Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Konsol Satışlarının Düşmesine Rağmen Xbox Üçüncü Çeyrekte Rekor Kırdı

 
 
Microsoft'un oyun bölümü Xbox, mevcut konsollarıyla oyun piyasasındaki yerini koruyarak devam ediyor. Konsol tarafında düşüş yaşansa da Microsoft'un Activision Blizzard'ı satın alması üçüncü çeyrekte rekor seviyeye ulaşmasına yardımcı oluyor.
 
Konsol satışları yüzde 31 oranında azaldı 
 
 
 
31 Mart 2024 tarihinde sona eren üç ayda Activision, oyun gelirlerine 55 puanla net bir şekilde etki etti ve bu puan yıllık %51 artışla 5.45 milyar dolara denk geliyor. Xbox'ın içerik ve hizmet gelirlerine bakacak olursak yine Activision’ın etkisini görebiliyoruz. Burada %62’lik bir artışın söz konusu olduğundan bahsedebiliyoruz. Ancak konsol satışlarının geçtiğimiz yıla göre %31 oranda azaldığını da aktarabiliyoruz.
 
Microsoft, Call of Duty, World of Warcraft, Diablo ve Overwatch gibi franchise'ların haklarını Activision Blizzard satın alımı ile beraber bünyesine kattı. Mevcut anlaşma Ekim 2023 tarihinde tamamlandı ve anlaşmanın mali sonuçlara pozitif bir şekilde yansıdığını görebiliyoruz.
 
Öte yandan Diablo 4, 28 Mart'ta Microsoft'un Game Pass abonelik hizmetine eklenen ilk Activision Blizzard oyunu oldu. Bu da hizmetin abone sayısına arttıran unsurlar arasında yer alıyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Videogameschronicle oyun firmalar oyunlar 2024
Fallout 4'ün Yeni Nesil Güncellemesi Nasıl Kaldırılır? The Quintessential Quintuplets: Gotopazu Story 2nd PS4 ve Switch için Duyuruldu
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

2.5.2024 20:20:59

+1
Xbox zortçuları redfall oynarken , god of war ragnarok oynayanları izlerken ki sıfatuül hakkül eşgalül surat. ZOOOOOORT

yaratıc1KLAVYE

2.5.2024 04:51:21

0
Aaaa! Hiç yakışıyormu "mikser" felan... Her iki tarafın fanboyları benim canım ciğerim.

Frostmourne Hungers

30.4.2024 01:59:50

0
Haber hatalı çevrilmiş. Kaynak yapılan habere göre, Xbox donanım bölümünden elde edilen hasılat önceki yıla göre %31 düşerken, Activision-Blizzard satın alım nedeniyle içerik ve servisler bölümü önceki yıla göre %62 daha fazla hasılat elde etmiş, bunun %61'lik net kısmı, Activison-Blizzard sayesinde. Özetle Xbox donanım bölümü önceki yıla kıyasla %31 zarar ederken, içerik ve servisler bölümü de önceki yıla göre (satın alma haricinde) yalnızca %1 büyüyebilmiş.

BSC Misafiri

29.4.2024 20:08:16

0
Bijde god of woy yok abiy bijde niye yok abiy ama yaşt of aşta yok abiy neden abi redfall keyif veymiyoy abi : ((((((

BSC Misafiri

29.4.2024 20:08:08

+1
İlk yorumu yapan arkadaş bu sitenin mikseri sanırım aynı yorumu ps haberi başlığında xbox fanboylarını tetikleyecek şekilde atıyor, ama yalan da yok alta gelen fanboy yorumları güldürüyor.

BSC Misafiri

29.4.2024 15:39:27

0
Xbox x aldım mükemmel herkese tavsiye ederim. İyikide aldım

BSC Misafiri

29.4.2024 13:27:20

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri PS5 fanboylarının ağlamalarını kahkahalar atarak okuyorum
Sakin ol ve o elindeki xzortu hemen yere bırak evlat

BSC Misafiri

29.4.2024 12:27:48

0
PS5 fanboylarının ağlamalarını kahkahalar atarak okuyorum

BSC Misafiri

29.4.2024 10:45:47

0
PC varsa elinde konsolla işin ne zaten. Dediğin gibi tüm oyunlar geliyor ayrıca türkçe yama ve mod gibi imkanlarıda var. Ama elinde hiç bişey yoksa Series S bayağı mantıklı cihaz. Oyun anlamında iki cihazda bekleneni veremiyor bu nesil konsol sattıracak bir oyun yok daha

BSC Misafiri

29.4.2024 01:33:35

0
Moruk sony fedaileri gelmeden diyon ama bende PC'ciyim PS5'te var ,hatta konsol tozlu tozlu duruyor bu neslin kısırlığından dolayı ve ayrıca türkçe yama desteği ve mod desteği sayesinde PC her zaman tercihim oluyor.Asıl dikkat edilmesi gereken noktaya gelince xbox denilen firma da özel oyunun esamesi okunmuyor.Yani bu normal geliyorsa herhangi birine devam etsin hiç yorum bile yapmıyorum o kafalara. PS5 2024 ilk yarıda FF7 REBİRTH ,RİSE OF RONİN ,STELLAR BLADE,HELLDİVERS 2 ,full oyun bombardırmanına tuttu.2 tanesi 1.parti olmasa dahi özel olarak çıktı sonuçta konsola.Yani konsol dediğimiz şey "kendine özel oyunlara sahip cihaz" olarak tanımlar genelde sektörde.Yani ne microsoft umrumda ne de sony ben kaliteli oyuna bakar geçerim ama sizin gibi daha mekanik nedir oyun nedir bilmeyen kişiler ana dilinden öğrendiği birkaç kelime ile saçmalayınca yorum tokadı istiyor illa bi tarafına. Xboxtan bir last of us bir god of war gelmiyecek bunu aklınıza sokmanız gerekiyor gerçekten.Starfieldden o kadar ümitliydi ki herkes , bende acaba geliyor mu artık microsofttan kaliteli birşey diye beklerken "fiyasko" demekten başka birşey diyesim gelmiyor.Bir firma beceriksiz ise beceriksiz diyeceksin.Doğruları konuşmamız lazım ki sektör gelişsin.Şımartmayın hiçbir firmayı.Kaliteli oyun yapmıyorsa bir firma hele ki eskiyse,eleştirinin dibine vuracaksın. Sony 2023te spiderman 2 dışında elle tutulur birşey çıkarmadı.Herkes nerde özel oyunlar dedi.2024'e gelince 4 tane oyun çıktı bile şimdiden ve daha PC'ye getirdiği oyunları saymadım bile.SONY olmasaydı zaten size pentiement,redfall,grounded gibi oyunlarla "al abisi oyun" diye çok güzel ayakta sevecekti sizi.Sektörü ayakta tutan firmalardan biri SONY yaptığı oyun kalitesine yaklaşan firma sayısı bir elin parmağını geçmez.Xboxta ne markalar vardı hepsi rafta duruyor.Nerde Fable serisi ? İçinden geçilen potansiyeli olan bir seri.Oyun dünyası Mİcrosofta kaldıysa,direk kökten kepenkleri kapatsın gitsin hiç yoktan rezil olmaz. 2024 halen gelişemedi oyuncu topluluğu yazık...

BSC Misafiri

28.4.2024 21:45:52

0
Xbox series s aldigima cok memnunum parasini hak eden bir konsol xbox series x pro cikinca bi tane de ondan alicam forever zbox

yaratıc1KLAVYE

28.4.2024 19:27:28

0
Sony fedaileri gelmeden.. 🙃
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Sektörel Haberler
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız