Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Media Create: Vita'nın Güçlü Oyunlara İhtiyacı Var

Vita için doğrudan Japonların kalbine hitap edecek bir oyun hala duyurulmadı
      Sony yetkililerinin Playstation Vita piyasaya çıkmadan önce konsolun Japonya'da ön-alımlarla tükendiğine yönelik açıklamalarını duymuştuk. Anlaşılan bu açıklamalar doğru değilmiş, çünkü Famitsu'nun yanı sıra Media Create de konsolun ilk haftasında 325.000 adet sattığını söylüyor. 
 
      İlk aşamada 500.000 adet Vita piyasaya sürüldüğünden bunun sadece %65'i satılabilmiş. Halbuki Sony stoklar bittiğinden bu sayıyı 700.000 adete çıkardığını açıklamıştı. Sanırım Sony yetkililerini birileri yanlış bilgilendirmiş.
 
      Media Create Ceo'su Atsushi Hosokawa'ya göre konsolun satışlarının Sony yetkililerinin açıkladığı gibi yüksek olmamasının sebebi fiyatının yüksekliği (Japonya'da Wi-Fi sürümü yaklaşık 325 dolar) ve oyuncuları kalbinden vuracak bir oyununun olmaması.
 
     Uncharted'a Japonya'da Batı'daki kadar önem verilmediğini düşünürsek aslında Hosokawa'nın sözlerine hak vermek gerek. Mesela Vita için bir Monster Hunter oyunu piyasaya çıksaydı, eminiz satışlar çok farklı bir seyir izlerdi.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak vg247 Sony Vita Vita Playstation Vita Next Gen Portable PSP 2 Sony PSN
Famitsu'dan Vita Oyunlarına İlk İncelemeler Final Fantasy XIII-2'de Xbox 360'a Özel Silah
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

alito

22.12.2011 02:46:14

0
cıx SONY'den cacık olmaz. döndü dolaştı yine aynı yola girdi

avatar78

21.12.2011 19:34:59

0
Tabii ki oyunlara ihtiyacı var. Ben Sony'nin başında olsaydım, Call of Duty, Fifa ve Bioshock'un gameplay'lerini nete verir, çok bekletmeden de cihazı çıkartırdım. Sony öyle mi yapıyor, kendi partisinden bile bir god of war görememişken, adam gidiyor ps3'e exc çıkartıyor(uncharted ve the last of us). Bir de diyor, psp'ye ps3 yüzünden gereken önemi gösteremedik. Aynı şeyi tekrarlamayacağız dediklerine rağmen aynı şey tekrarlanıyor.

oyuncu11790

21.12.2011 11:40:23

0
fiyat çok etkilerde artık piyasaya belli bir fiyatla giriş yaptı fiyatı düşürmez gibi geliyor belli süre götürür...oyunlarında etkisi büyük tabi bakalım daha Türkiye sınırlarına gelmedi ama

Bowser Zeki

21.12.2011 10:52:09

0
MH 3ds in artik :D mh4 de 3ds e geliyor.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Playstation Vita
+ TAKİBE
AL
60 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız