Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Iwata, Konsolları İçin "Sıkı" Oyunlar İstiyor!

 

nintendods

 

    Nintendo başkanı Satoru Iwata, Avrupa'da daha çok DS satılabilmesi için bu platforma "sıkı bir oyun" gerektiğini söyledi.  
 
    Basın toplantısında bu konuyla ilgili görüşlerine yer veren Iwata, aynı zamanda Wii'nin de sıkı oyunlardan yoksun olduğundan yakındı. Bu platforma gelecek ay çıkacak olan Super Mario Galaxy 2 ve sene içinde boy gösterecek olan Metroid: Other M'i saymazsak tabii... 
 
     Amerika'da sene boyunca Xbox 360'ın PS3'ün önünde olduğunu söyleyen Iwata, Avrupa'nın ise 2009 Sonbahar'ından bu yana Xbox 360 satışlarının düştüğünü, PS3 satışlarının ise artış gösterdiğinden bahsetti. Avrupa'da artan PS3 satışlarındaki en büyük etmenin PS3'e çıkan güzel 3. parti oyunlar yüzünden olduğunu düşünen Iwata, aynı şeyi kendi konsolları içinde istiyor olmalı. 
 
     Wii ve DS satışlarının Avrupa'da ve Amerika'da gözle görülür şekilde düşüş kaydettiğinden yakınan Iwata, konsollarına güzel oyunlar yapılmasını bekliyor. Nintendo'nun 1. parti oyunları milyonlarca satarken, 3. parti oyunlarda aynı çizgiyi yakalayamadığını biliyoruz. Özellikle 3. parti oyun geliştiricilerin çoğu (istisnalar kaideyi bozmaz) yoğun  Nintendo tüketicisi olduğundan kısa sürede hızlı para kazanma yoluna gittiklerinden güzel oyunlar çıkaramıyorlar... Iwata bu konuya el atacak mı hep beraber göreceğiz...


Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak nintendo dsi ds el konsolu video inceleme konsol satışları satoru iwata
Maymunlar Geri Dönüyor Mafia 2'nin Haritası ve Achievement Listesi

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Nintendo DSi
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız