Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Herkesin Kendini Karantinaya Aldığı Bu Günlerde İzlenebilecek Filmler

 
Bildiğiniz gibi tüm dünya şu anda Koronavirüs salgını ile mücadele ediyor. Bu süreçte de yetkililerin ısrarla tavsiyede bulunduğu şey ise evden çıkmamak. Herkesin kendini karantinaya aldığı bu zamanlarda da her yerde izlenebilecek filmler, diziler; okunabilecek kitaplar veya oynanabilecek oyunlar için listeler yapılıyor. Biz de sizler için listeler yapmaya karar verdik. Sonuçta en sevdiğiniz filmi ne zaman veya nasıl keşfedeceğinizi bilemezsiniz.
 
Tekrar hatırlatmakta fayda var tabii. Eğer zorunda değilseniz dışarıya çıkmayın, bağışıklığınıza dikkat edin ve ellerinizi düzenli bir şekilde yıkayın.
 
Shaun of The Dead
 

Yönetmen: Edgar Wright
Yapım Yılı: 2004
Oyuncular: Simon Pegg, Nick Frost ve Kate Ashfield
 
İronik bir film seçimi olsa da Shaun of The Dead, klasik bir zombi salgını sonrasını anlatıyor. Elbette başrol oyuncuları ve yönetmenin biraz daha farklı yorumu ile. Klasik bir İngiliz komedisi diyebiliriz bu film için, hatta eğer biliyor ve seviyorsanız, Monty Pyton göndermeleri veya esinlenmelerini de rahatlıkla fark edebilirsiniz. Eğer bu salgın günlerinde, kafanızı salgınla dalga geçme üzerinden dağıtmak istiyorsanız, kesinlikle izlemelisiniz. Hemen belirtelim; Shaun of The Dead, Edgar Wright’ın Cornetto Üçlemesi’nin ilk filmi. Serinin diğer filmlerine de listenin devamında yer vereceğiz.
 
Children of Men
 
 
Yönetmen: Alfonso Cuaron
Yapım Yılı: 2006
Oyuncular: Clive Owen, Michael Caine, Chiwetel Ejiofor, Julianne Moore
 
Tam olarak bir kıyamet denmese de insan ırkının kendi sonuna yaklaştığı yakın bir gelecek işleniyor. Distopya olarak işlenen konu ise, artık çocukların doğmuyor oluşu. 2027’nin Londra’sında geçiyor ve son 19 yıldır hiçbir çocuk doğmamış. Başta evrenin kısa bir tanıtımından sonra The Last of Us’a benzeyen bir hikaye izliyoruz.
 
Hot Fuzz
 
 
Yönetmen: Edgar Wright
Yapım Yılı 2007
Oyuncular: Simon Pegg, Nick Frost, Bill Nighy, Timothy Dalton, Martin Freeman ve Jim Broadbent
 
Cornetto Üçlemesi’nin ikinci filmi. Bu sefer tema ise polisiye. İşini muazzam bir şekilde yapan polis memurunu, diğer polisleri üşengeç ve sorumsuz gösterdiği için sessiz, sakin ve sorunsuz bir kasabaya gönderiyorlar. Ancak bu klişe kasaba, tahmin ettiğiniz gibi bir kasaba değil. Kasabanın bazı sırları bulunuyor. Tek bir suç bile işlenmeyen bu kasabada, insanlar biden garip bir şekilde ölmeye başlıyor.

Frequently Asked Questions About Time Travel
 
 
Yönetmen: Gareth Carrvick
Yapım Yılı: 2009
Oyuncular: Chris O’Dowd, Marc Wootton, Anna Faris ve Dean Lennox Kelly
 
Hayatları istedikleri gibi gitmeyen üç arkadaşın, beklenmedik şekilde başlarına gelen bir macerayı anlatıyor. Tahmin edildiği gibi film zaman yolculuğu ile ilgili. Konusundan tam bahsetmeyelim ki filmin vurucu noktalarını siz de filmi izlerken deneyimleyin. Yine İngiliz komedisi tarzında olan filmin tek eksiği bütçe yetersizliğinden kaynaklanan CGI’lar diyebiliriz.
 
The World End’s
 
 
Yönetmen: Edgar Wright
Yapım Yılı: 2013
Oyuncular: Simon Pegg, Nick Frost, Martin Freeman, Paddy Considine, David Bradley ve Eddie Marsan
 
Cornetto Üçlemesi’nin son filmi. Şahsi olarak favorim. Film aslında bir yolculuk filmi. Bir grup genç, 13 farklı bara sırayla gidip her birinde en az bir içki içerek sonuncu bara ulaşmaya çalışırlar. Ancak çok sarhoş oldukları ve başlarına gelen şeyler yüzünden son bara ulaşamazlar. Yıllar sonra herkes düzenini kurmuş bir şekilde yaşar ancak birisi hariç. O da ekibi tekrar toplar ve gençken yapamadıkları şeyi tekrar yapmak için ikna eder. Gençken yaşadıkları kasabaya giderler ve ilk bardan başlarlar. Kişisel bir not düşmek gerekirse, bu filmin konusuna veya türüne kesinlikle bakmayın. Sadece açın ve izleyin. O zaman daha etkileyici bir film olacaktır.
 
Batman: Gotham by Gaslight
 
 
Yönetmen: Sam Liu
Yapım Yılı: 2018
Oyuncular: Bruce Greenwood, Jennifer Carpenter, Anthony Head ve Scott Patterson
 
 DC’nin belki de en başarılı olduğu noktalardan biri de animasyonları. Batman’e biraz daha farklı bir yaklaşımla hareket edilmiş. Batman’i alıştığımız dönemde değil de 1800’ler İngiltere’sinde görüyoruz. Evrendeki her karakterin geçmişteki tarzlarını görmek, gerçekten çok güzel. Batman bu sefer Jack The Ripper davasını çözmeye çalışıyor. Çizimleri ve seslendirmesiyle oldukça başarılı bir yapım. Hikaye olarak başta ilgi çekici gelse de, hikayenin sonunda biraz hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. Ama bir Batman hayranıysanız mutlaka izlemelisiniz. Bu tarz farklı dönem yapımları özellikle çizgileriyle gerçekten ilgi çekici oluyor. 
 
What We Do in the Shadows
 
 
Yönetmen: Taika Waiti ve Jemaine Clement
Yapım Yılı: 2014
Oyuncular: Jemaine Clement, Taika Waititi, Ben Fransham ve Jonny Brugh
 
Vladislav, Viago, Deacon ve Petyr isimli 4 vampirin gündelik hayatını anlatan, Documentry türünde bir komedi filmi. Taika Waititi’nin naif diyebileceğimiz komedisi, vampirlerin vahşilik yapmaları dışında hayatlarının nasıl olduğunu gösteriyor. Partilere gidiyorlar, geceleri dışarı çıkıyorlar, kurt adamlarla sorunlar yaşıyorlar. Özellikle yemeklerini yemeden önce mobilyalara gazete sermelerini, naifliğe bir örnek olarak gösterebiliriz.
 
The Road
 
 
Yönetmen: John Hillcoat
Yapım Yılı: 2009
Oyuncular: Viggo Mortensen, Charlize Theron ve Kodi Smit-McPhee
 
The Last of Us’ı oynayıp da sevmeyen çok fazla insan yoktur. Elbette oyunun bazı hataları mevcut ancak bu hatalar, oyunun iyi yaptığı şeylerin önüne geçemiyor. Özellikle işlediği yolculuk hikayesi ve evrenin bulunduğu durum gerçekten muazzam işlenilmiş. The Road filmi de için rahatlıkla The Last of Us’ın ilham kaynağı denilebilir. Yine bir yolculuk hikayesi, benzer bir hikaye, muhteşem oyunculuklar ve gerçekten kaliteli diyaloglar. Eğer The Last of Us hayranıysanız ve izlemediyseniz mutlaka izlemelisiniz.
 
Overlord
 
 
Yönetmen: Julius Avery
Yapım Yılı: 2018
Oyuncular: Jovan Adepo, Wyatt Russel, Mathilde Ollivier, Pilou Asbaek ve John Magaro
 
Öncelikle dürüst olmak gerekirse bu filmin çok başarılı bir film olduğunu söyleyemem. Ancak bir Doom veya Wolfeinstein hayranıysanız sizin çok sevebileceğiniz bir film olabilir. Başlangıçta her ne kadar klasik bir savaş filmi gibi başlasa da sonrasında Wolfeinstein tarzı bir yere evrilmesi, başta biraz sizi rahatsız edebilir. Ancak sonrasında duruma da alışıp filmin gerçek temasını fark edince her şey güzelleşmeye başlıyor. Doom Eternal da geçtiğimiz günlerde çıktı. Eğer farklı sebeplerden oynayamadıysanız ya da oynayıp da hevesinizi alamadıysanız, bu filme bakmanızı şiddetle tavsiye ediyorum.
 
Timecrimes (Orijinal başlık: Los Cronocrimenes)
 
 
Yönetmen: Nacho Vigalondo
Yapım Yılı: 2007
Oyuncular: Karra Elejalde, Nacho Vigalondo, Barbara Goenaga, Candela Fernandez
 
Bir zaman yolculuğu filmi. Ancak zaman yolculuğunu çok basit bir şekilde işliyor. Haliyle de aslında her şeyi çok karmaşık işliyor. Daha önce çoğu yapımda gördüğümüz, zamanın kendini bir şekilde koruyacağını ve her şeyi olması gerektiği yere getireceği konusu bu filmde de işlenmiş. Ama bu kısmı her ne kadar karmaşa yaratarak anlatsa da anlıyorsunuz ki bir olay olmuşsa, olmuştur. Devamında olacaklar da zaten çoktan gerçekleşmiştir. Sadece oyuna girip bir şeylere etkiniz varmış gibi davranmanız gerekir.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Film ve Dizi Haberleri film tavsiyesi 10 film liste komedi filmleri karantina filmleri kıyamet filmleri film
Mad Max, Lego Batman ve Injustice 2 PlayStation Hits Kataloğuna Dahil Oldu American Truck Simulator için Colorado İndirilebilir İçeriği Duyuruldu
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

v. Persie

29.3.2020 11:36:47

0
başlık simon pegg filmleri de olabilirmiş

HIGHER

28.3.2020 16:45:54

+1
28 days later

lextor

28.3.2020 12:42:35

0
Film izlemeyi çok sevmem lakin Labirent serisi Last of Us havasıyla beni kendine çekebilmeyi başardı. Gerçi bu tarzda binlerce film vardır. Film dünyası geniş, bizim oyun dünyası gibi değil. The Road hmm bi bakayım.

BSC Misafiri

27.3.2020 23:10:36

+2
Simon pegg sponsorluğunda bir liste :)

BSC Misafiri

27.3.2020 23:10:32

+1
Source code, predestination, interstellar, memento, big lebowski, leon ve v for vandetta ilk aklıma gelenler

HaLoPlgr

27.3.2020 22:16:41

+1
Çok güzel bir liste bir tavsiye de benden kaçırmayın ;) Cloverfield yolu no 10

BSC Misafiri

27.3.2020 20:50:16

0
children of men. kesinlikle izleyin.

ezgiturali

27.3.2020 20:49:37

0
kornetto üçlemesi ve What We Do in the Shadows'a bayılıyorum gerçekten tavsiye ederim
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Film Haberleri
+ TAKİBE
AL
3 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız