Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Intel CEO'su: Yarı İletken Çip Kıtlığı 2024 Yılına Kadar Devam Edecek

 
 
Intel CEO'su Pat Gelsinger geçen yıl yaptığı bir röportajda, yarı iletken çip kıtlığının 2023 yılına kadar devam edeceğini söyledi. Şimdi ise Gelsinger, CNBC ile yaptığı yeni bir röportajda, kıtlığın 2024 yılına kadar devam edeceğini belirtti. 
 
2023 tahmininin 2024'e kaydırılmasının temel sebebi arasında temel üretim malzemelerinin henüz yeterli düzeyde olmadığı yer alıyor. 
 
Gelsinger ek olarak şunları söylüyor: "Yarı iletken kıtlığının yeni tahminlerimize göre 2024'e kadar devam edeceğini bekliyoruz. Bu süreçte çeşitli zorluklar yaşanacak ve ekipmanların üretimi yavaşlayacak. Bu da şirketlerin önemli üretim araçlarını elde etmeleri konusunda engellerle karşılaşacağı anlamına geliyor. Bunun yanı sıra artan talepleri karşılamada birtakım zorluklar da yaşanmaya devam edecek.
 
Intel olarak ABD ve Avrupa'da yeni yarı iletken fabrikaları kurmak için büyük yatırımlar yapıyoruz. Ancak bu fabrikaları kurmak uzunca bir süre alıyor."
 
Öte yandan Konsol üreticileri, COVID-19 salgınından kaynaklanan çeşitli tedbirlerin uygulanmaya başlanmasıyla ve talebin artmasıyla beraber iki yıldan fazla bir süredir stok sıkıntısıyla mücadele ediyor. Geçtiğimiz senenin Eylül ayında Xbox başkanı Phil Spencer, konsol tedarik sorunlarının 2022'ye kadar devam edeceğini belirtmişti.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Vgchartz çip kıtlığı yarı iletken intel ps5 xbox series konsol
Deus Ex Serisinin Toplam Satışları 12 Milyonu Aştı Spotify, Roblox'ta Kendi Meta Adasını Kurdu
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Venomstr

4.5.2022 14:56:20

0
Yalan.

Çöp Adam

3.5.2022 22:22:42

0
Pahalı satmak için bir sebep bulmanın bu kadar ucuzu. Desenize oyun yapacak, programlayacak elemanlar onlara verdiğimiz paranın on katını kriptodan kazanıyor diye.

Psxx

3.5.2022 20:03:07

0
Bugün Ankara'da AVM de baktım 10 tane rafta vardı yüzüne bakan yok du ps5 lerin

Shovel Knight

3.5.2022 16:47:07

+2
hiç bir zaman bitmicek çip kıtlığı falan birbimizi kandırmaya gerek yok

Antikaruh

3.5.2022 15:25:33

0
Geçen yıl için söylemlerinde 2022 ortasına kadar demişlerdi hem Microsoft hem Intel. Susun Allah aşkına susun ya, bir şey bilmiyorsunuz bari umut vermeyin. PS5 için 8 ay bekledim, kovaladım, botlardan yardım aldım, alarmlar kurdum, mağazalarda sıralara adımı yazdırdım. Uçan arabalar, marsa koloni, göktaşında yaşamak falan fistan... Yerseniz. 40-50 yıl sonra tatlı su için millet bir birine katledecek. İnsanlık şişirilmiş bir balon.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız