Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

JRPG'lerde Yer Alan En İkonik 7 Arena

 
 
JRPG Japon Rol Yapma Oyunu demektir. Bu tarz oyunlarda Japonya kültürü daha fazla öne çıkmaktadır ve oynanış olarak diğer oyunlardan farklıdır. En uzun JRPG serilerinin bazılarında güçlü patronlar, korkunç canavarlar ve tabii ki nefes kesici ve yaratıcı savaş arenaları bulunur. Bu harika oyunlar, oyunculara yalnızca görsel olarak değil, aynı zamanda sağlam bir hikayeyi ve sürükleyici bir dünyayı, büyük deneyimler yakaladığınız savaş arenalarını sunuyor.
 
JRPG tarzını seven oyuncular, unutulmaz dünyaları keşfederken destansı yolculuğa çıkabilirler. Bu listemizde sizlere JRPG'lerde Yer Alan En İkonik 7 Arenaları derledik. İşte listemiz:
 
1) Dragon Quest 11 S: Echoes Of An Elusive Age
 
 
Oyun, ilk piyasaya 2017 senesinde tarihinde sürülmüştür. Dragon Quest 11 S: Echoes Of An Elusive Age, hem sıradan hem de hevesli oyuncular için sevilen JRPG'lerden biridir. Bu ikonik JRPG, oyuncularını, diğer güçlü savaşçılara ve her türlü yaratığa karşı savaşmak zorunda kalacakları, fantezi dünyalarından ilham alan bir ülkeye taşıyor. Oyuncular, efsanevi bir kahramanın reenkarnasyonu olarak karanlık bir gizemi ortaya çıkarırken oyunun güzel ve eğlenceli açık dünyasını keşfederler.
 
Maceradan maceraya koşuş sırasında görsel olarak çarpıcı yerleri oyunda görebilirsiniz. Ancak serinin en çarpıcı savaş alanlarından biri Octagonia kasabasındadır. Oyuncular, daha güçlü düşmanları yenebilmek için yeteneklerini ve becerilerini geliştirirken, zengin bir hikayeyi keşfetme şansına sahip olurlar. 
 
2) Fire Emblem: Three Houses
 
 
 
Fire Emblem: Three Houses,  26 Temmuz 2019'da piyasaya sürüldü. Nintendo'nun açıklamasına göre oyun sadece 3 ay içerisinde 2.29 milyon kopya sattı. Son bildirilen Fire Emblem: Three Houses ‘Cindered Shadows’ DLC'si ise 13 Şubat'ta çıktı. DLC ile oyuncukar, Cindered Shadows indirilebilir içeriği dördüncü gizli hane olarak Ashen Wolves'u tanıyor.
 
Serinin bir diğer oyunu Fire Emblem Warriors Three Hopes ise 23 Haziran 2022 tarihinde piyasaya sürüldü. Oyunda Fódlan'ın geleceği savaşırken Edelgard, Dimitri, Claude ve diğer Fire Emblem: Three Houses karakterleriyle tanışıyor ve Shez'in rolünü üstleniyor. Çeşitli mücadele ederek ittifaklar kuracaksınız. Ek olarak savaşlarda stratejinizle rakipleri alt etmeye çalışacaksınız.
 
Fire Emblem: Three Houses, oyuncular tarafından beğenilen ve heyecan verici olaylardan oluşan JRPG'lerden biridir. Bu JRPG aynı zamanda diğer karakterleri de öğrettiği eğlenceli savaş alanlarından birine sahiptir.
 
Oyuncular, Subay Akademisi'ndeki üç evden birini eğitmekle görevlendirilen profesörler olmak zorunda kalacaklar. Bu sayede oyuncular, öğrencilere hem akademik hayatta karşılaştıkları zorluklarda hem de taktiksel becerilerinde yardımcı olmak için bir şans elde eder. Artık ne kadar güçlü olurlarsa olsunlar düşmanlarını yenebilirler. 
 
3) Persona 5
 
 
 
Persona 5, ikonik modern savaş arenaları ve unutulmaz karakterlere sahip canlı ve aksiyon dolu JRPG'lerden biridir. Bu eğlenceli ve görsel olarak çarpıcı JRPG'de oyunculara öğrenme, geliştirme ve dövüş becerilerini şık bir şekilde sergileme fırsatı sunuyor. 
 
Oyuncular, Japonya'da yolsuzluğa karşı savaşan Phantom Thieves üyelerinden biri olarak atmosferik ve hikaye açısından zengin bir dünyayı keşfedecekler. Ardından oyuncular, takımlarıyla birlikte çalışarak ve acımasız düşmanları yenerek Japonya'da unutulmaz bir yolculuğa çıkacaklar.
 
Ayrıca Persona 5 Royal, 21 Ekim'de PlayStation 5, Xbox, Switch ve PC'ye geliyor. Buna ek olarak Persona 4 Golden, 2023'te Xbox Series, Xbox One ve PC sürümlerinin yanı sıra PlayStation 4'e gelecek. Persona 3 Portable, PlayStation 4 ve PC'ye Steam üzerinden çıkış yapacak.
 
4) The Legend Of Heroes: Trails Of Cold Steel 2
 
 
 
 The Legend Of Heroes: Trails Of Cold Steel 2'nin ilk piyasaya sürülme tarihi 25 Eylül 2014'tür. Oyun, ek olarak geliştirici Nihon Falcom tarafından 9 Nisan 2021 tarihinde Switch'e 14 Şub 2018 tarihinde PC'ye ve 7 Haziran 2019 tarihinde PS4'e çıkmıştır.
 
The Legend of Heroes: Trails Of Cold Steel 2, ikonik savaş arenaları yer alan The Legend of Heroes serisinin oyuncular tarafından JRPG'lerden biridir. Oyuncular, ünlü Grand Arena da dahil olmak üzere oyundaki birçok savaşta rakiplerine neler yapabileceklerini gösterebilirler. 
 
Oyuncular, bir iç savaşın toprakları harap ettiği güzel Erebonia topraklarını keşfetmeye başlarlar. Daha sonra, oyunun zengin hikayesini ve tüm gizemlerini öğrenirken karada ve gökyüzünde savaşmak zorunda kalacaklar. Bununla birlikte, bu JRPG'de sadece dövüşmekle kalmayıp arazinin tadını çıkarabilir ve hatta hayatının aşkını bulmak için yola çıkabilir.
 
5) Yakuza: Like A Dragon
 
 
 
Yakuza: Like A Dragon, 13 Kasım 2020 tarihinde PlayStation 4, Xbox One ve PC (Steam ve Microsoft Store) için çıkış yaptı. Ayrıca 2 Mart 2021 tarihinde PS5 için çıkış yapmıştır.
 
Yakuza: Like A Dragon, kahramanların patronlara dönüştüğü komik ve görsel olarak çarpıcı oyunlardan biridir. Unutulmaz dövüşlerden bazılarına ve elbette JRPG'lerde yer alan komik savaş arenalarına bu oyunda rastlayabilirsiniz. 
 
Sotenbori Battle Arena, oyuncuların oyundaki en güçlü dövüşçülerden bazılarını yenmek zorunda kalacağı modern bir yeraltı arenasıdır. Oyuncular, dövüşürken ya da Japonya'nın en ünlü noktalarından bazılarını keşfetmek için zaman ayırırken ayrıntılı olarak açık dünyasını keşfedebilirler. 
 
2021'in ortalarında doğru konuşan Sega strateji sorumlusu Shuji Utsumi, Yakuza serisinin dünya genelindeki en başarılı oyunu olduğunu açıkladı.
 
6) NieR: Automata
 
 
 
NieR: Automata , ikonik bir yeraltı savaş arenasına sahip başka bir büyüleyici JRPG'dir. Colosseum, oyuncuların bu nefes kesici bilimkurgu oyununda en güçlü düşmanlardan bazılarını yenmek zorunda kalacağı JRPG savaş alanlarından birisidir.
 
Oyuncular, insanların Dünya'dan kaçmak zorunda kaldığı bir kıyamet sonrası açık dünyayı keşfedecekler. Daha sonra, güçlü makineleri yenmek için gezegene geri gönderilen androidlerden biri olarak oynayacak, böylece insanlar anavatanlarını geri alabilecekler. Çarpıcı dövüşler ve mekanlarla heyecan verici oyunlardan biri olsa da, yeni başlayan oyuncular için zorlayıcı olabilir. 
 
Ek olarak Square Enix bir duyurusunda NieR: Automata'nın dünya çapında 6.5 milyondan fazla sattığını bildirdi. Oyun, oyun Şubat 2021'de 5.5 milyon adet, Aralık 2020'de beş milyon adet, Mart 2020'de 4.5 milyon adet ve Mayıs 2019'da dört milyon adet satış rakamlarına ulaştı. Ayrıca 6 Ekim'de Switch için NieR:Automata The End of YoRHa Edition'ı hem fiziksel hem de dijital olarak çıkış yapacak.
 
7) Xenoblade Chronicles 2
 
 
 
Xenoblade Chronicles 2, 1 Aralık 2018 tarihinde Switch için çıkış yaptı.
 
Xenoblade Chronicles 2 , tüm zamanların görsel olarak nefes kesici ve yaratıcı aksiyon JRPG'lerinden biridir. Oyun, Titans denilen devasa yaratıkların sırtında insanlığın bulutlarda yaşadığı en yaratıcı fantezi dünyalarından birine sahip.
 
Bu oyunun birçok muhteşem yeri mevcut ve oyun geliştiricileri, hayranlara tüm zamanların en unutulmaz ve eşsiz savaş alanlarından birini ekledi. Oyuncular, destansı maceralara çıkmak, düşmanları yenmek ve en önemlisi efsanevi cenneti bulmak zorundayken güçlü savaşçı olma şansına sahip olacaklar. Böylece insanlık bir kez daha güvenli bir yuvaya sahip olabilecek.
 
Xenoblade Chronicles 2 için çıkarılan Expansion Pass ile Rex kostümünü kazanabilecek.  Ek olarak oyuncular, ücretsiz Japonca ses indirilebilir içeriğini de sahip olabilecek.
 
JRPG'lerde Yer Alan En İkonik 7 Arena listesinin sonuna geliyoruz. Liste dışında sizin beğendiğiniz ikonik arena varsa bunları yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.  

Bu haberin bağlantısı
URL
JRPG macera aksiyon İkonik arena savaş Yakuza: Like A Dragon Persona 5
PowerWash Simulator PlayStation ve Switch Konsollarına Geliyor Fallout 76 Expeditions: The Pitt Çıktı: Tüm Oyuncular İçin Ücretsiz

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız