Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

INDUSTRIA 2 Resmi Olarak Duyuruldu

 
 
Yayıncı Headup Games ve geliştirici Bleakmill ekibi devam oyunu INDUSTRIA'nın devamı niteliğindeki INDUSTRIA II'yi resmi olarak duyurdu. Açıklanan detaylara göre oyun 2025 yılı içerisinde sadece PC platformu için (Steam ve Epic Games Store üzerinden) piyasaya sürülecek.
 
INDUSTRIA 2 ilk oyundaki mekanikleri geliştiriyor
 
 
 
Kötü niyetli yapay zekanın hakim olduğu bir dünyada yer aldığımız yapımda geliştirici ekip ilk oyundaki sistemleri daha da gelişmiş bir şekilde bizlere sunmak istiyor. Sürükleyici oynanış içerikleriyle beraber bizlere aktarılacak olan bu yapımda benzersiz ortamların, yükseltilebilir silahların, sinematik ses sisteminin ve daha fazlasının olduğunu aktarabiliyoruz.
 
Bir kahramanın yolculuğuna adım atabildiğimiz ve Nora adlı bir karakteri kontrol edebildiğimiz yapımda yapay zekaları alt etmeye çalışıyor, elimizdeki silahları ateşlemeye başlıyor ve farklı silah genişletmeleri ile beraber düşmanlara karşı nasıl geleceğimiz tamamen bize bırakılıyor. Oyunun aynı zamanda duyuru fragmanı yayınlanmış durumda. Aşağıdan duyuru fragmanı izleyebilir ve oyundan çeşitli detaylar elde edebilirsiniz.
 
Duyuru fragmanı
 
 
 

 
Oyun neler vadediyor? 
 
İlk oyunun ardından hayranlar elbette devam oyunu içerisinde yeni ve gelişmiş mekanikleri, ortamları ve daha fazlasını bekliyor. Tek başınıza hayatta kalma deneyimini adım atabileceğiniz ve farklı bölgeleri keşfedebileceğiniz bu yapımda eve dönüş yolunu bulmaya çalışacak ve aynı zamanda üzerinize gelen düşmanları ortadan kaldırmaya çalışacaksınız.

Birinci şahıs kamera bakış açısı ile beraber oynayabileceğiniz ve her bir noktayı farklı şekillerde görebileceğiniz bu yapımda dikkat çekici manzaralara doğru adım atabilecek, bu manzaraları keşfedebilecek ve aynı zamanda sınırlı kaynaklarla beraber ilerlemeye çalışacaksınız. Huzurlu bir adada yer alabildiğiniz ancak huzurlu adının içinde düşmancıl unsurların bulunduğu bu yapımda yapılabilecek oldukça fazla şey bulunuyor. Bu unsurlarla beraber bir yandan hayatta kalmaya çalışırken diğer yandan ise uçsuz bucaksız bir bölgeyi keşfetmeye hazırlanıyorsunuz. Evinizden çok uzakta olduğunuz bu yapım içerisinde paralel bir boyutta sıkışıp kalıyor ve aynı zamanda buradan kurtulmanın yollarını arıyorsunuz.

Oyunda diğer taraftan Nora adlı bir karakteri kontrol ediyor ve bu karakter elbette sizin elinize geçerek hayat bulmaya hazırlanıyor. Devam oyunu umuyoruz ki güzel bir içerikle beraber bizleri sunuyorlar ve aynı zamanda yeni mekanikleri bizlere aktarır. Bu noktada devam oyunları elbette genel olarak oldukça eleştirilen bir yapıyı bünyesinde barındırabilir. Çünkü devam oyunlarında beklenen bir hali yüksek olduğundan dolayı genel olarak oyuncuların da devam oyunlarına bakış açıları değişkenlik gösterebiliyor.

Eve dönüş yolunda elbette yapabileceklerimiz oldukça önceden oyuncuya farklılık gösterebiliyor. 1989'lu yılların Doğu Berlin bölgesinde bulunduğumuz yapım içerisinde öngörülemeyen sonuçların bizlere sunulduğunu ve aynı zamanda bu sonuçlarla beraber baş başa kaldığımızı aktarabiliyoruz.

Oyunun elbette tek oyunculu hikaye odaklı olması oyuncular açısından gerçekten önemli bir durumu temsil ediyor. Çünkü genel olarak oyuncular servis tabanlı yapımlara yönelmiyor ve çevrimiçi unsurları olan oyunlarla pek haşır neşir olamıyor. Ancak elbette o oyunlarında çekici noktaları bulunuyor ve bu tarz oyunlar içerisinde de oyuncular yer bulabiliyor.
Bunun dışında bu oyun içerisinde ve bazında konuşursak tamamen tek oyunculu bir yapıya bünyesinde barındırdığını ve hikaye ve aksiyon odaklı bir oyun sisteminin bizlere sunulduğunu söyleyebiliyoruz. Oyunda herhangi bir çevrimiçi unsuru bulunmuyor. Etrafı keşfedebileceğiniz, manzaralara bir bakış atabileceğiniz ve aynı zamanda etraftaki kaynakları toplayabileceğiniz bu oyunda elbette etrafı keşfetmek oldukça önem arz ediyor.
 
 
 
Çünkü bu tarz oyunlarda siz de biliyorsunuz ki etraftaki kaynakları toplamak, donanımları elde etmek, farklı silahları elimize almak ve kendimizi korumak oldukça önemli. Toplayabiliyor, savaşabiliyor, düşmanlara karşı burada büyük bir mücadele verebiliyor, yapay zeka tarafından tüketilen bir ortam içerisinde yer alabiliyor ve kendimizi eve dönüş yolu içerisinde hayatta tutmaya çalışıyoruz. Sürekli olarak aç bir yapay zeka ile kapışabildiğimiz ve boyutta sıkışıp kaldığımız bu yapımda yapabileceklerimizle beraber üst düzey bir oyun deneyimi elde etmeye hazırlanıyoruz.
 
Oyun içerisinde elbette arka plan hikayesi tamamen bundan ibaret diyebiliriz. Evimize dönmeye çalışıyor ve sıkışıp kaldığımız paralel boyut içerisinden çıkmaya hazırlanıyoruz. En basit haliyle bu hikayenin temeli etrafında dönen bu yapım içerisinde ilk oyundan aşina olduğunuz yapı bizlere sunuluyor. Ancak ilk oyun içerisinde yer alan mekaniklerin burada daha gelişmiş olabileceğini öne sürebiliyoruz. Nitekim oyunda yer alan manzaralar, animasyon kalitesi ve daha fazlası biraz daha üst seviyeye doğru ulaşmaya hazırlanıyor. Tek başınıza oynayabileceğiniz, makinelerin hakim olduğu bir dünyada kendimizi bulabiliyoruz.

Oyunda yukarıda bahsettiğimiz gibi Nora adlı karakterle beraber ilerlemeye hazırlanıyor ve bu karakterimizle beraber bir dizi öngörülemeyen sonuçla karşılaşabiliyoruz. Bu sonuçları elbette en iyi şekilde değerlendirmek ve yapay zekaya sahip Atlas projesinin kalbine inmek buradaki diğer temel hedefimizden biri olarak karşımıza çıkıyor. Çünkü oyun içerisinde kötü odaklı bir yapay zeka bulunuyor. Bu yapay zekayı ortadan kaldırmak ve aynı zamanda o yapay zekanın neler yapabileceğini kestirmek tamamen bizim işimiz oluyor. Bunun dışında yapay zekayı kontrol etmek için burada elimizden geleni yapmaya hazırlanıyor ve bu yapay zekanın buralara ne kadar zarar verdiğini anlamamız da o yönde görebileceğimiz hikaye unsurları arasında yer alıyor.
 
 
 
Nora adlı karakterimiz burada çok geçmeden geçmişinden kaçamayacağını ve aynı zamanda geçmişin içinde yalan dolan unsurların olduğunu anlıyor ve artık kendini geleceğe saklıyor diyebiliriz. Sorumluluk aldığı ve kontrol edilemeyen yapay zekanın tekrar ortaya çıkmasıyla beraber onu ortadan kaldırmak için elinden geleni yapmaya çalışacak karakterimiz, yapay zekanın neden oluştuğunu ve bunun hangi sebeple beraber ortaya çıktığını bulmaya çalışıyor.
Oyunda geliştirici ekibin belirttiğine göre sürükleyici ve yavaş tempolu bir oyun deneyimi bizlere sunuluyor. Yani oyun içerisinde sürekli olarak aksiyona girebileceğinizi, aksiyonun dozunun sürekli olarak yüksek olduğu ve kendinizi kaosun hakim olduğu bir ortamda bulunmayacaksınız. Yavaş yavaş akan bir hikaye içeriğiyle ve oyun stiliyle beraber bizlere sunulacak diyebiliriz.

Dolayısıyla oyunda diğer taraftan fizik tabanlı etkileşim sisteminin olduğundan bahsedebiliyor ve kaynak sistemi ile beraber de ön plana çıkacak diye biliyoruz. Bunun dışında oyunda zanaatkarlık yani işçilik mekaniği bulunuyor. Bu mekanikle beraber farklı kaynakları elinize alabiliyor, bu kaynakları birleştirebiliyor ve diğer taraftan oyun ortamlarında kendinizi hayatta tutmak için elinizden geleni yapmaya koyuluyorsunuz. Envanter sisteminin yer aldığı bu yapımda envanterinizi dilediğiniz şekilde düzenleyebiliyor, diğer taraftan işçilik mekaniği ile beraber bu elinizdeki kaynakları daha farklı duruma getirebiliyor ve burada yapabilecekleriniz oldukça farklılık gösterebiliyor. Yukarıda bahsettiğimiz gibi burada yer aldığımız süre boyunca etrafı keşfetmek, etrafta neler olup bittiğini öğrenmek oldukça önemli. Çünkü bu tarz oyunlarda sınırlı kaynak olduğundan dolayı etraftaki kaynakları toplayarak envanterinizi doldurmak mühim.
 
Tüm bu unsurların dışında oyunda kahramanın yolculuğunu elimize alabileceğimiz ve dikkat çekici ortamlara geçiş yapabileceğimiz bir yapı yer alıyor. Yavaş tempo ile beraber ilerlemeye çalıştığımız oyunda unutulmaz karakterlerle beraber tanışabiliyor ve bu karakterlerle etkileşime girebiliyoruz. Aynı zamanda bu karakterlerin neler yaşadığını ve bizlere hikaye etsinlerinde çeşitli ve değerli bilgiler verdiğini aktarabiliyoruz. Bu karakterler elbette ön plana çıkmaya hazırlanıyor ve aynı zamanda bu karakterleri oyun içerisinde zaman zaman görmek oldukça heyecan verici olabiliyor.
 
 
 
Dikkat çekici karakterlerle tanışabiliyor, dokunaklı bir hikaye içerisinde ilerleyebiliyor ve kendimizi bu hikayenin akışına bırakmaya hazırlanıyoruz. Yine geliştirici ekibin belirttiğine göre oyunda benzersiz ortamların, ilgi çekici manzaraların ve her bölge içerisinde farklı düşmanların ve ortamların bizlere sunulduğunu aktarabiliyoruz. Geniş Kuzey bölgesindeki endüstriyel çürümeden başka bir dünyaya yayılan makine sistemlerine kadar oldukça farklı ortamların bizlere sunulduğunu aktarabiliyor ve bu manzaralar arasında dilediğiniz şekilde geçiş yapabiliyorsunuz. Oyunun zaten özünde bu manzaralar ve atmosferler bulunuyor. Bu manzaralarla istediğimiz şekilde ekran görüntüleri alabiliyor ve kendimizi güzel ortamlarda bulabiliyoruz. Zaten oyunda sürekli olarak ağzımızı açık bırakabilecek bir ortamlarda yer alabiliyor ve umuyoruz ki ortamların yanı sıra aynı zamanda oynanış açısından ve hikaye açısından da güzel bir yorumlama bizlere sunulur.

Diğer taraftan oyunu elbette aksiyon kısmı yer alıyor ancak aksiyon kısmı elbette yavaş akan bir yapıya bünyesinde barındırıyor diye yukarıda bahsetmiştik. Aynı zamanda burada yükseltilebilir silahların olduğunu aktarabiliyor ve beş farklı silah susturucu sistemiyle beraber de ön plana çıkmaya hazırlanıyor. Oyunda parçalarla beraber silahlarımızı yükseltebiliyor, genişletilmiş şarjörlerle beraber daha fazla mermi kapasitesine sahip olabiliyor ve diğer taraftan özel saldırılar gibi çeşitli eklentiler bu silahlara kurabiliyoruz.
 
Dolayısıyla oyunda yer aldığımız süre boyunca yükseltilebilir silahlarla beraber kendimizi daha da güçlü konuma getirebiliyor, silahımıza daha iyi bir şekilde modifikasyon yapabiliyor ve bu sayede düşmanları ve yapay zekadaki kötü unsurları kolay bir şekilde ortadan kaldırabiliyoruz. Elbette bu yükselttiğimiz silahlara sahip olmak için hem hikayede ilerlemek gerekiyor hem de etrafı keşfetmek oldukça önemli. Dolayısıyla bu parçaları sahip olmak etraftaki keşif unsurları ile beraber olabiliyor ve etraftaki donanımları toplayarak da buradaki yerimizi almaya hazırlanıyoruz. Yükseltilebilir silahlarla beraber kendimizi daha da güçlü hale getirebiliyor ve böylece bilim kurgu teması içerisinde yer aldığımız süre boyunca yoğun çatışmalarda kendimiz daha kuvvetli hissedebiliyoruz.
 
 
 
Elbette oyun içerisinde farklı farklı düşman çeşitliliği bulunuyor. Bu düşmanlar arasında robotlar, yapay zeka sistemleri, makineler ve daha fazlası yer alıyor. Oyunda aynı zamanda parçalanma sistemlerinin ve fizik sistemlerinin olduğundan da bahsedebiliyoruz. Yani oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca silahınızı ateşlediğiniz esnada etrafta vücut parçalanmalarının, çatışmaların verdiği hasarların ve daha fazlasının somut bir şekilde bizlere aktarıldığını söyleyebiliyoruz.
 
Bağımsız bir deneyim olarak karşımıza çıkmaya hazırlanan bu yapım, elbette bizlere bağımsız bir geliştirici ekip tarafından sunulmak isteniyor. Dolayısıyla oyun yüksek bütçeli bir şekilde bizlere sunulmuyor. Yani beklentilerinizi burada birazcık düşük tutmakta fayda var. Bağımsız bir ekip tarafından bizlere sunulacak olan bu yapım, yaklaşık olarak 4 ila 6 saatlik bir oyun deneyimini sunmayı hedefliyor ve kısa ama etkili bir hikayenin burada bizlere sunulduğunu aktarabiliyoruz.

Dolayısıyla oyunda kısa bir oynanış sisteminin olması ile beraber kendimizi ilgi çekici animasyonlar içerisinde bulabiliyor, sinematik bir sistemle beraber oyunda ilerlemeye çalışıyoruz. Tam seslendirmelerle, dinamik müzik ve ayrıntılı ses tasarımı ile beraber de kendimizi ortamlara kaptırabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda yine ses konusunda oldukça güzel bir deneyimin bizlere sunulacağını ve sağdan soldan gelen sesleri doğru bir şekilde duyabileceğimizi aktarabiliyoruz.
 
Yeni nesil görüntülerle beraber bizlere sunulmak istenen bu yapımda dikkatli hazırlanmış unsurların, varlıkların, aydınlatma sistemlerinin ve daha fazlasının yer alacağını söyleyebiliyoruz. Gerçekten de güzel bir oyun deneyimi ile beraber bizlere sunulacak olan bu yapım büyük ihtimalle tadı damağımızda kalacak bir yapıyı bünyesinde barındıracak ve bununla beraber de kısa oynanış sistemi ile kendimizi oyun dünyasına adapte etmeye çalışacağız.

Kısaca toparlayacak olursak oyun içerisinde birinci şahıs bir aksiyon macera deneyimi bizleri bekliyor. Ancak oyun içerisinde daha çok keşif ve hikaye unsuru ön plana çıkıyor. Yani aksiyonun da olsa burada oldukça yüksek bir şekilde çıkmıyor ve yavaş akan ve yavaş tempolu bir yapının burada olduğunu aktarabiliyoruz. Oyunda farklı bölgeler bulunuyor, her bölge içerisinde uğraşmanız gereken unsurların burada bizlere sunulduğunu aktarabiliyor ve oldukça dikkat çekici ortamlarda kendimizi bulabiliyoruz.
 
Oyunun hikayesinde ise yukarıda bahsettiğimiz gibi kötü bir yapay zekanın olduğundan bahsedebilir ve bu yapay zeka sisteminin ortasına biz de kendimizi atmaya çalışıyoruz. Nora adlı bir karakteri kontrol edebildiğimiz bu yapım 4-6 saatlik bir oyun deneyimi bizlere sunuyor ve kısa bir oynanışı sistemi ile beraber yer alabildiğimiz oyunda oldukça eğlenceli bir yapı bulmak istiyoruz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gematsu INDUSTRIA 2
Epic Games'in Bu Haftaki Ücretsiz Oyunları Erişime Açıldı Rise of the Ronin İnceleme Puanları

BSC Misafiri

23.3.2024 11:17:29

0
atomic heart gibi bişey heralde
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Yeni Oyun Duyuruları
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız