Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Hades 2 İçin İlk Güncelleme Yayınlandı

 
 
Supergiant Games tarafından biz oyun severlere sunulan ve oyuncular tarafından bir hayli sevilen Hades 2 için ilk güncelleme yayınlanmış durumda. Beklendiği gibi yeni yama çeşitli düzeltmeler sunuyor ve daha fazla yenilikle oyuncuları oyuna davet ediyor.
 
Hades 2 oyuncular tarafından bir hayli sevildi
 
 
 
Yeni güncelleme detaylarına bakacak olursak, oyunda çeşitli iyileştirmelerin ve düzeltmelerin yapıldığını söyleyebiliyoruz. Aynı zamanda depar atmayı daha da hızlı hale getiren güncelleme, kaynak toplamayı da kolaylaştırıyor. Supergiant ekibi bundan sonraki süreçte oyuncuların geri bildirimlerine dayanarak çeşitli dengeleme değişiklikleri sunmayı ve iyileştirmeler getirmeyi planlıyor.
 
Hades 2'nin yaratıcı yönetmeni Greg Kasavin, PC Gamer'a çeşitli açıklamalarda bulunuyor ve "En azından bu yılın sonuna kadar erken erişimde kalmayı planlıyoruz" ifadelerini kullanıyor. Ödüllü rogue-like zindan temalı ilk oyunun devamı niteliğindeki bu yapımda, Zaman Titanı’nı alt etmek için kara büyü kullanabiliyor ve Yeraltı Dünyası'nın ötesinde savaş vermek durumunda kalıyorsunuz.
 
Hades 2 bizlere neler vadediyor?
 
 Izometrik aksiyon macera oyunlarına bir yenisi daha ekleniyor ve şu anda erken erişim olarak piyasada bulunan bu yapım, zindan temelli bir yapı ile karşımıza çıkıyor. Aynı zamanda devam oyunu olarak da gerçekten güzel bir deneyim sunuyor. Oyunun çıkışı ile beraber bir hayli fazla oynandığını ve oyuncular tarafından sevildiğini şimdiden söyleyebiliriz. Güzel yorumlar alan ve oyuncular tarafından sevilen bu yapım, bazı oyunların çıkışını ertelemek durumunda bıraktı. Bu oyunlardan birini ise Prince of Persia serisinin yeni platform oyunu olarak aktarabiliriz. Bu platform oyunu, Hades 2'nin çıkışı ile beraber ne yazık ki ertelenmek durumunda kaldı ve şu anda ise yeni çıkış tarihi ile beraber karşı karşıyayız diyebiliriz.

Konumuza geri dönecek olursak, yapım içerisinde Yunan mitolojisi ve cadılığın doğuşuyla ilgili çeşitli bilgiler bulunuyor. Bu kültürlerle beraber Harmandan yapım içerisinde yer aldığı dünyasına doğru adım atabiliyor ve hatta yeraltı dünyasının ötesinde savaşmak durumunda kalıyoruz. İzometrik kamera bakış açısıyla beraber yer alabildiğimiz yapımda karakterimizi kontrol ediyor, karakterimizi farklı yetenekler üzerinde usta olmaya çalışıyor ve daha fazla Kara Büyü kullanarak bu yeraltı dünyasında savaş vermek durumunda kalıyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde her bir oyuncu farklı bir deneyim elde ederek farklı noktalara doğru ilerleyebiliyor ve erken erişim sürümünde oyunun çeşitli güncellemeler alacağını da aktarabiliyoruz.
Devam oyunu olarak karşımıza çıkan zindan temelli yapımda sürekli olarak zindanları temizlemek durumunda kalıyor ve her zindan içerisinde farklı ortamların, atmosferlerin, manzaraların, düşmanların ve daha fazlasının olduğunu aktarabiliyoruz. Dolayısıyla keşfedilecek ortamların bir hayli fazla olduğunu da belirtebiliyoruz.

Mitik bir dünyayı keşfedebileceğimiz ve Olimpos'un tüm kudretini arkamızda hissedebileceğimiz yapımda sayısız defa oynayabileceğiniz bir yapı ile karşı karşıya kalıyoruz. Aksiyon dolu bir oyun olarak yapım içerisinde bazı noktalarda aksiyon dozunun bir hayli arttığını aktarabiliyoruz. Titan'ın askerlerini alt etmeye çalıştığımız yapımda elbette farklı bölgelerde farklı düşman çeşitliliği ile beraber karşı karşıya kalıyor ve geliştirici ekibin belirttiğine göre oyunda sürükleyici bir hikaye detayının olduğundan da bahsetmek gerekiyor.
 
 

Yolumuza çıkan tüm Titan askerlerini ortadan kaldırmaya çalıştığımız ve tüm zorlukları göğüsleyip ilerlemeye başladığımız yapımda elbette farklı görevlere doğru adım atabiliyor, efsanevi silahların ve kadim ustaların çeşitli donanımlarını satın alabiliyor ve yolumuza çıkanları ortadan kaldırmak için bu donanımlara da güvenmek durumunda kalıyoruz. Orduları pişman edebileceğimiz yapım içerisinde Apollo'dan Zeus'a kadar pek çok Olimpos tanrısının burada olduğunu söyleyebiliyoruz ve farklı farklı Yunan kültürleriyle harmanlanmış bu yapım içerisinde elimizden geldiğince gerçekten de farklı ortamlarda kendimizi bulabiliyoruz.
 
Elimizdeki imkanların neredeyse sonsuz olduğu bu yapımda gücümüze güç katmak için elbette farklı noktalara doğru ilerleyebiliyor, çeşitli donanımları ve araçları kendimize alabiliyor ve daha fazla detay ile beraber sürükleyici bir hikaye boyunca ilerlemek durumunda kalıyoruz.
 
Arka planda yer alan hikaye hem ara sahnelerle hem de karakterler arası diyaloglarla bizlere aktarılıyor ve genel olarak oyuncular burada güzel bir deneyimle karşı karşıya kaldıklarını aktarıyor. Zamanın ötesinde bir diyarda bulunduğumuz yapımdan devam oyunu gerçekten de güzel işlenen bir yapıyla karşımıza çıkıyor ve ilk oyundan bu yana daha gelişmiş sistemlerle ve mekaniklerle burada olduğumuzu aktarabiliyoruz. Cadılığın doğuşuyla olan derin bağlantıları işleyen bu yapımda oyunu bir defa oynadıysanız diğer giriş yaptığınız süre boyunca farklı olaylarla beraber karşılaşabiliyor ve rastgele olayların burada olduğunu aktarabiliyoruz. Bu şekilde ilerleyebildiğiniz yapım boyunca Yunan mitolojisi ile beraber karşı karşıya kalır ve bu mitoloji içerisinde bahsi geçen birçok tanrının ve kültüründe olduğundan bahsedebiliyoruz.
Yapım içerisinde gerçekten de güzel bir arka planın olduğunu da söyleyebiliyor ve burada pek çok yeni yüzü barındıran bir yapıyla da karşı karşıya kalabiliyoruz.
 
Buradaki karakterlerin her birinin tamamen seslendirilmiş bir şekilde olduğunu söyleyebiliyor ve geliştirici ekibin belirttiğine göre burada destansı karakterlerle tanışabilir ve unutulmaz bu karakterlerle ilerlemek durumunda kalıyoruz. Karakterler arasında aramızdaki çeşitli yeni diyaloglar geçebiliyor, yeni etkileşimlerle beraber onlarla güçlü bir bağ kurabiliyor ve akabinde ise hikayenin gidişatına yön verebiliyoruz. Hikayenin nasıl ilerlediğine bağlı olarak sayısız eşyayı istediğimiz şekilde deneyimleyebiliyor, daha farklı eşyalarla beraber karşı karşıya kalabiliyor ve burada yeraltı dünyasında birçok zorlu unsurun bizleri beklediğiyle aktarabiliyoruz.
 
 

Oyunda her denemede ayrı bir macera deneyimleyebiliyor, daha çok Tanrı, hayalet ve canavar ile haşır neşir olabiliyor, aynı zamanda görülecek yeni mekanların, açılacak yeni zorlukların ve daha fazlasının olduğundan da bahsetmemiz gerekiyor. Yeni mekanlar her bölge içerisinde değişkenlik gösterebiliyor ve haricinden içerisinde ilerlediğimiz esnada buraları öğrenmek ve buralarda neler olup bittiğini görmek tamamen bizim işimiz oluyor. Yapım içerisinde tamamen seslendirilmiş karakterlerle beraber ilerlemeye başladığımız oyunda açılacak yeni zorlukların olduğundan da bahsedebiliyoruz. Diğer taraftan karakter olarak da bir yapının olduğunu aktaracak olursak da öğrenilecek yeni geliştirme sistemlerinde olduğunu söyleyebiliyoruz. Bu sistemlerle beraber yeni sürprizler ve aynı zamanda karakterimize yeni detaylar ve beceriler eklemek durumunda kalıyoruz.

Yeni sürprizlerle karşılaşabileceğimiz ve durmadan içine dalacağımız bir dünyanın bulunduğu bu yapımda sürekli olarak kendimizi değişmeye mahkum yeraltı dünyasında bulabiliyor ve bu yeraltı dünyası içerisinde elimizden geleni yapmaya koyularak buraları temizlemek durumunda kalıyoruz. Hedefimize bir adım daha yaklaşmak için arkana sunağının gizemli unsurlarını aralamak durumunda kalıyor ve her bölge içerisinde farklı gizemli olayların ve bölgelerin olduğundan da bahsetmek gerekiyor. Sürprizlerle dolu bir dünyada yer aldığımız süre boyunca hedefimize bir adım daha yaklaşmak için farklı bölgelere doğru ilerlemek durumunda kalıyor ve bu bölgeleri keşfetmek durumunda ve aynı zamanda hayatta kalmanın da yollarını aramak istiyoruz.

Bunun dışında sadece biz değil aynı zamanda canlı NPC karakterlerin de burada olduğunu aktarabiliyor ve bu karakterlerle beraber de etkileşim olaylarına geçiş yapabiliyoruz. Zaten yukarıda bahsettiğimiz gibi burada farklı karakterler karşımıza çıkıyor. Bu karakterlerle etkileşime girerek onlarla olan bağımızı istediğimiz şekilde ayarlayabiliyor. Bir karakterle beraber iyi olmak istiyorsak ona göre kendi seçimlerimizi gerçekleştirebiliyor veya diğer karakterle daha kötü olmak istiyorsak da onunla beraber aramızı bozacak etkileşim unsurlarını seçmemiz gerekiyor. Dolayısıyla burada tamamen bizim seçimlerimize bağlı bulunan bir yapıyla karşı karşıya kalıyoruz diyebiliriz. Bu da oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca her bir oyuncunun farklı bir deneyim elde edebileceğini gösteriyor. Bu tarz detayları elbette oyuncular için güzel bir detayı bünyesinde barındırıyor. Çünkü burada çeşitli özgürlüklerle beraber gidişata yön verebiliyor ve tekrar oynanabilirliği konusunda bizlere yardımcı olabiliyor. Dolayısıyla bu da oyunda yer alan güzel eklemelerden bir tanesi diyebiliriz.
 

Gizemli ortamlara geçiş yapabileceğimiz ve bu gizemli ortamları keşfedebileceğimiz yapımda hedefimize adım adım yaklaşmak için elimizden geleni yapmaya koyulabiliyor ve çeşitli görevleri tamamlayarak da kendi karakterimizi geliştirebiliyoruz. Bunun dışında sadece biz değil aynı zamanda büyülü hayvan dostlarımızın da burada olduğunu aktarabiliyor ve bu büyülü hayvan dostlarımızı evcilleştirip kendi yanımıza çekebiliyoruz. Bu da oyun içerisinde ekip ruhunun bir hayli ön planda olduğunu gösteriyor. Hayvan dostlarımızla beraber ilerleyebildiğimiz yapımında gözlerden uzak olan yerlerden elbette farklı aletlerle beraber malzemeler toplayabiliyor ve bu malzemelerle kendi kaynaklarımızı toplayabiliyoruz. Bazı kalıcı geliştirmelerle beraber ilerleyebildiğimiz yapımda Tanrı modunun olduğundan da bahsedebiliyoruz.

Yapım içerisinde geliştirici ekibin belirttiğine göre gitgide zorlaşan bir ortamın yani zorluk sisteminin olduğundan bahsedebiliyoruz. Yani ilk etapta kolay daha sonrasında ise zorlu ortamlarla ve canavarlarla sizleri oyunun zorlayacağını aktarabiliyoruz. Tanrı modunu etkin hale getirmekle beraber elbette istediğiniz şekilde bu oyunda ilerleyebiliyor veya ilk oyununuzda tanrılaşmaya yüz tutmak istemeyebilirsiniz. Dolayısıyla bu durum tamamen size ait olarak karşımıza çıkıyor ve kendinize daha kolay bir yol çizmek istemezseniz de gitgide artan zorluklarla beraber önemli ödülleri kovalayabilir ve aynı zamanda yüksek mertebelere ulaşmak için burada yarışlara katılabilirsiniz. Bu da oyunda yer alan farklı deneyimler arasında bulunuyor.

Yapım içerisinde kendine has bir ortamın olduğundan bahsedebiliyor ve zengin atmosferik ve aynı zamanda farklı hikaye anlatımları ile beraber karşımıza çıkan ortamların burada olduğunu söyleyebiliyoruz. Oyun içerisinde elle renklendirilmiş canlı ortamların bizlere sunulduğunu daha akılcılaşan gerçek zamanlı karakterlerin bizlere aktarıldığını ve daha fazla detay ile beraber oyun içerisinde yer aldığımıza aktarabiliyoruz. Elbette bu tarz oyunlarda arka planda çeşitli müziklerin bulunması ve bizleri canlı müziklerle beraber gerçekten de farklı atmosferlere getirilmesi oyuncular açısından büyük önem arz ediyor. Çünkü bu tarz oyunlarda müziklerle beraber kendimizi oyuna daha iyi bir şekilde kaptırabiliyor ve mistik dünya içerisinde biz de nefes alıp vermek durumunda kalıyoruz.
 
 

Erken erişim sistemi ile beraber bizleri sunan bu yapımında elbette ilk etap oyununun en başından sonuna kadar düşünülmüş bir sistemin olduğundan bahsediyor ve oyun tamamlanmaya adım adım ilerlerken oyuncu geri bildirimleri de önemseniyor ve bu kapsamda yeni güncellemeler içeriklerin dengeleme değişikliklerin ve daha fazlasının bizlere sunulacağını söyleyebiliyoruz. Oyunculardan gelen geri bildirimlerle beraber yeni özellikler ortamlar karakterler büyük güncellemeler yön verecek içerikler ve daha fazlası bizleri beklerken aynı zamanda bir yıl kadar erken erişim sürümünde olacağı söyleniyor. Elbette bu tamamen bir söylenti olarak bizlere sunuluyor ve bu içerikle beraber biz de oyunu beklemeye koyulabilir ve erken erişim oyunlardan hoşlanmıyorsanız oyunun tam sürümünü bekleyebilir. Ancak bu süre zarfında elbette büyük bekleme süreleriyle karşı karşıya kalabilirsiniz.

Oyunu kısaca toparlayacak olursak gerçekten de güzel bir izometrik ve aksiyon rol yapma deneyimini bizlere sunmayı hedefliyor. Erken erişim süresi boyunca oyuncuların genel anlamda gerçekten de beğendiğini ve daha sonrasında ise zorlu bir ortamda karşı karşıya kaldığımızı aktarabiliyoruz. Farklı bölgelere doğru ilerleyebildiğiniz ve bu bölgeleri keşfedebildiğiniz aynı zamanda gizemli unsurları açığa çıkarabildiğiniz yapımda karakter odaklı bir sistem bulunuyor. Bu sistemle kendi karakterinizi geliştirirken aynı zamanda yeni beceriler üzerinde de usta olmak durumunda kalıyorsunuz.
 
 
 
Oyunda farklı görevlere doğru dalış yapabiliyor, farklı karakterlerle haşır neşir olabiliyor, yeni özelliklerle karakterlerle ortamlarla ve daha fazlasıyla beraber karşı karşıya geliyorsunuz. Dolayısıyla yapım içerisinde büyük güncellemelerle beraber yeni içeriklerin eklenmeye devam edeceğini aktarabiliyor ve bununla beraber en iyi deneyimi elde etmek için elbette erken erişim sürümüyle beraber oyuna bir yer vermeniz gerekiyor. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Kkendinizi yeni bir aksiyon rol yapma deneyimine bırakmak istiyorsanız bu yapım tam size göre diyebiliriz. Aynı zamanda oyunun Türkçe dil desteği bulunuyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Videogameschronicle oyun haberler 2024
GTA 5 Satışlarının 200 Milyona Ulaştığı Açıklandı Black Myth: Wukong İçin Yeni Fragman Yayınlandı

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız