Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Keşke Oyunu Olsa Dedirten Dizi: The Mandalorian

 
 
Star Wars severler olarak uzun zamandır kaliteli bir yapım göremiyorduk, The Mandalorian dizisine kadar. Son 5 yılda 5 farklı film gördük ama galiba hepsinin belirli bir kalitenin altında olduğunu söyleyebiliriz. The Mandalorian'ın konu alacağı karakter ve başrol oyuncusu sayesinde dizi için oldukça heyecanlanmıştık. Geçtiğimiz ay dizi başladığında heyecanımızın karşılığını bulduk diyebiliriz.
 
Dizi bazı klişeler üzerinden gidiyor evet, ama bunu kaliteli bir şekilde yapıyor. Dizinin güzel olmasını sağlayan tek şey sade olması. Teknik anlamda baktığımızda ise, zaten arkasında Disney'in olduğu bir yapımın kötü olması zor bir ihtimal. Ama konuşmak istediğimiz konu dizinin kendisi değil, dizinin oyunu.
 
Diziyi izlerken belki de çoğunuzun aklına gelmiştir, The Mandalorian'a ait bir oyun olsa gerçekten büyük potansiyelli bir oyun olur. Bu ihtimali düşündüren ilk şeyin aslında The Witcher olduğunu söyleyebiliriz. The Witcher ve The Mandalorian yapımlarının aslında çok fazla benzer noktası var. İkisi de para ile bazı işler kabul ediyor, ikisi de kendi doğruları doğrultusunda ilerleyip hiçbir büyük olaya karışmıyor, ama en sonunda sevdiklerini korumak için (Baby Yoda ve Ciri) istemedikleri olayların içinde buluyorlar kendilerini. 
 
Bu iki yapımın dizisinin neredeyse aynı anda başlaması ve The Witcher oyunlarının çok başarılı olması, ister istemez insanda "The Mandalorian'ın oyunu olsa nasıl olurdu?" diye düşündürüyor. Biz de eğer olsaydı nasıl oldurdu, ne yapılması gerekirdi bunları birkaç başlık altında inceleyelim istedik.
 
Genel Bir Bakış
 
 
Star Wars evrenine ait tonla oyun olmasına rağmen, en iyi oyunun bile mantıksal hataları oluyor. Bu mantıksızlığın sebebi ise Güç ve Işın Kılıcı. Oyuna eklemesi çok zor iki mekanik. Geçtiğimiz ay çıkan Fallen Order'da da aynı sorun vardı mesela. Ancak bu konuda The Mandalorian'ın olası oyununun bir sorunu olmayacak, çünkü ana karakter hem Güç'e hakim değil hem de Işın Kılıcı kullanamıyor. Sadece lazer silah ve türevleri kullanıyor, yani oyuncunun rahatlıkla kontrol edebileceği şeyler.
 
Böyle bir oyuna eklenmesi gereken en önemli şey, açık bir dünya. Ancak tek bir haritada geçen açık dünya, Star Wars evreni için bir saygısızlık olur. Hazır uzay gemimiz de varken birkaç farklı gezegene gidebiliriz. Her gezenin kendi içerisinde küçük de olsa bir açık dünyası olur. Oyunun içerisinde bir ana hikaye elbette olacak ancak yanına bir de Witcher'daki gibi kontrat görevleri eklenirse her şey çok daha güzel olur. 
 
Detaylara girmeden genel olarak bu tarzda bir oyun gayet başarılı olacaktır. Aslında buna çok benzer bir oyun geliştiriliyordu, adı da "Star Wars 1313". Ama ne yazık ki oyun daha geliştirme aşamasındayken iptal edildi.
 
Oynanış
 
 
Oyun üçüncü şahıs bakış açısına sahip olursa çok daha keyifli olur ancak genelde yapılan hata böyle bir oyuna RPG mekanikleri ekleyip oyunu çeşitlendirmeye çalışmak. RPG mekanikleri için bir özen gösterilmediğinde oyunun mekaniklerini çeşitlendirmek yerine sıkıcı hale geliyor. O yüzden oyunda sadece aynı dizide gördüğümüz gibi kazandığımız metallerle kendimize yeni zırhlar yaptırabiliriz. Bunun dışında etrafta bulduğumuz silahlar, yine para ile satın aldığımız silahlarla karakterimizi güçlendirebiliriz.
 
Burada kritik nokta ise karakterimizin gerçekten usta bir silahşör olması. Karşılaştığımız kalabalık düşman gruplarına karşı bizi oyunun her bölümünde az da olsa daha güçlü yapacak bir özellik olması gerekiyor. Burada da yardımımıza Max Payne serisinden alıştığımız "bullet time" özelliği kurtarabilir. Daha havalı hareketler yapmamızı sağlaması ve az da olsa bize bir avantaj kazandırması oyunu daha keyifli hale getirir. Ya da direkt olarak Red Dead Redemption 2'deki ateş etme mekaniği. 
 
Hikaye
 
 
 
Direkt olarak dizideki hikayeyi konu alsa gayet keyifli olabilir. Ana odağımız Baby Yoda'yı korumakken, hayatta kalabilmek ve para kazanmak adına The Witcher'daki gibi çeşitli kontrat görevleri alarak oynanış da daha keyifli hale gelebilir. 
 
 
Bu tarz bir oyunun gayet keyifli olacağını düşünüyoruz. Grafik anlamında artık çoğu stüdyo gayet güzel bir iş başarıyor. O yüzden bu konu hakkında konuşmaya gerek yok. Detaylı ve farklı gezegenlerde aldığımız görevler ile keşif hissiyatı da verilirse mükemmel bir oyun olacağı kesin. 
 
Peki siz diziyi izlerken hiç böyle bir oyun olsa nasıl olurdu diye düşündünüz mü? Fikrimizi beğendiniz mi ya da siz yapacak olsanız nasıl yapardınız? Yorumlar kısmında bizlere yazmayı unutmayın.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
the mandalorian başlangıç tarihi disney+ pedro pascal first order dizi oyun The Mandalorian oyunu Nasıl olurdu
Resident Evil 3 Remake, İkinci Oyunun Remake'ine Oranla Daha Fazla Değişiklik İçerecek Witcher Dizisinin Yayınlanmasından Sonra Steam'deki Witcher Oynayanların Sayısı 50.000'e Yükseldi
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

25.12.2019 23:32:41

0
Büyük bir oyun yapımcısı olan Ubisoft İşbaşına geçer ve 1 yıl boyunca geliştirilen oyun yeterince ilgi görmez ve adı Watch Dogs olarak raflarda eskimeye terk edilir :D

BSC Misafiri

24.12.2019 09:23:38

+1
SWTOR Bounty Hunter hikayesi.

Mion

23.12.2019 22:42:06

0
Buna gelinceye kadar neler var neler

Babblebabble

23.12.2019 19:33:50

+1
Geçenlerde başka bir konuya yazmıştım. Ben hayatımda bu kadar oyun olmaya müsait bir yapım görmedim. Hatta, birden fazla haritalı yarı açık/ açık dünya, seçimli ve güzel diyaloglu şekilde tasarlanırsa Skyrim/Witcher 3 tadında efsanevi bir yapım bile olabilir.Kimin elinde olduğuna da bağlı tabii.

Focke-Wulf

23.12.2019 18:21:49

+2
Respawn TF3 e el atsın. BT 7274 geri dönecek daha. APEX kartının gösterimi ile biten TF2 ile evrenin tamamına genişletsinler şu hikayeyi

Sarohan

23.12.2019 17:54:19

+2
Gerçekten güzel olurdu. Respawn bir el atmalı.

RealArek

23.12.2019 17:15:29

+2
quote:

Orjinalden alıntı: by_endless John Wick tarzı bir aksiyon bile göremedik lan oyun camiası olarak çok büyük bir eksiklik :( Max Payne 3 oynuyoruz el mecbur.
Max payne 3 yeri bi ayrı 5 kere bitirdim aksiyonu bi başka rockstar bi star wars oyunu yapsa tadından yenmez yılın oyunu olur kesin dizisi zaten çok güzel niye bütün diziler 8.bölüm sürüyo çok az 20 falan olsaydı bari 1 yıl bekliycez şimdi zaten dizinin süreside az.

RocK__StaR

23.12.2019 16:56:22

+2
Bu yıl içinde en beğendiğim dizi buydu ama oyunun yapılmasını hiç düşünmedim star wars oyunlarını rockstar yapmasını istemişimdir hep umarım bir gün böyle bir şey gerçekleşir

by_endless

23.12.2019 16:13:41

+3
John Wick tarzı bir aksiyon bile göremedik lan oyun camiası olarak çok büyük bir eksiklik :( Max Payne 3 oynuyoruz el mecbur.

JackTim

23.12.2019 16:04:15

+4
Bence EA Respawn'a bu oyunu kesin yaptırır.

TheNewAtilla

23.12.2019 15:47:31

0
Sw 1313 uncharted çakması olacaktı diye biliyorum

ezgiturali

23.12.2019 14:51:50

+6
baby yoda için evimi barkımı satar ne varsa alırım keşke gerçek olsa böyle bi şey
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız