Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Kinect Uçuyor, Gerçekten

Kinect'in oyunlardan daha heyecan verici bir kullanım alanı
 
     Microsoft'un Xbox 360 için geliştirdiği hareket algılayıcı kontrol sisteminin hack'lerenerek başka amaçlar için kullanıldığını daha önce görmüştük. Fakat Hybrid Systems Lab'ın STARMAC projesi daha önce gördüklerimizden çok daha başarılı bir sonuç ortaya koymuş.
 
     Hybrid Systems Lab, daha önce Quadrotor ismi ile geliştirilen ve kendi başına uçabilen, doğru şekilde kalkış ve iniş yapabilen bir araç geliştirmişti. Bu araç, Kinect sayesinde çok daha yetenekli bir hale getirilmiş. Kinect ile algılanan çevrenin verileri, Linux işletim sistemine sahip olan bu dört pervaneli araca gönderiliyor. Quadrotor (Kinect olan versiyonu: Pelican), bu verileri kullanarak yüksekliğini hesaplıyor, objelerin uzaklıklarını biliyor ve bu sayede etrafı algılayarak çarpmadan durabiliyor.
 
     Bu teknolojinin daha da gelişmesi ile neler olabileceğini tahmin etmek zor olmasa gerek. Aşağıdaki resimde bulunan Manhack'leri hatırlayan var mı?
 






Bu haberin bağlantısı
URL
Microsoft Kinect Quadrotor Pelican Hybrid Systems Lab Berkeley STARMAC
Yeni Dissidia'da Dünya Haritası Olacak! Battlefield 1943 Darphane Gibi !
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

98GamedElisi

11.12.2010 23:00:46

0
haklısın Pércussionist askeri alanda kullanılır ancak bizim bunu görmeye ömrümüz yetmez büyük ihtimalle ;)

98GamedElisi

11.12.2010 22:58:45

0
haklısın Pércussionist askeri alanda kullanılır ancak bizim bunu görmeye ömrümüz yetmez büyük ihtimalle ;)

On.E

11.12.2010 21:06:34

0
İnanılmaz bir teknoloji,MS Windows ile PC'yi sıçratmıştı,Kinect'te de sıçrama ile iyice köşeyi döner,her eve bir Kinect mantığı..Her işte kullanabilir özellikle robotlarda çok işe yarayacak bir teknoloji bu..

thorondor06

9.12.2010 15:32:24

0
Dünyada son 100 yılda olan gelişmelere oranlarsak 15-20 yıl içinde bunları görürüz bence...
quote:

Orijinalden alıntı: Pércussionist askerı alanda kesınlıkle kullanılacaktır , omrumuz yetmez ama bundan bı 100 200 sene sonra ne durumda olucak teknolojı ve dunya cok merak edıyorum ..

Pércussionist

9.12.2010 02:38:34

0
askerı alanda kesınlıkle kullanılacaktır , omrumuz yetmez ama bundan bı 100 200 sene sonra ne durumda olucak teknolojı ve dunya cok merak edıyorum ..

venom417

9.12.2010 02:02:35

0
Ben de fallout'taki robotlara benzettim mr gipsy miydi neydi havada süzülüyodu bi de havada radyo yayını yaparak dolanan vardı,korkunç bi teknoloji skynete bir adım daha yaklaştık.direk abd ordusu finanse edicek bu projeyi şimdi,silah falan taşıycak güçte olmasa bile çok küçük heryere girebilir valla

:::LOSTPLANET:::

9.12.2010 01:51:03

0
microsoft bu aleti geliştirmeye modlamaya çalışanların önünü tıkamaya çalışarak aslında kendine ve dünyaya çok faydalı olabilecek nimetleri de tepmiş oluyor. askeri ,ilk yardım , bir sürü alanda kullanılabilir bunlar. düşünsenize polisin kullanabileceği sokakta yüz taraması tanıma özelliği ve yukardan hareket ediyor suçluyu tespit ediyor fotoğraf alıyor merkeze gönderiyor adamı evine kadar takip ediyor. çok farklı amaçlara hizmet edebilir. bunlardan da microsoft kazanç elde edebilir
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Kinect
+ TAKİBE
AL
18 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız