapabilir ve sorun gördüğümüz yerleri iletebiliriz. Ancak bu durum suistimal edilmeye açık.
 
Birçok kullanıcı bu inceleme konusunda her ne kadar sistemi iyi kullansa da diğer taraftan eleştiri bombardımanını ve kötü niyetli içerikleri karşımızda bulabiliyoruz. Geldiğimiz noktada kite kontrol araçlarıyla (canlı yayınlar, topluluklar vb.) beraber birçok oyuncu kötü yorumlar yaptırılmaya sevk edilebiliyor ve oyunun puanları bu kapsamda düşürebiliyor. Bu sayede istedikleri özelliği oyunda bulmayı umuyorlar. 
 
Bu durumda oyunun genel puanı düşürülebiliyor, kötü niyetli içerikler yazılabiliyor ve diğer oyuncuları da etkileyecek türden incelemelerle karşılaşabiliyoruz. İşte bu duruma engel olmak için Metacritic bizlere yeni bir sistemin getirileceğini belirtiyor.
 
Bu sistemle beraber kötü niyetli ve küfürlü incelemeler kontrol altına alınacak ve oyunların doğru bir şekilde puanlandırılması sağlanacak. Bakalım bu sistem incelemeler ve yorumlar konusunda nasıl bir etki bırakacak.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Insidergaming Horizon Forbidden West PlayStation 5 PS5 Sony Interactive Entertainment Guerrilla Games
Star Wars Jedi: Survivor'ın kupaları yayınlandı Microsoft, Xbox'la beraber güçlü bir üçüncü çeyrek yaşıyor!
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

26.1.2024 13:26:45

0
bir oyun bundan dolayi puani duserse kotu niyetli oluyor ama puani yukselirse iyi niyetli mi? incelemenin amaci herkesin fikrini duymak degil midir? o zaman iyi puan verenleride silsinler sonucta oyunun amacindan sapip baska amaclarla iyi puan veriliyor.

Burhankrall

30.4.2023 15:37:28

0
Yok kardeş, bunu yapmalarının sebebi Horizon'daki ana karakterin lezbiyen çıkmasıydı. Hikaye, grafik ve oynanışa bakmadan 1 puan bombardımanına tutuldu. Yani Last of Us 2'deki olayın aynısı oldu. Mesela ben Last of Us 1'e 10 puan verdim çünkü hikaye, oynanış, mekanikler ve grafikler 10 numaraydı. Last of Us 2'ye ise 8 puan verdim. Yani, baktın mı, Last of Us 2'nin oynanışı ve grafikleri 10 puan ama hikayeyi beğenmediğim için 8 verdim. Bir de, bu iki oyunda da başlangıçta değil, devam oyunlarında lezbiyen oldukları ortaya çıkınca, hiç puan verme alışkanlığı olmuyan insanlar bile, hemen 1 puan veriyorlar. Metacritic de bu yüzden böyle bir karar aldı. Yani inan bana 1 puanı verenler hiç oynamamış insanlar değil. Uzun süre oyun oynayıp elli ve aloy’un lezbiyen çıktığına üzülen tayfa.

Erellach

26.4.2023 18:02:34

0
Oyunu 20 saat sıkıla sıkıla oynadıktan sonra bu oyun kötü diyip para iadesi alabiliyorsan mantıklı yoksa tamamen sahtekarlık.

Erellach

26.4.2023 17:59:40

0
Bunun en basit ornegi misfirler yorum yazamasin yorum yazmak isteyenler giris yapsin. Bir oyun kotu ise hic kimse parasini cope atmak istemez cunku belirli bir saat oynadiktan sonra oyunu iade edemezsin iade edemedigi icin lafta iyi oyun oluyor bakiinnn nekadar cok sattik sizde alin bla bla bla. Bir nevi dijital dolandiricilik.

BSC Misafiri

26.4.2023 17:41:04

0
steamde görünüyorda ne oluyor. adam son 1 yılda 3 saat oynamış süper oyun başından kalkamadım diyor ya da 45 dk oynamış oyunda end game yok diyebiliyor. en mantıklısı oyunu bitirmeyene ya da en az 25-30 saat geçirmeyene yorum hakkı vermeyeceksin.

BSC Misafiri

26.4.2023 17:40:51

0
tam tersinide yapacak mısın peki? tamamen şişirme puanları 100 leri dayayanlarlada mücadele edecek misin? yok...

Johnny Silverhand

26.4.2023 15:57:20

0
persona’nın dediği en mantıklısı. umarım değişikliğe böyle giderler. çok suistimal ediliyor. hayır ciddiye alan çok kesim de var gerçekten.

Persona_6

26.4.2023 15:36:54

+9
Kullanıcı puanı verebilmek için, psn, xbox live ve steam hesabıyla giriş yapılsın ve oyunu kaç saat oynayıp oynamadığı görülsün mesajının bir yerinde. Yoksa kaldırın gitsin kullanıcı puanını.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Horizon Forbidden West
+ TAKİBE
AL
2 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız