Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Kızgın Anne Vs Medal of Honor

 
 
Medal of Honor'ın Multiplayer modunda Taliban'ın oynanabilir taraflardan biri olmasına dair tartışmalar bitmek bilmiyor. Konu ile ilgili dikkat çeken son gelişme Amerika'daki Fox kanalındaki bir programa katılan bir asker annesinin söyledikleri oldu.
 
Altı yıl önce oğlunu Irak'ta kaybeden, Altın Madalyalı Karen Meredith, bu durumu kısaca "saygısızlık" olarak nitelendirdi.
 
Meredith, spikerin "Çocuklar hırsız-polis gibi oyunlar oynarlar, sonuçta birileri kötü adamı oynamak zorunda. Çoğu kişide bu oyunun bundan bir farkı olmadığını düşünüyor." şeklindeki yorumuna, "Savaş bir oyun değildir. Ama en azından 2. Dünya Savaşı hakkında yapılan oyunlarda, bahsi geçen kişiler artık ölmüyorlar ve bunların üzerinden uzun zaman geçti, fakat günümüzde, Afganistan'da çatışmalar sürerken ve ölüm haberleri gelirken ve aileler bu çatışmalarda ölen evlatlarını gömerken, birilerinin bu oyunu oynamaları mantıklı değil ve saygısızlık." şeklinde cevap verdi.
 
Spikerin, EA'nın daha önce yaptığı "Medal of Honor günümüzdeki bir savaşı içeriyor. Oyuncular, günümüzdeki askerleri oynuyorlar... Biz oyunculara iki tarafıda oynayabilme fırsatı verdik ve çoğumuz bunu yedi yaşından beri yapıyor... Bir taraf iyi olacaksa, birde kötü taraf olmalı..." şeklindeki hatırlatmasının ardından ise Meredith, hırsız ve polis kavramıyla Taliban ve Amerikan askeri tanımlamalarının karşılaştırılmasını gerçekçi bulmadığını belirtti.
 
Spiker, ülkedeki oyuncu yaşı ortalamasının 35 ve bu oyunu satın alan kişilerin yaş ortalamasının 39 olduğunu ve sonuç olarak en azından o yaştaki herkesin kendi tercihlerine sahip olduğunu ve neden hoşlanıp hoşlanmadıklarına kendilerinin karar verebilecek düzeyde olduklarını söylemesinin ardından ise, Karen Meredith, sonuç olarak kendi oğlu gibi ölen pek çok insan bulunduğunu ve bununla her gün yaşamak zorunda kalanların kendilerini olduğunu ve bunun bir oyuna hiçbir şekilde benzemediğini, bundan dolayıda bu durumun "oynamak istemiyorsan, satın alma" durumundan fazlası olduğu şeklinde bir cevap verdi.
 
3 paragrafta, bu "mağdur" bayanın düşüncelerini aktardıktan sonra birde kendi düşüncelerimi aktarmanın gerekli olduğu kanısındayım. Amerika'nın kendisinden binlerce kilometre uzakta olan bu ülkede ne işi vardı da, bu kadının evladı orada öldü? Sözde demokrasi ve barış için gittikleri bu ülkede, henüz bir şey çözülmüş değil  ve çatışmalarda hala devam ediyor.
 
İşin oyunlar ile ilgili olan bölümüne bakarsak eğer, yıllarca Amerikan milliyetçiliği taban alınıp diğer halkları -özellikle Müslüman halkları- öldüren oyunlar yapılmadı mı? O zaman kimsenin sesi çıkmıyordu da şimdi mi herkes duyarlı bir hale geldi?! Zamanında bu sadece oyun denilip geçildiyse, bence şimdide aynısı yapılmalı.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak medal of honor EA games EA LA fps DICE
Gerilim Dolu Amnesia'nın Demosu Çıktı Assassin's Creed 2'ye Cel-Shaded Grafik Modu
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

18.9.2010 01:31:37

0
iyi diyorsunuz da arkadaşlar, biri de çıkıp özel harekatçılarla hpg gerillalarını konu alan bir oyun yapsa ve hpg gerillarını da oynayabilsek bakalım aynı şeyleri söyleyebilecek misiniz?

BSC Misafiri

8.9.2010 15:48:31

0
Editorumuzun ve CapnHammer 'in yazdiklarina katiliyorum

hilmi fatih

8.9.2010 08:37:11

0
zaten bu oyun cıksın bu kadar tepkiden sonra millet Multiplayer de afgan olma rekoru kırar bunun hakkında da cok haber duyarız gibime geliyor tabi oyunu geri cekmezlerse

aliyaa12

7.9.2010 23:44:01

+1
''exlight çocuğun ıraka masum insanları öldürüp cami bombalamak için gitti.oğlun ıraklı esirleri soyundurup işgence edip şen kahkahalar atarken ve bu olanlar amerikan oyun yapımcıları tarafından oyunlara aktarılıp oğlunun sevincini o "üstün" halkına yaşatırlarken de aynı şeyleri düşündün mü ?''''EMRECAN11 açaba o kadın hiç antipati yapmışmı bunları soyluyor yıllarca oyunlarda biz müslümanlari öldürdük sesimiz çıkmadı alttarafı oyunun multiplayer modununda taliban var diye bu kadarda olmaz oyunda multiplayera girerken müslümanmısınız hristiyanmısız vb.seyler çıkarsınlar müslüman taliban olur hristiyanda amerikan askeri.(müslüman oyuncu sayısı çok olsa belki bu sistemi düşünürlerdi.)'' Sizlere Tamamen Katılıyorum Iraktaki İnsanlara Hani Demokrasi Getiriceklerdi Hani Adlet Getiriceklerdi Nerede O Adalet.O Ülke Şuan Sürünüyor Senin Oğlun Oradki İnsanları Eğlence İçi ÖLDÜYORDU!! Ayrıca Müslümanlardan Ne İstediniz.Zaten Talibanın Kuruluş Amacı İyice Değişti İlk Önce Irak'ın Kurtuluş

emulert

7.9.2010 20:11:55

0
Eğer EA bu tutumundan taviz vermez ise bu oyunu alırım. Oyun ne kadar dandik de olsa vallahi verdiğim paraya acımam. Hergün gider dünyadaki acılardan bihaber obez amerikalıların kibir içinde savunduğu amerikan askerlerini zevp içinde avlarım!

BSC Misafiri

7.9.2010 16:32:23

+1
çocuğun ıraka masum insanları öldürüp cami bombalamak için gitti.oğlun ıraklı esirleri soyundurup işgence edip şen kahkahalar atarken ve bu olanlar amerikan oyun yapımcıları tarafından oyunlara aktarılıp oğlunun sevincini o "üstün" halkına yaşatırlarken de aynı şeyleri düşündün mü ? Cumhuriyet'in ilânından sonra istanbul'da bir resepsiyon verilir. tüm dünya ülkelerinin elçileri ve ateşeleri de davet edilir. davet güzel bir şekilde devam etmektedir fakat ingiliz ateşesi olan binbaşının bakışları mustafa kemal'in gözünden kaçmaz. bütün davet boyunca kendisine dik dik bakmıştır ve bakmaya devam etmektedir. ne olduğunu öğrenmek için yaverini gönderir. yaver Mustafa kemal'e şöyle der: - paşam kendisine neden ters bir tavır takındığını sordum, o da bana mustafa kemal'in çanakkale'de babasını öldürdüğünü söyledi. bunun üzerine Mustafa kemal şöyle der: - git sor bakalım babasının Çanakkale'de ne işi varmış? ------------------ Hesabından oğlunun orada ne işi varmış?

BSC Misafiri

7.9.2010 16:32:09

0
1. Amerika'nın Afganistan'da ne işi var 2. Bu adam ne ? paralı asker ? işi ne ? savaşmak savaşta düşman seni öldürür mü ? öldürür ... Paralı askerin anesinin yakınması saçma bir şey ( eğer vatanını kotumak için gitse ve yine de paralı asker olsa bir şey diyemem ) 3. Taliban bir terör örgütü değil , ülkesine sözde barış (!) getirenlerden korumaya çalışan Afganlardır , bu yüzden PKK-Taliban karşılaştırılması yapılamaz ... 4. Ne olursa olsun bu bir oyun ... aynen

Serasker_TR

7.9.2010 07:39:45

0
Beyler ve bayanlar şimdi Amerikanın Afganistana ve Irak gibi vs. topraklar niçin girdiğini bütün dünya biliyor. Dolayısıyla Amerika'nın suçunu anlatmama gerek yok. Fakat Taliban'da sütten çıkmış ak kaşık değil. Yaptıkları eylemlelerle birçok sivil insanı öldürerek Amerikan Hükümet gibi İslam karşıtı hükümetlerin eline kozlar verdi. Onlarda bu kozları sonuna kadar kullandılar. Ecnebi halkları Taliban sayesinde İslamiyet'i terör dini olarak biliyolar. Adama müslüman dediğinde aklına uzun sakallı başında cübbe elinde keleş sırtında RPG biri geliyo. Hatta Sultan Ahmet'e gelen turistler eli yüzü düzgün, iyi giyinimli namaz kılan adamları görünce;'' Vay be böyle müslümanlardamı varmış.'' diyor.

omerkaya1905

7.9.2010 00:44:08

0
ben boyle ayrımcılık gormedım cod da gelıoysun sankı o savas ırakta gecmıyo cod 4 te tam ortasında gecıyor kımse bırsey demıyor ama ea moh yapınca ortalık ayaga kalkıyo bu nasıl bırseydır

aydogdu1453

6.9.2010 19:10:23

0
Kendileri milleti suçsuz yere öldürdü.Amerikan ordusu generalleri dahil hepsi katildir ve uluslararası düzeyde savaş suçları mahkemesinde yargılanmalıdır.O kadının aldıgı madalyanın hiçbir değeri yoktur.Oğlu tamamiyle abd ordusunun açgözlülüğü yüzünden ölmüştür.Eger bir sorunu varsa derdini önce abd ordusuna sonra ea'ya anlatsın.

BSC Misafiri

6.9.2010 18:31:19

0
O anaya Soruyorum ! OğLunun Ne işi vardi IRAK toprakLarinda Kendi ToprakLarinimi IRAK ta Savunuyordu ! Amerika nere IRAK nere !

dwinchester

6.9.2010 17:57:47

0
TALİBAN BİR TERÖR ÖRGÜTÜDÜR..Burada bilip bilmeden yorum yapmak doğru değil.Ve ABD'li annenin tepkisine gelicek olursak o da bence normal karşılanmalı.İsteyen taliban olur,İsteyen ABD askeri.HİÇ KİMSENİN HİÇ KİMSEYE BASKI YAPMAYA HAKKI YOKTUR,YAPAMAYACAKTIR DA.HERKES BUNU KAFASINA SOKMALIDIR.Demokrasiyi sindirmiş olmak başka bir şey.Yorumumun sonuna kadar(!) arkasındayım.Eminim bazı arkadaşlarımız tepki gösterecektir bu sözlerime fakat herkesin bir görüşü var ve birbirimize saygı göstermeyi öğrenmeliyiz.

BSC Misafiri

6.9.2010 15:57:35

0
Taliban afganisatana Şeriat düzeni getirmek için kurulmuş bir örgüttür.Ruslara karşı Amerika Ruslardan kurtulmak için Talibana yardım etmiş Rusya ile işi bitincede talibana desteği kesmişdir.Amerika olmasaydı talibanda olmazdı.Taliban ülkesini korumaya çalışan Afganlar değil Afganistan yönetimini ele geçirerek şeriat düzeni getirmeyi amaçlayan Afgan örgütüdür.Amerika da Afganistanı talibandan koruma bahanesi ile ülkede petrol yatakları için kalmaktadır.

buraoca2

6.9.2010 14:42:31

0
@CapnHammer Evet hocam çok güzel bir şekilde açıklamışsınız ;) Amerika barışı getirmek için mi gitti sanki??? Ağzımı bozduracak şimdi bu kadın bana...

BSC Misafiri

6.9.2010 14:36:50

0
1. Amerika'nın Afganistan'da ne işi var 2. Bu adam ne ? paralı asker ? işi ne ? savaşmak savaşta düşman seni öldürür mü ? öldürür ... Paralı askerin anesinin yakınması saçma bir şey ( eğer vatanını kotumak için gitse ve yine de paralı asker olsa bir şey diyemem ) 3. Taliban bir terör örgütü değil , ülkesine sözde barış (!) getirenlerden korumaya çalışan Afganlardır , bu yüzden PKK-Taliban karşılaştırılması yapılamaz ... 4. Ne olursa olsun bu bir oyun ...

d3l1kanli

6.9.2010 14:14:57

0
Niye amerika iyi taraf ve taliban kötü taraf diye kabul ediliyor.asıl kötü taraf amerika dır.ne işin vardı orda?

BSC Misafiri

6.9.2010 13:16:56

0
Olaylara neden ülke değilde din olarak bakılıyor anlayamıyorum.Müslüman halk öldürülmedimi bimlemne ya bir gidin ordan bakarsan her oyunda hiristiyan ölüyo.Siz onu geçin Türklerin öldürüldüğü bir oyun varmı onu söyleyin.Amerikalılar MOH da hiristiyanlar öldürülüyor diyemi tepki gösteriyo yoksa Amerikalılar öldürülüyor diyemi? BSC ekibinede objektif haber konusunda kınıyorum sona böyle bir yorum yaparsan habere gelşen yorumlarıda yönlendirmiş olursun.Ben hiç işin siyasi yanına girmicem.Zaten Rusyayı yıkmak için Talibanı yaratanda ABD, şlimdi yok etmeye çalışanda.Kısaca bence EA haklı ama Amerkalıların tepkiside en azından doğal.Bu arada kadının çocuğu ölmüş böğle tepki göstermesi çok normal kadın özeleştiri yapıcak durumdamı.Siz o kadının yerinde olsanız kim bilir ne yaparsınız.

ahmet190566

6.9.2010 13:11:00

0
oyunu sırf multisini oynamak için orjinal alcam ve taliban olacam

bgra411

6.9.2010 13:02:48

0
cozumu oynamayan almasın bu kadar basit o kadın istemiyor die bu oyunu oynayamicakmıyızz

ClassPlayer

6.9.2010 12:51:58

0
Bu oyun çıkacak başka yolu yok ABD istemiyor diye bu oyunun çıkmaması çok saçma !

BSC Misafiri

6.9.2010 11:12:37

0
1.Irak nerde afganistan nerde? 2.sanki bi o bayan evladInI kaybetti orda annesini babasInI kaybeden cocuklarda var yani

alito

6.9.2010 10:58:21

0
bence EA games amerikan askerlerinin oraya barış için gitmediğini bildiği için talibanı taraf olarak seçmiş ve oyuncuya seçme şansı tanımış. amerika bu aptalca serzenişleri işine gelmeyen konularda yıllardır yapıyor zaten. ama bence bu sefer kimse amerikayı dikkate almayacak ve adam yerine koymayacaktır. amerikanın yıllardır orta doğu halklarına neler yaşattığını bütün dünya biliyor artık ve kimse amerikanın bu küstahça çığırtkanlık derecesindeki propagandasına kulak asmayacaktır.

salim182

6.9.2010 06:45:23

0
BU oyun alınacak oyun değil bence.alınacak oyun olabilir ama bukadar sağdan soldan tepkii yiyen bir oyun alınmaz:D

.:SyLaR:.

6.9.2010 04:02:11

0
Hahah sanki zorla göndermişler para için,petrol için git orda geber sonra niye öldü benim oglum kahrolsun taliban.Adamlar ülkesini koruyor oh iyi olmuş bu oyunu orjinal alıcam.

joncan

6.9.2010 02:37:42

0
Eğer böyle tartışmalar çıkmaya devam ederse oyunlarda yakında hayali bi ülke olup hayali ülkelrle savaşıcaz xD

TheJudas

6.9.2010 01:54:19

0
sayın buğra çiftçinin son paragrafta kendi yazdığı düşüncelere yüzde yüz katılıyorum...

Tormintor

6.9.2010 01:18:33

0
Sırf bu salaklara inat oyunu alırsam hep Taliba tarafında oynayacağım.

HyDro-X-GEN

6.9.2010 01:05:59

0
CapnHammer Tam Yerinde bi hikaye...

BSC Misafiri

6.9.2010 00:56:56

0
yav sonuçta oyun ayrıca adamlar sosyal güvence altındalar ama burda Türkiyedeki askerler asker anaları ne yapsın şehit olduğuyla kalıyorlar devletde sahip çıkıyor güya sor bakiyim amerikalı anne ne kadar para alıyor şehit oğlu için ve türkiyedeki anne ne kadar para alıyor neleri karşılanıyor askerliği meslek edinen kendi oğlu ya burada askerliği meslek edinenler ne alıyor çavuşlar vs şehit olunca gazi olunca ne alıyor herneyse konu oyundan ciddiye döndü yine oyuna dönelim oyunda babamı görsem vururum aynısını koysunlar gözümü kırpmam delik deşik ederim(NOT:nedeni var ne sen sor ne ben söyliyim)

CapnHammer

6.9.2010 00:54:40

+1
Cumhuriyet'in ilânından sonra istanbul'da bir resepsiyon verilir. tüm dünya ülkelerinin elçileri ve ateşeleri de davet edilir. davet güzel bir şekilde devam etmektedir fakat ingiliz ateşesi olan binbaşının bakışları mustafa kemal'in gözünden kaçmaz. bütün davet boyunca kendisine dik dik bakmıştır ve bakmaya devam etmektedir. ne olduğunu öğrenmek için yaverini gönderir. yaver Mustafa kemal'e şöyle der: - paşam kendisine neden ters bir tavır takındığını sordum, o da bana mustafa kemal'in çanakkale'de babasını öldürdüğünü söyledi. bunun üzerine Mustafa kemal şöyle der: - git sor bakalım babasının Çanakkale'de ne işi varmış? ------------------ Hesabından oğlunun orada ne işi varmış?

Tenth Doctor

6.9.2010 00:30:06

0
şerefsizce bence işgal eden onlar

Antrim

6.9.2010 00:26:22

0
yusei pordon kanka ne zamandır kullanmadıgım için unutmusum saol.

yusei

6.9.2010 00:01:19

0
emrecan11 o antipati değil empati :) gereksiz bi tartışma ya sizene kimin hangi taraftan olucağına alttarafı bi oyun bu

Antrim

5.9.2010 23:33:05

+1
açaba o kadın hiç antipati yapmışmı bunları soyluyor yıllarca oyunlarda biz müslümanlari öldürdük sesimiz çıkmadı alttarafı oyunun multiplayer modununda taliban var diye bu kadarda olmaz oyunda multiplayera girerken müslümanmısınız hristiyanmısız vb.seyler çıkarsınlar müslüman taliban olur hristiyanda amerikan askeri.(müslüman oyuncu sayısı çok olsa belki bu sistemi düşünürlerdi.)

SurlarÖnünde

5.9.2010 23:19:04

0
Gerekli yorumları yapmışsınız BSC ekibi ve arkadaşlar. Bu amerikalılar dünyanın kendi etraflarında döndüklerini filan zannediyorlar galiba.

exlight

5.9.2010 23:18:44

0
çocuğun ıraka masum insanları öldürüp cami bombalamak için gitti.oğlun ıraklı esirleri soyundurup işgence edip şen kahkahalar atarken ve bu olanlar amerikan oyun yapımcıları tarafından oyunlara aktarılıp oğlunun sevincini o "üstün" halkına yaşatırlarken de aynı şeyleri düşündün mü ?

No-One

5.9.2010 23:17:22

0
Amerika da alıp oynamasın o zaman. Sanki zorla oyna diyen var. Hep bunlar kendilerini üstün görmelerinden kaynaklanıyor.

ShinQda

5.9.2010 23:08:48

0
Oğulları sanki bedavaya gidip öldüler, aylık 15.000 $ aldıkları kaç sene önce söyleniyordu, oraya profesyonel iş için gittiler bu adamlar. Geberen geberdi , bizene. Sözde insanlık dersi veriyorlar. Hey Allah'ım.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Medal of Honor
+ TAKİBE
AL
68 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız