Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Karşınızda Tüm Zamanların En İyi Playstation Oyunu

 
Playstation, Playstation 2 ve Playstation 3...
 
    Sony'nin masa üstü konsol serisine bugüne kadar binlerce oyun çıkış yaptı ve aralarında hafızalarımıza çivi gibi çakılan onlarca harika oyun vardı. Peki hangisi en iyisiydi ? Karar vermek zor ama neyse ki demokrasi var.
 
     Resmi Playstation dergisinin 50. sayısı ve Playstation konsolunun İngiltere'de çıkışının 15. yılını kutlamak adına yapılan ankette soru, Playstation markası altında çıkış yapmış tüm zamanların en iyi oyunuydu. Anket sonuçlarında ise birinciliği onlarca başarılı oyun arasından Metal Gear Solid ile başa baş bir çekişme yaşayan  Uncharted 2 kaptı. Naughty Dog imzalı yapım çıkış yaptığı yıl video oyun sektöründe pek çok dalda ödül toplamıştı.
 
İşte anket sonuçlar :
 
01. Uncharted 2: Among Thieves
02. Metal Gear Solid
03. Final Fantasy VII
04. Grand Theft Auto Vice City
05. Metal Gear Solid 4
06. Metal Gear Solid 3
07. Call Of Duty 4: Modern Warfare
08. Shadow Of The Colossus
09. Red Dead Redemption
10. Resident Evil IV
 
 
Sizin oyunuz hangisine giderdi ? Benim ki Shadow of the Colossus'a !
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak uncharted sony naughty dog en iyi playstation oyunu playstation playstation 2 playstation 3 metal gear solid
Amnesia İçin Türkçe Yama Yayınlandı Medal of Honor İçin İlk Çıkış Notu Geldi
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

cenkcolak

10.10.2012 16:35:29

0
Metal Gear Solid 1 i tek geçerim.başka laf kalabalığı yapmaya da gerek yok aslında.ne oyundu be...bir aksiyon filminde başrol oyuncusuydum sanki..flim gibi oyundu.resident evil 2 ve 1 inde yeri farklıdır bende. 1.Metal Gear Solid 2.Resident Evil 2 3.Metal Gear Solid 3 4.Metal Gear Solid 4 5.Resident Evil 1 ilk 5 için sıralamamı boyle yapardım galiba... 6.Oddworld Abe's Oddysee abe'in hatırına...

Barxxx

30.11.2010 11:40:49

0
UC2 yi oynamayan konuşmasın ps3ü olupda uc2 oynamayan ps3 üm var demesin

BSC Misafiri

24.10.2010 22:10:59

0
Resident Evil 4 Tabikide

SowaLReaWeRR

4.10.2010 19:01:00

0
Ya God Of War'ı Unutuyolarya Hepsinin a.q

BSC Misafiri

4.10.2010 17:29:16

0
arkdaşlar birazcık sakin olalım gördğünüz gibi MGS serilerinden herhangi birinin olmaması benide izdü başta (1.sırada) zaten bu oylama PS3 özel demek istedğim gelmiş geçmiş en iyi oyun deil Uncharted 2 bence türüne göre yapsalr daha az tartışma olur ÖR:2007-2010 yılları arasında çıkmış en iyi oyun gibi ama 15 ne be abi ps1 ps2 ps3 hepsi benden var ama ben gelmiş geçmiş en iyi 100 oyun deseler mario gibi birçok her yaşa hitap eden 25. yılını kutlayan bir efsane olabilir . sonuçta PSN 15 yıl önce varmış mario da 25 yıl önce arada 10 yıl kabul edelim mario şimdi oynasak bile zevk alıyoruz : ) (1. sırada olur demiyorum mario en iyi oyundiye ama ilk 100 de olur )

BSC Misafiri

4.10.2010 01:30:14

0
kesınlık le shadow of the coloussos olmalı

condemned890

3.10.2010 23:49:01

0
saçmalıktan başka birşey degil bence. god of war ı listeye koymadan oylama mı olur. saçmalık !

BSC Misafiri

3.10.2010 22:30:11

0
darkmel sana söylediklerinin başından sonuna kadar katılıyorum hele ki silent hill in piyano bulmacası yok muydu :D düşünüyorumda o oyunlar adamı kendiyle bütünleştiriyodu resmen

Repercussion

3.10.2010 16:57:37

0
quote:

Orijinalden alıntı: freshmind Repercussion Oynadım hocam oynadım.. Ben iyi kötü oyun muhabbetine girmedim.. Ama uncharted'ın laikını bulduğunu söyledim.. Mgs serisinin benim için ap ayrı bir yeri vardır.. Ama avatarındanda anlıyorum ki japon kültürüne yatkınlığın var.. Ben batılı tarz oyunlardan daha fazla haz alıyorum.. Uncharted'ı Mgs'den daha çok sevdim ki bu benim kişisel zevklerim doğrultusunda belirlediğim bir olgu.. Bu listede yanlış olan tek şey God of War ve ICO gibi oyunların olmamasıdır.. Final Fantasy 7 zaten serinin en iyi oyunu, Red Dead Redemption da olması gerektiği yerde, bu arada yılın oyunu seçileceğine yemin edebilirim.. Shadow of The Colossus'u daha yukarılarda beklerdim..
Yani tamam sen öyle düşünüyorsun ben böyle Ama bence Red Dead Redemption da Uncharted'dan iyiydi Neyse bu böyle uzar en iyisi gene herkes bildiğini okusun...

freshmind

3.10.2010 16:06:00

0
Repercussion Oynadım hocam oynadım.. Ben iyi kötü oyun muhabbetine girmedim.. Ama uncharted'ın laikını bulduğunu söyledim.. Mgs serisinin benim için ap ayrı bir yeri vardır.. Ama avatarındanda anlıyorum ki japon kültürüne yatkınlığın var.. Ben batılı tarz oyunlardan daha fazla haz alıyorum.. Uncharted'ı Mgs'den daha çok sevdim ki bu benim kişisel zevklerim doğrultusunda belirlediğim bir olgu.. Bu listede yanlış olan tek şey God of War ve ICO gibi oyunların olmamasıdır.. Final Fantasy 7 zaten serinin en iyi oyunu, Red Dead Redemption da olması gerektiği yerde, bu arada yılın oyunu seçileceğine yemin edebilirim.. Shadow of The Colossus'u daha yukarılarda beklerdim..

Repercussion

3.10.2010 09:24:09

0
quote:

Orijinalden alıntı: freshmind Yahu ne saçmalıyorsunuz grafikte grafik, yok önemsiz, yok şu yok bu... Bir filmden tek farkı katagorisinin oyun diye geçmesi olan her türlü platform, puzzle, action figürlerini, mükemmel kontrolleri ile oyununa entegre edebilmiş çağının en iyi oyunudur uncharted 2 .. Tekniksel açıdan zaten akıllara durgunluk getirdi.. (gerek grafiksel gerekse işitsel açıdan) Bende uzunca bir zamandır oyun oynayanlardınım fakat, şimdilerde grafiği önemsemeyen elit bir trend çıktı ortaya.. Pek bir sosyete ve gelişmiş bir grup bu grup.. ( ? ? ) İnsanlık tarihinin en önemli duyusundan bahsediyoruz burada, bir insan hayatının duyusal kavramları arasında mantığa - gerçeğe ve bütünlüğe en yakın duyusundan bahsediyoruz.. Bilim insanlarının en fazla kullandığı duyudan, yaşamak için varolan duyular arasında en ön saflara çıkan duyudan bahsediyoruz burada ...görsellik... Ve eğlence sektöründen, sinema sektöründen, medyadan bahsediyoruz görselliği kullanırken... Ne demek yahu bir oyunda görselliğin önemsiz olması... Akla zarar bir mantıktır bu... Benim içinde görsellik herşey manasına gelmemektedir.. Amma velakin, diğer öğelere göre ön plandadır görsellik.. Bu tartışılamaz bir gerçektir.. Mazisi olan oyunlar olabilir, yad etmek istediğimiz oyunlar olabilir, ve bu oyunlar görselliği es geçilerek oynanabilir.. Ama 2005-2006 sezonundan sonraki oyun markajı kesinlikle görselliği daha fazla önem veren yapımcı ve sektör elemanları ile dolmuştur.. Next-gen'in anlamı tekniksel açıdan gelişmişliktir.. Next-next-gen'de bu dahada fazla önem kazanacaktır.. Görsellik önemlidir.. Görselliği herşey sayan 2-3 oyuncu sebebi ile bütün bir görselliğe üvey evlat muamelesi yapılmamalıdır ki aslında yukarıda bahsini ettiğim şu görsellik geri plandadır diyen marjinal kesimde bunun farkındadır ve göremedikleri zaman neleri kaybedecekleirini çok iyi bilirler.. Gözleri ile haz alamadıkları zaman, kulaklarının, ellerinin ne kadar yetersiz kalacağını onlarda çok iyi bilirler.. Zaten bizlere görsellikten başka birşey vermeyen oyunları cezalandırıyoruz (bkz. Crysis) .. Görsel açıdan çağının en iyi oyunları arasında iken belkide uncharted 1 ve 2'den daha iyi bir görsellik sunarken ne o kadar sükse oldu nede bu oyunların çeyreği kadar ödül aldı nede platformunun birincisi seçildi... Bırak bunları adamlar pc'lerde kâr edemediler diye şimdi konsollarda elleri sıvamış durumdalar.. Uncharted gibi oyunlar bu kadar ödüle bu kadar şana laik görülmüşse emin olunki vardır arkasında bir mani... Sürç-ü lisan etti isek affola.. Sevgilerle, saygılarla.
Arkadaşım sen hayatında hiç MGS oynamadın galiba. Git önce tüm MGS serisini bir oyna, sonra Uncharted'ın "U"'sunu ağzına almazsın. Nasıl bir oyunda en önemli unsur grafik olabilir? Lütfen yapma dostum yanitama Uncharted son dönemlerin en iyi oyun serilerinden ama benim gözümde bir MGS yada bir Silent Hill 1 ve 2 asla olamaz. Bu oyunların bana hissettirdiklerinin 1/4'ünü hissettirmemiştir Uncharted 2.

On.E

3.10.2010 00:14:04

0
Uncharted MGS'ye SoTC'a göre daha iyi atmosferi,konusu olan bir oyun diyorsan tartışmaya bile gerek yok seninle Uncharted bu oyunlar göre sadece daha iyi grafik sunuyor geri kalan özellikleri altında..Üstelik ben Uncharted ilk 10'da olsun diyorum ama bu efsaneleri geçmesi saçmalık..

Fyodor Dostoyevski

2.10.2010 21:33:18

0
Bence 1.ciliği haketmeyen bir oyun.Daha iyi oyunlar var ondan.

d3l1kanli

2.10.2010 20:26:06

0
freshmind a katılıyorum..fakat god of war ve ıco nasıl listede olmaz o kadar muhteşem konularla...

suleymanyuce

2.10.2010 19:27:36

0
oynadığım en güzel Oyun Shadow of The Colossus başka oyun tanımam 1. sırada olmalıydı bence.

freshmind

2.10.2010 17:10:06

0
Yahu ne saçmalıyorsunuz grafikte grafik, yok önemsiz, yok şu yok bu... Bir filmden tek farkı katagorisinin oyun diye geçmesi olan her türlü platform, puzzle, action figürlerini, mükemmel kontrolleri ile oyununa entegre edebilmiş çağının en iyi oyunudur uncharted 2 .. Tekniksel açıdan zaten akıllara durgunluk getirdi.. (gerek grafiksel gerekse işitsel açıdan) Bende uzunca bir zamandır oyun oynayanlardınım fakat, şimdilerde grafiği önemsemeyen elit bir trend çıktı ortaya.. Pek bir sosyete ve gelişmiş bir grup bu grup.. ( ? ? ) İnsanlık tarihinin en önemli duyusundan bahsediyoruz burada, bir insan hayatının duyusal kavramları arasında mantığa - gerçeğe ve bütünlüğe en yakın duyusundan bahsediyoruz.. Bilim insanlarının en fazla kullandığı duyudan, yaşamak için varolan duyular arasında en ön saflara çıkan duyudan bahsediyoruz burada ...görsellik... Ve eğlence sektöründen, sinema sektöründen, medyadan bahsediyoruz görselliği kullanırken... Ne demek yahu bir oyunda görselliğin önemsiz olması... Akla zarar bir mantıktır bu... Benim içinde görsellik herşey manasına gelmemektedir.. Amma velakin, diğer öğelere göre ön plandadır görsellik.. Bu tartışılamaz bir gerçektir.. Mazisi olan oyunlar olabilir, yad etmek istediğimiz oyunlar olabilir, ve bu oyunlar görselliği es geçilerek oynanabilir.. Ama 2005-2006 sezonundan sonraki oyun markajı kesinlikle görselliği daha fazla önem veren yapımcı ve sektör elemanları ile dolmuştur.. Next-gen'in anlamı tekniksel açıdan gelişmişliktir.. Next-next-gen'de bu dahada fazla önem kazanacaktır.. Görsellik önemlidir.. Görselliği herşey sayan 2-3 oyuncu sebebi ile bütün bir görselliğe üvey evlat muamelesi yapılmamalıdır ki aslında yukarıda bahsini ettiğim şu görsellik geri plandadır diyen marjinal kesimde bunun farkındadır ve göremedikleri zaman neleri kaybedecekleirini çok iyi bilirler.. Gözleri ile haz alamadıkları zaman, kulaklarının, ellerinin ne kadar yetersiz kalacağını onlarda çok iyi bilirler.. Zaten bizlere görsellikten başka birşey vermeyen oyunları cezalandırıyoruz (bkz. Crysis) .. Görsel açıdan çağının en iyi oyunları arasında iken belkide uncharted 1 ve 2'den daha iyi bir görsellik sunarken ne o kadar sükse oldu nede bu oyunların çeyreği kadar ödül aldı nede platformunun birincisi seçildi... Bırak bunları adamlar pc'lerde kâr edemediler diye şimdi konsollarda elleri sıvamış durumdalar.. Uncharted gibi oyunlar bu kadar ödüle bu kadar şana laik görülmüşse emin olunki vardır arkasında bir mani... Sürç-ü lisan etti isek affola.. Sevgilerle, saygılarla.

Repercussion

2.10.2010 15:58:04

0
Zaten MGS'nin her oyunu Uncharted 2'den çok daha güzeldir bence. Yani tamam Uncharted 2 kaliteli oyun ama tüm PS tarihi diyor yani yuh denir buna.15 yıllık tarihi var, 2 yıl önceki oyun 1. oluyor ve MGS gibi bir efsane, açık ara 1. olacakken, 2. oluyor. Pes diyorum bu kadarına.

On.E

2.10.2010 15:51:09

0
Yazıklar olsun PS Tarihine saygım var ama Uncharted'ın 1.olması ne demektir ya hangi kesimin oy verdiği belli işte her şeyi grafik sanan yeni yetme sözde oyuncular Uncharted'ın bu listede 1. olması PS2 ve PS1 gibi efsane konsolların oyunlarına hakarettir..Silent Hill 1-2,RE ilk üç oyun,FF IX-X,ICO,Chrono Cross,GT Serisinden bir oyun vs. hakkı yenmiş oyunlar ilk üçte 2 MGS Oyunu ve SoTC'dan oluşmalıydı..

Petyr Baelish

2.10.2010 15:29:09

0
Call Of Duty 4: Modern Warfare bile var ama Black Gran Turismo 1-2-3-4 God Of War 1-2-3 Ico gibi oyunlar yok.

kazegami

2.10.2010 12:08:20

0
FF 9 dururken FF7'nin listede olması son yıllardaki ff7 popülerliğiyle ilgili sanırım...

kazegami

2.10.2010 12:07:07

0
1. Metal Gear Solid 1 2. Silent Hill 1 3. Tekken 3 4. Final Fantasy 9 5. Shadow of the Colossus 6. Resident Evil 2

BSC Misafiri

2.10.2010 12:02:12

0
Shadow of the colossus tabiki :) Şöyle bi laf vardır ''Shadow of the Colossus isnt just a game , its an art.'' Bu lafa sonuna kadar katılıyorum Ps2'de şüphesiz oynadığım en iyi oyundur.

BSC Misafiri

2.10.2010 12:02:02

0
Kesinlikle Shadow of the Colossus.Oyunu 5 kere bitirdim daha ne olsun :D Bide Final Fantasy VII var ama onunda yeri ayrıdır :)

BSC Misafiri

2.10.2010 12:01:29

0
biz mgs3 de sniperla 1 adam vurcaz diye full kofulaj yerdeyiz karnımız aç yılanlar üzerimizde geziyo halla halla Uncherated 2 zaten maceradan ibaret düz gitti atla zıpla sonra oyunu takasla al bu demosunu oynadım almadım yaw biz mgs4 ilk çıktığı gün alıyoz takas edmiyoruz ondan sonra etmedim bşi tks zaten hep oyun aldım zırf niye mgs4 tks etmiyoruz ilk oyunların hatırları var .

BSC Misafiri

2.10.2010 12:01:24

0
zaten efsannelmiş serilerin kazanmmasını hiç şaşamadım ciddi efsane oyun oynayan adamlar hangsi kötü iyi seçim yapmaz o yüzden bi grup yetme Uncherated 2 demişler en azından MGS olmasmısın nedenidie efsane oynayanlar bşi dememiş

BSC Misafiri

2.10.2010 12:01:17

0
zaten bir dergide anket yapılmış o dergiyi sanki bütün dünya okuyo Uncherated 2 oyun çıklaı 2 yıl olcak kim oynar onu inanmıyorum böle bir yalana!

Rich Duck

2.10.2010 11:27:36

0
God of war ilk 10na bile girememiş

EfkanBirkiye

2.10.2010 09:49:46

0
İlk 10da bir gran turismo görmek isterdim şahsen.

Repercussion

2.10.2010 09:04:21

0
Silent Hill 1 ve 2 de harika oyunlardı.

Ulfin

2.10.2010 08:21:28

0
Uncherated 2 de çok güzel bir oyun ama bence bir resident evil 2miydi 1miydi tam hatırlamıyorum yada crash bandıcoot olmalıydı.

jinemre

2.10.2010 04:52:28

0
Benim oyum kesinlikle God of War 1'e giderdi. Shadow of The Colossus'un listeye girmesine çok sevindim fakat o da ilk 3'de olmalıydı.

darkmel

2.10.2010 03:33:58

0
ben de uncheated 2 yi oynadım hakkatten güzel ve eğlenceli bi oyun ancak unchearted 2 gelmiş geçmiş en iyi playstation oyunu olmayı hakediryorsa bu da şu anki oyun severlerin ne kadar basit zevkleri olduğunu sadece eğlence temalı oyunlar sevdiğini,basit ve yozlaşmış bi oyunculuğun doğduğunu göstermez mi? unchearted nedir? atla vur grafik falan filan la bi metal gear 1 öyle mi duvara c4 konulacağını bulana kadar kafayı yemiştik bi silent hill de piyanodaki şifre rüyama girmişti o korku o müzikler o atmosfer bunu 19990 nda doğan bebe nerden bilsin.müzikler atmosfer hikay kurgu hepsi delilik ama kime anlatıyom ben yeni nesil tam anlamıyla bitmiş.oyun teknolojisi ileriye değil tam anlamıyla geriye gidiyor.hiçbir oyundan tad alamaz oldum ne bu ya her oyun birbirinin aynısı bi de unchearted 2 yi birinci yapmışlar harbi çıldıracam ya......

mertvontrier

2.10.2010 03:12:06

0
Uncharted 2 birinciliği hak ediyor.

darkmel

2.10.2010 02:30:06

0
oha yani o kadar da değil ne unchearted i.playstationun gelmiş geçmiş en iyi oyunu 1-resident evil 2 2-metal gear solid 1 3-silent hil 1 4-devil may cry 1 5-final fantasy X tüm zamanların diyosunuz dikkatinizi çekerim 90nları bilmeyen yeni yetme bebeler unchearted falan diyebilir ama biz metal gear solid lerle ve shinji mikaminin oyunlarıla büyümüş adamlarız,onun için playstation dergisini kendini yaksın bence biz resident evil 2 istiyoz,silent hill 1 gibi oyunlar istiyoz 10 yıldır istediklerimiz bize verilmiyor,sır grafik sırf aksiyon yeter artık ben 90mlardaki oyunları görmek istiyom saçma sapan amerikan oyunlarından bıktım artık nerdesiniz ey japonlar!

BSC Misafiri

1.10.2010 23:35:18

0
fifa 11 ....

BSC Misafiri

1.10.2010 23:35:11

0
benim için MGS serilerinden biri çünkü benim ilk ps1 oyum du mgs1 :)

BSC Misafiri

1.10.2010 23:35:01

0
Uncharted 2: Among Thieves hayımda oynagım en iyi oyundur.

BSC Misafiri

1.10.2010 23:23:24

0
Playstation One'de Resident Evil oynardım küçükken o kadar mükemmel bir oyun yoktu benim için her ne kadar korka korka oynasamda.... Yani Favorim Resident Evil... ama 4 deil .. .. HyDro-X-GEN

BSC Misafiri

1.10.2010 23:22:32

0
MGS lerden biri olsun istrdim : )
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Uncharted 2 : Among Thieves
+ TAKİBE
AL
9 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız