Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Life is Strange: Double Exposure'dan Yepyeni Fragman

 
Yayıncılığını Square Enix ve geliştiriciliğini Deck Nine Games stüdyosunun üstlendiği sinematik macera oyunu Life is Strange: Double Exposure için yepyeni bir fragman yayınlandı. Videonun içeriğine bakacak olursak, ana karakterimiz Max'in merkez konumda olduğunu söyleyebiliyoruz.
 
Life is Strange: Double Exposure beklenen seri oyunlarından
 
 
Daha fazla detaya girecek olursak, videoda serinin ilk oyunu içerisinde yer alan Max adlı karakterimizin büyüdüğünü görebiliyor ve kendi becerilerine daha fazla hakim olduğunu aktarabiliyoruz. Hikayenin merkezinde yer alan Max doğaüstü cinayet gizemini araştırmak için büyük bir maceraya atılıyor ve bu sebeple kendi güçlerini lehine kullanmaya çalışıyor.
 
Max Caulfield'ın iki farklı paralel zaman çizgisi arasında gidip geldiği Life is Strange: Double Exposure’da, her iki boyutta yapacağınız seçimler oldukça önem arz ediyor. İki farklı zaman çizelgesi arasında geçiş yapabileceğiniz yapım açıklanan detaylara göre 29 Ekim tarihinde PlayStation 5, Xbox Series ve PC için piyasaya sürülecek.
 
Oyunun PC sürümü Steam ve Microsoft Store üzerinden yayınlanacak. Aynı zamanda Switch konsoluna da ilerleyen bir tarihte çıkışını gerçekleştirecek.
 
 
Oyunda neler var?
 
Ana karakter Max ile beraber ilerleyebileceğimiz ve ilk oyunun ardından devam oyunuyla beraber daha da fazla büyüdüğünü görebileceğimiz yapımda artık ana karakterimiz daha fazla güçle beraber ortaya çıkıyor ve güçlerini kontrol etmek için elinden geleni yapmak durumunda kalıyor. Farklı tehlikelerle ve arkadaşının ölümüyle karşı karşıya kalan karakterimiz, burada çok farklı duygusal bağ biriktirdiği arkadaşını kaybediyor ve durum böyle olunca büyük bir mücadeleye başlıyor. Burada yapacağımız hamlelerle ve yaptığımız seçimlerle gidişata yön verebiliyor ve Max aynı cinayeti çözmeye çalışıyor. Aynı zamanda bu cinayeti önlemek için elinden geleni yapmak durumunda kalıyor. Seçim odaklı sinematik macera oyunu içerisinde verebileceğimiz her bir kararla gidişatına yön verebiliyor ve hem kendi karakterimizin hem de yanımızda bulunan diğer karakterlerin kaderini belirleyebiliyoruz.
 
Safi adlı arkadaşımızın bulunduğu yapımda kar üzerinde onu ölü bir şekilde buluyor ve durum böyle olunca onun ölüm haberi gerçekten bizi sarsıyor. Ardından bu durumun ardındaki gizemi çözmek için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz ve ana karakterimiz Max burada iki farklı zaman çizelgesi arasında gidip geliyor. Elinde bulundurduğu yetenekleriyle beraber iki farklı zaman çizelgesi arasında geçiş yapma yeteneğiyle ön plana çıkan karakterimiz burada ortada bulunan cinayeti çözmeye çalışıyor ve aynı zamanda bu cinayeti önlemek için geçmiş zamana doğru yelken açmaya hazırlanıyor. Farklı zaman çizelgelerine doğru geçiş yapabileceğimiz ve daha önceden neler yaşadığını ve etrafındakilerin nasıl bir durumda olduğunu görebileceğimiz yapımda hemen duygusal bir hikaye ile karşı karşıya kalmaya hazırlanıyoruz. Burada bir fotoğrafçı olarak çalışan ana karakterimize ilerlemek durumunda kalıyoruz.
 
İlk oyunda olduğu gibi ana karakterimiz burada büyümüş ve artık bir fotoğrafçı olarak karşımıza çıkıyor. Zaten ilk oyunda da bildiğiniz üzere fotoğraf çekimleri ile ön plana çıkıyordu ve etrafı fotoğraflayarak çeşitli gizemleri çözmeye çalışıyordu. Şimdi ise bu durum daha da gelişmiş bir şekilde bizlere aktarılmak isteniyor ve geliştirilecek. Belirttiğine göre artık yapacağımız fotoğraflamalarla beraber büyük cinayetleri çözmeye çalışıyor ve profesyonel bir hal aldığımızı aktarabiliyoruz.

Caledon Üniversitesi içerisinde bir fotoğrafçı olarak yer aldığımız yapımda ilk oyundan ikonik karakterlerle karşı karşıya kalabiliyor ve artık burada bu karakterlerin büyüdüğünü deneyimleyebiliyoruz. Daha gelişmiş sistemlerle, sinematik unsurlarla, animasyonlarla, grafiklerle ve mekaniklerle karşı karşıya kalabileceğimiz yakında yukarıda bahsettiğimiz gibi ana karakterimiz iki zaman çizelgesi arasında geçiş yapma yeteneği ile ön plana çıkıyor ve geçmiş döneme giderek günümüzdeki kaderi değiştirmek durumunda kalıyoruz.
 
 
 
Ana karakterimizi hızlı bir şekilde ilerlerken aynı zamanda geriye sarma yeteneğimiz hala burada duruyor ve yıllardır hiç kullanmadığımız bu gücü tekrar açığa çıkarmak durumunda kalıyoruz. Max, altlığına karakterimize ilerleyebileceğimiz yapım içerisinde paralel evrenlere doğru geçiş yapabiliyor ve burada yapacağımız hamlelerin oldukça önemli olduğunu vurgulayabiliyoruz. Katilin yakında tekrar saldıracağını fark eden ana karakterimiz burada gittikçe zorlaşan unsurlarla karşı karşıya kalıyor ve iki farklı gerçekliğin iki farklı versiyonunda yapacağımız hamlelerle gidişata yön verebiliyoruz. Oyunda geçmişe veya geleceğe gittiğimizde elbette burada yapacağımız hamlelerin oldukça önemli olduğunu vurgulamak gerekiyor çünkü burada yaptığımız hamleler hem geçmişe hem de geleceği etkiliyor. Dolayısıyla doğru şekilde doğru hamle yapmak ve doğru zamanda doğru karar vermek bir hayli önem arz ediyor. Burada her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor çünkü yapacağınız seçimler oldukça değişkenlik gösterebildiğinden dolayı gidişatı yön verirken farklı seçimler yaparak neler olup bittiğini öğrenebiliyorsunuz.
 
Ana karakterimizin yanı sıra oyunun grafiklerine ve animasyon stiline bakacak olursak, oldukça akıcı ve dikkat çekici bir yapıya sahip olduğunu aktarabiliyoruz. Zaten oyun içerisinde oynanış kısımlarının oldukça az olduğunu ve kısım kısım ilerleyebileceğimiz bir yapı ile karşı karşıya kalabileceğimizi aktarabiliyoruz. Durum böyle olunca elbette belli bir bölgede geçtiğinden dolayı grafikleri abanılmış bir şekilde bizlere üst düzey bir yapının sunulacağını aktarabiliyoruz. Zaten ilk oyunda da grafik ve animasyon konusunda herhangi bir sorun bulunmuyordu ve akıcı bir şekilde oyunu deneyimleyebiliyorduk. Belli bölge içerisinde araştırmalarımıza koyuluyor ve burada keşif unsurlarıyla karşı karşıya kalıyorduk. Aynı zamanda yeni devam oyunu içerisinde de bu sistem devam ettirilecek ancak hikaye içeriği daha da heyecanlı ve duygusal bir şekilde bizlere sunulacak.
 
Yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, bu bölgeleri keşfedebiliyor ve buralarda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyoruz. Zaten yukarıda bahsettiğimiz gibi oyunda iki farklı zaman çizelgesi bulunuyor ve her zaman çizelgesi içerisinde yapacağımız hamlelerin değişkenlik gösterebileceğini ve yapacağımız sanmalarla sonraki süreci etkileyebileceğimizi aktarabiliyoruz. Bunun dışında oyunda her iki zaman çizelgesinin farklı atmosferleri, görüntüleri, karakterlere, olayları ve çok daha fazlası bizleri bekliyor. Bu sayede oyunda daha farklı şekilde yer alabiliyor ve hem geçmişe hem de daha farklı zaman çizelgelerine doğru geçiş yapma üstünlüğüne sahip olabiliyoruz. Ana karakterimiz Max burada her zamankinden daha tehlikeli, heyecan verici bir maceraya sürüklenmek durumunda kalıyor ve burada gerçekten de yapacaklarımızla gidişata yön verebiliyoruz. Durum böyle olunca heyecan verici bir doğaüstü cinayet gizem unsurları ile karşı karşıya kalıyor ve bunları çözmek için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz.
 
 
 
Dikkat çekici içeriklerle beraber yer alabileceğimiz yapım içerisinde elbette hem gidişatımıza yön verebiliyor hem de yapacağımız hamlelerin ne kadar önemli olduğunu vurgulamak gerekiyor. İki farklı zaman çizelgesi arasında geçiş yapabileceğimiz yapımda her zaman çizelgesi içerisinde yapacağımız hamlelerin oldukça önemli olduğunu vurgulayabiliyor ve burada yapacağımız seçimlerin diğer oyunculardan farklı olduğunu aktarabiliyoruz. Bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi deneyiminizi burada özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz. Aynı zamanda yukarıda bahsettiğimiz gibi oyunun oynanış kısımları oldukça sınırlı bir şekilde bizlere sunuluyor. Zaten seri içerisinde yer alan oyunların her biri aynı mantıkla bizlere aktarılıyor ve bu oyun içerisinde de aynı şekilde sistem bizlere sunulmak isteniyor. Yani kısaca toparlayacak olursak, oynanış kısımları içerisinde yer yer bizlere belirli bir alan veriliyor ve etkileşime girebileceğimiz unsurların burada olduğunu söyleyebiliyoruz.
 
Yani açık bir dünya benimsenmemiş durumda, kısım kısım ilerleyebileceğimiz bir içerikle bizlere üst düzey bir yapıyla karşı karşıya kalabiliyoruz. Bunun yanı sıra oyun içerisinde elbette elimizde ana karakterimizin kontrolü verildiği zaman bulunduğumuz bölgeyi araştırabiliyor, keşif kontrolleriyle ön plana çıkan yapı ile karşı karşıya kalıyor, etrafı keşfedebiliyor, etrafta bulunan unsurlarla etkileşime girebiliyor ve bunun yanı sıra karakterlerle konuşma imkânına sahip olabiliyoruz. Bunun dışında oyunda sadece yürüyebiliyor ve etkileşime girebileceğimiz unsurlarla karşı karşıya kalabiliyoruz. Yani herhangi bir aksiyon sisteminin olmadığını söyleyebiliyor ve ana karakterimizle beraberden herhangi bir şekilde zıplayamıyor ve diğer eylemleri gerçekleştiremiyoruz.

Yürüyüş simülasyonu olarak da aktarabileceğimiz yapımda bu simülasyon deneyimi bizlere gerçekten güzel bir şekilde harmanlanıyor. Sinematik bir deneyimle karşı karşıya kaldığımız yapımda sıradan bir kız gibi görünürken aslında arka planda olağanüstü güçle beraber harmanlandığımızı verebiliyoruz. Farklı zaman çizelgeleri arasında geçiş yapabileceğimiz yapımında iki farklı gerçeklik versiyonunda kendimize yakın arkadaşlar seçebiliyor ve müttefikler oluşturmak bir hayli önem arz ediyor. Bunun yanı sıra elbette cinayete kurban giden arkadaşımızı kurtarmak ve aynı zamanda şüphelileri takip etmek tamamen bizim işimiz oluyor.
 
Unutulmaz ve ikonik seçimlerle yer alabileceğimiz yapımda iki zaman çizelgesini de kendimize göre şekillendirebiliyor ve böylece gidişatımızı yön verebiliyoruz. Yaptığımız seçimlerin bir hayli önemli olduğu oyunda bir yandan zamana karşı yarışırken diğer yandan ise doğru zamanı doğru hamle yapmak oldukça önem arz ediyor. Amansız bir dedektif olarak ilerleyebileceğimiz yapımda hedefimiz elbette belirleyebiliyor ve burada yapacağımız hamlelerle cinayete kurban giden arkadaşımızı kurtarmak için büyük bir mücadeleye atılabiliyoruz.
 
 
 
Safi adlı karakterin katilini bulmaya çalıştığımız yapımında her bir ipucu ile daha da fazla katile yaklaşmak durumunda kalıyoruz ve burada yapacağımız hamlelerin ne kadar önemli olduğunu vurguladıktan sonra imkânsızı başaracak bir güçle beraber ilerlemek durumunda kalıyoruz. Bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere seçim odaklı bir yapı olduğundan dolayı her bir oyuncunun seçimleri değişkenlik gösterebiliyor. Durum böyle olunca oyunu birden fazla kez oynayabiliyor ve her bir oyuncunun burada farklı bir seçim ekranı ile karşı karşıya kaldığını söyleyebiliyoruz. Yapacağınız seçimlerin değişkenlik göstermesiyle beraber farklı sonlara ulaşabiliyor, hangi karakterleri kurtarabileceğinizi siz belirleyebiliyor ve aynı zamanda karakterler üzerindeki etkinizi burada belirleyebiliyorsunuz. Yapacağınız seçimlerle hangi karakterle yakın olmak istiyorsanız ona göre seçim yapabiliyor, hangi karakterle uzak olmak istiyorsanız da ona düşman kesilebiliyorsunuz.
 
Oyunda sürekli olarak ipuçları ve keşiflerle beraber farklı içeriklere ulaşmak durumunda kalıyoruz. Zaten bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere etrafı keşfetmek, etrafta neler olup bittiğini öğrenmek bir hayli önem arz ediyor. Bunun yanı sıra oyunda ana karakterimizin kontrolünü elimize aldığımız esnada etrafı keşfetmek, etrafta bulduğumuz ipuçları ile etkileşime girmek, mektupları okumak, ipuçlarıyla daha fazla zaman geçirmek ve çok daha fazlasıyla etkileşime girmek oldukça önem arz ediyor. Bunlarla beraber ipuçlarını ortaya çıkarırken aynı zamanda ne kadar çok ipucu yakalayabilirsek o kadar çok sır açığa çıkarabiliyor ve katili bir nevi daha da yaklaşmak durumunda kalıyoruz. Bunun yanı sıra zor kararlarla dolu bir ortamda kendimizi bulabiliyor ve canlı bir kış kampüsünün iki versiyonunu keşfetmek durumunda kalıyoruz.
 
 
 
Kış mevsiminde yer aldığımız yapımda elbette paltomuzu sırtımıza çekebiliyor ve burada o soğuk hissiyatı hissedebiliyoruz. Bunun yanı sıra arka planda özel bir film müziğinin olduğundan bahsedebiliyor ve zengin bir özgün müzik sistemi ile karşı karşıya kalabiliyoruz. Zaten ilk oyunda da olduğu gibi aynı şekilde ilgi çekici müziklerin bizlere sunulacağını ve büyük bir müzik listesinin olacağına vurgulamakta fayda var. Yeni şarkıların heyecan verici lisanslı parçaların ve çok daha fazlasının yer aldığı yapımda bir yandan arka planda güzel şarkılar çalarken diğer yandan ise kendimizi oyuna kaptırabiliyor ve oyun içerisinde kendimizi bulabiliyoruz. Hem kendimizin hem de yanımızdaki müttefiklerin kaderini belirleyebileceğimiz ve aynı zamanda bölgenin ve üniversitenin de kaderini elimizde tuttuğumuz yapımda genel olarak bu tarz bir detaylı ilerlemek durumunda kalıyoruz.

Genel olarak toparlayacak olursak, bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyuna bir göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var. Bunun yanı sıra oyunu Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz. Serinin bir hayranıysanız muhakkak bir göz atmanızda fayda var.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gematsu oyun haberler 2024
İlgi Çekici Aksiyonuyla SPINE İçin Hikaye Fragmanı Yayınlandı The First Berserker: Khazan'dan Derinlemesine Oynanış Videosu Geldi

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız