Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Hayatta Kalma Oyunu The Forever Winter Duyuruldu

 
Washington merkezli oyun geliştirici stüdyosu Fun Dog yeni bir projeyi duyurdu. The Forever Winter adındaki bu proje Steam üzerinden PC platformu için çıkış yapmaya hazırlanıyor. Oyun yeni duyurulduğu için herhangi bir çıkış tarihi bulunmuyor ve diğer platformlara gelip gelmeyeceği şu an için belli değil.
 
Üçüncü şahıs hayatta kalma deneyimi 
 
 
 
Fun Dog Stüdyosu tarafından yapılan açıklamaya göre oyunun diğer platformlara geçişi tamamen başarıya bağlı olarak değişkenlik gösterecek. Yani ilerleyen süreçte bu platformlara gelip gelmeyeceği, oyunun başarısına ve oyuncuların sağladığı geri bildirimlere göre belirlenecek. Oyunda, görsellerden ve fragmanlardan da görebileceğiniz üzere üçüncü şahıs bir kamera bakış açısı bulunacak. Aynı zamanda bilim kurgu teması ile beraber karşımıza çıkacak.
 
Hayatta kalma deneyimini arkadaşlarımızla beraber yaşayabileceğimiz ve iş birliği moduyla farklı görevlere adım atabileceğimiz yapımda devasa savaş makinelerinin olduğundan bahsedebiliyor ve taktiksel bir korku deneyimine adım atmaya hazırlanıyoruz. Oyunun aynı zamanda duyuru fragmanı yayınlanmış durumda. Bu fragmanı aşağıdan izleyebilirsiniz.

Duyuru fragmanı
 
 

 
Oyunda neler olacak?
 
Yeni bir hayatta kalma deneyimini bizlere sunmayı hedefleyen bu yapımda ilginç bir dünyada yer alacak ve burada bilim kurgu temasıyla beraber karşı karşıya geleceğiz. Oyunda bitmek bilmeyen çatışmalar içerisinde yer alabilecek, burada bulunduğumuz esnada hayatta kalmak için elimizden geleni yapmaya koyulacak ve devasa savaş makineleri ile beraber de oyundaki yerimizi alabileceğiz.
 
Elbette bu makinelerin karşısında hayatta kalmak oldukça zorlu bir deneyimi bünyesinde barındıracak ve böylece biz de burada hangi hamleyi yapmak istiyorsak onu yapmaya koyulacak ve kendi planımızı ve stratejimize oyuna kendimiz dahil edebileceğiz. Dolayısıyla bu tarz oyunlarda her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebilecek. Çünkü burada yapabilecekleriniz oldukça farklı ve değişkenlik gösteren unsurlar arasında bulunacak ve böylece siz de kendinize ait bir plan ve strateji belirleyebilir ve böylece kendi hayatta kalma deneyiminizi özelleştirip kişiselleştirebilirsiniz. Oyunda sadece çevrimiçi işbirliği modu desteği bulunuyor, bu destekle beraber arkadaşlarınıza oyuna atılabiliyor, böylece diğer makinelerin yani devasa savaş makinelerinin üstesinden gelmeye hazırlanıyorsunuz, arkadaşlarınızla beraber ne kadar çok iletişime geçerseniz belki ne kadar çok hızlı davranırsanız, ona göre bu makinelerin üstesinden gelebilir ve böylece kendinizi sağlama almış olursunuz.

Oyun içerisinde hayatta kalma unsurlarının yanı sıra aynı zamanda korku ve nişancı unsurları da bulunuyor ve bu korku deneyimi gerçekten de oyunda yer yer bizlere çok derinden hissettiriliyor. Dolayısıyla oyunda ilerlediğimiz esnada tüyleri ürpertici ortamlara geçiş yapabiliyor, farklı bölgelere doğru ilerlerken buralarda nasıl bir yapının olduğuna bakabilir ve korku unsurlarının burada karşımıza çıktığını deneyimleyebiliyoruz. Elbette bu unsurların üstesinden gelmek ve aynı zamanda onlarla beraber yaşamaya alışmak zorlu bir deneyimin başlangıcını temsil ediyor diyebiliriz.
 
 
 
Nihayetinde o yönde tek başınıza olmadığınız için ve çevrimiçi eşleşme oyun modu ile beraber oynayabildiğiniz için kendinizi belki de şanslı hissedebileceksiniz. Dolayısıyla oyunda yer aldığınız süre boyunca arkadaşlarınıza ve diğer oyuncularla beraber bu makinelerle savaşabilir, hayatta kalmak için elinizden geleni yapmaya koyulabilir ve karakter odaklı bir yapıyla beraber buradaki yerinizi alabilirsiniz. Çünkü oyunda yapabilecekleriniz oldukça önem arz ediyor ve aynı zamanda karakterinizi donatabilir, giydirebilir, farklı ekipmanlarla beraber düşmanların üzerine yollayabilir ve daha fazlasını gerçekleştirebilirsiniz. Bu kapsamda hayatta kalma deneyimini sonuna kadar yaşayabilir ve hayatta kalmak için de ölüleri yağmalamanız gerekiyor ve oyun içerisinde yağmalama sisteminin olduğundan da bahsedebiliyoruz.

Hayatta kalma oyun türü içerisinde bildiğiniz üzere yağma sistemi oldukça önem arz ediyor. Burada yapabilecekleriniz oldukça değişkenlik gösterirken etrafı keşfederek yaptığınız yağmalamalar ve aynı zamanda birilerini öldürdükten sonra yaptığınız hamleler oldukça önemli. Burada yaptığınız hemen işlerle beraber hem envanterinizi doldurabiliyor hem de çantanızı daha fazla kaynak depolayabiliyorsunuz. Ne kadar çok kaynağa sahip olursanız, o kadar çok oyunda ilerlemeye başlayabilir ve bu kaynaklara dilediğiniz şekilde kullanabilirsiniz. Elbette farklı donanımların ve silahların da bu şekilde sahibi olabiliyorsunuz.
 
Oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca yukarıda da bahsettiğimiz gibi arkadaşlarınızla beraber hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor ve düşmanları burada ortadan kaldırmak için elinizden geleni yapmaya koyuluyorsunuz. Nihayetinde oyunda sürekli olarak düşmanları ortadan kaldırarak ve yağmalayarak da hayatta kalmadan temel mekaniklerini öğrenebiliyorsunuz. Oyunda ilerlemenizi aslında bu kaynak toplama işine bağlayabiliyor ve aynı zamanda burada yapacağınız hamleler oldukça önem arz ediyor. Burada ölüleri yağmalamanız gerekiyor veya aynı zamanda etrafı keşfederek de bu yağmalama işine geçiş yapabiliyorsunuz. Yağmaladıktan sonra elbette envanterinizi doldurabiliyor, bu envanterinizdeki eşyaları dilediğiniz şekilde kullanabilir, birleştirebilir ve daha farklı donanımlarla beraber de ilerlemenize ekleyebiliyorsunuz.
 
 
 
Savaş alanları gerçekten de öngörülemez bir yapıyı bünyesinde barındırıyor ve oyunda dinamik bir savaş sistemi ile karşılaşabileceğimizi aktarabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda her bir savaş alanı içerisinde yapabilecekleri oldukça değişkenlik gösterirken diğer taraftan düşmanların da neler yapabileceği konusunda herhangi bir fikir yürütemiyorsunuz. Çünkü oyunda aynı sistem üzerinde ilerleyen ve aynı saldırıları gerçekleştiren düşmanlar bulunmuyor. Dolayısıyla bu yapay zekaya sahip düşmanlar gerçekten de ön plana çıkmaya hazırlanıyor ve siz de ekibinizle beraber koordineli ve planlı bir şekilde ilerlemeniz gerekiyor. İşte bu koordinasyon ve planlamayı oldukça güzel yaparsanız ve kendi stratejinizi ve planınızı oyuna dahil ederseniz daha başarılı bir şekilde oyunda olabilir ve böylece ekibinizi bir ekip gibi kullanabilirsiniz.
 
Bu şekilde oyunda belirli hedefleri tamamlayabilir, görevleri atılabilir ve böylece takımınızla beraber belirli hedefleri tamamlamak için de daha uyumlu hale gelebilirsiniz. Oyunda yer aldığınız süre boyunca takımınıza olan uyumunuz ve arkanızı kollamanız oldukça önem arz ediyor. Bu uygulamalarla beraber oyunda gerçekten de güzel bir deneyim elde edebilir ve ekibinizle beraber burada sürekli olarak iletişim halinde kalabilir ve aynı zamanda görevleri bu şekilde tamamlayabilirsiniz.

Ekibimizi gerçekten de huzurumuz gibi kullanabileceğimiz ve burada yer alabileceğimizi yapımda düşmanların kendi hedefleri ve aynı zamanda kullanabileceği çeşitli silahları bulunuyor. Bu silahlarla beraber düşmanların üzerine koordineli bir şekilde ilerlememiz gerekiyor ve onları ne kadar hızlı bir şekilde ortadan kaldırırsak o kadar çok avantajlı duruma geçebiliyoruz. Tam ölçüde savaşlarda yer alabileceğimiz yapımda kendi yapacaklarımız konusunda elbette oldukça dikkat etmemiz gerekiyor, çünkü burada yaptığımız eylemlerin karşılığını da oradan görebilir ve düşmanlar da bizim eylemlerimize karşılık verebiliyor. Dolayısıyla savaş alan içerisinde direnç unsurların ve değişken unsurların olduğundan bahsedebilir ve bu unsurlarla beraber de oyunda yapılabilecek oldukça fazla işin olduğunu da söyleyebiliriz. Yani oyunda birçok detay bulunuyor ve bu savaş alanını kendi avantajımıza çevirecek olan unsurları burada kendimiz bulmak ve aynı zamanda kendi stratejimizi ve planımızı da oyuna dahil etmemiz lazım.
 
Savaş alanları içerisinde her bir savaş farklı bir şekilde sonuçlanıyor ve burada yaptığımız hamlelerle beraber de oldukça değişkenlik gösteren bir denemek yapının olduğundan bahsedebiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde yer alırken süre boyunca bu savaş alanlarında dilediğimiz gibi yer alabilecek, görevlere karşı yaklaşımımızı tamamen biz belirleyebilecek ve savaşların sonuçları ile beraber de karşılaşabileceğiz.
 
 

Oyunda elbette bir yandan hayatta kalmaya çalışırken diğer yandan ise savaş alanlarını lehimize kullanmak ve aynı zamanda akıllıca davranmak oldukça önem arz ediyor. Çünkü oyunda geliştirici ekibin biriktiğine göre yalnızca akıllı grupların ve oyuncuların hayatta kaldığı bahsediliyor. Dolayısıyla oyunda kendi zekamızı gizlediğimizi ve yeteneklerimizi kullanmamız şart. Oyunda yer aldığımız süre boyunca kendi karakterimizin ve grubumuzun silahlarını bol bol kullanmaya çalışacağız. Bu silahların her birinin aslında kendine özgü yetenekleri ve becerileri bulunacak. Bu silahları en iyi şekilde ve etkili şekilde kullanmak, yeteneklerimizi ortaya çıkarmak, kendi gizliliğimizi sürdürmek oldukça önemli.
 
Oyunda örneğin bir göreve karşı yaklaşımımızı tamamen biz belirleyebilecek ve bu yaklaşımla beraber isterseniz gizli, isterseniz oradan savaş ve aksiyona dalış yapabileceğiz. Dolayısıyla oyunda bazı görevlerin içerisinde gizlilik odaklı yapıların olduğundan da bahsedebiliyor ve bu yapılarla beraber de oyunda savaşan gruplar arasında yerimizi almaya çalışıyoruz. Oyunda yine yukarıda bahsettiğimiz gibi savaşta düşmanları öldürdükten sonra onları yağmalayabilir ve yağmaladığınız donanımları burada kullanmak ve aynı zamanda kaynakları elinizde tutmak oldukça önem arz ediyor. Savaşan gruplar ilk başta sizi görmezden gelse bile onların elbette gördüğünü ve varsa gördüğünü bilerek görmezden geldiklerinde de aklınızdan çıkarmamanız gerekiyor. Dolayısıyla oyunda yaptığınız hamlelere karşı tepki veren bir düşman çeşitliliğinin olduğundan da bahsedebiliyoruz.
 
 
 
Oyunda örneğin bir alan içerisinde çeşitli düşmanların olduğunu varsayalım. Bu alan içerisinde yaptığınız hamlelerle beraber düşmanların kızdırılma seviyesi bulunuyor ve siz alana ne kadar çok yaklaşırsanız, o kadar çok durdurulma ve uzaklaştırma tehlikesiyle karşı karşıya kalıyorsunuz. Yani oyunda alandan uzaksınız, düşmanlar sizi herhangi bir tepki göstermiyor ve sizi aslında bir nevi dikkate almıyor. Ancak alana doğru giriş yaptınız ve onların menzile geçiş yaptığınız zaman düşmanlar artık bundan sonra harekete geçmeye başlıyor ve aynı zamanda sizin hangi yönden geldiğinizi ve nasıl taktik yapacağınızı da kafasından geçiriyor. Böylece kendi taktiklerini de oyuna dahil edebiliyor. Dolayısıyla oyunda yaptığınız hareketleri önceden tartmanız ve farklı şekillerde taktikler kullanmanız gerekiyor.

Yapım içerisinde yukarıda bahsettiğimiz gibi bilim kurgu teması yer alıyor. Oyunda farklı bölgelere doğru ilerleyebilir ve aynı zamanda buraları keşfedebiliyorsunuz. Keşiflerle beraber gerçekten de o ortamda kendinizi hissedebiliyor ve aynı zamanda korkunç tehlikelerin burada olduğunu görebiliyorsunuz. Teknolojik geliştirmelerin yer aldığı ve sistemlerin bir hayli gelişmiş olduğu bu yapımda yapay zekalara sahip olan robotlar bulunuyor. Ve bu devasa robotları ortadan kaldırmak için kendi ekibimize bel bağlayabiliyoruz. Kontrolsüz teknolojik geliştirmelerin yer aldığı ve bu teknolojik geliştirmelerin elbette büyük tehditlerin içerisine girdiği ve kötü güçlerin bu teknolojiyi kullanması ile beraber biz de oyunda yer alabiliyor ve kendimizi bu kontrolsüz güce bir dur demek için oyuna dahil edebiliyoruz.
 
Süper güçlü askerlerle beraber yer alabileceğimizi yapımda. Yapay zeka robotlarına karşı büyük bir mücadeleye atılıyor, onları ortadan kaldırmak için zayıf yönlerini ateş edebiliyoruz ve bu savaşı aslında her iki tarafı da büyük oranda etkiliyor. İnsanların ve insan makine sistemlerinin yer aldığı bu yapımda acımasız toplumların büyük oranda katliamlara uğradığı ve aynı zamanda bu teknolojinin gerçekten de kötü bir hale büründüğü yapımda bu savaşın iki tarafının olduğundan bahsedebilir ancak sen bu savaşın herhangi bir tarafında yer almıyor ve tamamen bağımsız bir savaşçı grubu olarak oyunda ilerleyebiliyorsunuz.
 
 

Hayatta kalmak için elinizden geleni yapabileceğiniz ve kendi zekanızı kullanabileceğiniz bu yapım genel olarak bu tarz bir deneyimi sunmayı hedefliyor. Oyunda bilim kurgu teması işleniyor, aynı zamanda burada hayatta kalmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Farklı bölgeleri ilerleyebiliyor, buralarda farklı düşmanların karşımıza çıktığını görebiliyor ve onları ortadan kaldırmak için de ekibimizle beraber kendi stratejimizi ve planımıza oyuna dahil edebiliyoruz. Bu tarz oyunlardan hoşlanırsanız, bu oyunu bir göz atmanızı ve bir şans vermenizi öneririm. Oyun zaten Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz sitemiz sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz.

Son olarak oyunda gerçekten de ilgi çekici karakterlerin ara sahnelerin ve hikaye içeriğini yer aldığından bahsedebiliriz. Bu hikaye içeriği ile beraber dilediğimiz şekilde ilerleyebilir ve oyunda bazı yaratıkların ve canavarların korkutucu bir şekilde karşımıza çıktığını da söyleyebiliriz. Bunlara dikkat etmek aynı zamanda hayatta kalmak tamamen sizin işiniz oluyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gematsu The Forever Winter
Suicide Squad: Kill the Justice Beklentileri Karşılayamadı! Rainbow Six Siege Yönetmeni: Oyun Sonsuza Kadar Oynanabilecek!

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız