Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Half-Life: Alyx'i VR Olmadan Baştan Sona Oynayabilmenizi Sağlayan İlk Mod Yayınlandı

 
Valve'ın sanal gerçeklik oyunu Half-Life: Alyx'in çıkışıyla birlikte oyunu klavye ve fare ile oynama denemeleri olmuştu ve oyunu sanal gerçeklik cihazına gerek duymadan baştan sona oynayabilmenizi sağlayan ilk mod yayınlandı.

r57zone adlı modcu tarafından yayınlanan bu modu github.com/r57zone/Half-Life-Alyx-novr adresi üzerinden indirebilirsiniz. Nasıl kurulacağına dair rehber videosu da mevcut.
 
Modun kusursuz olmadığını belirtmekte fayda var. Özellikle sağa sola baktığınızda kenarlarda çıkan siyah kısımlar rahatsız edici olabilir.
 
Daha iyisi zamanla çıkacaktır fakat Valve'ın da belirttiği üzere oyun sanal gerçeklik için tasarlandı ve bir sanal gerçeklik cihazı olmadan oyunun sunmak istediği deneyimi yaşamanız mümkün değil. 
 
Half-Life: Alyx Steam üzerinde 92,00 TL'den satışta.

Modun oynanış görüntülerini ve kurulum rehber videosunu aşağıdaki oynatıcılardan izleyebilirsiniz.
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Half-Life Half-Life: Alyx VR Sanal Gerçeklik SteamVR Valve
Resident Evil 3 Remake İlk Beş Gününde İki Milyondan Fazla Sattı Total War: Shogun 2 Bu Ayın Sonunda Ücretsiz Olacak
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

-OdATA-

14.4.2020 12:07:02

0
Benim demek istediğim bu oyuna paralel evren dahil olabilir çünkü müsait. Şu konuda hak veriyorum paralel evren girince işin içine olayları pat diye değiştiriyorsun bu da bizim hikayeye olan güvenimizi bozuyor canın sıkıldıkça değiştir gibi oluyor. Diğer taraftan episode 3 iptal edildi ve senaryo internete düştüğü için komple değiştirmek istemişlerdir. Paralel evrenle fazla kurcalamazlar umarım yoksa x-men serisi gibi herşey bozulur tadı kaçar.

BSC Misafiri

14.4.2020 07:15:49

0
ben paralel evren diyorum, daha önce oynayıp bitirdiğimiz bir hikayeyi yok öyle olmadı aslında böyle oldu değiştirdik diyip oyunculara hakaret ettiklerinden bahsediyorum, adamlar gelmişler nasıl paralel evren yok zaman duruyor, ışınlanıyoz ya diyorlar. sadece olan biteni yazdım, cevap bile vermiyorum. görecek olan görür zaten.. bu arada bu yorumum arkadaşların sözlerine karşılık attığım 2. cevap. bunuda yayımlamayacaksanız misafir üyeliği kaldırın olsun bitsin bu iş. boşu boşuna vakit ayırıpta emek sarfetmeyelim.

YildirimBuyucusu

13.4.2020 17:18:44

0
Oynanış anlamında bir gram zevk vermeyecek, sadece oyun içine bakıp ne var ne yokmuş, hikayede neler olmuş, diye bakılabilecek bir mod. Oyun VR'a göre düzenlendiğinden oynanış mekanikleri tamamen baştan tasarlansa bile, oyunun mekanları da VR'a göre tasarlandığından modlardan pek bir şey beklememek lazım. Oynamak isteyen VR alıp oynamalı. Onun dışında pek tavsiye etmem.

BSC Misafiri

13.4.2020 13:10:35

0
Adamın bişey bildiği yok sallamış durmuş işte. Baksana lince başlayın falan yazarak karantina günlerinde çok ilgisiz kalmış olduğunu belli ediyor zaten. Biraz ilgi bekliyo arkadaş.

iamburak

13.4.2020 12:40:55

+1
Paralel evren ve zaman yolculuğu olayı oyuna yeni eklenmedi. İlk oyundan beri vardı. Xen boyutunu ne olduğunu araştır göreceksin zaten

-OdATA-

13.4.2020 12:07:17

+10
Paralel evren saçmalığı diye konuya girdiğine göre hiç half life oynamamışsın. İlk oyunda xen diye bir gezegene portal açılıyor, gman diye garip bir varlık (insan değil çünkü finaldeki boss söyledi) oyun boyunca görünüp kayboluyor, xenden ışınlanan yaratıklar black mesayı yerle bir ediyor, freeman xene ışınlanıp nihilant denen varlığı ki mega mind gibi birşey (bütün xen gezegeni yaratıklarıyla telepati ile iletişim kurabilen) öldürüyor, gman ortaya çıkıp(dünyada değiliz xendeyiz) zamanı durduruyor ve zamanı manipüle edebilen işverenleri için bizi 20 yıl zamandan bağımsız esir alıyor. Sen bundan sonra oyuna paralel evren girdi bozuldu diyorsun tebrik ederim Kardeşim cod, battlefield gibi mi hikaye bekliyordun?

BSC Misafiri

13.4.2020 11:50:53

+3
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri yılın en çok abartılacak olan oyununa hoş geldiniz. her sene çıkar bunlardan muhakkak bir tane. yok devrim, yok kilometre taşı vs. gerçekte olan ise günümüzün modası olan paralel evren saçmalığını oyuna dahil ederek güzelim lore'un içine edilmesidir. haydi bakalım kaynar sular alın hizasına geldiyse başlayın lince.
Yemişler senin 'lore'unu. Yorumun boş olduğunu bil diye dedim linç edilecek bir yanı yok heyecanalanma.

RocK__StaR

13.4.2020 11:44:35

0
Devrimini vr için yaptı pc de pek zevk vereceğini zannetmiyorum vr için yapılmış bir oyun pc de half life 2 den bir farkı olmayacak

Mütercim Bey

13.4.2020 11:42:10

+3
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri yılın en çok abartılacak olan oyununa hoş geldiniz. her sene çıkar bunlardan muhakkak bir tane. yok devrim, yok kilometre taşı vs. gerçekte olan ise günümüzün modası olan paralel evren saçmalığını oyuna dahil ederek güzelim lore'un içine edilmesidir. haydi bakalım kaynar sular alın hizasına geldiyse başlayın lince.
O moda daha moda olmadan önce G-Man'in zamanı durdurabildiği ve zaman kavramının kendisi için olmadığını açıkça gösteriyordu. Yani paralel evren modası moda olmadan önce G-Man'in az çok neler yapabileceğini tahmin edebiliyorduk. Lince falan da gerek yok, zira söylediğin zaten anlamsız.

BSC Misafiri

13.4.2020 09:14:22

+5
yılın en çok abartılacak olan oyununa hoş geldiniz. her sene çıkar bunlardan muhakkak bir tane. yok devrim, yok kilometre taşı vs. gerçekte olan ise günümüzün modası olan paralel evren saçmalığını oyuna dahil ederek güzelim lore'un içine edilmesidir. haydi bakalım kaynar sular alın hizasına geldiyse başlayın lince.

MovieClipS

13.4.2020 09:10:04

0
Güzel işler bunlar ama oyun VR'a göre yapıldığı için mouse klavyede pek zevk vereceğini zannetmiyorum.
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Half-Life: Alyx
+ TAKİBE
AL
3 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız