Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

MS'in "Xbox 360'a Özel Yetersiz Yeni Oyun" Yorumu

Halo 4, bu yıl içinde çıkış yapacak.
   
    Xbox 360 beraberinde Microsoft, Playstation markasıyla özdeşleşmiş pek çok yapımı kendi bünyesine çekmeyi başardı. Kendine has oyunları beraberinde Xbox markası, bu jenerasyonda daha fazla oyuncunun dikkatinde sektöre büyük bir rekabet getirmiş oldu. Ancak geçtiğimiz yıla baktığımızda Gears of War 3 ve Forza Motorsport 4 dışında konsola özel yeni bir isim göremedik. Tıpkı bu yılda olacağı gibi. 2012 yılında Halo 4, Alan Wake's American Nightmare ve Kinect tabanlı Fable oyunu dışında konsolu cezbedici hale getirecek yeni, özel ve heyecan verici bir isim göremiyoruz.
 
    GameInformer dergisinin son sayısına verdiği röportajda bu konu hakkında bir açıklama yapan Microsoft Stüdyoları'nın en önde gelen ismi Phil Spencer, yeni oyunların olmayışını bazı zorluklara bağlamış
 
"Yeni bir isim ortaya çıkarmak, pek çok birinci ve üçüncü parti yapımcının uzun yıllar boyunca gördüğü gibi basit birşey değil. Gears of War serisi için Epic'e gittiğim zamanları ve bunun için ortaya konulan ter ve emeği biliyorum. Alan Wake, Too Human, Crackdown ve diğer isimler elbette aynı seviyede ses getiremedi ancak tüm bu isimlerin aynı seviyede emek ve ter harcanarak ortaya çıktığını bilmenizi isterim. Crytek ve diğer firmalarla olan partnerlerimizle beraber çalışmakta olduğumuz ve henüz duyurmadığımız çalışmalar mevcut. Esasen, core oyuncuların Xbox 360'a oynamak istedikleri oyun için baktıklarını düşünüyoruz."
 
    Microsoft bu açıklamayla anahtar noktaya değinmiş oluyor. Xbox Live için yapılan son güncellemeyle gelen eğlence uygulamaları ve Live kullanımının 2010 - 2011 yılları arasında % 140'lık artışı , Xbox 360 konsolunun eğlenceye eğilim gösterirken, orjinalinde bir "oyun" konsolu olmayı unutuyormuş olduğuna işaret ediyor sanki. Elbette Youtube, Twitter, Facebook, Last.fm ve benzeri uygulamalar gelecek vadeden ve konsolu daha fonksiyonel hale getiren eklentiler ancak oyuncular için esas heyecan verici olan "yeni oyunlar" markaları.
 
    Sony'nin, Last of Us beraberinde Playstation 3 sahiplerini yepyeni bir heyecan ve bekleyişe soktuğu bu yılda Microsoft'un da yeni ve güçlü isimlerle yola devam ediyor oluşunu görmek isterdik. Kinect'e ve Xbox Live'a gerekli ilgi verilmeli ancak... Microsoft, Xbox 360 markasın bu kadar çekici hale getiren en önemli unsuru göz ardı etmemeli.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gamezone xbox 360 xbox microsoft kinect xbox live xbox live gold gears of war fable halo forza motorsport
Warhammer: Space Marine Multiplayer Haftaya! "Ubisoft The Last of Us'la Çekişmekten Korktu"
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

clubberkay

22.1.2012 01:04:36

0
elbet karşımıza güzel bi oyun çıkacaktır buna eminim.

Quadhros

21.1.2012 22:01:18

0
Microsoft kusura bakma ama Exc. oyunlar bakımından Sony'nin oldukça gerisindesin.. Gerçi sende haklısın, peynir ekmek gibin satılıyor konsolun..

333444333

21.1.2012 18:09:33

0
konsol da yalan beyler ya ben şahsen xbox aldığıma pişman oldum konsol almamın sebebi her oyunu donanım kovalamadan akıcı bir şekilde oynayabilmekti ama inanın konsol da da aradığım akıcılğı bulamadım bence bir oyunda akıcılık grafikten önemli "konuyla alakası yok biliyorum içimi dökmek istedim :D"

BSC Misafiri

21.1.2012 18:04:56

0
MS'nin zaten tek eksik yönü bu bana göre ex konosunda ps3 kadar iyi olsaydı tartışmasız bu nesilin en iyi konsolu olacaktı.

BSC Misafiri

21.1.2012 18:04:50

0
Adamların ömrü sub hd halo oynamakla geçti. Uncharted gibi goty lik macera oyunları, The Last of Us gibi yeni oyunlar, God of war 3 gibi excler yapsınlar artık.

aydogdu1453

21.1.2012 17:27:44

0
Microsoft online altyapıda ne kadar iyi olsada kafaları pc yapımcısı gibi çalışır.Bu adamların asıl amacı konsolu konsol yapan ve onu şahlandıran nintendo , Sony , sega gibi firmaları az da olsa sarsmak ve bu alanı da tıpkı EA gibi tekele bağlamaktır. Ama unutmasınlar Sony asla pc ci beyniyle düşünmez.Bu adamların konsol anlamında çok sağlam altyapıları vardır. (Online anlamda değil ) Tabiii donanım tarafında da oldukça sağlam olup software alanında hizmete göre davranırlar.Ex oyun çıkarıyosan ve hikaye daş gibi ise o zaman şaheser yaparsın. Microsoft sen beceriksiz dx teknolojini al defol gitte bizde milyarlar verdiğimiz gpularda adam akıllı oyun oynayalım.Açık kaynak kod akar . Sony yeni nesil bir konsol çıkarmak niyetinde ise atı veya nvidia gpu kesinlikle kullanmamalı.

BSC Misafiri

21.1.2012 15:36:13

0
ps3 exclusive oyunlarında emek yok mu ?

BSC Misafiri

21.1.2012 15:35:30

+1
ps3 sahibiyim ve çok memnunum en iyi oyunlar hep bizde.microsoft parayı çok önemsiyor oyuncuyu önemsemiyor.2005 den beri gears of war,halo dan başka oyunu yok yazık günah xbox sahibi arkadaşlara.tamam gears of war çok kaliteli bir yapım ve bence benzeri yok ama microsoft yeni arayışar içine girmeli ve çok emek harcayıp iyi oyun yapımcılarını bulmalı ancak bunu yapmıyor gibiler.sanırım xbox sahibi arkadaşların çoğu bana katılıyordur.ben microsoftun yerinde olsam aramaları hemen başladır,xbox720 de müthiş bir oyun serisi kazandırmaya çalışırım

Sir Maximus is BACK

21.1.2012 15:24:43

0
Talha abi yeni bir haber düşmüş n4g'ye. Dünya'nın Bir Numaralı MW3 Oyuncusu Tutuklanmış. Kaynak:http://n4g.com/news/925282/worlds-number-1-modern-warfare-3-player-arrested

Sir Maximus is BACK

21.1.2012 14:51:55

0
Çok güzel bir röportaj, Tabiki konsolun eğlence ve sosyal özellikleri de geliştirmeli ama bunun bir OYUN KONSOLU olduğu da unutulmamalı.

Anotomy

21.1.2012 14:49:18

0
Live kullanımının 2010 - 2011 yılları arasında % 140'lık artışı 9gag ciler eminim gülmüşdür :D
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız