Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Great Houses of Calderia Tam Sürüme Kavuşuyor

 
 
Standart strateji içeriği ile beraber bize sunulmak istenen yapım şu anda erken erişim sürümünde yer alıyor ve tam sürüme ise 2 Mayıs tarihinde kavuşmaya hazırlanıyor. Aile dinamiklerinin ve hikayelerine odaklanan bu yapımda feodal bir döneme geçiş yapabiliyor ve burada devasa bir strateji deneyimini yaşamaya hazırlanıyoruz.
 
 
Yapım içerisinde klasik olarak diğer strateji oyunlarından aşina olabileceğiniz yapılar, mekanikler, sistemler ve daha fazlası yer alıyor. Yine dünya haritası üzerinde dilediğiniz gibi diğer ülkelere doğru savaş açabiliyor, kendi stratejilerinizi ortaya çıkarabiliyor, ticaret yapabiliyor, güçten geleni değiştirebiliyor, planlar yapabiliyor, rüşvet verebiliyor ve daha fazlasıyla beraber oyundaki yerinizi alabiliyorsunuz. Bu tarz yapımlarda bildiğiniz üzere her bir oyuncu farklı bir deneyim elde ediyor ve bu deneyimi kendine göre özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz. Dolayısıyla burada istediğiniz gibi kendi planlarınızı ve stratejinizi oyuna dahil edebiliyor ve yapacağınız hamlelerle beraber tahta ele geçirebiliyor ve güç dengesini burada tamamen kökünden değiştirebiliyorsunuz.
 
Güç mirasınızı inşa edebileceğiniz basamakları yukarılara doğru tırmanabileceğiniz, her bir başarı için rakiplerinizle mücadele edebileceğiniz ve ailenizin güçlü yönlerinden faydalanabileceğiniz yapımda yapacaklarınızla beraber gidişatına yön verebiliyor ve kendi kaderinizi burada tayin edebiliyorsunuz. Oyun içerisinde geniş kapsamlı bir yapı yer alıyor. Bu yapı ile beraber istediğiniz şekilde stratejinizi kendi sisteminize göre dahil edebiliyor ve yapacaklarınız burada elbette diğer oyunculardan farklılık gösterebiliyor.
 
 
 
Dikkat çekici içeriklerle beraber bize sunulmak istenen yapım, şu anda yukarıda da bahsettiğimiz gibi erken erişim sürümü ile beraber karşımıza çıkıyor. Erken erişim sürümü elbette birçok eksiği ve problemi beraberinde getirirken aynı zamanda tam sürüme ulaşmak için günlerini sayıyor. Tam sürüm içerisinde oyunun tüm güncellemeleri eksiksiz bir şekilde bize aktarılmak isteniyor ve bunun yanı sıra oyunculardan elde edilen geri bildirimlerle beraber de şekillenen bir oyun içeriğiyle karşılaşmak durumunda kalıyoruz.
 
İmparatorluğu doymak bilmez güç hırsı ile beraber yer aldığımız ve yakın zamanda şehri yönetmeye niyetle soylu bir aile olarak oyunda ilerlemeye başlıyor ve kendi saflarımızı güçlendirmek ve aynı zamanda sıkı tutmak için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz. Genel olarak oyun içerisinde yapacağımız stratejilerle beraber tahtı ele geçirmek durumunda kalıyor ve hanemizi burada yukarılara doğru çıkarmak için farklı stratejilere yönelebiliyoruz.
 
Güç delisi veliahtların yer aldığı ve aynı zamanda size karşı gelecek olan birçok düşmanın bulunduğu bu yapımda karakter olarak da bir sistemin olduğundan bahsedebiliyor ve düşmanlarınızı burada alt etmek için farklı şekillerde eylemlere giriş yapabiliyorsunuz. Hanenizi güçlendirebileceğiniz, nüfusunuzu artırabileceğiniz, düşmanlarınıza karşı zafer elde edebileceğiniz ve daha fazla detay ile beraber karşılaşabileceğiniz yapımda ilgi çekici strateji unsurlarına oyuna dahil edebiliyor ve bu stratejilerle beraber de oyunda hızlı bir şekilde ilerlemek durumunda kalıyorsunuz.
 
Sadece burada bir lidere değil aynı zamanda ailenin üyelerine de tek tek kontrol edebiliyor ve her bir karakterle beraber de oyundaki elinizi almaya koyulabiliyorsunuz. Dolayısıyla burada genel olarak karakter odaklı bir yapının olduğundan bahsedebilir ve her bir karakterle tek tek ilgilenerek onların hangi duyguya sahip olduğunu ve hangi yapıyla beraber bize sunulduğunu görebiliyoruz. Dolayısıyla bu da oyunda yer alan güzel eklemelerden ve detaylı içeriklerden bir tanesi diyebiliriz.
 
 
Güç hırsıyla beraber yanıp tutuşan kişilerin ve grupların yer aldığı yapımda elbette biz de kendi taktiklerimizi ön plana çıkarmaya hazırlanıyor ve bu kapsamda çeşitli planlar yapmak durumunda kalabiliyoruz. Elbette ailemizi her yönden güçlendirmek için yapacağımız hamlelerle beraber gidişata farklı şekillerde yön verebiliyor, bu yönleri kendimize göre kullanabiliyor ve aynı zamanda inşa etmek için çeşitli yapılar üretebiliyoruz. Burada diğer karakterlerle beraber elbette diyaloglar içerisine giriş yapabiliyor, onlarla aramızdaki sorunlara konuşma yoluyla yani diyalog yoluyla çözmeye çalışabiliyoruz. Eğer bu da işe yaramazsa onlara rüşvet verebiliyor veya arkalarından iş çevirebiliyoruz. Bu da oyunda yer alan gerçekten de detaylı unsurlardan birkaç tanesi olarak karşımıza çıkıyor.

Güç mirasımızı inşa etmek için üretebileceğimiz, istediğimiz şekilde kaynakları toparlayabileceğimiz, savaşabileceğimiz ve savaştığımız esnada elbette zafer elde ettiğimiz kısımlarda kaynakları toparlayabileceğimizi yapımda yapacağımız her bir hamleyle beraber kendi bölgemizi inşa ederken aynı zamanda hanedanlığımızı yükseltmek için farklı noktalara doğru ilerleyebiliyor ve burada hanedanların ve onların ailelerinin kendi hikayelerini yazmak tamamen bizim işimiz oluyor.
 
Burada her bir karakterin farklı kişilikleri, özellikleri ve görevlendirmeleri bulunuyor. Bu kişiliklerle beraber istediğiniz şekilde ön plana çıkmak için ellerinden geleni yapmaya koyuluyor ve burada hangi karakterin üzerine gitmek istiyorsanız ona göre siz de seçimlerle kendi kaderinizi tayin edebiliyorsunuz. Yaşadıkları olaylarla beraber zaman içinde değişimlerin olduğu bu yapımda her bir karakterin yaşadığı olayın sonrasında duygu değişimlerinin bizlere sunulduğunu aktarabiliyoruz. Bu da oyundaki diğer ince detaylardan bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor.

Siyasi ve savaşın bir hayli ön planda olduğu ve aynı zamanda hanedanların ve onların ailelerinin kendi hikayelerini yazabildiğimiz yapımda en iyi şekilde efsanevi hükümdarları yönetmek durumunda kalıyor ve burada yapacaklarımızla beraber farklı yollara doğru geçiş sağlayabiliyoruz. Oyunda her bir hanedan üyesinin farklı karakterleri, kişilikleri, duyguları ve kaderleri yer alıyor. Dolayısıyla onların hikayelerini yazarken elbette yapacağınız seçimler oldukça önem arz ediyor. Bu seçimlerle beraber dilediğinizi gerçekleştirebiliyor, o karakterin olay örgüsüne dahil olabiliyor, onları farklı şekillerde görevlendirebiliyor ve her bir karakterin farklı özellikleri olduğundan dolayı onları farklı görevlere çekebiliyorsunuz. Dolayısıyla oyunda hangi kısımda görevlendirmek istiyorsanız o karakterin özelliklerine bakmanız gerekiyor.
 
 

Bunun dışında oyun içerisinde elbette karakterlerinizi yaşattıklarınız doğrudan etki altına alınabiliyor ve bununla beraber kişilikleri ve özellikleri yaşadıkları olaylarla beraber zaman içinde değişime uğruyor. Dolayısıyla onların karakterlerindeki değişimler ve aynı zamanda duygu değişimleri tamamen yapacağınız hamlelerle beraber değişkenlik gösterebiliyor. Dolayısıyla burada her bir oyuncu farklı bir deneyim elde ediyor, bu deneyimi kendine göre özelleştirip kişiselleştirebiliyor ve aynı zamanda yapacağınız hamleleri burada kendinize göre değerlendirebiliyorsunuz.

Siyaseti ve savaşı burada doğru şekilde, doğru olaylarla beraber konumlandırmanız gerekiyor. Aynı zamanda akıllıca planlar yapmanız ve şahlanan bir ekonomi için büyük bir hükümdarlık kurmanız gerekiyor. Bunun dışında hükümdarlığınızı ne kadar güçlü tutarsanız o kadar çok tutarlı hale gelebilir ve konumunuzu daha da güçlendirmiş olursunuz.
 
Düşmanlara karşı avantaj elde edebileceğiniz savaşlara geçiş yapabileceğiniz ve aynı zamanda kendi hanedanlarınızı yükseltebileceğiniz yapımda önemli diplomatik olaylarla beraber de karşılaşmak durumunda kalıyorsunuz. Oyunda gerçek zamana dayalı taktiksel birim yönetim sistemi bulunuyor ve savaşları bu şekilde dilediğiniz gibi değiştirebiliyorsunuz. Dolayısıyla burada yapacağınız hamlelerle beraber savaşın gidişatını değiştirebiliyor, savaş aleyhinize işliyorsa burada yapacağınız hamlelerle beraber doğrudan lehinize çevirmek için elinizden geleni yapmaya koyuluyorsunuz. Aynı zamanda ünvanlar yalnızca savaşlarda elde edilen bir durum olarak karşımıza çıkıyor. Aynı zamanda diploması, entrikalar, ticaretler ve hassas denge ile beraber de bu unvanlara sahip olabiliyorsunuz.

Dolayısıyla yapım içerisinde baktıksel yönetimlerle beraber istediğinizi gerçekleştirebiliyor, savaşları yönetebiliyor, bu savaşlarla beraber doğrudan daha yüksek konumlara gelebiliyor ve savaşlardan elde ettiğiniz zaferlerle beraber kendi konumunuzu daha da güçlendirebiliyorsunuz. Fantastik topraklara doğru ilerleyebildiğiniz yapımında bir yandan sonsuz hikayeleri yazmak için elinizden geleni yapmaya koyuluyor, diğer yandan ise hem toprakları hem de efsaneleri burada keşfetmek durumunda kalıyorsunuz. Eylemlerinizi şekillendirebileceğiniz ve sonsuz hikayeler yazabileceğiniz yapımda, yapacağınız hamlelerle beraber değişkenlik gösteren durumlar içerisinde kalabiliyor ve olanakların sınırsız olduğuna burada aktarabiliyoruz. Aile gelenekleri ile beraber yer alabildiğiniz yapımda hem değerlerinizi yükseltebiliyor hem de hedeflerinizi burada yazabiliyorsunuz.
 
 

Olanakların sınırsız olduğu yapım aynı zamanda geniş kapsamlı bir oyun deneyimini bizlere sunuyor ve diğer taraftan itibarınızı artırmak oyun içerisinde oldukça önem arz ediyor.
Sonsuz hikayeler yazabileceğiniz ve diğer taraftan bağımsız modlama araçları ile beraber benzersiz içeriklere ulaşabileceğiniz yapımında bir yandan kendi ana hikayenizi yazarken, diğer yandan ise mod aracılığıyla beraber farklı içerikleri adım atabilir, hem kendi oluşturduğunuz modları burada deneyimleyebilir hem de diğer oyuncuların oluşturduğu içerikleri de oradan oyuna dahil edebilirsiniz. Bu da oyuna renklilik katan ve çeşitlilik getiren unsurlar arasında yer alıyor. Hassas denge sistemleri ile beraber kendi itibarınızı yükseltebileceğiniz ve aynı zamanda büyüleyici hikayeler oluşturabileceğiniz yapımda kendinizi deneyimleyebileceğiniz yeni modlarla beraber dikkat çekici sistemlere geçiş yapabiliyor, yaratıcılığınızı ortaya çıkarabiliyor ve kendi hikayenizi ve karakterlerinizi burada oluşturabiliyor ve aynı zamanda bunları şekillendirebiliyorsunuz.

Ailenizle beraber zamana karşı savaşabileceğiniz ve aynı zamanda kendi hanedanlarınızı yükseltebileceğiniz bu yapımda farklı ortamlara doğru ilerleyebiliyor, bu bölgeleri keşfedebiliyor ve aynı zamanda yapacağınız stratejileri çevre unsurları ile beraber harmanlayabiliyorsunuz. Dolayısıyla kendi derebeyliğinizi ve halkınızı burada oluşturmak, yönetmek ve onların iyiliğini istemek tamamen sizin işiniz oluyor.
 
Zaten bu tarz oyunlarda her biri farklı bir deneyim elde ederken aynı zamanda kendi derebeyliğinizi oluşturmak da zaten oyunun temelinde yer alıyor. Bunun yanı sıra halkı yönetebiliyor, kendi bölgenizi yani sınırlarınızı genişletebiliyor ve hanedanlığınızı bu kapsamda daha güçlü konuma getirebiliyorsunuz. Hanenize özgün gelenekleri burada ön plana çıkarmaya hazırlanabilir ve diğer taraftan zengin gelenekler oluşturarak elbette kendi kültürünüzü diğer gruplara ve topluluklara doğru yansıtabiliyorsunuz. Burada oyunda yer alan diğer sistemlerden bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor.
 
 
 
Bunun dışında oyunda halkı nasıl yönetirseniz ona göre geri tepki alabilir ve sonuçlarına katlanmak durumunda kalabilirsiniz. Dolayısıyla oyun içerisinde kendi halkınızı en iyi şekilde yönetmek durumunda kalıyor ve ona göre de kendi kurallarınızı koymak tamamen sizin işiniz oluyor. Bu sistemlerle beraber kendi oyun tarzınızı benzersiz bir şekilde harmanlayabiliyor, kendi büyüleyici hikayelerinizi oluşturabiliyor hem deneyiminizi hem de itibarınızı burada artırmak durumunda kalıyorsunuz.
 
Geniş ailenizin kişisel hikayelerini yazmak ve aynı zamanda hangi karakterin nasıl bir yapıya sahip olacağına karar vermek sizin seçimlerinizle beraber gerçekleşmiş oluyor. Oyunda kendi hanedanlığınızı elbette bir yandan yükseltmeye çalışırken diğer yandan ise kaderini nasıl etkilediğini belirleyen Onur rütbeleri elde etmek durumunda kalıyorsunuz.
 
 
 
Bu rütbeleri elde etmek için yapacağınız birçok faktör bulunuyor ve elde edebileceğiniz zaferlerle beraber bu madalyalara sahip olabiliyorsunuz. Diğer derebeylikleri de aynı zamanda halinize katabileceğiniz ve aynı zamanda asaletinizi yüceltebileceğiniz yapım genel olarak bu tarz bir strateji unsuru ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyunu bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz.

Oyun 30 Ağustos 2023 tarihinde erken erişim olarak piyasaya sürüldü ve 2 Mayıs tarihinde ise tam sürümü ile beraber bizlere sunulmak istiyor. Oyun geniş bir strateji deneyimini bizlere sunuyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
oyun haberler 2024
Hız Tutkunlarının İkonik Kahramanı: Sonic Serisinin Macerası 3 Survival: Fountain of Youth 21 Mayıs'ta Tam Sürüm Olarak Yayınlanacak

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız