Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Hayatta Kalma MMO Oyunu Last Oasis 2021'in İlk Çeyreğinde Xbox Series ve Xbox One'a Geliyor

 
Geliştirici Donkey Crew, hayatta kalma MMO oyunu Last Oasis'in 2021'ilk çeyreğinde Xbox Series ve Xbox One'a geleceğini duyurdu.

Oyun Mart 2020'den bu yana Steam'de erken erişimde. Xbox versiyonları ilk günden tüm platformlarda cross-play desteği sunacak. Xbox ve PC versiyonları güncellemeleri eş zamanlı olarak ilerleyecek.
 
Xbox versiyonları teaser fragmanı:
 
 
 
Oyunun tanıtım yazısı:
 

Last Oasis bir Nomad Hayatta Kalma MMO oyunudur. Dünya artık dönmüyor ve hayatta kalan son insanlar devasa bir Açık Dünyada kavurucu güneşten kaçmak zorunda.
 
Walkerlar: Theo Jansen'in şahane strandbeestlerinden esinlenmiş, rüzgâr gücüyle çalışan tahta makine walker ile dünyanın bir tarafından diğerine yolculuk et. Walkerlar seyahat, taşımacılık, hasat ve muharebeye uyarlanabilen mobil üslerdir. Walkerını çok çeşitli yapılar, ekler ve geliştirmelerle ihtiyaçlarına uyacak şekilde kişiselleştir!
 
Kavurucu Güneş: Güneş batıdaki toprakları yakıp küle çeviriyor. Yok edici güneşe yakalanmamak için nomadlerin, Dünya'nın uzun süredir kaskatı bir buz içinde donduğu doğu ufkunda yavaşça ortaya çıkan yeni toprakları keşfetmesi gerekiyor.
 
Bilgi: Yıkıcı bir olay sonrasında Dünya'nın dönüşü durunca gezegen iki olağanüstü ve ölümcül ortama bölündü. Hayat yalnızca gezegenin yakıcı ve dondurucu yarıları arasındaki dar bir bölgede sürdürülebiliyor. Gezegen güneş yörüngesinde ilerlerken bu bölge de hareket ediyor ve hayatta kalabilmek için buradaki tüm canlıların da göç etmesi gerekiyor. Hareket etmek için, hayatta kalan insanlar seyahat edebilen makineler ve Flotilla adlı yürüyen bir şehir inşa ettiler.
 
Hayatta Kalma ve Gelişme: Dünyada geriye kalan kaynaklardan yararlanarak hayatta kal: bir su kaynağı bul, acımasız yaratıkları avla, zihni bulandıran vitaminler hazırla ve gizli walker teknolojilerini ortaya çıkar. Rüzgâr gücünden yararlanan bağımsız makineler inşa et. Ciddiye alınmayan bir nomad tüccarken tırnaklarınla kazıyarak bir paralı asker kralı, filo kumandanı veya efsanevi zenginliğe sahip bir tüccar ol.
 
Oyuncu Yönetimindeki Ekonomide Ticaret Yap: Keşfedilen yerleşim yerleri arasında uzanan ticaret ağları vardır. Oyuncu yönetimindeki bu küresel ekonomide akıllı ve çabuk davranan tüccarlar arz ve talep durumundan fayda sağlayarak çok büyük kâr elde edebilirler. Diğer nomadler ise üretim yapmayı veya nadir ve yüksek oranda sınırlı kaynakları avlamayı seçebilirler. Yine de öncelikle potansiyel rakipleri göz önünde bulundurmak akıllıcadır. Başka bir klanın faaliyetlerini tehdit ettiğinde o klanın sıradaki hedefi olabilirsin.
 
MMO Boyutunda Bir Dünyayı Gez: Büyük açık dünya, her biri 100 km2'den geniş olan birbiriyle bağlantılı çok sayıda yerleşim yerinden oluşur. Aynı anda binlerce yerleşim yeri var olabilir. Bu sayı, oyuncu tabanının büyüklüğüne uyacak şekilde otomatik olarak ayarlanır. Sınırlı kaynaklarını yağmalarken yeni ve eşsiz biyomları ortaya çıkarmak için bu yerleşim yerlerini araştır. Bazı nomadler su takviyesi yapmak için mola verebilir. Bazıları ise bir süreliğine yerleşir ancak sonunda herkes toparlanıp yavaşça yaklaşan güneşten kaçmak için doğuya doğru yolculuk eder.
 
Çevrimdışıyken Baskın Yapılmaz: Çorak Arazi; Dünya üzerindeki yaşanabilir son yerleşim yerleri arasında bulunan, çölün güvenli ve açık bir uzantısıdır. Komşu yerleşim yerleri arasında seyahat etmek için veya walkerını gizleyip tüm eşyalarınla birlikte güvenli bir şekilde çıkış yapabileceğin bir yer olarak kullanılabilir.
 
Yakın Dövüş ve Walker Dövüşü: Last Oasis oyununda dinamik, yeteneğe dayalı ve yönlü bir yakın dövüş mevcuttur. Nomadler tek elle ve iki elle kullanılan kılıçlar, gürzler, baltalar ve sırıklar arasından silahını seçebilir. Menzilli dövüşü tercih edersen walkerını mancınık, saçmalı tüfek, mükerrer atışlı silahlar, hatta dev sapanlarla özelleştirebilirsin. Birinde uzmanlaş veya hepsinde ustalaşmaya
 
Üsleri İnşa Etme: Taşınabilir üsler veya daha kalıcı istihkâmlar inşa ederek kendini düşman nomadlerden ve vahşi yaşamdan koru. Taş duvarlar üstün savunma kabiliyeti sunarken büyük walkerlara daha hafif tahta yapılar da paketlenebilir ve yeri değiştirilebilir.
 
Tek Oyunculu Deneyim: Bireyler ve küçük oyuncu grupları da zenginleşebilmek için klanlar kadar fazla fırsata sahiptir. Klanlar sınırları kontrol edip ekonomiyi yönetebilir ancak kurnaz tüccarlar, yetenekli paralı askerler, çevik avcılar ve korsanlar, tek kişilik oyuna daha uygun pazarlar bulacaktır. Tek kişilik oyunun her zaman daha uygun bir oyun stili olmasının yanında sesli sohbet gibi sosyal özellikler yeni arkadaşlarla tanışmayı ve daha büyük bazı yaratıkları öldürmek için takım kurmayı kolaylaştırır.
 
Klanlar ve Savaş: Klanını büyüterek siyasi ve ekonomik bir güce dönüştür. Bir bölgenin kontrolünü aldığında orada dolaşan nomadler tarafından toplanan yerel kaynaklarla ödüllendirilirsin. Gelirini korumak için ittifaklar yap çünkü savaş her zaman kapında. Düşman klanlar hakimiyetini sınayacak ve inşa ettiğin her şeyi elinden almakla tehdit edecek.
 
Tutunma Çengeli: Dikey harekette ustalaş. Her Nomadin bir tutunma kancası vardır; bu araç neredeyse tüm oyun stillerine uyarlanabilir. Her şey becerine bağlı: Bazıları en küçük kayalara tırmanmakta zorlanırken bazıları en hızlı Walkerlardan daha hızlı bir şekilde ormanlardan geçer.
 
Kum Solucanı: "Uzunlar" olarak anılan bu dolaşan yaratıklar, nomadlerin karşılaşacağı en büyük tehditlerdir. Solucanlar pisboğazdır. Bu canavar bu walkera odaklandıktan sonra gözü başka hiçbir şeyi görmez. Solucanı yenmek için deneyimli avcı nomadlerin grup oluşturması gerekir. Onun sınırlarına hazırlıksız bir şekilde girmenin tek sonucu ölümdür. Avcılar başarılı olursa birkaç fıçı fermente edilmiş kaktüs içmek için güzel bir sebepleri olacaktır. Başardıkları şey sayesinde en nadir ve en çok aranan kaynaklardan birkaçını ele geçirmiş olurlar – hem de bütün mürettebatlarını zengin ve güçlü yapmaya yetecek miktarda.

Bu haberin bağlantısı
URL
PlayStation CEO: PS5 Oyunları için £70 Makul Fiyat Call of the Sea 8 Aralık'ta Xbox Series, Xbox One ve PC için Çıkacak

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız