Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Insomniac'tan PSN Pass Açıklaması

Bu tür "online pass" sistemleri başımızın belası olacak gibi görünüyor

     Biliyorsunuz bir süre önce Sony kendi oyunlarından "PSN Pass" adlı bir sisteme geçeceğini duyurmuştu. Buna göre artık oyunun kutusunun içinden çıkan kodu PSN'e girip öyle oyun oynayabileceğiz. Bu sistem oyuncular tarafından eleştirilmişti, peki ama neden? Çünkü bu kodu sadece bir kere kullanabiliyoruz ve oyunu 2. el olarak alan kişi online oyun oynamak için bu kodu PSN'den tekrar 10 dolar civarında bir ücrete tekrar satın almak zorunda. Resistance 3 ile ortaya çıkan bu sistem oyunun geliştiricisi tarafından da savunuluyor.
 
      Insomniac'ın pazarlama müdürü James Stevenson Twitter hesabından yaptığı açıklamada PSN Pass kodunun Resistance 3'ün kutusunun içinde zaten ücretsiz olarak bulunduğunu ve hiç bir şeyi değiştirmediğini söylüyor. Sonuçta bu bir aylık ödeme sistemi değilmiş.
 
    Stevenson'a sormak gerek eğer olay sadece bir kod girmekten ibaretse neden Sony "PSN Pass" sistemini getirdi? Sanırım yetkili sadece soruları savuşturmaya kalkışıyor ve asıl sorunun yanıtını vermiyor.
 
     "PSN Pass"nin 2. el oyun satışlarını durdurmak veya oyunları ikinci el alanların da bir miktar parasını almak için yapıldığı çok açık. Bu sistemi son dönemlerde THQ ve Electronic Arts gibi devler de uyguluyor. Microsoft ve Nintendo da bir gün bu sistemi uygulayabilir.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak examiner Resistance 3 Sony Insomniac Games PS3 PSN Pass
Call of Juarez: Cartel'in PC Sürümü Ertelendi mi? Guild Wars: Değişim Rüzgarları Esmeye Başladı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

ugrcan1

10.7.2011 13:50:27

0
Sony çok kaşınıyor vallah tmm dedikçe daha da sokmaya çalışıyor böle yapmaması lazım sony e çok gıcık olan kişiler daha da çoğalıcak sırf sony e nefret yüzünden vita da nasibini alabilir benım düşüncem böle 2 ci el alsın nolucak sanki korsan alıyorlar :S..

Farwynd

10.7.2011 09:48:39

0
Yahu bu duruma sinirlenen arkadaşlar gidin bir bakın Amerikadaki online alışveriş sitelerine. Türkiye'de bir ürün en fazla 2. el kategorisinde kalır sonradan satılmaz. Ancak adamlar resmen bir oyunu tabiri caizse 5. el olarak tanıtıyorlar. Bir oyundan 5 kişinin faydalanmış olması satışlara vurur tabiiki.

stun

10.7.2011 03:10:27

0
omar korsan olmuyor ki.. o 2. el oluyor... birşeyde farketmıyor oyuncu zarar edıyor.... bu sıstem onlıne oyuncuları 1.el almaya suruklıyıcek.... ve satışların gerçek yuzu çıkıcak ortaya.. .bence kz3 un satmamasıyla böyle yaptılar... ben kz3 aldım ama 2. el aldım.... bu sıstem olsaydı 1. el alıcaktım..

omar2425

9.7.2011 16:18:42

+1
vfdg bence tam tersine korsan alıp 10 dolar öde online hizmetindende yararlan bence bu sistem daha iyi.

vfdg

9.7.2011 14:40:02

+2
Sony'den zaten son zamanlarda nefret etmeye başlamıştım.Bu sistem sebebiyle daha çok nefret ediyorum.Sony insanların korsan kullanmasını engellemek için bin bir türlü çalışma yapıyorken bu sistem yüzünden insanları korsan kullanımına sürüklediğini bilmiyor sanırım.

Kasatka

9.7.2011 14:28:06

+3
Anca kendinlerinden soguturlar baska da bir sey olmaz.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Resistance 3
+ TAKİBE
AL
12 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız