Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Japonya'da Bir Mağaza Xbox One S'i Ultra HD Blu-Ray Oynatıcı Olarak Satıyor

 
   Microsoft'un Xbox One ile Japonya pazarında başarısız olduğu yadsınamaz bir gerçek. Media Create satış verilerine göre Xbox One S her hafta 50 - 100 adet arasında satarak Wii U ve PlayStation 3'ün dahi gerisinde kalıyor.
 
   Durum böyle olunca Tokyo'da bulunan popüler bir elektronik ürün mağazası Bic Camera Xbox One'ın slim modeli Xbox One S'i satmak için farklı bir stratejiye gidiyor. YouTuber Gaijin Hunter tarafından çekilen fotoğrafa göre, mağaza Xbox One S'i Ultra HD Blu-Ray oynatıcı olarak satıyor. 
 
   Minecraft paketi ile satılıyor olmasına rağmen alt kısımda "Ayrıca Xbox One S ile video oyunu da oynayabilirsiniz." şeklinde bir açıklama bile mevcut. Bunun dışında konsolun üzerinde "Süper ucuz" ve "Tavsiye edilir!" gibi mesajlarda görmek mümkün.

Bu haberin bağlantısı
URL
Xbox One Microsoft Konsol Next gen Xbox TV Kinect
Raiders of the Broken Planet için Açık Beta Düzenlenecek Türk Yapımı Müzikal Macera Oyunu Beat the Game Steam’de Satışa Çıktı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Dictattor

12.9.2017 13:28:54

0
quote:

Orijinalden alıntı: gokhanext XBOX markasının düştüğü falan yok.Japon pazarında Nintendo ve Sony varken asla Amerikan ürünü almazlar.Adamlar milliyetçi.Nasılsa bir Amerikan filminde XBOX markası ön plana cıkartılırken burdada aynı durum sözkonusu.Markanın deger kaybı gibi bir durumu sözkonusu değil.
Hiç bir nesil Amerika da başka bir platform Xbox'dan fazla satmamışken Xbone, PS4'ün 2,3 milyon gerisinde şuan. Markanın düşüp, düşmediğini görmek için başka kriter mi var? Milliyetçilik diye bir şey de yoktur. Nintendo Japonya da milyon satıyorsa Amerikada da satıyor. PlayStation, Xbox platformun kalitesine göre satar.

Guest-E87629FD5

11.9.2017 15:33:43

0
Yahu milliyetçilikle hiç alakası yok bu işin, çok yanlış bir düşünce bu. PS4 şuan 2 kat daha fazla satıyor ABD'de, tersi de olabilirdi. Şu basmakalıp düşünceden kurtulun diyeceğim ama imkansız gibi.

gokhanext

11.9.2017 14:45:22

+1
XBOX markasının düştüğü falan yok.Japon pazarında Nintendo ve Sony varken asla Amerikan ürünü almazlar.Adamlar milliyetçi.Nasılsa bir Amerikan filminde XBOX markası ön plana cıkartılırken burdada aynı durum sözkonusu.Markanın deger kaybı gibi bir durumu sözkonusu değil.

esmerbuyucu

10.9.2017 18:03:07

0
quote:

Orjinalden alıntı: powersmachine54 Zaten multiplatform oyunları 720p 900p exculesive oyunları olmayan ama multimedya ve 4K bluray olması bu konsolun alınmasının amacı olmaması ve Ultra HD bluray player olarak bile satılması oldukça doğru bir tabirdir.Ayrıca MS Japonya'da xbox one S veya Xbox one X 20 tane satabilirse şükretsin.Çünkü Japonya'da Nintendo ve Sony Ps4 konsolları büyük bir pazarlığa sahip,hem Japonlar milliyetçi insanlar olduğu için de çoğunlukla kendi şirketlerin ürünlerini kullanıyor.Ve exculesive oyunları olmayan hem de japon oyunculara Jrpg gibi türleri olmayan xbox one ve ara nesil konsolları XBX ne yapsınlar. Xbox one S tam bir multimedia cihazı gibi bir şey,Hem 4K videoları Netflix gibi uygulamalardan izleyin,hem de 4K destekli bluray filmleri izleyin daha ne olsun.Kısaca oyuncular Xbox one S veya yeni çıkacak ara nesil konsolu Xbox one X niye alsınlar,ancak fanboylar almaya devam ederler.
Pazarlık değil pazar payı. İstiyorsa Japonya'da hiç satmasınlar, Microsoft için Japonya pazarı umurlarında değil. Xbox 360 zamanında JRPG çıkardılar ağızları bir kere yandı unutsunlar o ayakları. Sony'nin kendi konsolunda sunamadığı 4K Bluray niyetine almaları kendileri için en hayırlısı olur. PS5'i beklemeye gerek kalmadan konsolda 4K Bluray player deneyimi yaşamış olurlar. Japonlar milliyetçi lafı ise ironiydi herhalde. Kapaklı telefon kullanmayanın elinde iPhone var. Güzel milliyetçilik.

HayvanMetal

10.9.2017 11:24:30

+1
quote:

Orijinalden alıntı: mRt_007 Kardeşim bunun sonundada Sony artık Plus'ı ya ikiye yada üçe katlar;) . Herşey için Plus şartı koyar. Ps3'ün çıkışında dediği '' fiyatım bu alan alır'' restini bu sefer gayet rahat birşekilde çeker çünkü rakibi yok. Oyun dünyasının bu kadar sapıttığı ve özellikle konsollarda her haltın ücretli olduğu bir dönemde artık tekel olan firma neler yapan bir düşün. Araba sektöründen tut diğer bütün sektörlere bak neden bu kadar gelişmişler sence her alanda bir tekel firma olsa bugünlere gelinir miydi ? Oyuncuların kardeşi Sony değil mi daha güncellenebilir konsol muhabbetleri çıktığı gibi Pro'yu yapıştıran bak hala One X çıkmadı bile. Tekel olan şirket kısa sürelerde sürekli yeni donanımlı konsolu süreceğim dese ne olacak ( sadece örnek amaçlı yazdım). Ms'i Sony'den yada Sony'i Ms'den cici görmeyin. Ms'in konsol pazarından çekilmesi sadece fanatiksel güdüleri okşar ama sonra tekel olan şirket cüzdanları avuçlamaya başlar;). Tekel zihniyeti herzaman diktatörlük gibi işler fayda getirmez.
Birşey olmaz biri gelir biri gider Ms kolay kolay çıkmaz zaten piyasadan. Kaldı ki Ms kendi kendini batırdı. Kim dedi onlara oyundan başka konulara yönel, kim dedi exc. oyunlardan vazgeç, kim dedi saçma sapan politikalarla konsolunu çıkarmaya çalış. Ayrıca çok muhtemel Ps4pronun birkaç donanımsal farkla aceleyle çıkması ms konsol duyumundan ileri geliyor olabilir. Bunlar birbirini takip eden şirketler. En kötü Ms gider taze başka birileri yerini doldurur ayrıca nintendo çok iyi gidiyor şu an. Belki Bu xbox one x ile hepimizi şaşırtır ancak hiç umudum yok normal bir pc'de ne varsa onu oynatacaklar.

dingo egret!

9.9.2017 23:37:21

0
Bence MS piyasaya çıktığı gün böyle lanse etseydi bu cihazı daha çok satardı zaten. "Xbox one Over priced bir media center - reciever, üstelik hangi nesile ait olduğu belli olmayan bu donanım beraberinde vasat altı bir oyun deneyimi sunuyor"

The_Rahip

9.9.2017 21:47:00

+1
Kardeşim bunun sonundada Sony artık Plus'ı ya ikiye yada üçe katlar;) . Herşey için Plus şartı koyar. Ps3'ün çıkışında dediği '' fiyatım bu alan alır'' restini bu sefer gayet rahat birşekilde çeker çünkü rakibi yok. Oyun dünyasının bu kadar sapıttığı ve özellikle konsollarda her haltın ücretli olduğu bir dönemde artık tekel olan firma neler yapan bir düşün. Araba sektöründen tut diğer bütün sektörlere bak neden bu kadar gelişmişler sence her alanda bir tekel firma olsa bugünlere gelinir miydi ? Oyuncuların kardeşi Sony değil mi daha güncellenebilir konsol muhabbetleri çıktığı gibi Pro'yu yapıştıran bak hala One X çıkmadı bile. Tekel olan şirket kısa sürelerde sürekli yeni donanımlı konsolu süreceğim dese ne olacak ( sadece örnek amaçlı yazdım). Ms'i Sony'den yada Sony'i Ms'den cici görmeyin. Ms'in konsol pazarından çekilmesi sadece fanatiksel güdüleri okşar ama sonra tekel olan şirket cüzdanları avuçlamaya başlar;). Tekel zihniyeti herzaman diktatörlük gibi işler fayda getirmez.

powersmachine54

9.9.2017 19:24:59

+1
Zaten multiplatform oyunları 720p 900p exculesive oyunları olmayan ama multimedya ve 4K bluray olması bu konsolun alınmasının amacı olmaması ve Ultra HD bluray player olarak bile satılması oldukça doğru bir tabirdir.Ayrıca MS Japonya'da xbox one S veya Xbox one X 20 tane satabilirse şükretsin.Çünkü Japonya'da Nintendo ve Sony Ps4 konsolları büyük bir pazarlığa sahip,hem Japonlar milliyetçi insanlar olduğu için de çoğunlukla kendi şirketlerin ürünlerini kullanıyor.Ve exculesive oyunları olmayan hem de japon oyunculara Jrpg gibi türleri olmayan xbox one ve ara nesil konsolları XBX ne yapsınlar. Xbox one S tam bir multimedia cihazı gibi bir şey,Hem 4K videoları Netflix gibi uygulamalardan izleyin,hem de 4K destekli bluray filmleri izleyin daha ne olsun.Kısaca oyuncular Xbox one S veya yeni çıkacak ara nesil konsolu Xbox one X niye alsınlar,ancak fanboylar almaya devam ederler.

veterangamer

9.9.2017 16:08:53

+4
Zaten ms in son konsol serisi bu one s ve onex. Bir sonraki nesil yeni konsol çıkarmayacak ve piyasadan çekilecek.

gamerasi

9.9.2017 15:29:37

0
Birileri çıkıp bir cihaz için böyle bir yakıştırma yapmış olabilir. Altı üstü bir cihaz nihayetinde. Bir ulusa saçma bir argümanla ile hakaret etmek ne alaka ?

gamer-x

9.9.2017 15:19:47

+2
Vcd ve dvd çalıştırıyomu acaba

İdrak İstimlak

9.9.2017 14:14:14

+5
Sene olmuş 2017, hala PS4 single player konsoludur diyebilen kişiler çıkabiliyor ortaya. Yahu 70 milyon konsol satılmış, rakibini ikiye katlanmış ve millet deli gibi multiplayer oyunlara akarken PS4 single player konsolu diyorsa birisi ya oyundan anlamıyordur ya da normal değildir. İnsan bir düşünür, bu kadar insan almış bu konsolu, nerede, ne oynar diye bir akıl fikir yürütür değil mi?

kataaay

9.9.2017 13:51:29

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

Hocam Sony ne olarak sapıttı ki bu nesilde,Bana göre en büyük hataları Xbox'a uyup Online'nı paralı yapmalarıdır..Yoksa adamlar yollarına emin adımlarla ilerliyorlar,Hatta Son dönemlerinde bu konsola ''İşte oyun konsolu'' dememizi sağlayacak birçok oyun çıkaracaklar..Valla hiç kimse Xbox kadar sapıtmamıştır..
Hocam özellikle bu nesilde başlarda doğru düzgün exculisive oyun gelmedi konsola. Yani şöyle düşünün PS3 döneminde gelen exculisive oyun sayısına bakın(çoğu kaliteli oyunlardı) bir de bu nesilde. Duyurulan oyunlarsa duyuruldukları yıl değil 1-2 yıl içinde piyasaya sürüldü bu açıdan baktığımızda Microsoft duyurduğu oyunların çoğunu aynı yıl içinde piyasaya sürdü neredeyse. Ayrıca online oynamak için Plus zorunlu oldu, üstüne Plus ile verdikleri oyunlar(son 3 aydır düzeldi şimdi hakkını vermek gerek) dalga geçer gibiydi.(Tamam Xbox'da da Gold zorunluydu ama en azından doğru düzgün oyun verdi adamlar) En büyük saçmalıksa Microsoft'un Xbox One'da desteklediği geriye uyumluluk sistemini desteklemeyip aksine eski exculisive oyunları biraz değiştirip tekrar piyasaya sürüp 60 USD istemeleri oldu. Sony Microsoft'un olağanüstü saçma politikalarının verdiği rahatlıkla önceki nesilde yaptığı çoğu güzel şeyi yapmadı bu nesilde ilk başlarda. Ne zaman ki Microsoft olaya el atıp Xbox One X'i duyurdu Sony'de bi anda vites artırıp hem exculisive oyun duyurusunu arttırdı, Plus ile verilen oyunların kalitesini artırdı. Rekabet geri gelmeli yoksa Sony'de biz oyuncuları soymaya çok hevesli.

Lazburnu53

9.9.2017 12:40:34

0
valla benim görüşüm multi için xbox one sıngle için ps4 benim demek istediğim bu yani iki consol dada ikisine göre kendine has alma nedenleri var oyuzden olayın tam derinine inmeden xbox iyi ps4 iyi kavgasına girmeme taraftarıyım :D

HayvanMetal

9.9.2017 12:18:55

0
Japonların da çok umrundaydı. Yahu Sony japonya çıkışlı diye xbox one konsolunun ezikliğini japonlara laf sokmaya çalışarak eleştirmek nasıl bir kafadır. Sony'nin yarısı japonyadaysa yarısı amerika da. Görende sanacak öyle bir multiplayer hizmeti sunuyor ki xbox... ölmüş gitmiş konsol yav. Japon oyunculara ulaşıcağız diye Recore ve Scalebound yaptılar biri patladı diğeri iptal edildi kim ne yapsın alıpta. Japon güzel oyun görünce alıyor konsolu ama olmayınca anca 4k Bluray yerine geçiyor.

Lazburnu53

9.9.2017 11:42:35

0
valla Single-player oyun oynucaksan ps4pro eğer ben multi oynucam diyosan xbox one x alcan konu bundan ibaret o konsol bu konsol iyi diye boşa birbirinizi yemeyin sony multi platfomda microsoftun yanina yaklaşamaz buda bir gerçek sony o kötünün kötüsü plus üyeliğe 180 tl para aliyor yazık oyuzden ben hep 14 gün üyelik alip oynuyom :D ama xboxda üyelik aliyorum multiplatformu sağlam oyuzden ikisininde kendine göre iyi yanlari var ha bide japonlar önce ps4pro ya 4k oynatıcı koysunlar ondan sora dalga geçsinler fiyattan kısmak için bazi şeyleri kısmasınlar. anliyacağnız iki consolda babanızın değil oyuzden boşa oyi bu iyi tartışmayın arkadaşlar :D

orangeblu

9.9.2017 09:36:46

+2
Başkada bir halt olmaz zaten bundan

rambocuk

9.9.2017 09:04:02

+1
Adamlar mic den öğrenmiş dalavereyi uyguluyor

BlackBeasT

9.9.2017 07:23:06

+1
Japon'da olsa esnaf 7. Kasıma kadar elinde ki X1S sattı/sattı satamadı, X1X çıktığında kim ne yapsın X1S

BSC Misafiri

9.9.2017 07:14:37

+1
quote:

Orjinalden alıntı: kataaay Koskoca Xbox markasının düştüğü hallere bak cidden üzücü bir durum. Bir xbox 360 dönemine bakın bir de şu xbox one dönemine. Ne exclusive oyun var ortada ne de performans. Büyük pazarlarını ve eski kullanıcılarının çoğunu Playstation ve PC platformuna kaptırdılar.(Kendimden biliyorum) Microsoft Xbox One X'de de patlamamalı yoksa bu durum son dönemde iyice sapıtan Sony'nin iyice kontrolden çıkmasına neden olur.
Hocam Sony ne olarak sapıttı ki bu nesilde,Bana göre en büyük hataları Xbox'a uyup Online'nı paralı yapmalarıdır..Yoksa adamlar yollarına emin adımlarla ilerliyorlar,Hatta Son dönemlerinde bu konsola ''İşte oyun konsolu'' dememizi sağlayacak birçok oyun çıkaracaklar..Valla hiç kimse Xbox kadar sapıtmamıştır..

BSC Misafiri

9.9.2017 07:14:24

0
O değilde Belki bizde daha fazla satıyordur, Ama daha pahalıdır kesin..

_giray_

9.9.2017 03:45:50

+1
quote:

Orjinalden alıntı: Wayward Son Japonların ona buna ünlem koymasına hastayım. Ne yazdığını bilmiyorum ancak kesin alakasız bir şeye ünlem koymuşlardır.
"Hazine ! ! Önerilir ! !" Hakkat gereksiz

Guest-E87629FD5

9.9.2017 02:16:30

0
Japonlar insaflıymış, ben olsam Trollmatik diye satardım

kataaay

9.9.2017 02:07:42

0
Koskoca Xbox markasının düştüğü hallere bak cidden üzücü bir durum. Bir xbox 360 dönemine bakın bir de şu xbox one dönemine. Ne exclusive oyun var ortada ne de performans. Büyük pazarlarını ve eski kullanıcılarının çoğunu Playstation ve PC platformuna kaptırdılar.(Kendimden biliyorum) Microsoft Xbox One X'de de patlamamalı yoksa bu durum son dönemde iyice sapıtan Sony'nin iyice kontrolden çıkmasına neden olur.

BSC Misafiri

9.9.2017 02:02:20

0
quote:

Orjinalden alıntı: Kennnn Önceki nesilden az satan konsol ünvanı :)
tespit gibi tespit :D

Wayward Son

9.9.2017 00:09:47

+1
Japonların ona buna ünlem koymasına hastayım. Ne yazdığını bilmiyorum ancak kesin alakasız bir şeye ünlem koymuşlardır.

BSC Misafiri

9.9.2017 00:09:44

+6
Gerçekten bu sene xbox Blu ray player oldu. Koskoca yılda bir halo wars 2 çıkıp patlamış başka birşey yoktu... Eskiden Blu Ray gereksiz deyip HD DVD'yi destekliyorlardı kaderde BD player olmak varmış.

Kennnn

9.9.2017 00:08:18

+2
Önceki nesilden az satan konsol ünvanı :)

The_Rahip

8.9.2017 23:51:09

0
Ms'in zaten Japonya pazarında ne işi var. Cihaz orada satmıyor işte bu kadar basit zorlamanın etmenin alemi yok. Çekil ve daha başarılı olabileceğin başka bölgelere yatırım yap.

dinazorkulagi

8.9.2017 23:45:32

+11
Şaka gibi adamlar resmen tşk geçiyor.
  • 1
  • 2
  • 3
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Xbox One
+ TAKİBE
AL
47 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız