Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Haziran ayında çıkış yapacak PC oyunları: #1

 
Bu listede Haziran ayı içerisinde çıkış yapacak oyunların detayları yer alıyor. Liste sadece bununla sınırlı kalmıyor devamı için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.
 
 
- Killer Frequency (1 Haziran: macera, bulmaca, simülasyon)
 
 

Team17 Digital tarafından geliştirilen ve aynı ekip tarafından yayınlanacak olan macera, bulmaca, simülasyon oyunu Killer Frequency, 1 Haziran'da çıkış yapmaya hazırlanıyor. Çizgi tarzı sanat stiline sahip bu yapım içerisinde kendimizi bir radyo sunarken bulabilecek, burada karşımıza çıkan çeşitli bulmacaları çözebilecek, birçok hayat kurtarabilecek ve telefon santralini çalıştırmamız gerekecek. Oyun içerisinde 80'lerden ilham alan çeşitli müzikler bulunacak ve bu müzikler eşliğinde kendimizi büyük bir çıkmazın içerisinde bulacak ve bu çıkmazdan kurtulmak için de çeşitli hamleler gerçekleştirebileceğiz.

Renkli ve çizgi tarzı grafiklere sahip bir yapımda radyo istasyonunda bir çalışan olarak rol alacak, bir çalışan olarak gece yarısı vardiyamıza devam edeceğiz ve ancak tabii ki işlerin burada ters gittiğini anlayacağız. Vardiyamıza başladığımız esnada farklı farklı olaylar meydana gelecek ve bir telefon araması bizlere ulaşacak. İşte bu telefon araması korkunç şeylerin başlayacağı sekansın ilk habercisi diyebiliriz.
 
 

Telefon çaldıktan ve bu telefona yanıt verdikten sonra çeşitli olaylar meydana gelmeye başlayacak ve bizlere bu telefon konuşmasını yapan kişi çeşitli sırları açığa çıkarmaya çalışan bir karakter olarak karşımıza çıkacak. Olayların gidişatının değiştiği bu arama sonrasında biz de çeşitli  hamleler gerçekleştirerek bu aramanın arkasındaki sırları açığa çıkarmaya çalışacağız. Elbette burada bu aramanın içeriğini ve tam olarak nelerden bahsettiğinden söz etmeyeceğim. Dolayısıyla bu bulmacayı ve sırları oyun içerisinde bizzat sizi deneyimleyebileceksiniz.

Oyunda yukarıda da bahsettiğim gibi çeşitli hayatlar kurtarabilecek, bu hayatları kurtarmak için çeşitli bulmacaları çözmeye çalışacak ve daha fazlasını yapabileceğiz. Oyunda cadılar bayramının yaklaştığını görebilecek ve bu bayram içerisinde çeşitli ritüellerin yapıldığına bizzat tanıklık edeceğiz. Elbette bu bayramı fırsat bilen katiller burada bizzat karşımıza çıkacak ve biz de burada insanların hayatlarına kurtarmaya başlayacağız. Oyun içerisinde çeşitli aramalar yapabilecek, birçok karakterle etkileşime geçebilecek ve bu karakterleri aslında kurtarmaya başlayacağız.
 
 

Killer Frequency'de yine hem etrafımızı keşfedebilecek hem farklı karakterlerle diyaloglar haline girebilecek, çevreyi keşfedecek, yeni öğeler elde edebilecek ve bu öğelerle beraber karşımıza çıkan bulmacaları bir nevi çözmeye çalışacağız. Oyunda elbette kolaydan zora doğru bir bulmaca zorluk sistemi yer alacak. İlk başta hem bu keşifler hem de bulmaca unsurları kolay bir şekilde karşımıza çıkacak ancak bu durum oyunu ilerleyen kısımlarında daha da zorlaşacak. Dolayısıyla oyun içerisinde bir yandan mekanikleri öğrenmeye çalışırken diğer yandan ise bu zorluklara alışmaya başlayacağız.

Oyunda yine etrafı keşfetmeye başlayarak çeşitli ipuçları toplayabilecek, bu ipuçlarını bir araya getirerek yeni delillerin oluşmasını sağlayabilecek, etrafta yer alan ve bizlere sunulan bulmacaları çözebilecek ve bizleri arayanların o geceden sağ kurtulmasını sağlayabileceğiz. Bizleri birçok karakter arayacak ve bu karakterlerin her birinin kendine ait dertleri bulunacak. Bu dertleri çözmek ve onları hayatta tutmak için çeşitli direktifler verebileceğiz. Dolayısıyla doğru direktifleri vermek oyunda çok önem arz edecek. Böylece onların hem hayatlarına dokunabilecek hem de hayatlarını kurtarmaya çalışacağız.
 
 

Oyundaki amacımız bizleri arayan karakterleri hayatta tutmak ve bulunduklarını yerden sağa çıkmasını sağlamak olacak. Dolayısıyla bu esnada karşımıza  çeşitli bulmacalar çıkabilecek, bu bulmacaları aşmak için düşünme payını kendimizi bırakabilecek ve daha fazlasını bu yapım içerisinde deneyimleyebileceğiz. Dolayısıyla karşımıza gelen karakterlerle doğru diyaloglara girmeli ve onlara doğru direktifler vermeli ve bulmacalar konusunda da onlara net bir şekilde yardım etmemiz gerekecek.

Oyun içerisinde elbette yukarıda da bahsettiğim gibi 80'lerden ilham alan bir karakter kadrosu ve müzikler yer alacak. Dolayısıyla bu karakter kadrosu, seslendirme ve müziklerle beraber kendimizi o dönemde hissedebileceğiz. Hem etrafın yapısı hem de bu seslendirmeler sayesinde kendimizi adeta o yapının içerisinde bulabileceğiz. Dolayısıyla oyun zaten bunları bizlere yansıtmak istiyor ve biz de bu 80'lerden ilham alan yapım içerisinde birçok hayatta dokunmaya çalışıyoruz.
 
 

Oyun içerisinde radyo istasyonu içerisinde bir karakteri kontrol ediyor, burada sağı solu gezebiliyor ve bu radyo istasyonu çevresini keşfedebiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde bizlere belirli bir alan sunuluyor ve bu alan içerisinde hem etrafı keşfedebiliyor hem çeşitli bulmacaları çözebiliyor hem de farklı farklı ipuçlarına doğru yönlenebiliyoruz. Oyunda yine farklı farklı etkileşime geçebileceğimiz nesneler bulunuyor ve bu nesnelerle etkileşime geçmek oldukça önem arz ediyor. Çünkü bu nesnelerle beraber etkileşime geçerek aslında arka planda nelerin olduğunu anlayabiliyor ve eğer ortada bir sır varsa bunun çözümü için ilk adımı atmış oluyoruz.

Bulmaca tarzı bir yapının bizlere sunulacağı bu oyun içerisinde sürekli olarak sağı solu kurcalayabiliyor, buraları keşfedebiliyor ve çeşitli sırları açığa çıkarabiliyoruz. Oyunda yukarıda da bahsettiğim gibi farklı farklı karakterler ile etkileşime geçebiliyor, onlarla sohbet edebiliyor ve diyalog içerisine girdiğimiz zaman hangi durumda olduğunu anlayabiliyoruz. Genel olarak bu sohbetler bizlerden yardım isteme amacıyla yapılıyor ve biz de onlara yardım etmek için elimizden geleni fazlasını yapmaya çalışıyoruz. Elbette karşıdaki kişi bizden çeşitli yardımlar istiyor ve  karşısına çıkan bulmacalar konusunda bizim de hamle yapmamızı bekliyor. Biz de bu konuda tabii ki oyun içerisinde çeşitli bulmacaları çözmek için onlara birçok direktif verebiliyor ve doğru direktif verdiğimiz zaman da bu bulmacaları kolay bir şekilde aşabiliyoruz.
 
 

Oyun içerisinde geniş bir radyo istasyonunda bulunuyor ve bu istasyon içerisinde dilediğimiz evi gezebiliyoruz yani küçük bir odadan ibaret değil de geniş bir çalışma alanı keşfediyor, buraları iyice araştırabiliyor ve çevredeki nesnelerle etkileşime geçebiliyoruz. Bu radyo istasyonu elbette karşımıza çok katlı olarak çıkıyor ve hem yukarı katları hem aşağı katları araştırabiliyor, buralarda neler olup bittiğini öğrenebiliyor ve çeşitli bulmacaları buralarda çözmeye başlıyoruz. Elbette bir yandan gergin ortamın bizlere sunulduğunu hem de bu bulmacalarla beraber bu gergin ortama biraz daha gerginlik eklendiğini görebiliyor ve diğer taraftan da yardım isteyenlere koşmak için çeşitli hamleler yapmaya başlıyoruz.

Killer Frequency içerisinde birinci şahıs bir kamera bakışı açısı bulunuyor ve bu bakış açısıyla beraber karakterimizi kontrol ediyor ve ilerleyebiliyoruz. Oyun içerisinde ara sıra farklı karakterlerden gelen aramaları kontrol edebiliyor ve onlarla diyaloglara girebiliyoruz.
 
 

Bu tarz macera bulmaca oyunlardan hoşlanıyorsanız bu yapıma bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve 1 Haziran tarihinde çıkış yapmayı bekliyor. Oyunun şu anda ne yazık ki herhangi bir demo sürümü bulunmuyor. 
Dolayısıyla herhangi bir deneme şansı elde edemedik. Oyun haziranın ilk günü bizlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gibi bir bildirim alabilirsiniz. İstek listenize eklediğiniz zaman oyun çıkış yaptığı gün mail adresinize bir bildirim gelecek ve oyunun çıktığından haberdar olabileceksiniz. Dolayısıyla oyuna bekleyenler bu listeye dahil edebilir.
  
- We Love Katamari REROLL+ Royal Reverie (2 Haziran: aksiyon, macera)
 
 

MONKEYCRAFT tarafından geliştirilen ve Bandai Namco Entertainment tarafından yayınlanacak olan aksiyon, macera oyunu We Love Katamari REROLL+ Royal Reverie, 2 Haziran tarihinde geliyor. Renkli bir sanat tarzının bizlere sunulduğu bu yapım içerisinde etrafta sürekli olarak bir şeyleri yuvarlayabilecek, yuvarladığımız nesneleri daha da büyük kartopu haline getirebilecek ve etrafta ne var ne yok bu kartopu içerisine dahil edebileceğiz. Oyun içerisinde sürekli olarak etraftaki bu yapıları toplayarak daha da büyük bir top haline getirebilecek ve etrafı tamamen temizleyebileceğiz.

Üçüncü şahıs bir kamera bakış açısı ile beraber oynayacağımız bu yapım içerisinde küçük bir karakteri kontrol edebilecek, kontrol ettiğimiz bu karakterle beraber farklı farklı bölgeler doğru adama atabileceğiz, her bölgenin tabii ki kendine ait yapısı ve dinamikleri bulunacak. Bu yapıları tabii ki oyun içerisinde bizzat biz deneyimleyebilecek, bu yapıları eğlenceli bir şekilde ortadan kaldırabilecek ve elimizdeki top sayesinde onları toplayabileceğiniz ve yuvarlayabileceğiz.
 
 

Oyunda yukarıda da bahsettiğim gibi farklı farklı bölgeler bulunacak ve bu bölgeler içerisine girerek burada bulunan yapıları, araçları binaları ve artık ne varsa hepsini toplayabileceğiz. Oyun içerisinde tabii ki amacımız bundan ibaret olacak ve etraftaki nesneleri elimizdeki - önümüzdeki yapışkan top içerisine dahil edebileceğiz. Etraftan eşyalar topladıkça bu kar topu etkisi daha da büyüyebilecek ve bir yandan da karakterimizi kontrol etmeye başlayacağız.

Yenilenmiş içeriği ile beraber karşımıza çıkacak olan bu yeni sürümde iyileştirilmiş grafikler geliştirilmiş, oynanış dinamikleri ve daha fazlası yer alacak. Bu yeni içeriklerle ve geliştirilmiş sistemlerle beraber oyundan daha fazla verim alabilecek ve daha da eğlenebileceğiz dolayısıyla daha önce çıkış yapan orijinal oyunu temellerini bu yapım içerisinde görebileceğiz. Hatta bu temellerin daha da gelişmiş ve iyileşmiş olduğunu farkına varabileceğiz. Böylece oyundan daha fazla eğlence bekleyebiliriz.
 
 

Oyunda yukarıda da bahsettiğim gibi elimizde yapışkan bir yuvarlak top bulunacak, bu topla beraber etrafta bu topu yuvarlayabilecek ve ilerleyebileceğiz. Bu topla beraber ilerlerken etrafta çeşitli nesneleri, araçları ve binaları bu yapının içerisine yapıştırabilecek ve topla beraber bunları sürükleyebileceğiz. Oyunda ne kadar çok binayı, aracı veya nesneyi topa yapıştırabilirsek bu top o derecede büyümüş olacak ve elimize büyük bir kartopu geçecek diyebiliriz.

Sürekli olarak bu topu yuvarlayarak farklı farklı bölgeleri adım atabilecek, bu adım attığımız bölgelerin içeriğini tamamen bu topu üzerine yapıştırabilecek ve buraları tamamen temize çekebileceğiz. Oyun içerisinde yine küçük bir karakteri kontrol edebilecek, bu küçük karakterle beraber üçüncü şahıs kamera bakış açısıyla beraber ilerleyebileceğiz. 2005 yılında çıkan orijinal oyunun üzerine gelen bu yeni sürümde oyunun görselleri, grafikleri ve dinamikleri tamamen baştan aşağıya yenilenmiş durumda. Dolayısıyla oyun içerisinde daha üst düzey bir deneyim elde edebilecek ve bu kapsamda daha da eğlenceli anlar yaşayabileceğiz.
 
 

Tamamen yenilenen yapısı ile karşımıza çıkacak olan bu yeni sürümle beraber arayüz de tamamen yenilenmiş olacak. Oyun içerisinde her bir alan aslında geliştirici ekip dokunmuş durumda. Hem arayüz hem oyunun görselleri hem de oynanış dinamikleri tamamen yenilenmiş bir şekilde karşımıza çıkacak bu yenilenmiş oyun 2005 yılında çıkan oyunun orijinal temeli üzerine atılmış. Dolayısıyla 2005 yılında bu oyunu deneyimlediyseniz ve zevk aldıysanız bu yeni sürümde de muhakkak zevk  almanız bekleniyor.

Oyunda elbette arka planda bir hikaye anlatılıyor ve prens ve krallıklarla alakalı bir hikayeden bahsediliyor. Elbette bu hikayenin detaylarını ve içeriğine giriş yapmayacağım zaten bu tarz oyunlarda arka plandaki hikayeler oldukça sönük kalabiliyor ve bizim de burada amacımız oyunun dinamiklerini öğrenmek, etraftan çeşitli yapıları elimizdeki topa yapıştırmak ve farklı bölgelere doğru adım atmak. Yani arka planda yer alan hikaye konusunda herhangi bir beklentiniz olmasın. Dolayısıyla oyun içerisinde eğlenmenize bakmanız sizin açınızdan daha iyi bir katkı sağlayabilir.
 
 

We Love Katamari REROLL+ Royal Reverie oyununda elbette orijinal yapımdan farklı olarak yeni yeni görevler ve ek içerikler de yer alacak. Oyun içerisinde 5 farklı eğitim mücadelesi bulunacak ve bu eğitim mücadelesi sayesinde oyunu dinamiklerine daha da alışabilecek ve oyunda hatta usta olabileceğiz. Bunun yanı sıra oyuna yine antrenman modu eklenmiş durumda ve bu antrenman modu sayesinde hem kendimizi eğitebilecek hem de oyun üzerinde daha da hakim olabileceğiz. Oyunda karşımıza çeşitli görevler çıkabilecek, hem bu görevleri tamamlayabilecek hem de görevlerin akabinde çeşitli ödüllerin sahibi olabileceğiz.

Oyun içerisinde bu görevler kolaydan zora doğru bir zorluk sistemi kapsamında bizlere sunulacak ve biz de ilk etapta bu görevleri kolay bir şekilde yerine getirebileceğiz. Ancak daha sonrasında ve oyunu ilerleyen kısımlarında bu görevler daha da zorlu bir hale gelebilecek. Tabii ki bu durumda endişelenmenize gerek yok, bu zorlu alana geldiğiniz zaman zaten oyunu dinamiklerini öğrenmiş olacak ve oyunun aslında bizlere sunması gerektiği temeli biliyor olacaksınız.
 
 

Basit bir deneyim sunan oyun içerisinde ayrıca fotoğraf modu da yer alacak. Fotoğraf modu sayesinde oyun içerisinde çeşitli manzaraları ve karakterimizi dahil edebilecek, özçekim moduyla beraber de çeşitli anıları bu oyun içerisinde biriktirebilecek ve bu anıların fotoğrafına çekebileceğiz. Oyunda bu mod ile beraber istediğiniz yapının fotoğrafını çekebilecek, açıları ayarlayabilecek ve çeşitli çekimler yapabileceksiniz.

Oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi elimizde büyük bir top olacak, bu top sayesinde etrafta yer alan canlı cansız her türlü içeriği toplayabilecek ve bu topun üzerine doğru çekebileceğiz. Oyun içerisinde insanlar da yer alacak ve bu insanları da topu üzerine yapıştırabilecek ve tamamen yapışkan bir top sayesinde büyük bir kar topuna sahip olabileceğiz. Oyun içerisinde gerek binalardan gerekse insanlardan ve hayvanlardan çeşitli verimler alabilecek, bunları topumuz üzerine yapıştırabilecek ve bu topu daha da büyütebileceğiz.
 
 

Oyunda elbette katman sistemi yer alacak ve elimizde ne kadar büyük bir top varsa o kadar çok büyük nesneyi bu topa dahil edebilecek ve yapıştırabileceğiz. Yani eğer topumuzdan büyük bir nesne varsa o nesneyi ne yazık ki topumuza dahil edemeyecek ancak daha küçük nesnelerle beraber topumuzu büyüterek o boyuta geldiğimiz zaman onu toplayabileceğiz. Dolayısıyla oyunda böyle bir mekanik söz konusu. Kısacası kendi topumuzdan daha büyük nesneleri ve öğeleri ne yazık ki oyun içerisinde toplayamıyoruz. Bu da tabii ki oyunu eğlenceli kılan özelliklerden bir tanesi.

Eğlenceli bir yapıyı bizlere sunan We Love Katamari REROLL+ Royal Reverie 2 Haziran tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Yukarıda da bahsettiğim gibi bu yeni sürüm 2005 yılında çıkan orijinal oyunun bir yansıması niteliğinde. Dolayısıyla oyun içerisinde gelişmiş grafikler, gelişmiş oyun dinamikleri, ek içerikler ve daha fazlası bizleri bekliyor.
 
- RACE: Rocket Arena Car Extreme (1 Haziran: yarış, aksiyon, hayatta kalma)
 
 

SMOKOKO tarafından geliştirilen ve aynı ekip tarafından yayınlanacak olan yarış, aksiyon, hayatta kalma oyunu RACE: Rocket Arena Car Extreme, 1 Haziran tarihinde geliyor. Bir yandan hayatta kalma öğelerini deneyimleyebileceğimiz diğer yandan ise yarış ve aksiyona dalış yapabileceğimiz bu oyun içerisinde araçlarımızla beraber tam gaz ilerleyebilecek ve bu aracımızı diğer araçlara karşı hayatta tutmaya çalışacağız. Oyun içerisinde diğer taraftan simülasyon unsurları ve yönetim unsurları da bulunacak. Yani birçok oyun türünün bu yapım içerisinde harmanlandığını görebileceğiz.

Farklı bir yarış deneyimini bize aktarmaya çalışan bu yapım içerisinde hayatta kalma unsurları oldukça ön plana çıkacak. Oyun içerisinde istediğimiz aracı seçebilecek, bu araç üzerine özelleştirmeler yapabilecek, aracımızın parçalarını değiştirebilecek ve parçaları güçlendirebileceğiz. Yine diğer taraftan bir insan ile yapabildiğimizi araçlarla beraber yapabileceğiz yani oyunda araçlarımıza çeşitli silahlar takabilecek, roket atarlar ekleyebilecek ve daha fazlasını bu oyun içerisinde kurabileceğiz.
 
 

Oyunda yerleştirdiğimiz silahlarla beraber diğer araçlara karşı ateş açabilecek, onların araçlarını parçalayabilecek ve ortadan kaldırabileceğiz. Dolayısıyla oyunda aslında insanların birbirini ortadan kaldırmasından ziyade araçların birbirini ortadan kaldırmasını izleyecek ve deneyimleyebileceğiz. Oyunda yine diğer taraftan araçlarımızla beraber kullanabileceğimiz çeşitli özellikler ve beceriler bulunacak. Bu beceriler arasında koruyucu kalkan, nitro ve daha fazlası yer alacak. Koruyucu kalkanla beraber oyunda üzerimize doğru gelen mermilerden kendimizi koruyabilecek, nitro ile de hızımıza hız katabileceğiz. Dolayısıyla oyun içerisinde bu iki unsurdan daha fazla özellik ve beceri bizlere aktarılacak.

Oyun içerisinde tam bir kaos ortamı bizleri bekliyor olacak. Oyunda kendi aracımızla beraber hem etrafın yıkılışını görebilecek hem de araçların parçalanışına şahit olabileceğiz. Oyun içerisinde çok farklı araç türleri bulunacak ve bu araç türlerinden istediğimizi seçebileceğiz. Seçtiğimiz bu araçla beraber çeşitli yarışlara atılacak ve farklı modlarla beraber oyunda eğlenceli bir deneyim elde etmeye çalışacağız. Oyunda araçların birbirine çarptığını görebilecek, bu araçların birbiriyle savaşmasına tanıklık edebilecek ve bu aracı istediğimiz gibi geliştirebileceğiz.
 
 

RACE: Rocket Arena Car Extreme içerisinde farklı farklı oyun modları bulunacak ve bu oyun modları içerisinde çok farklı deneyimler elde edebileceğiz. Örneğin bir mod içerisinde geniş yarışlara atılabilecek, bu yarışta çizgisine ilk biz vardığımızda kazanmış olacağız, diğer mod içerisinde geniş bir arenaya atılacak, bu arena içerisinde hayatta kalan en son araç olmaya çalışacakğız. Eğer hayatta kalanı en son araç olursak arenanın galibi biz olacağız. Dolayısıyla Oyun içerisinde bu tarz farklı farklı modlar ve içerikler yer alacak. Bu malları ve içerikleri de istediğiniz gibi deneyimleyebileceğiz.

Oyun içerisinde canavar kamyonları alabilecek ve bu canavar kamyonlarla beraber arenanın kralı biz olmaya çalışacağız. Oyun içerisinde farklı  farklı aksiyon sekansları bulunacak, bu aksiyon sekansları da bizleri adeta bir aksiyon filmi içerisinde gibi hissettirebilecek. Bu kapsamda gerçekçi yarışları katılabilecek, bu yarışlardan galip ayrılmaya çalışacak ve karşımıza çıkan ve bizi alt etmeye çalışan araçları da ortadan kaldırabilecek ve yarış dışı bırakabileceğiz.
 
Oyunda farklı farklı yarış türleri bulunacak ve bu yarışlar arasında kendimize geliştirebilecek, aracımızı yükseltebilecek ve yeni parçaları da aracımıza dahil edebileceğiz. Oyunda genel anlamda çok çeşitli özelleştirme sistemi bulunacak ve kendi aracımızı bu şekilde özelleştirebileceğiz. Aracımızın renginden parçalarına kadar birçok detayına dokunabilecek ve istediğimiz gibi bir aracı oyun içerisinde kullanabileceğiz.
 
 

Oyun içerisinde yer alan bu yapıyı aslında bir araçlı Battle Royale olarak düşünebiliriz. Bir karakteri kontrol etmekten ziyade burada bir aracı kontrol ediyor ve hayatta kalan en son araç olarak bu yapımda yer almaya çalışıyoruz. Dolayısıyla bunu demek yanlış olmaz. Oyun içerisinde kendimize ait bir araç alabiliyor, bu aracımızı çeşitli silahlarla beraber donatabiliyor ve aracımızın üzerine makineli tüfekler, bombalar, füzeler ve daha fazlasını takabiliyoruz. Bu silahlarla beraber karşımıza çıkan araçları ortadan kaldırabiliyor, onları parçalayabiliyor ve yarış dışı bırakabiliyoruz. Dolayısıyla oyundaki bu silahları kullanmak çok önem arz ediyor ve doğrudan diğer yarışçıların üzerine bu hamleleri gerçekleştirebiliyoruz.

Kendi zevkimize ve stratejimize göre ilerleyebileceğimiz bu yapım içerisinde her bir aracın kendine özgü seviyesi bulunuyor. Bu kapsamda her bir araç 30. seviyeye kadar yükseltilebiliyor ve her bir seviye içerisinde hem aracın gücü hem de dayanıklılığı artış gösteriyor ve diğer silahları da bu sayede aracımızın sağına soluna takabiliyoruz. Diğer taraftan her 10 seviyede bir yarış performansımız daha da artış gösteriyor ve bu sayede daha fazla parçayı aracımıza dahil edebiliyoruz. Bu parçalarla beraber hem yarıştaki hızımız artış gösteriyor hem de dayanıklılığımız yükseliyor diyebilirim.
 
 

Aksiyon dolu bir yarış oyunu içerisinde büyük büyük araçları alabilecek, bu araçlarla beraber yarışları kazanmaya çalışacak ve çeşitli ödüllerin sahibi olmaya başlayacağız. Oyun içerisinde araçlarımızı yükseltebilecek, yeni araçların kilidini açmak için farklı yarışlara katılabilecek ve bu sayede hem yeni araçlar elde edecek hem de kendi yeteneklerimizi ve becerilerimizi yükseltebileceğiz. Bunun yanı sıra oyunda araçlara taktığımız silahları da yine yükseltme seçenekleri de bulunacak. Dolayısıyla oyun içerisinde her bir parçayı hem bünyemize dahil edebilecek hem de yükseltebileceğiz. Bu da daha güçlü olmamızı sağlayacak unsurlardan bir tanesi.

Oyun içerisinde herhangi bir engel yer almayacak .Bu doğrultuda dikkat etmemiz gereken herhangi bir yakıt detayı yok. Dolayısıyla oyunda istediğimiz gibi ilerleyebiliyor, sağa sola doğru çarpabiliyor ve sınırsız bir şekilde yollara koyulabiliyoruz. Oyunda herhangi bir yakıt doldurma işlemi yer almıyor.

Oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi farklı farklı oyun modları yer alıyor ve bu oyun modları arasında çok çeşitli deneyimler bizleri bekliyor. Oyunda 4 farklı yarış modu bulunuyor ve bu yarış modları arasında Battle Arena modu bizlere tam bir araçlı Battle Royale deneyimini sunuyor. Yani bu mod içerisinde en son hayatta kalan araç olursak kazanan biz oluyoruz diyebilirim.
 
 

Diğer taraftan kariyer modu yer alıyor ve bu kariyer modu da diğer oyunlarda olduğu gibi kendi kariyerimizi kurabileceğimiz, kariyer basamaklarını tırmanabileceğimiz ve yarıştan yarışa koşabileceğimiz bir deneyimi bizlere aktarıyor. Öte yandan Savaş modu bu oyun içerisinde bizlere aktarılıyor. Bu mod dahilinde çeşitli savaşlara katılabiliyor, araçlarımızı silahlarla donatabiliyor ve diğer araçları bu sayede ortadan kaldırabiliyoruz. Tam bir kaos ortamının hakim olduğu mod diyebilirim.

Son olarak oyunda turnuva modu bulunuyor ve bu turnuva modu içerisinde büyük ödüllerin sahibi olmak için çeşitli yarışlara katılabiliyor ve puan kazanmaya çalışıyoruz. Dolayısıyla turnuva modu bizlere klasik bir turnuva deneyimini aktarıyor.

Bu tarz aksiyon ve yarış oyunlarından hoşlanıyorsanız bu yapıma bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyunun şu anda Steam sayfası da açık durumda ve dilerseniz istek listenize bu sayfa üzerinden ekleyebilirsiniz. Diğer yandan oyunun yine Steam sayfası üzerine bir demo sürümü bulunuyor ve bu demo sürümü sayesinde oyunun bir kısmını deneyimleyebilir ve oyunun temel özelliklerini öğrenebilirsiniz. Ayrıca bu demo sürümü sayesinde de oyunu satın alıp almayacağınıza karar verebilirsiniz.
 
- Battle Talent (1 Haziran: aksiyon, savaş, macera, VR)
 
 

Cydream tarafından geliştirilen ve aynı ekip tarafından yayınlanacak olan aksiyon, savaş, macera, VR oyunu Battle Talent, 1 Haziran tarihinde çıkış yapmaya hazırlanıyor. VR başlıklara çıkış yapacak olan bu fizik tabanlı savaş oyunu içerisinde elimize çeşitli silahlar alabilecek, bu silahlarla beraber karşımıza çıkan oyuncuları ve düşmanları alt edebileceğiz. Oyunda bir taraftan düşmanları alt ederken diğer taraftan ise kılıç yetenekleri konusunda ustalaşabilecek, hem yakın dövüş hem de menzilli saldırılar üzerinde kendi hünerlerimizi gösterebileceğiz.

Gelişmiş fizik sistemi ile beraber karşımıza çıkış yapacak olan bu yapım içerisinde her bir hamle aslında çok önem arz edecek. Dolayısıyla rakiplerden gelen saldırıları engellemek, onların saldırılarından kaçınmak, kendimizi savunma pozisyonuna almak ve saldırılardan kaçındıktan sonra karşı saldırı yapmak oldukça önemli unsurlar olacak. Oyun içerisinde tüm unsurları aslında tek tek bizzat kendimiz yapacak ve uygulamaya koyacağız. Oyunda yapabileceğimiz hamleler değişkenlik gösterebilecek ve bu hamleler üzerinde ustalaşmak tamamen bizim işimizi olacak. Oyunda aslında bir savaşçı karakter ortaya çıkarmaya ve oluşturmaya çalışacağız.
 
 

Sanal başlık desteği ile beraber karşımıza çıkacak olan bu yapım içerisinde elbette çok hızlı bir deneyim bizleri bekliyor olacak. Karşımıza sürekli olarak farklı düşmanlar çıkabilecek ve bu düşmanların her birinin farklı özellikleri ve yetenekleri bulunacak. Bunun yanı sıra bu düşmanların her biri farklı zırhlar ve silah setlerine sahip olacak. Bu sayede onlara karşı kendi stratejimizi ve planımızı oluşturabilecek ve kafamızda kurduğumuz bu planlarla beraber alt etmeye çalışacağız.
 
oyun içerisinde karşımıza yakın dövüş saldırıların haricinde menzilli saldırılar üzerinde ustalaşmış düşmanlar da çıkabilecek. Yani oyunda karşımıza bizlere ok atan çeşitli düşmanlar da olacak ve aynı şekilde biz de kendi yayımızı ve okumuzu elimize alarak onlara karşı bu hamleleri gerçekleştirebileceğiz. Yani oyun içerisinde hem yakın dövüş hem de menzilli dövüş konusunda ustalaşabilecek, elimize aldığımız çeşitli silahlarla beraber de düşmanları alt etmeye çalışacağız.
 
 

Savaş oyunu içerisinde farklı farklı kriterlere dikkat etmemiz gerekecek yani düşmanların bizlere karşı çok farklı saldırı stilleri bulunacak ve bu saldırı stillerini tabii ki oyun içerisinde refleks haline getirmeye çalışacağız. Oyunda akrobasi hareketleri ile beraber kılıcı üzerimize savuran düşmanların haricinde normal bir şekilde savaşan düşmanlar da çıkabilecek ve bu hamleleri de aslında boşa çıkarmaya başlayacağız. Oyunda bu hamleleri öğrenmek belki de zor olabilir ve bazı düşmanlar gerçekten de çok hızlı hareket edebilir. Dolayısıyla oyunda reflekslerimizi her zaman diri tutmamız gerekecek ve bu saldırılara karşı durmamız lazım.

Oyun içerisinde bir düşman yukarıdan saldırı yaparken diğer düşman ise döne döne bizlere farklı kılıç darbelerini indirmeye çalışacak. Haliyle her bir düşmanın kendine ait özellikleri ve becerileri bulunacak. Bunun yanı sıra her bir düşman farklı saldırı stillerine sahip olacak ve bu şekilde karşımıza çıkacak. Dolayısıyla biz de bu saldırılara karşı kendimizi daima koruma altına almaya çalışacak ve bu kapsamda hayatta kalmak için elimizden geleni yapabileceğiz. Savaş yeteneklerimizi test ettiğimiz bu yapım içerisinde elbette sürekli olarak zorlu düşmanlar karşımıza çıkacak ve bunları alt etmek için de kendimize ait bir strateji ve saldırı stili oluşturmamız gerekecek.
 
 

Oyunda ilk başta tabii ki kolay bir yapı bizlere sunulacak. Bu kolay yapının ardından oyunun ilerleyen kısımlarında daha zorlu yapay zekalara sahip düşmanlar çıkacak ve bunları alt etmek için de tabii ki oyunda bir süre vakit geçirmemiz gerekecek. Elbette sürekli olarak bu tarz yapımları oynamak belki baş ağrısına veya baş dönmesine sebep olabilir. Dolayısıyla oyundaki bu hızlı savaş sistemi sayesinde kendimizi bir yandan kendimizi kontrol etmeli diğer yandan ise kılıcımızı düşmanlara karşı savunmamız gerekir.

Oyun içerisinde farklı düşmanların haricinde bir de farklı arenalar ve bölgeler bulunacak. Elbette her arenanın kendine ait teması, atmosferi ve yapısı bulunacak. Bu bölgeler genellikle arena tarzı ile karşımıza çıkacak ve bu arenalarda karşımıza farklı farklı düşmanlar ve düşman türleri çıkacak. Oyun içerisinde çift kılıç kullanan düşmanlardan barbarlara kadar çok farklı yapıya sahip karakterler çıkacak ve bunları alt etmek için de tabii ki vahşi bir şekilde onların üzerine gitmemiz gerekecek.

Battle Talent içerisinde bu düşmanlarla beraber savaşırken onların uzuvlarını koparabilecek ve ortaya daha da şiddet içerikli bir yapıya çıkartabileceğiz. Yani kılıcımızı savurduğumuz esnada eğer düşman kendini savunmuyor ve korunmuyorsa bu onun kellesinin gittiği anlamına gelecek ve kılıç darbesiyle beraber kafasının yere düştüğünü görebileceğiz. Dolayısıyla oyun içerisinde bu tarz şiddet içerikli ve şiddetin dozu yüksek olduğu anlar da karşımıza çıkacak. Eğer bu tarz oyunlardan hoşlanmıyorsanız ve gerçekten sizi etkiliyorsa uzak durmanızı tavsiye ediyorum.
 
 

Oyun içerisinde sürekli olarak çeşitli düşmanlarla beraber kapışabilecek ve sadece bir düşmanla değil birden fazla düşmanın da üzerimize geldiğini görebileceğiz. Oyunda bu düşmanlara karşı çok hızlı bir şekilde hareket etmeye çalışacak, elimize istersek tek istersek de çift kılıç alabileceğiz. Bu kılıçlarımızı sağa sola doğru savurabilecek, düşmanların üzerine hızlı bir darbe indirebilecek ve onların çeşitli uzuvlarını koparabileceğiz. Oyunda diğer taraftan kılıçların haricinde ok ve yayımızı elimize alabilecek ve uzaktan düşmanları teker teker avlayabileceğiz.

Savaş yeteneklerimizi geliştirebileceğimiz ve yeni yeteneklerin kilidini açabileceğimiz bu yapım içerisinde çeşitli büyüler de yer alacak ve bu büyüler sayesinde de düşmanlara karşı çok farklı kombolar yapabileceğiz. Yani oyun içerisinde sadece kılıç, kalkan veya ok ve yay değil aynı zamanda büyüler ve kombolar da yer alacak. Bu sayede oyun içerisinde savaş çeşitliliği daha da artış gösterecek ve biz de elde ettiğimiz deneyimi daha da genişletebileceğiz.
 
 

Oyun içerisinde çok farklı düşman çeşitliliği ve ırkı bulunacak ve bu ırklar arasında goblinler, hayaletler, iskelet savaşçılar ve daha fazlası yer alacak. Bunlara karşı kendimizi koruyacak ve kollamaya çalışacağız. Oyunda yine yukarıda bahsettiğim gibi çok farklı silah türleri yer alacak ve bu silah türleri ile beraber bunları alt edebileceğiz. Kılıçlardan büyülere çift kılıçlardan ok ve yaylara kadar birçok silah türü bu oyunda bizlere aktarılacak. İstediğimiz silah üzerinde ustalaşabilecek ve bu kapsamda dilediğimiz gibi karakterimizi güçlendirebileceğiz.

VR başlıklara çıkış yapacak olan bu yapımın şu anda Steam sayfası açık durumda ve isterseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilirsiniz. Oyunun diğer taraftan yine bu Steam sayfası üzerinde demo sürümü bulunuyor. Dilerseniz bu demo sürümünü ücretsiz bir şekilde indirebilir ve oyunun bir kısmını oynayabilir ve deneyimleyebilirsiniz. Bu demo sürümü sayesinde diğer taraftan oyunu satın alıp almayacağınıza da karar verebilirsiniz.
 
- Urban Flow (1 Haziran: eğlence, strateji, bulmaca)
 
 

Baltoro Games tarafından geliştirilen ve aynı ekip tarafından yayınlanacak olan eğlence, strateji, bulmaca oyunu Urban Flow, 1 Haziran tarihinde geliyor. Renkli bir sanat stiline sahip ve daha çok çizgi film tarzı bir grafiklerle karşımıza çıkacak olan bu strateji oyunu içerisinde üstten görünümlü bir kamera bakış açısıyla beraber caddelere el atacak ve bu caddelerdeki trafik akışını sürekli olarak koordine etmeye çalışacağız. Oyunda adeta bir trafik polisi rolünde yer alacak ve bu şehir içerisinde akan trafiği tertemiz bir şekilde kontrol etmemiz gerekecek.

Oyun içerisinde elbette kolaydan zora doğru bir yapı bizleri bekliyor olacak. Yani ilk etapta bu trafiğin akışını düzenlemek ve hangi aracın hangi taraftan geleceğini belirlemek oldukça kolay olacak ancak ilerleyen kısımlarda bu bulmacaların ve yapıların tarzı daha da zor olmaya başlayacak ve burada karmaşık strateji unsurları karşımıza çıkacak. Dolayısıyla oyun içerisinde böyle bir yapı mevcut olacak ve biz de bu yapı karşısında zihnimizi daha iyi çalıştırmaya başlayacak ve en iyi sonucu oyun içerisinde bulmaya koyulacağız.
 
 

Oyunda sürekli olarak akan bir trafiği kontrol etme amacımız yer alacak. Bu amaç doğrultusunda çeşitli kavşakları, ana yolları ve ara sokakları tamamen düzenlemeye koyulacağız. Bu düzenleme ile beraber her bir araç aslında hiçbir şekilde kaza yapmadan ilerlemeye başlayacak ve biz de bu doğrultuda çeşitli hamleler gerçekleştirebileceğiz. Oyunda bu hamlelerle beraber trafik akışını düzgün bir şekilde kontrol edecek, her bir araç sağ salim bir şekilde gitmek istediği yere varabilecek ve biz de çeşitli bulmacaları bu kapsamda çözebileceğiz.

Oyun içerisinde tabii ki tüm bunları yapmak ve trafik akışını sağlamak için lambaları kontrol edebilecek, hangi araçların daha önce gidebileceğini belirleyecek ve daha fazlasını bu oyun içerisinde gerçekleştirebileceğiz. Gerek kavşaklarda gerekse dört yollarda bu tarz hamleleri yapabilecek ve buralara muhakkak ışıklandırma koymamız gerekecek. Her bir noktayı farklı şekillerde ışıklandırma koyabilecek ve buranın akışını istediğimiz gibi sağlayabileceğiz. Sağladığımız bu temellerle beraber de trafik akışına sağlam bir temel atacağız. Böylece hiçbir araç kaza yapmadan ve gideceği yere gecikmeden ilerlemeye koyulacak.
 
 

Arabaların uyum içerisinde olduğu bu yapımda elbette sürekli olarak karşımıza kazalar da çıkabilecek ve biz de bu kazaları önlemek için bu oyun içerisinde yer alacağız. Üstten görünümlü bir kamera bakış açısıyla beraber yer alacağımız bu oyunda kavşakları kontrol edebilecek, dört yollara çeşitli ışıklandırmalar kurabilecek, bu ışıklandırmalı kontrol edebilecek ve çeşitli süreleri biz belirleyebileceğiz. Şehrin sokaklarından ana yollarına kadar birçok kısmını kontrol edebileceğimiz ve düzenleyebileceğimiz bu yapım içerisinde elbette her bir trafik sıkışıklığı ve gecikme bizlere eksi olarak yazılacak. Dolayısıyla da herkesin gideceği yere zamanında gitmesi ve herhangi bir kaza yapmaması tamamen bizim elimizde olacak. Bizim de bu şekilde gerekli düzenlemeleri yapmamız gerekecek.

Her şeyin nihayetinde sorunsuz bir şekilde işlenmesi gerektiği bu yapım içerisinde tüm yönetim unsurları bizim elimizde olacak. Yani yolların ışıklandırmalarından kavşakların yapısına kadar tüm unsurlar bizde olacak ve bu unsurlarla beraber çeşitli düzenlemeler yapmaya çalışacağız. Bu düzenlemelerle beraber trafik akışına doğru bir şekilde düzenleyebilecek, hangi araçların daha önce ilerleyeceğini belirleyecek ve daha fazla detayı bu oyun içerisinde ayarlayabileceğiz. İnce detaylarla ve ayarlarla beraber oyun içerisinde herhangi bir trafik sıkışıklığı veya kaza olmayacak. Zaten amacımız da bu yönde.
 
 

Oyun içerisinde farklı farklı araçlar yer alacak ve bu araçların tabii ki genişliğine ve hızına göre de çeşitli ince detaylara yer verebileceğiz. Örneğin bir aracın ilerlemesi ile bir kamyonun ilerlemesi oldukça fark yaratacak. Dolayısıyla bu ince dokunuşları da oyun içerisinde yapmaya çalışacağız. Oyunda tabii ki geniş bir şehirde yer alacağız ve bu geniş şehir içerisinde farklı farklı düzenlememiz gereken noktalar bulunacak. Yani her bir kısımda aslında bir yolu kontrol edebilecek, bu yoldaki trafik akışını düzenleyebilecek ve çeşitli bulmacaları bu kapsamda çözmeye çalışacağız.

Karşımıza gelen bu yapı tabii ki bulmaca unsurlarıyla beraber karşımıza çıkacak ve hangi yolda hangi ışıklandırmaların yapılması gerektiğini tamamen biz bulmaya çalışacağız. Zamanlamanın da oldukça önemli olduğu bir yapım içerisinde karşımıza farklı farklı yollar çıkacak ve bu yolları düzenlemek de tamamen bizim işimiz olacak. Her bir yol içerisinde tabii ki çeşitli ışıklandırmalar ve düzenlemeler bulunacak. Bu ışıklandırma seçenekleriyle beraber istediğimiz ışığı istediğimiz zamanlarda yakabilecek ve o yoldaki araçların ilerlemesini sağlayabileceğiz. Buradaki amacımız tabii ki doğru ışıklandırmayı doğru zamanda yakmak ve herhangi bir kaza ve gecikme olmadan bu kısmı atlatmak olacak.
 
 

Oyunda tabii ki kolay yollardan daha karmaşık kavşaklara kadar birçok yol çeşidi bulunacak ve bu karmaşık yol çeşitleri arasında biz de kendi yolumuzu bulmaya çalışacağız. Oyundaki üstten görünüm sayesinde yoldan gelen araçları görebilecek, hangi aracın hangi yerden gittiğine şahit olabilecek ve ona göre çeşitli düzenlemeler yapabileceğiz. Oyun içerisinde tabii ki her bir bölümde farklı farklı ışıklandırma seçenekleri olacak. Bir bölümde sadece iki tane ışıklandırma seçeneği olurken diğer zorlu kavşaklarda 4 ya da daha fazla ışıklandırma seçeneği bulunacak. Dolayısıyla her bir ışıklandırma seçeneğini tek tek elden geçirmeye başlayacağız.

Yönetim unsurlarının bizim elimizde olduğu bu yapımda tek oyunculu bir yapının haricinde en fazla 4 oyuncuya kadar oynayabileceğimiz yerel işbirliği modu bulunacak. Bu mod çevrimiçi olarak karşımıza çıkmayacak dolayısıyla sadece bölünmüş ekran içerisinde bu modu deneyimleyebileceğiz ve yanımıza en fazla 4 arkadaşımızı ve oyuncuyu çağırabileceğiz. Böylece oyunda daha fazla ışığın kontrolü elimize geçirebilecek ve diğer oyuncularla beraber uyum içerisinde bu bölümleri aşmaya başlayacağız. Tabii ki oyun içerisinde her bir oyuncuya farklı yönetim unsurları verilecek ve her bir oyuncu da bu unsurlara doğru bir şekilde ve doğru zamanda dokunmaya çalışacak. Oyunu belki de arkadaşlarla beraber oynamak daha zevkli bir deneyim verebilecek.
 
 

Trafik akışını düzenleyebileceğimiz ve çizgi tarzı sanat sistemine sahip bu yapım 1 Haziran tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Bu tarz bulmaca ve yönetim unsurlarından hoşlanıyorsanız ve boş zamanlarınızı değerlendirmek istiyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Tabii ki oyun içerisinde herhangi bir hikaye veya anlatılacak bir unsur yer almıyor. Dolayısıyla oyun daha çok mobil tarzı bulmacalar ile karşımıza çıkacak ve temel bir bulmaca deneyimini bizlere aktarılacak.

Urban Flow'un öte yandan Steam sayfası açık durumda ve Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilirsiniz. Oyunu eğer oynamak istiyorsanız ve ilginizi çektiyse istek listenize ekledikten sonra zaten mail adresinize bir bildirim gelecek. Çıkış yaptığını o mail adresinize gelen içerik ile beraber haberdar olabileceksiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Haziran çıkış yapacak PC oyunları
UE5 ile yeniden geliştirilen Layers of Fear bizlere neler sunuyor? Tüm detaylar Haziran ayında çıkış yapacak PC oyunları: #2

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Listeleri
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız