Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Intel University Esports Projesi Türkiye’de Hayata Geçiyor

 
Dünya üzerindeki her insanın yaşamını zenginleştiren, dünyayı değiştiren teknolojiler üreten Intel, Avrupa’nın en önemli espor müsabakalarından biri olan University Esports Turnuvasını Türkiye’de hayata geçiriyor.
 
Teknoloji ve bilişim sektörünün lider markası olan Intel, yaptığı yatırımlarla espor ve oyun dünyasında da öne çıkıyor. Intel University Esports Turkiye League of Legends Turnuvası kapsamında 128 üniversiteden 128 takım, Türkiye’nin en iyisi olabilmek için mücadele edecek ve Intel, deneyimi ve performansı ile gençlerin arkasında olacak. Sadece üniversite öğrencilerinin katılımına açık olan turnuvada katılımcılar üniversitelerini temsil edecekler.
  
Intel University Esports Türkiye Nedir?
 
GGTech firması tarafından 26 ülkede organize edilen University Esports projesinin ulusal operasyonları, bu yıl itibari ile Türkiye’de faaliyet gösteren oyun ve espor ajansı Gaming In Turkey işbirliği ile gerçekleşecek.
  
Her üniversitenin en iyi oyuncularının takım olarak ulusal düzeyde şampiyonluk için karşı karşıya geldiği bir video oyunları yarışması olan University Esports, amatör espor ortamına yeni bir bakış açısı sunmaktadır. 128 üniversite ve bu üniversitelerden katılacak 2000’den fazla oyuncunun Intel University Esports Türkiye League of Legends turnuvasında mücadele etmesi bekleniyor. Intel University Esports Türkiye’nin en büyük hedefi üniversite öğrencilerinin kişisel ve mesleki gelişimlerini desteklemeye katkıda bulunmak amacıyla esporu ve birlikteliği pekiştirmek, oyuncuların yeteneklerini ve yaratıcılıklarını geliştirmek, espor tutkusuyla rekabetin değerlerini güçlendiren bir üniversite topluluğu yaratabilmektir.
 
Ulusal turnuvalarda derece yapan takımlar yaz aylarında gerçekleşecek Avrupa Finalleri yani University Esports Master turnuvasında Türkiye’yi temsil etme şansına sahip olacak.
 
Intel’in Türkiye’de de hayata geçirdiği University Esports Ligi’ni takip eden öğrenci sayısı milyonlara ulaşıyor. İspanya, İtalya ve Birleşik Krallık‘ta düzenlenen eleme turnuvaları, farklı yayın kanalları (Yayıncılık, Twitch ve Sosyal Medya) aracılığıyla 5 milyondan fazla izleyiciyi bir araya getiriyor. Turnuvanın Türkiye ayağı olan Intel University Esports Türkiye’nin de Intel’in katkısıyla büyük kitlelere ulaşması bekleniyor.
 
Intel espor dünyasına yaptığı yatırımları ve oyun dünyasına aktardığı deneyimleri ile gücünü ve desteğini oyunun her alanında hissettiriyor. Intel University Esports Türkiye Turnuvası ile ilgili açıklamalarda bulunan GGTech Baş Gelir Sorumlusu (CRO), Alberto Martín şöyle diyor: “Türkiye hiç şüphesiz oyun ve espor anlamında çok hızlı büyüyen bir bölge. GGTech için, genişleme stratejimizin bir parçası olarak UNIVERSITY Esports’un uluslararası pazardaki erişimini artırmak amacıyla harika bir fırsat”.
 
Intel University Esports Türkiye Turnuvası ve bir üst basamağı olan University Esports Masters ile ilgili olarak Gaming in Turkey Espor Direktörü Serhat Bekdemir ise şu yorumu yapıyor: “Ünivesiteli gençlerimize daha fazla imkan sağlamak adına güçlü partnerlerle birlikte başladığımız bu projenin, esporun altyapısının gelişmesine çok önemli katkı sağlayacağına inanıyoruz. Yıl boyunca yapılacak aktiviteler ile gençlerimizin özlemini duyduğu üniversite turnuvalarından sonra artık sürekli olarak Avrupa ve Dünya şampiyonalarında mücadele etme imkanına da sahibiz”

Intel University Esports Türkiye başlığı altında ülkemizde birçok farklı oyunda farklı turnuvalar gerçekleşecek. Bunlardan biri olan üniversiteler arası League of Legends turnuvası 4-12 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek. Turnuva sonunda şampiyon olan bir üniversite takımı daha Türkiye’nin şampiyonu unvanına kavuşmuş olacak.
 
Şampiyon takım yalnızca ödül havuzundaki en büyük payı değil, daha büyük mücadelelere giden bileti de kapmış olacak. University Esports müsabakası 16 Avrupa ülkesinden, 900'den fazla üniversiteden gelen takımla birlikte Türkiye’den iki takıma Avrupa Şampiyonası UEMASTERS (University Esports Masters)'a katılma şansı sunuyor. Böylelikle turnuva şampiyonu takım hem Türkiye'yi hem de okullarını Avrupa’da temsil etme fırsatına kavuşacak. Intel University Esports Türkiye Turnuvası’nın şampiyonunu belirleyip büyük ödüllere kavuşturacak nefes kesen final maçları ise Twitch platformu üzerinden canlı yayınlanacak.
 
Mayıs ve Haziran aylarında etkinliklerine devam edecek olan University Esports Türkiye projesinde Valorant, Wild Rift, TFT gibi popüler oyunlarda dereceye girenler yıl boyunca 100.000TL değerinde bursları ve hediyeleri kazanmak için kıyasıya mücadele edecekler.
 
Intel’in dünya üzerine yayılan ağ gücü, deneyimi ve sektöre yön veren adımları, oyun evrenini de şekillendiriyor. Yaptığı yatırımlarla oyun ve espor sektörüne yön veren Intel’in gücünü oyuncular turnuva boyunca yanlarında hissedecek. Turnuvanın yalnızca katılımcılarını değil, turnuvayı canlı yayında izleyecek espor severleri de sürpriz ödüller bekliyor! Amansız mücadelelerin gerçekleşeceği bu heyecanlı turnuvanın finalini ve ödüller kazanma şansını sakın kaçırmayın!
 
Daha fazla bilgiye https://universityesports.info.tr/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
intel espor üniversite türkiye sponsor
F.I.S.T.: Forged in Shadow Torch Geliştirme Sürecinin Son Aşamalarında Fall Guys Xbox Series, Xbox One ve Switch Versiyonları Ertelendi

BSC Misafiri

1.5.2021 09:00:08

0
Intel Türkiye'den uzak dursun hatta tüm insanlıktan uzak dursun.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız