Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Grid 2'nin Yapay Zekası Değişken Olacak


   Yarış oyunlarının genelde en çok eleştirilen yanlarından biri yapay zekadır. Kimi oyunlarda yapay zeka sanki bizim geçmemiz için elinden geleni yapar, bazılarında ise aracınızın hızı ne olursa olsun sürekli olarak dibinizden ayrılmamayı başarırlar.
 
    Codemasters ise bu soruna yeni bir çözüm getirmiş. Dinamik yapay zeka olarak adlandırılan sistem sizin tepkilerinize göre karşılık veriyor. Örneğin siz bir yarışcıyı sıkıştırdığınızda yarış çizgisinden ayrılarak size baskı uygulayabiliyor ve sizi yarış pistinin dışına atmaya çalışabiliyor. Aynı şekilde geride bıraktığınız yarışcı da çok daha agresif bir tutum alıyor ve sizi geçmek için farklı yöntemler deneyebiliyor.
 
   Grid 2'nin altı çizilen bir diğer özelliği ise fizik motoru. Pistlerin dinamik olarak farklı varyasyonlar içerdiği belirtiliyor. Böylece sürekli olarak aynı yarış çizgisini kullanarak kazanmanız mümkün değil. Sürekli olarak farklı yollar denemeli ve anlık kararlar vermelisiniz.
 
   Anlatılan bu sistemler yarış oyunları açısından oldukça önemli yenilikler. Eğer gerçekten bu sistemler bahsedildiği kadar iyi bir şekilde yansıtılırsa keyifli saatler bizleri bekliyor olabilir.
 
  

Bu haberin bağlantısı
URL
grid codemasters race driver grid grid 2 codemasters racing yarış simülasyon
Vblank: PS Vita'ya Yeni Oyun Geliştiriyoruz Dead Island: Riptide'ın İnceleme Puanları Göründü
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

FantasyFiRe

23.4.2013 23:30:53

0
quote:

Orijinalden alıntı: cocoloccomaya

ben fiziksel hasardan çok mekaniksel hasarların önplanda olması taraftarıyım.. herkesin istekleri ve beklentileri farklı aslında.. umarım senide benide mutlu edebilecek güzel bir oyun çıkar piyasaya şu önümüzdeki dönemlerde.. en yakın zamanda Drive Club ve GT6 gözüküyor PS4 tarafında.. Xbox için Forza 5.. Grid2 ise umarım yeterince iyi olurda tadına vara vara şöyle güzel bir oyun oynarız..
ben de aynı düşüncedeyim ama konsol sahipleri yarış similasyonları konusunda daha şanslı özelliklede xbox kullananların elinde forza gibi çok başarılı bir oyun var ben pc kullanıcısı olarak istenince forza gibi similasyonların hatta çok daha iyisinin pc nin donanım gücü sayesinde yapılabileceğini düşünüyorum ama şu anda hangi firma cesaret edip böyle bir iş yapar orası muamma Şu anda pc ye özenerek similasyon denebilecek oyun çıkaran tek firma codemasters bir çok kişi grid 2 de kokpit kamerası olamamasını eleştiriyor haklılarda ama kokpit kamerası açığını oynayış ve yapay zeka ile kapatmışlardır diye düşünüyorum. Steam de grid 2 Ön sipariş verenler için çok iyi hediyeler veriyor tüm bunları görünce ben büyük ihtimalle oyunu alacağım

BSC Misafiri

23.4.2013 19:51:38

0
bıraksınlar bu yapay zeka olaylarını yıl olmuş 2013 yap adam gibi çeşitli modlarda değişik haritalarda birlikte oynayabileceğimiz güzel multiplayer modlarını biz zeki arkadaşlar buluruz kendimize... siz önce kokpit kamerası koyun oyununuza nfs ye çevirdiniz oyunu!

BSC Misafiri

23.4.2013 17:58:53

0
bu oyundan kokpit kamerasını çıkaran zekalardan oyun içi yapay zekayı geliştirmesini beklemiyorum... zekanıza....

BSC Misafiri

23.4.2013 02:27:49

0
iyi yapay zeka yarış oyunlarının değişmezi olmalı hele simulasyonsa şahsen shift 2 unleashed ve td ferrari gibi oyunlardaki yapay zekayı görünce gerçek yarışlardan utandım adamlar resmen başbakan konvoyu gibi gidiyorlardı

BSC Misafiri

23.4.2013 02:27:11

0
Bununla uğraşacaklarına kokpit kamerasıyla uğraşsalardı daha iyi olurdu. Grid 2 yeni Need For Speed ayarında bir oyun olur ancak.

- The Stig -

23.4.2013 01:43:17

0
quote:

Orijinalden alıntı: FantasyFiRe similasyon konusunda benim beklentilerimi karşıyan firma simbin'di gtr 2 hem grafik hemde hasar modellmesi olarak gerçekten başarılı bir oyundu. Şimdi firmalar hiçbir oyuna eskiden olduğu gibi özenmiyor. Simbin en son online işine girip race room experince çıkardılar çok ümitliydim indirdim grafikler araba dinamikleri çok iyi ama iracing deki hasar modellemesi kadar hasar modellemesi de yok. Araba bir milim yamulmuyor bile. Kısacası bana göre hasar modellemesi bir yarış oyunu için ister similasyon olsun ister arcade önemi büyük. Olmadığı zaman oyunun tadı tuzu kalmıyor.
ben fiziksel hasardan çok mekaniksel hasarların önplanda olması taraftarıyım.. herkesin istekleri ve beklentileri farklı aslında.. umarım senide benide mutlu edebilecek güzel bir oyun çıkar piyasaya şu önümüzdeki dönemlerde.. en yakın zamanda Drive Club ve GT6 gözüküyor PS4 tarafında.. Xbox için Forza 5.. Grid2 ise umarım yeterince iyi olurda tadına vara vara şöyle güzel bir oyun oynarız..

FantasyFiRe

23.4.2013 00:54:26

0
quote:

Orijinalden alıntı: cocoloccomaya

iRacing sadece araba dinamiği demek yanlış olur.. iRacing komple bir sim.. arabaların en ufak vidasına kadar laser teknolojisiyle taranıyor.. pistlerde keza öyle.. yani bilgisyar başında fotolara bakılıpta işlenmiyor.. Hasar modellemesi benim için pekde önemli değil.. çünkü grid veya benzer oyunlardaki fizikler 100 ve 300 km ile bir yere vur yine aynı hasar fizikleri ortaya çıkıyor.. Eğer bir yarış Simulasyonundan bahsediyorsak EN ÖNEMLİ 3 unsuru vardır.. ARABA FİZİĞİ, LASTİK FİZİĞİ ve PİSTİN FİZİĞİ.. bunuda tek yapan oyun pardon simulasyon iRACİNG.. Benim için bir yarış oyununda en önemlisi ARABAdır.. ki öylede olmalıdır.. ama bir çok oyuna baktığımızda arabaların görüntülerinin dışında araba demeye 1000 şahit ister.. Gran Turismo 5 çıktığında koştura koştura gidip aldım.. ve büyük hayal kırıklığı yaşadım.. niye çünkü arabanın fiziği,yol fiziği ve yapay zeka yerindeydi ama en önemli şey olan arabaları sevmemizi sağlayan şey olan ARABA SESLERİ (motor sesleri) yerinde sanki bir hover makinası vardı.. 3 ay sabah akşam bıkmadan usanmadan başka hiçbir oyun oynamadan GT5 oynadım.. Sonra Forza 4'ü duydum.. PS3'ü satıp Xbox 360 aldım ve tabiki forza 4'ü.. GT5'den sonra sanki çağ atlamış gibiydim.. Forza kendine hayran bırakmıştı.. ama yine bişeyler eksikti.. yol ve arabanın fiziklerinde hani eksik bişeyler vardır dersinde nedir bilmezsin ya öyle bişey.. Sonra iRacing ile tanıştım.. g25 direksiyonum bana oyuncak gibi geldi.. Onla bile oynarken forza'nın, gt5'in eğlencelik güzel arcade oyunlar olduğunu gördüm.. yani iracing oynayan biri forza ve gt5'i nfs gibi görür.. nfs ve grid ise mario kart gibi.. iRacing'e bazen sövüyorum.. keşke hiç oynamasaydım diyorum.. çünkü grid'i çok seven vede uzun zaman oynayan biri olarak artık başka oyun beğenemiyorum.. Umarım ps4 ile gt6'nın ve Drive Club'ın gelmesiyle bu ara kapanır yada forza 5 ile.. Ama şunu söylemeden geçemeyeceğim hasar modellemesi dediğin şey 2.defa bir arabaya arkadan çarptın diye camın çatlaması ve kırılması olmamalı.. [:'(] Grid güzel bir arcede oyundu.. Umarım Grid 2 en azından semi-sim olurda PC'de olmayan güzellikte bir oyun olarak kalır..Çünkü ne toca race driver kaldı nede Simbin yeni oyunlar yapıyor.. Varsa yoksa Rfactor2 yada iracing2
similasyon konusunda benim beklentilerimi karşıyan firma simbin'di gtr 2 hem grafik hemde hasar modellmesi olarak gerçekten başarılı bir oyundu. Şimdi firmalar hiçbir oyuna eskiden olduğu gibi özenmiyor. Simbin en son online işine girip race room experince çıkardılar çok ümitliydim indirdim grafikler araba dinamikleri çok iyi ama iracing deki hasar modellemesi kadar hasar modellemesi de yok. Araba bir milim yamulmuyor bile. Kısacası bana göre hasar modellemesi bir yarış oyunu için ister similasyon olsun ister arcade önemi büyük. Olmadığı zaman oyunun tadı tuzu kalmıyor.

- The Stig -

22.4.2013 23:55:14

0
quote:

Orijinalden alıntı: FantasyFiRe dostum iracing similasyon konusunda 1 numara diyosunda bir oyunun tam anlamıyla similasyon olması için sadece araba dinamiğinin gerçekciliğini dibine kadar yapıp gerisini koyvermek yetiyor mu sence? Tamam iracing online bir oyun sürüş dinamiğide gerçekten çok başarılı hadi grafiklerde online oyuna göre iyi denebilecek derecede ama oyunda bunun yanında ne hasar modellemesi var ne de atmosfer canlılığı. Arabalar takla atınca çizilmiyo bile bazen duvara falan bodoslama çarptığında canları isterse kola kutusu gibi az biraz yamuluyor. Grid 2 tam anlamıyla similasyon olmayacak ama çekiş kontrolü, abs gibi yardımcı özellikleri kapatıp oyunu yüksek zorluk derecesinde oynayan içinde %70 o similasyon zorluğunu verir kanatindeyim. Hele bi de bunların yanında codmesters'ın en mükemmel yaptığı hasar modellemeside olunca baya bir kendine bağlar
iRacing sadece araba dinamiği demek yanlış olur.. iRacing komple bir sim.. arabaların en ufak vidasına kadar laser teknolojisiyle taranıyor.. pistlerde keza öyle.. yani bilgisyar başında fotolara bakılıpta işlenmiyor.. Hasar modellemesi benim için pekde önemli değil.. çünkü grid veya benzer oyunlardaki fizikler 100 ve 300 km ile bir yere vur yine aynı hasar fizikleri ortaya çıkıyor.. Eğer bir yarış Simulasyonundan bahsediyorsak EN ÖNEMLİ 3 unsuru vardır.. ARABA FİZİĞİ, LASTİK FİZİĞİ ve PİSTİN FİZİĞİ.. bunuda tek yapan oyun pardon simulasyon iRACİNG.. Benim için bir yarış oyununda en önemlisi ARABAdır.. ki öylede olmalıdır.. ama bir çok oyuna baktığımızda arabaların görüntülerinin dışında araba demeye 1000 şahit ister.. Gran Turismo 5 çıktığında koştura koştura gidip aldım.. ve büyük hayal kırıklığı yaşadım.. niye çünkü arabanın fiziği,yol fiziği ve yapay zeka yerindeydi ama en önemli şey olan arabaları sevmemizi sağlayan şey olan ARABA SESLERİ (motor sesleri) yerinde sanki bir hover makinası vardı.. 3 ay sabah akşam bıkmadan usanmadan başka hiçbir oyun oynamadan GT5 oynadım.. Sonra Forza 4'ü duydum.. PS3'ü satıp Xbox 360 aldım ve tabiki forza 4'ü.. GT5'den sonra sanki çağ atlamış gibiydim.. Forza kendine hayran bırakmıştı.. ama yine bişeyler eksikti.. yol ve arabanın fiziklerinde hani eksik bişeyler vardır dersinde nedir bilmezsin ya öyle bişey.. Sonra iRacing ile tanıştım.. g25 direksiyonum bana oyuncak gibi geldi.. Onla bile oynarken forza'nın, gt5'in eğlencelik güzel arcade oyunlar olduğunu gördüm.. yani iracing oynayan biri forza ve gt5'i nfs gibi görür.. nfs ve grid ise mario kart gibi.. iRacing'e bazen sövüyorum.. keşke hiç oynamasaydım diyorum.. çünkü grid'i çok seven vede uzun zaman oynayan biri olarak artık başka oyun beğenemiyorum.. Umarım ps4 ile gt6'nın ve Drive Club'ın gelmesiyle bu ara kapanır yada forza 5 ile.. Ama şunu söylemeden geçemeyeceğim hasar modellemesi dediğin şey 2.defa bir arabaya arkadan çarptın diye camın çatlaması ve kırılması olmamalı.. Grid güzel bir arcede oyundu.. Umarım Grid 2 en azından semi-sim olurda PC'de olmayan güzellikte bir oyun olarak kalır..Çünkü ne toca race driver kaldı nede Simbin yeni oyunlar yapıyor.. Varsa yoksa Rfactor2 yada iracing2

FantasyFiRe

22.4.2013 23:20:03

0
quote:

Orijinalden alıntı: cocoloccomaya yarış oyunu yapmak gerçekten zor iştir.. Konsollarda oynayabileceğimiz harika 2 özel oyun var.. PlayStation tarafında Gran Turismo, Xbox tarafında Forza Motorsport.. PC kanadında ise çok özel simulasyonlar var.. Bunların liste başında elbette iRacing var..Rfactor 2 iRacing'e benzesede iRacing çok ayrı kulvarda şuan.. Project Cars ve Assetto Corsa ise pc'deki GT ve Forza olma yolunda.. Nfs tadında bir oyun yapma arayışında değilde, gerçekten semi-sim bir oyun yapma hayali varsa Codemaster artık yapay zekayı bir kenara bırakmalı.. Bu sadece Codemaster için değil tüm sim yarış oyunları için geçerli.. O da şu; yeni nesil ile birlikte artık tüm sim yarış oyunlarının online tabanlı olmasını gerektiğini düşünüyorum.. Yani sadece gerçek oyunlara karşı yarışılan ve oynanan oyunlar olmak zorundalar.. Tabi bunun neticesinde gerçekten iyi ceza kurallarının ve alt yapısının sağlam olmalı.. Ha F1 2012'yi kalkıp bu şekilde yapamazsın ama Grid 2'de olmasada ileriki oyunlarında bu online cariyer veya yarışların daha önde tutulması gerektiğini düşünüyorum.. Yoksa oyun belli bir zamandan sonra sıradanlaşıyor..
dostum iracing similasyon konusunda 1 numara diyosunda bir oyunun tam anlamıyla similasyon olması için sadece araba dinamiğinin gerçekciliğini dibine kadar yapıp gerisini koyvermek yetiyor mu sence? Tamam iracing online bir oyun sürüş dinamiğide gerçekten çok başarılı hadi grafiklerde online oyuna göre iyi denebilecek derecede ama oyunda bunun yanında ne hasar modellemesi var ne de atmosfer canlılığı. Arabalar takla atınca çizilmiyo bile bazen duvara falan bodoslama çarptığında canları isterse kola kutusu gibi az biraz yamuluyor. Grid 2 tam anlamıyla similasyon olmayacak ama çekiş kontrolü, abs gibi yardımcı özellikleri kapatıp oyunu yüksek zorluk derecesinde oynayan içinde %70 o similasyon zorluğunu verir kanatindeyim. Hele bi de bunların yanında codmesters'ın en mükemmel yaptığı hasar modellemeside olunca baya bir kendine bağlar [:'(]

ErayG-TR

22.4.2013 22:20:49

0
kokpit kamerası için baya kızmıştım, almayacağım falan demiştim ama dedikleri kadar varsa kaçırmam bu oyunu

ankara

22.4.2013 21:40:47

0
quote:

Orijinalden alıntı: konsoldede iyide grid 2 en buyukhatasini kokpit i kaldirarak yapti yani ben orijinal almiyacam pc den oynar keyfime bakarim ama kokpit parken orijinal almistim
Bas git surdan adam tam bir avi bölelerini foruma bile sokmayacan

BSC Misafiri

22.4.2013 20:08:46

0
onca yenilik eklemişler ama en önemli özelliği eklemeyi unutmuşlar sanırım bir pist yarışı oyununda kokpit kamerasının olmayışı büyük bir eksiklik bence

BSC Misafiri

22.4.2013 18:40:02

0
cocoloccomaya 22.4.2013 14:00:11 +1905

porsux

22.4.2013 15:24:05

+1
Yıkama yağlamaya başlamışlar. Hepsi palavra bu açıklamaların oyuncuların kafalarını karıştırıyorlar.

Recharged

22.4.2013 14:19:20

-1
Codemasters kokpit kamerasını kaldırdıktan sonra oyuna farklı bir gözle bakmaya başlamıştım ama gelen bu yapay zeka haberi yine beni farklı düşüncelere itmiş durumda.Umarım bu yeni yapay zekayı diğer oyunlarında da (DiRT ve F1) görürüz.

- The Stig -

22.4.2013 14:00:11

+2
yarış oyunu yapmak gerçekten zor iştir.. Konsollarda oynayabileceğimiz harika 2 özel oyun var.. PlayStation tarafında Gran Turismo, Xbox tarafında Forza Motorsport.. PC kanadında ise çok özel simulasyonlar var.. Bunların liste başında elbette iRacing var..Rfactor 2 iRacing'e benzesede iRacing çok ayrı kulvarda şuan.. Project Cars ve Assetto Corsa ise pc'deki GT ve Forza olma yolunda.. Nfs tadında bir oyun yapma arayışında değilde, gerçekten semi-sim bir oyun yapma hayali varsa Codemaster artık yapay zekayı bir kenara bırakmalı.. Bu sadece Codemaster için değil tüm sim yarış oyunları için geçerli.. O da şu; yeni nesil ile birlikte artık tüm sim yarış oyunlarının online tabanlı olmasını gerektiğini düşünüyorum.. Yani sadece gerçek oyunlara karşı yarışılan ve oynanan oyunlar olmak zorundalar.. Tabi bunun neticesinde gerçekten iyi ceza kurallarının ve alt yapısının sağlam olmalı.. Ha F1 2012'yi kalkıp bu şekilde yapamazsın ama Grid 2'de olmasada ileriki oyunlarında bu online cariyer veya yarışların daha önde tutulması gerektiğini düşünüyorum.. Yoksa oyun belli bir zamandan sonra sıradanlaşıyor..

No-One

22.4.2013 13:01:25

-1
2013 yılında gerçekten devrim gibi bir yenilik olmuş. Bunları zaten biliyoruz, ne kadar ilerlediğinizi gösterin bize.

David Attenborough

22.4.2013 10:59:02

-1
quote:

Orijinalden alıntı: konsoldede iyide grid 2 en buyukhatasini kokpit i kaldirarak yapti yani ben orijinal almiyacam pc den oynar keyfime bakarim ama kokpit parken orijinal almistim
Önce düzgün yazmayı becer.

StrikeX

22.4.2013 10:30:39

0
Grid oyununu çok severdim. Ancak kokpit kamerasının kaldırılması benimde canımı sıkıyor. Direksiyon ile oynuyorum ben oyunları bende almam muhtemelen oyunu

Kreuger

22.4.2013 10:11:16

-8
iyide grid 2 en buyukhatasini kokpit i kaldirarak yapti yani ben orijinal almiyacam pc den oynar keyfime bakarim ama kokpit parken orijinal almistim
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Grid 2
+ TAKİBE
AL
35 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız