Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

IGN: Nintendo'nun HD Konsolu 350-400$ Olabilir

Eğer oyunları kontrolcülere yükleyebilirsek, evimizde bu kontrolcüler üzerinden multiplayer deneyimi yaşayabiliriz!

     Nintendo'nun Wii 2 veya Project Cafe olarak adlandırılan HD konsolu ile ilgili söylentiler gelmeye devam ediyor. IGN yine güvenilir kaynaklara dayandırdığı haberinde bu cihaz hakkında yeni bilgiler sundu.
 
      Siteye göre Tayvan merkezli firma Foxconn'da üretilecek cihazların üretim maliyetleri göz önüne alındığında Nintendo'nun HD konsolu 350 ila 400 dolar arasında bir fiyata satılabilir. Cihazların Ekim ayında fabrikadan ayrılmaya hazır olacaklar ve Kasım'da da satışa sunulabilecekleri söyleniyor. Buna rağmen Nintendo'nun oyun geliştiricilerine daha fazla zaman ayırmak ve stok yapmak amacıyla 2012 yılının başına kadar bekleyeceği söyleniyor.
 
     Project Cafe'nin teknik özellikleri ile ilgili de bilgi veren IGN'ye göre cihaz AMD'nin Fusion teknolojisini değil, aynı firmanın R700 GPU mimarisini kullanacak. Böylece PS3'ün NVIDIA 7800GTX tabanlı GPU'sundan daha iyi bir performans sunacak.
 
      Cihazın CPU'su ise 3 çekirdikleri IBM PowerPC chipsetinden oluşuyor ve Xbox 360 ile benzerlik gösteriyor. Buna rağmen daha önceki haberlerimizde de aktardığımız gibi CPU'nun saat hızı daha iyi olacak. Bunların yanı sıra sistem 3D'nin yanı sıra 1080P görüntü desteği de sunacak.
 
       Konsolun neye benzediği de merak konusu. IGN'nin bu konuda da kulağına bir şeyler fısıldanmış. Söylentilere göre cihaz SNES'in modernize edilmiş haline benzeyecek. Kontrolcüler ise dokunmatik ekrana sahip olacak ve her bir kontrolcü üzerinden oyun oynanabilecek.
 
      Nintendo'nun HD konsolu ile ilgili bir çok isim ortaya çıktı. Bu isimler büyük ihtimalle cihazın kesinleşmiş adı değil, ama "STREAM" adının da söylentiler arasında bulunduğunu hatırlatalım.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak IGN Nintendo Wii Wii Nintendo HD
Super Mario 3DS'ten Yeni Bilgiler İlk Mortal Kombat'taki Sansür Doğru Karardı

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Nintendo Wii
+ TAKİBE
AL
5 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız