Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

God of War'un Fiyatı Arttı

 
   SCE Santa Monica Studio'un merakla beklenen yapımı God of War bugün itibariyle çıkışını gerçekleştirdi ancak çıkışıyla birlikte oyunun PlayStation Store üzerindeki fiyatı arttı.
 
   Çıkış tarihi duyurulduğunda God of War Dijital Deluxe Sürüm 209,00 TL fiyat ile ön siparişe açılmıştı ve şu anda God of War Dijital Deluxe Sürüm'ün fiyatı tam olarak 299,00 TL.
 
   Kutulu sürümün fiyatı da D&R, Teknosa, Vatan, Over Game ve Hepsi Sony gibi yerlerde 300 - 320 TL arasında.
 
   Bu durumun bir benzeri Gran Turismo Sport'ta da yaşandı. Çıkış tarihi duyurulduğunda Gran Turismo Sport'un standart sürümü 189,00 TL, dijital deluxe sürümü ise 219,00 TL fiyat ile ön siparişe açılmıştı. Çıkışıyla birlikte standart sürümün fiyatı 219,00 TL'ye dijital deluxe sürümün 249,00 TL'ye çıkmıştı.
 
   Acaba fiyat artışı şu anda 209,00 TL ile ön siparişte bulunan Detroit: Become Human için de yaşanacak mı?

Bu haberin bağlantısı
URL
God of War God of War 4 Sony Santa Monica PlayStation 4 Kratos Sony
God of War Yönetmeni Cory Barlog Oyunun İnceleme Puanları Karşısında Göz Yaşlarına Hakim Olamadı DreamHack Masters Marsilya'da Grup Aşaması Tamamlandı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

-Dark Poison-

24.4.2018 15:54:38

0
Gelecek için ben de zerre umutlu değilim.450 tl ve üstü fiyatlar görürüz gibi geliyor bana.İlk çıkış fiyatları oralara gelir.İndirimi fiyatlarda belkide 1, buçuk sene içinde 3 haneleri rakamlara gelir.Ps5 de zaten doğal 4k gazı ile oyun fiyatları da gazlanır.Zaten çoğu seri senaryo modlarından da vazgeçmeye başlayacak gibi nabız yokluyorlar ara ara.Öyle de olursa artık aldığımız ürünlerin fiyatı artarken,kırpılmış hallerine de kalmış olacaz.

The_Rahip

24.4.2018 12:39:48

0
Öncesinde Sony yine fiyatlarla ilgili özel bir çalışma yapıyordu ama bu nesil bu yalan oldu gitti. Türkçe desteği koydum ancak bu kadar yerelleştirme. Alırsanız alırsınız almazsanız Türkçe oyun yok modunda gidiyorlar. Xbox cephesinde zaten böyle birşey yoktu, yeni gelen müdür bu konuda birşeyler yapacaklarını söylemişti ama ondanda ses seda yok. Oyun fiyatları olarak özellikle konsol cephesinde kaderimize terkedilmiş durumdayız. Önceki mesajımdada dediğim gibi bir sonraki konsol nesilinde oyunlar hangi fiyat bandında seyredecek merakla bekliyorum.

Kim Kitsuragi

24.4.2018 12:12:11

0
quote:

Orijinalden alıntı: Rindaman Oyunu internetten izledim film gibiydi tam sekiz buçuk saat. Sırada Last of us var.

The_Rahip

24.4.2018 10:22:50

0
Aslında PUBG ve benzeri oyunlara ben bu fiyatlardan sonra yavaş yavaş kızmayı bırakmaya başladım. Oyun fiyatları zaten ülkemizde aldı başını gitti. İleriside pek iyi görünmüyor. Dünya genelinde bile oyun fiyatlarına bir tepki var. Oyuncularda öyle yada böyle daha uzun ömürlü ve başarabilirlerse para kazanabilecekleri oyunlara yöneliyorlar. Bu nesil öyle yada böyle geçti ama bir sonraki nesilde oyun yapımcıları çıkıp yine '' Oyun yapım maliyetleri arttı'' diyerek genel anlamda fiyatları yukarı çekeceklerdir. Ülkemizde birde kur sıkıntısı var artık oyunların fiyatları ne olur Allah bilir. Ülkemizde oyun fiyatları revize edilmez ise bir sonraki nesil muazzam çöküş yaşanır.

BSC Misafiri

24.4.2018 06:06:43

0
''Ben zaten aynı fiyata alıyorum diğer ülkelerin store'larından'' eeee sıkıntı ne o zaman, bu kadar duyarsızlık olmaz...Aynı şeyleri tekrar yazmayacağım yoruldum gerçekten...

Rindaman

23.4.2018 14:16:25

0
Oyunu internetten izledim film gibiydi tam sekiz buçuk saat. Sırada Last of us var.

Curtius

23.4.2018 11:44:15

0
PS4'ten beri PSN TR kullanmıyorum ben. TR'nin bize çok az oyun harici hiçbir faydasını görmedim ben (o da gecikmiş kur düzenlemelerinden dolayı). Özel chapter açılıyorsa bir ülkeye özelde fiyatlandırma olur. 60 dolar ya da euro olan oyunu 4 ile 5 ile çarpıp koyacaksan store'a ne anlamı kaldı özel store açmanın. Ben zaten aynı fiyata alıyorum diğer ülkelerin store'larından.

Zebercet

23.4.2018 11:44:12

+2
Fiyatların tek sorumlusu Kılıştar arkadaşlar ülkeyi 15 yıldır cehape zihniyeti yönetiyor çünkü. Biliyorsunuz kendisi sskyı da bastırmıştı.

BSC Misafiri

23.4.2018 11:39:54

+1
Siyasetin sözlük anlamına bir bak derim, konuyu nerelere bağlamışsın.Ekonomi şöyle derken bu olay elinde olan ve olmayan sebeplerden kaynaklanabilir.steam açık bir platform, konsol kapalı bir platform, çıkış fiyatı aynı olmayan bu yerleri aynı kefeye koyup değerlendirme yapmak yanlış olur.Diyelim ekran kartı fiyatları uçmuş bunu Playstatıon Türkiye mi yaptı yada ram fiyatları kaç katına çıktı bunuda mı Playstatıon Türkiye belirledi, daha birçok örnek var.Yine söylüyorum siyaset, iyi konuşma sanatı,felsefe yapmak gibi birşey.Haklı çıkamayacağını anlayınca konuyu farklı yerlere saptırarak haklı çıkmaya çalışıyorsun, yanlış bir davranış.Sende benim kardeşimsin bir konuda ayrı düşmek birbirimizi uç noktalara iteceğimiz anlamına gelmez.Sen haklı düşünceni paylaşırsın, ben haklı olduğum düşüncemi paylaşırım illa aynı noktaya gelmemiz gerekmez ama aynı noktaya yaklaştırır tartışmak.Not çalışmıyorum orada, sadece Playstatıon Türkiyenin biz Türk oyuncular için yaptıklarına karşılık destek olmamız gerekirken, elinde olmayan nedenlerden kaynaklanan olayları onlara bağlamanız, biri bana küfür ediyormuş gibi zoruma gitti.

BSC Misafiri

23.4.2018 11:39:49

+2
Rusyada korsan kullanım olduğu kadar,Orijinal oyun kullanımıda yaygın dır.Korsan kullanım çok diye, orijinal oyun kullanımı az anlamına gelmiyor.Bir de ps4 de şuan korsan oyun kullanımı diye bir olayda yok.

BSC Misafiri

23.4.2018 11:39:45

0
Ekonominin iyi gitmesi yada kötü gitmesi ilgili mercilerin elinde olmayan sebeplerden kaynaklanabilir.Ben konuyu oraları düşünerek yazmadım sadece bu durumun Playstatıon Türkiyenin zor durumda kalmasından ve elinde olmayan sebeplerden kaynaklanabileceğini ve nedenlerinin neler olabileceğini yazdım.Sizin düşüncelerinize karşılık ise cevap verilebilmesi için neden olabilecek unsurların kurun yükselişi , Türk lirasının değer kaybetmesi, dijitale gelen vergilerin v.b olaylar olabileceği ve bu fiyat artışının birtek Playstatıon Türkiye ye bağlanarak haksız bir kanıya varıldığını vurgulamak istedim.Bu unsurların ekonominin bir dalı olması,ekonominin ise uzaktan yakından siyasete girebileceğini söyledim ama siyaseti sözlük anlamı olarak düşündüm.Tartışmak düzeyli olduğu sürece tam aynı yere varamazsak da aynı noktaya yaklaştırabilir ve güzel bir şeydir.Ben de istemem oyun fiyatlarının yükselmesini ama bu tepkimizin insanların biz Türk oyuncular için birşeyler yapma heveslerini kıracağını ve onların elinde olmayan sebeplerden kaynaklandığını düşünüyorum, şu ana kadar yaptıklarını yapmayabilirlerdi de kimse niye böyle yapmıyorlar demezdi, şimdi olduğu gibi bu nedenle samimiyetlerine güveniyorum...

İdrak İstimlak

23.4.2018 06:15:31

+7
Okumuş, iş, güç sahibi bir insansın, okuduğunu anlamama gibi bir sorunun da yok diye biliyorum, bana sadece şunun cevabını ver yeter. Yakuza 6 Amerika PSN 60 dolar Türkiye PSN 180 lira God of War Amerika PSN 60 dolar Türkiye PSN 300 lira Bu da mı siyaset, bu da mı Recep Tayyip Erdoğan, yapmayın lütfen?

BSC Misafiri

23.4.2018 06:07:41

+4
Hala kurdan dolayı bu fiyat politikasını savunanlar var steam de naaı fiyatlar gayet uygun olabiliyor düşünebildinizmi acaba yook yalakalık yapcaksınızya ha belkide sony tr deki çalışanlardansınız belli olmaz orası.Bik bik diye kurdan bahsedene kadar sony rusyaya özgü fiyatlandırma yaptı ha bide bu rusya belki bilmezsiniz yada bilir bilmemezliğe verirsiniz hatırlatmalıyımki dünyaya korsan oyun sunumunu yapan en baş ülkelerden biridir.Biz ülke olarak böyle bi korsan sunum dahi yapmıyoruz ki yapan varsadahi bu hızlarla uğraşan üçü beşi geçmez.Buna rağmen onlara özgü fiyatlandırma yapıldı neden peki aman korsan kullanım olmasın oyuncuları kazanalım.Bize gelincede işte okadar bilinçsiz tüketiciler varki senende üçbeş oyun almasından bahsedip normal algılayan var he canım sanki biz yılda 30 oyun alıyoruz sen demekki üçbeş oyun alıyorum oyun başına bi konsokun %50 si olsa ya noolcak canım zaten şurda iki oyun alıyorum ne olmuşa getirip kendini bilinçli tüketici diye lanse ediceksin. Kimse kusura bakmasında steam kullanıcıları en akıllı tüketicilerden oluşan bi topluluk psn kullanıcılarının ülkemizde %99 u bilinçsiz nede olsa gow da hani 4 - 5 yılda bir çıkıyor bak onu unutmuşum onuda hesaba katarsak en azından 799 lira fiyat etiketiyle çıkmalıydı ahh bide taksit imkanı vardı dimi 9 a bölerdiniz ya ayda ne ödüyorumki deyip böbürlenirdiniz :)

BSC Misafiri

23.4.2018 06:07:34

+1
d3vstator,hazark sizin söylediklerinize insanlar cevap verebilmek için mecburen siyasi konulara girmek zorunda kalıyorlar çünkü durum ekonomi ile ilgili bir olay.Brezilya örneği verilmiş,10 ila 20 sene önce Brezilyanın ekonomisi batmak üzereydi ama şimdi Brezilya ekonomi olarak bizden ilerideler ve ülke paralarının değeri sabit durumda olmalı.Fiyatları ülkelere göre değerlendirebilmek için kurun,Türk lirasının sabit bir rolantide olması gerekir, şuan kurun ve Türk lirasının durumu belirsizliğini koruyor,belirsiz olan bir kura sabit fiyat belirleme zor olur.Özellikle Teknoloji marketlerine bakarsan, (başka yerlerde de durum aşağı yukarı aynı) bir ürünün fiyatı hergün değişiyor.Birde oyunlara gelene kadar, herşeyin özellikle teknolojik ürünlerin fiyatları uçmuş durumda,oyunlar onlara göre iyi, Playstatıon Türkiye zaten elinden geldiğince bizler için herşeyi yapıyor.Bu son bir iki oyun hariç (önsiparişte zaten bu oyunlarında fiyatları artmamıştı) fiyatları aşağı çekilebileceği kadar çekilmiş durumda satışa sunuldu.Üzüldüğüm nokta Playstatıon Türkiye nin bir suçu olmadığı halde, bizim için yaptıkları iyiliklere karşılık,haksız ithamlarda bulunulması. İnsanların emeklerine saygısızlık bence...Playstatıon Türkiye, oyunları uygun fiyatlarla bizlere sundu,oyunlara Türkçe dil desteği getirdi,oyunlara özel içerikleri ülkemizde satışa sundu ve daha birçok şey vede bunları yaparkende bizleri düşünerek olabildiğince oyuncuların lehinde olacak şekilde davrandı. Aral kimki Aralla eşdeğer tutulmuş.Playstatıon Türkiye herşeyin başvurusunu yapıyor rahat olun ama emek olmadan yemek olmaz birazda bizlerin taşın altına elimizi koymamız gerekir.

Nightmare_00

23.4.2018 01:53:42

+4
Fiyatların bu kadar artmasını tek başına kura bağlamak büyük hata olur.Bu fiyat artışlarının en önemli nedeni hükümetin uyguladığı vergilerdir.Yani hükümet politikaları 1. sırada yer alıyor.Ayrıca kurun yükselmesi de hükümetin ülkeyi yönetememesi ile bağlantılı.2. olay ise Sony Türkiye ile alakalı durum.Arkadaş sen Türkiyeye özel fiyatlandırma yapamayacaksan o koltukta ne işin var diye sorarlar adama.Düz mantık kuru çevir 300 tlden bas fiyatı oh ne olay ne olay bunu yapmak dünyanın en basit şeyi zaten.3 yaşındaki çocuğu koy aynısını yapar ve yönetir bu şekilde:):)Önemli olan ülkemize özel fiyatlandırma yapabilmek ama o zihniyet nerde peehhh sürahi nine:):)

CollatZ2508

23.4.2018 00:36:54

+1
Steam de de dikkat ederseniz hep indie oyunlar ucuz. Açın assassin's creed i ve far cry ı. Orada da 209 TL. Dark souls 3 180 TL. Pc tarafında da çoğu AAA oyun 200 bandında. Bizde maalesef 300 oldu. Playstation Türkiye 209 da tutmalıydı.

CollatZ2508

23.4.2018 00:31:57

0
Hocam olması gereken fiyat max 250 TL idi. Bu fiyatın olmasının nedeni devletin getirdiği vergi. O nedenle kutulu ile dijital eşitlendi. Aynı yurt dışında olduğu gibi. Fakat Sony bunu bize yansıtmamalı idi. Yani 209-249 gibi fiyatı olmalı idi. Ama maalesef yansıttı. Yansıtmama gibi bir zorunluluğu tabi ki yok. Fakat Türk oyun sektörü için bu fiyat kötü oldu. Umarım bir şekilde bu durumun bir çözümü bulunur. Yoksa bu fiyat artışlarının sonu yok.

Wayward Son

23.4.2018 00:12:59

+1
Peşin not: Anti AKP Team Özel fiyatlandırma şart. Şöyle örnek vereyim. Steam'de Tower of Time diye güzel bir RPG oyunu çıktı. Erken Erişim'deydi ve geçen hafta çıkışını yaptı. Yanlış hatırlamıyorsam, Erken Erişim fiyatı 30 TL civarındaydı. Çıkış yaptığı gün, Steam ile iletişimsizlikten kaynaklanan bir sorun neticesinde oyunun fiyatı 40 TL olması gerekirken 90 TL'ye falan çıktı. Bunu tüm para birimlerine uyarlayın. İngiliz de isyan etti, Alman da, Çinli de. Çünkü herkesin para birimine göre absürt rakamlar ortaya çıkıyordu. Forumlarda acilen bir post yayınladı yapımcılar ve durumun bir hatadan kaynaklandığını, en kısa zamanda Valve ile iletişim kurduklarını çözülmesini beklediklerini söylediler. Nitekim 20-25 dolar oyunun fiyatı, bize de 40 TL olarak yansıdı. Yani adamlar her ülke için özel fiyatlandırma kasmış. Oyun 50 küsür saatlik oynanış sunuyor. 40 TL fiyatı var. Küçücük firma, özel fiyat çekmiş bize. Yoksa "90 - 100 TL bas geç beter olsunlar" diyebilirlerdi. Steam'de her oyunun indirimli veya ön sipariş fiyatını eşşek kadar görürsünüz. Yani asıl fiyat neyse size söylerler. PSN'de de böyledir ama nedense God of War'da bu yaşanmadı. Ne oyunun fiyatının artacağını gördük, ne de bu konuda bir bilgilendirme yapıldı. En basitinden ön sipariş fiyatlandırma ibaresini bile düzgün koyamadılar. Bunun da savunulacak tarafı yok. Bakın ben oyunun fiyatını bile tartışmıyorum burada. Tamamen leş bir arayüz ve kötü kullanıcı deneyimi var ortada. Ben oyunu 209 TL iken kardeşlikle aldım ve ağzımdan salyalar saçarak oynuyorum. Ancak yerilecek noktada da Sony'nin hatalarının altını çizmek gerekir.

Six Feet Under.

23.4.2018 00:07:48

0
Steam'de indie şirketler hariç çoğu AAA oyun yapımcısı 200-300 liralardan oyun satıyor.

Persona_Non_Grata

23.4.2018 00:00:17

+4
Bende okumak istiyorum napacaz ? 1 kişinin isteyip istememesine göre olmaz bu işler. Şikayet edersin uyarırlarsa bir daha yazılmaz. Bu konu siyaseti direkt ilgilendiriyor.

murlek

22.4.2018 23:41:10

0
Haberi okuyunca detroidi ön sipariş geçtim

İdrak İstimlak

22.4.2018 21:20:43

+4
Ben oyun bölümünde bu tip mesajlar okumak istemiyorum. Gidin ilgili bölümde istediğinizi yazın, kimseyi alakadar etmez. Ben sırf bu tip mesajları okumamak için bu bölümlere girmem mesela, bu tip mesajlardan kaçınırken oyun bölümünde ülke siyasetine ilişkin bir şeyler okumak istemiyorum. Açın kurallara bir bakın isterseniz...

bkaakco

22.4.2018 20:42:45

+1
Her seferinde kur vs. muhabbeti yapılacaksa o zaman yerelleştirmenin anlamı nedir? Euro 4 oldu hadi 4 katına, 5 oldu 5 katına... (Euro sadece örnek.) Özellikle tanınmış firmalar bunu yapıyor nasıl olsa satılır diye. Ya yerelleştirme yapmayacaksın ya da uygun fiyata vereceksin bu kadar basit. Bu konuda firmalar da çok masum değil yani. Bunu genel bir sorun olarak ele alırsak örneğin Steam'de isteyen gayet uygun fiyata da verebiliyor, demek ki yapılabiliyor. Kimse aşırı zarar edeceği bir durumda ucuza vermez.

-OdATA-

22.4.2018 19:53:34

+9
Burası oyun konusu siyaset katmayın diyen kanki oyunun fiyatı 300 olmuş ne katılcam tuz biber mi?

Persona_Non_Grata

22.4.2018 19:32:50

+2
Burada herkes küfür hakaret etmeden istediği sekilde yazar, buna siyasette dahil,kimse karışamaz! Fiyat arttı konusu tamamen siyasi bir konudur bu arada, sebebi gün gibi ortadadır çünkü. 2 senede ülkenin parası bu kadar değer kaybediyorsa, oyun fiyatları 300 tl ye çıkıyorsa bunun suçunu sadece Sony e yıkıp, hükümeti es geçmek komedidir, kimse kusura bakmasın.

Kartal Göz

22.4.2018 19:28:47

0
Boykota ya da korsana devam.

Venomstr

22.4.2018 17:55:29

+1
Ülkenin durumu da rezil, fiyatlar da rezil. Dolar 10 TL olsun, iyice ölelim...

İdrak İstimlak

22.4.2018 14:18:07

+4
Anlatmak istediğimi gayet güzel detaylandirmissiniz. Millette hazır erken seçim var, buradan siyasete laf koyalım derdinde ve bu da benim kızdığım şey. Burası oyun konusu ama gel derdini anlatabiliyorsan anlat...

CollatZ2508

22.4.2018 14:06:27

+4
Hocam dediklerinize tamamen katılıyorum. Brezilya ya 47-48 euro. Euro cinsinden hesaplandığı için ben de o cinsten buldum değeri. Bizde ise 59 euro. Kesinlikle Türkiye PSN açılmalı. Şu an İngiltere aracılığı ile kullanıyoruz. Zaten ben İngiltere aracılığı ile kullandığımız sürece özel fiyat ayarlaması geleceğini sanmıyorum. Acilen yerel olarak GERÇEK Türkiye Psn kurulmalı. Daha sonra fiyat ayarı çekilmeli. Steam gibi olsun demiyoruz zaten. Açıkçası ben 209 liraya da tavım. Bir de şu var. Yurt dışında 60 euro olarak 17 Nisan 2018 de satışa başlayan Yakuza 6 ya zam falan gelmedi. Ayrıca 180 TL. Fakat yurt dışında yakuza ile god of war aynı para ve 60 euro. Bizde ise 120 TL fark var. Cidden garip. Ayrıca monster Hunter world de 180 TL. Bu da yurt dışında 60 euro. Bundan önce çıkan gran turismo sport da 60 euro olarak çıktı ve fiyatı 220 civarı idi. Burada bir iş var ama ben çözemedim. Bu fiyatların elbette ana sebebi bizim paramız. Kur çok yükseldiği için playstation Türkiye den medet umuyoruz. Yapmak zorundalar mı? Değil tabi ki. Fakat sektörün geleceği açısından yapmalılar. Yoksa fiyatlar git gide yükselecek ve satış sayıları düşecek. İnsanlar indirim bekleyecek oyunu almak için. Playstation Türkiye zaten fiyat konusunda bence iyice saldı. Eski avantajını kaybediyor. God of war un kutulu fiyatı 320 lira. Yerin dibine soktuğumuz Aral ise Far cry 5 i 330 liradan satışa sundu. Fiyat politikası açısından Playstation Türkiye nin Aral dan farkı kalmadı.

BSC Misafiri

22.4.2018 13:39:02

0
Eğer verdiğimiz paranın değeri olsun,karşılığı olsun istiyorsak sevdiğimiz oyunları, en önemlisi Türkçe çıkan oyunları Türkiye den vede resmi yerlerden almalıyız...biraz duyarlı olalım....

DiyarDilimPırasa

22.4.2018 11:13:58

0
Başka ülkeden almak için gift kart...vb seyler gerekiyor degil mi?

İdrak İstimlak

22.4.2018 10:58:46

+6
Hocam anlatamıyorum galiba, bakın TL fiyatı cinsinden bir kaç ülkenin GoW fiyatı... Endonezya: 183 TL Hongkong: 205 TL Ayrıca Brezilya'da yanılmıyorsam fiyat 40-45 dolar seviyesinde. Türkiye madem değersiz bir ülke oyun pazarı açısından Steam niye bu fiyatlardan satış yapıyor. Açın bakın bu beğenmediğiniz ülkenin değeri oyun pazarında 700 küsür milyon dolarla ifade ediliyor, bu kadar küçük görmeyin kendinizi. Benim dileğim ülkemize özgün bir fiyatlandırma politikasının olması, eğer Endonezya'da, Brezilya'da yapılıyorsa, bizde de yapılsın. Kızdığımız, isyan ettiğimiz konu budur. İngiltere'den yönetilen bir Store olmaktan çıkmalıyız öncelikle... Edit: Hala oyun bölümünde benzin, döviz muhabbeti yapan, ülke battı diye zırlayanlar var. Yeter yahu, gidin başka yerde zırlayın, boş muhabbetlerinizi kendinize saklayın...

aykut291

22.4.2018 10:29:56

+2
Valla siz dua edin şu anda bu fiyatı veripte bu oyunları oynuyabiliyosun yarına ülke bir batar birdaha bu oyunları oynuyamyız bile arkadaş Memleket batıyor anlıyomusnuz! Benzin 6 Tl oldu dolar 4 Tl euro 5 TL! bu oyunları biz üretmiyoruz hepsi Ülke dışından geliyor!

crash95

22.4.2018 07:23:01

+1
22 Nisan 2018 07.22 itibariyle Dolar 4,07599281 60*4,07599281=244,5595686 AAA oyunların 60 Dolardan satıldığını düşünürsek maalesef ki fiyatı normal birde bunun vergisi ve oyunu ithal eden firmaların kar marjını da hesaba katın. Fiyatlar Türkiye için aşırı yüksek olabildiğince düşük tutmaya çalışıyorlar fakat biz 209,00₺ ödediğimizde yapımcı firmaların cebine $60 olarak girmiyor. Demek ki tüm dünyada standart olan fiyatı ayarlamak istemişler. EDİT: Yorumları sonradan okudum da @d3vstator demiş ki,
quote:

Herkesin kurlarla, ekonomik durumdan bilgisi var, Rusya da niçin dolar bazında daha ucuz oyunlar veya Çin de? Milletin beklediği de bu işte, özel fiyatlandırma politikası...
Arkadaşım Türkiye'nin jeopolitik konumu ile Rusya ve Çin'in jeopolitik konumu bir mi sence? Ki ayrıca Türk Lirası gün geçtikçe değer kaybediyor. Daha ne kadar Türkiye için özel fiyat ayarlaması yapabilirler ki? Daha ne kadar zorlayabilirler? Eğer ki bir konuyu tartışacaksak gerçekleri göz önünde bulundurarak tartışmalıyız.

Guest-E87629FD5

22.4.2018 05:15:07

+4
O para senden çıkmaz, başkası desin onu.

BSC Misafiri

21.4.2018 22:46:25

+1
Kaliteli diyebileceğimiz oyunlar yılda ya 5 yada 6 tane çıkıyor vede nerdeyde hepsi sony yapımı oluyor bu kaliteli oyunlar.Yılda en az 10 oyun alıyorsunuz tahminimce, bense sadece Türkçe oyunları çıktığı gibi diğer kaliteli oyunları ise 6 ay - 1 sene arası alıyorum ama sadece genelde sony yapımı ve kalitesi olan oyunları alıyorum şimdi benmi çok para veriyorum yada sizmi.Biz kerizler sayesinde derken yanlış anlaşılmış sanırım burda söylemek istediğim bir alan olmazsa bu oyunun ikinci eli olmaz, bir alan olmazsa oyun resmi olarak ülkeye girmez ve oyun karaborsada olur, bir alan olmazsa sony nin temsilcisi ülkede olmaz,bir alan olmazsa ülkeye özel fiyatlandırmalar olmaz, bir alan olmazsa o ülkeye özel içerikler olmaz yani kısaca bizim sayemizde kaliteli ve özel içeriklere sahip oluyorsunuz.Biz bilinçli bir tüketici olduğumuz için bu tür oyunları çıktığı gibi olsakda genele baktımız zaman sizden daha az ve yerinde harcamalar yapıyoruz,para göz firmalara pirim vermiyoruz.Şimdi bize nasıl müstehak oluyor, anlatabilmişimdir inşallah...

mehmetalpertr

21.4.2018 22:08:54

0
Arkadaşlar buraya yazmakla bir şey olmuyor. MAdem şikayetçisiniz BİMER'e yada CİMER'e yazın şikayet edin. Yetkililere durumu anlatın.

The_Rahip

21.4.2018 22:03:14

+1
Rezillikten başka birşey değil. Hangi oyun olursa olsun yazıktır, günahtır. Oyuna para vermeye kendi adıma artık acıyorum. Fiyatlar çıldırmış durumda.

BSC Misafiri

21.4.2018 21:27:27

+1
500 olduğunda alacaklar var size müstahak

dikiştutmazsabri

21.4.2018 20:12:09

+1
Mükemmel tespit etmişsin Forumun durumunu.

BSC Misafiri

21.4.2018 20:06:41

+1
Ubisoft oyunlarına,EA oyunlarına, call of duty,battlefıeld e gereğinden fazla para verirken kimsenin sesi çıkmıyor.Playstatıon Türkiye elinden geldiği kadar oyun fiyatlarını aşağı çekerek belli bir seviyede tuttu ama güçleride demekki belli bir yere kadar dayanabiliyor.Adamlar kafalarına göre yükseltmiyor,zorunda kalıyor sonuçta.Yinede diğer oyun firmaların oyun fiyatlarına göre makul seviyede.Playstatıona özel oyunlar sanki 2 oyun alıyorcasına dopdolu içerik ve doygun oynanış sunuyor, parasını fazlasıyla hakediyor.Ubisoft,EA v.b firmalar tam anlamıyla emek sarfetmeksizin çıkardığı oyunlar,parasını karşılamıyor.Siz oyunların verdiğiniz paraya değiyormu değmiyormu ona bakın.Biz kimseye zorunan şu oyunu alın demiyoruz sadece herşeyin bilincinde olun haksız ithamlarda bulunmayın diyoruz.Sizin yaptığınız iftira atmak gibi birşey,insanların hakkını yiyorsunuz.Şu anda en uygun fiyatlı oyunlar Playstatıon özel oyunlarında.Siz bunada söyleniyorsanız,sizin düşüncenize göre hiçbir oyunu almıyor olmanız gerekir çünkü diğer firmaların oyunları Playstatıon özel oyunlarına göre hem daha pahalı ve hemde içi boş oyunlar...Bize biri keriz demiş, biz kerizler sayesinde oyunları daha uygun fiyata alabiliyor ve kaliteli içeriklere sahip olabiliyorsunuz çünkü siz bilinçli bir oyuncu değilsiniz vede mağarada yaşıyorsunuz galiba hiçbirşeyden haberiniz yok...

BSC Misafiri

21.4.2018 17:47:11

+1
100tl ustune oyuna para vermeyin. indirimlerle idare edin.

invisiblehobbit

21.4.2018 16:02:54

0
Fiyatı hep 209 da tutmalılardı. Kendi özel oyunları sonuçta her kesimden ps kullanıcısının oyuna ulaşması lazımdı. Bir anda şaka gibi 299 yaparsa hemde haber vermeden insanlar tabiki tepki gösterecek bu duruma almak isteyen de almaz şimdi dijital

ms42kral

21.4.2018 14:25:34

+1
God of war çıksın da isterse 500 TL olsun alırım diyenler Nerdesiniz :D seneye alırsınız üzülmeyin.

rambocuk

21.4.2018 13:25:07

0
Bize 20 euro ucuza satıyorlardı kutulu az satınca normal fiyatına çıkarmışlar , kutulu daha ucuz kutulu alın kutular tükendikçe dijitalde indirime girer

BSC Misafiri

21.4.2018 12:36:54

+8
Makarnacılar toplanmış gene suçu kendileri dışında herkeste arıyorlar

KamyonlaDriftÇekenAdam

21.4.2018 11:26:11

0
Gow 3 u oynamaya çalışıp hiç alışamadım. Ama gow4 harika olmuş videolarından belli dedim acaba downgrade filan var mı ama internette ki oynanış videolarında bile grafikler mukemmel. Bence abartı olsa da bu oyuna bu para verilir.

İdrak İstimlak

21.4.2018 11:01:38

+14
Ya kaç defa dendi, oyun bölümünde siyaset konuşmayın kardeşim. Gidin bunun ilgili bölümleri var, ne kusacaksaniz orada kusun. Halk TV, Fox izlemekten, Yılmaz Ozdil okumaktan mantara baglamissin. Bu kitleye göre yüzde elli makarna yer, AHaber izler, kafa bu kadar basıyor. Tabii altında o kendini beğenmiş elitist yaklaşıma girmeyelim. Herkesin kurlarla, ekonomik durumdan bilgisi var, Rusya da niçin dolar bazında daha ucuz oyunlar veya Çin de? Milletin beklediği de bu işte, özel fiyatlandırma politikası. Tabii siz kafayı iktidarla kırdığınız için bunu göremiyorsunuz ya da işinize geldigi gibi yaklasiyorsunuz. Bu kadar nefret kusmaya gerek yok...

Kasatka

21.4.2018 10:52:15

+6
quote:

Orjinalden alıntı: CaSsErDoDo Birkaç ay sonra 60 TL'ye alırız sıkıntı değil.
Bi kac aya 60 a bulursan benim nickimi not et sana ben alicam soz. Konuya gelirsek, Arkadaslar bende isterim her oyunu alinabilir bir fiyattan almak. Ancak birde hayatin gerçekleri var. Sony nin bir cok dilde PSN servisi var ve sony fiyatlari dengeli tutmaya calisiyor cunki sen eger TR de isen mecbur tr den üyelik alicaksin gibi bir mecburiyet getiremiyor. Getiremeyince de yerel fiyat uyguladiginda (mesela gow 209 TL idi buda 40 Euro yapar ve MHP nin .... neyse konuya dönelim) oyuncular uyanik nerde hangi bölgede ucuz var oraya yigilma oluyor. Ben her ülkeden bir kac oyun forumuna bakarim herkes zenginde olsa alim gucu guclu de olsa palamud gibi izmaridi kaçırmak istemez. TR de 40 euroya geliyor dedim mi adam hemen uçuşuyor. SImdi siz size haksizlik yapildigini düşünüyorsunuz ya ? Diyelim ki almanyadan birisi de tr de 40 Euro ama kendi ülkesinde 60 Euro olduğunu ogrendiginde sence ne düşünüyordur ? Üstelik birde bu kullanici bilinçli bir kullanici ise ve almanyada o oyunun tr den belkide 100 kat daha fazla satildigini biliyorsa ne dusunur sizce ? Cozum mu istiyorsunuz ? Devamli ağlamaktan zirlamaktan biktiniz mi ? Oyundan cok oyun fiyatlari konuşmak zorunuza mi gidiyor. Oyunlar cikmadan once doktordan kanser miyim değil miyim acaba gibi terleye terleye bu sefer ne fiyat cikacak acaba gibi seylerden SIKILDINIZ mi ? O zaman napacazzzzzzz bos konusmayi birakip daha cok calisicaz ülkemizi gelistiricez kişi basi milli geliri 30000 dolar seviyesine cekicez ki bu sanirim bi 200 yilimizi alir ondan sonra böyle bir derdimiz kalmaz diye düşünüyorum. Gulenleri gorur gibiyim. (naasrettin hoca alacakli koyun yun ip satmap konusuna bkz) Ucuz oyunu duyunca nasilda siritirsiniz değil mi ahhh sizi ahhhh uckaatcilar.

Rapsody_izmir

21.4.2018 10:43:46

0
Dün satın alayım diye psstore girmem ile çıkmam bir oldu. 299 tl ye biraz zor o işler sonyciğim.

Guest-AEF248198

21.4.2018 10:39:28

+3
Steam'deki oyun fiyatlarına bak insanların aslında ne demek istediğini daha net anlarsın.

veterangamer

21.4.2018 09:34:13

+13
Makarna yiyip akşamlarıda survivor izliyorum god of war dan banane..

DiyarDilimPırasa

21.4.2018 09:25:55

+3
Bu tip yazı yazanlara aldırış etme dostum. Bunlar bizim ne dedigimizi anlıyorlar aslında. Konsol fiyatı pahalanır, olabilir. Telefon pahalanabilir, olabilir. Bir kere verilir, alınır. Ama oyun fiyatları faiş düzeye çıkarsa istendigi kadar bahane bulunsun alınamaz. Tek bir oyun alınmıyor sonuçta. Ben bu ülkede bildim bileli dolar/euro/vergi/ara giderler (oyun getirenler) bahaneleri var. Zannediyorlar ki zamanında 180 nasıl kitledi isek 300 de kitleyecegiz diye düşünüyorlar. Bakalım o dünya öyle mi, satamayınca artık kime aglar ise aglarlar. Diliyorum 2. El (microsoft'un formülü) ve kardeşlik sistemi de yeni jenarasyonla kalkar da bu şirket savunucuları da bunlarla beraber yok olur.

BSC Misafiri

21.4.2018 09:25:32

0
Türkiye'de god of war kitlesi olduğu için böyle yapıyorlar horizonin trde tutmayacağini bildikleri için arttirmadilar fiyatı kur aynı değildi evet ama o zamanda değişkendi ön siparişte 180 lira olan oyun 180 lira kaldı bakalım detroitte days goneda vs aynısı olacak mı olursa lafımı yutabilirim ama hiç sanmıyorum en fazla direk 299dan çıkarırlar oyunları

Kim Kitsuragi

21.4.2018 09:20:13

+2
Hiçbir şey bildiğiniz yok ezbere konuşuyorsunuz.

lextor

21.4.2018 09:05:58

+30
Dostum anlatamadığımız mesele şu; niçin kur üzerinden fiyat belirleniyor. Madem öyle niçin PlayStation Türkiye adına bir kurum açmış Sony? Bu herifler ithalatçı mı? Bunların görevi ülkede reklam yapmak, ülkenin alım gücüne göre fiyatlandırma istemek. Oyun Hacı bu oyun. Yani yazılım. Telefon, bilgisayar konsol değil. Onların sistemi farklı. Konu nasıl olduda hükümete geldi onu hiç anlamadım. Bkz. Bilkom. Adamlar 200 den gidecek oyunu 69 dan getirdi. Daha da bir şey demiyorum.

Kim Kitsuragi

21.4.2018 08:49:55

+4
Skandal bir fiyata imza atmışlar Sony TR kötü işlere imza atmaya devam ediyor. Önce max ederi 1500₺ olan PS Pro yu 2299₺ yaptılar şimdi de ex oyunlarını 299₺ ye çekiyorlar. Bu fiyat politikaları ile kimse ne konsolu alır ne oyunları. Kur filan hikaye sen ülkelerin ekenomik durumuna göre marketine fiyat çekeseksin öyle avro fiyatını direk tl ye çevirip satışa koyarsan senden ne köy olur ne kasaba. Sony Türkiye bu saatten sonra bitmiştir bu fiyat politikası ile satışları dibe vurunca o zaman akılları başına gelir.

BSC Misafiri

21.4.2018 08:10:47

0
Fiyatta şaşırılacak birşey yok. Ön siparış fiyatı Nisan öncesine aitti. Sonra Nisan'da KDV ÖTV vergisi geldi. Oyun çıkınca ön sipariş bitti güncel KDVli fiyat devreye girdi arttı. Artık bütün oyunlar KDVli olur. Buraya değil, hükümete ağlayın. Amerika'da 60$ fiyatlar sabit

Antikaruh

21.4.2018 07:03:38

+8
Ülkesindeki durumdan, kurlardan, ekonomik rezaletlerden haberdar olmayan A Haber izleyici kitlesi gelmiş yine "bik bik bik" ! 1 dolar 1 tl oldu da adamlar 300 liraya oyun sattı sanki ! Deluxe sürümü 60 euro ön siparişteydi. Şu anda 60 ila 70 dolar/euro arasında değişiyor piyasada. Sen bunu 4 ile 5 ile çarpınca maalesef ortaya çıkan sonuç pek yakışıklı olmuyor. Biz euro bölgesinde olduğumuz için durum ortada. Nasıl Almanyada 1500 birime satılan arabayı sen burada 50.000'e alıyorsun, nasıl 1000 dolarlık iphonex sende 6-7k aynı durum burada da geçerli işte... 400 dolarlık ekran kartları 2500 tl falan... Sen önce ülkeye laf at sonra Sony'e atarsın. Bu gerçekler dışında bir hatası varsa...

haktan24

21.4.2018 02:35:34

+1
oyunu bayagıdır bekliyorum dedim bari cıkıs yapsın öyle hemen satın alıp indiririm diye düşündüm 209 tl den ne yazıkkı 299 tl olmus hakikatten anlamak mümkün degil diyoruz psn türkiyeden satın alalım en azından resmi türkiye satıslarına katkısı olur aldıgımız oyunun ama ne yazıkkı 299 tl verip oyunu digital alamam gider spot kutulu sürümüne 250 tl veririm 3 taksitle ayıptır yani yaptıkları biz destek olalım diye düşünürken adamlar köstek olma peşinde yorumsuz...

İdrak İstimlak

21.4.2018 01:58:43

+2
Tek kelime ile rezalet, dün onsiparis ile satarken kar edenler, bir günde 90 lira daha eklemek suretiyle kendilerini rezil ediyorlar. Bu fiyatlara oyun aldıkça, bundan sonraki her faiş fiyatta sizin de payınız olacak.

mehmetalpertr

21.4.2018 01:36:08

+1
20,000 tl ye sahip olsan ve Xbox One için Exclusive oyun satın almak istesen alamazsın. Çünkü yok. Bu da böyle bir olay. Hülooğğğğ !!!!

EXios

21.4.2018 00:15:43

0
BRAVO!!

veterangamer

20.4.2018 23:56:33

+1
Olsun ben 400 de veririm sonuçta söny ekslusiv hülooğ

BSC Misafiri

20.4.2018 23:53:37

+1
Bsc misafiri 23.09 he canım bi horizona dilimizi koydurtamayan ps türkiye çok taşın altına koyuyor elini koysa koysa cebine koyuyor elini acuh daha ver diye hrm oyunlar tonla pahalı olcak hemfe dil desteğine gelince efenim maliyetli biz karşılıyoruz almanca fransızca japonca olunca maliyetsiz oluyorya dimi sen gibi kerizler oldukça last of us 2 çıkınca 350 den başlar fiyatlar minimum.

stun

20.4.2018 23:48:41

0
dolar- euro fırlıyorda laf olsun diye fırlamıyor bu fiyatlarla aradaki bağlantıyı neden kuramıyorsunuz yani türk parasıyla ciglet alamıyoruz artık. malasef. goradaki para sahnesi geldi aklıma

Redunay

20.4.2018 23:47:28

0
Eyyy sony eyyy santa monica eyyy kratos eyyy sercan sülün siz kimsiniz yahu? Kimsiniz siz? Benim cevval milletim ilk gün 300 liradan alıp aynı gün bitirmek için birbirini eziyor. İşte benim milletim bu ya bu!!!

BSC Misafiri

20.4.2018 23:09:23

0
Oyunlara gelene kadar herşeyin fiyatı artıyor, şu şöyle bu böyle demenin anlamı yok.Fiyatlar artıyorsa elinde olmayan sebeplerden kaynaklanıyor.Playstatıon Türrkiye taşın altına elini koyarak biz oyuncular için birçok şeyi başardı ve önceden olmazsa tepki vermeyeceğimiz şeylere, tepki verir olduk.Şimdi taşın altına elini koyma sırası bizde, Playstatıon Türkiyenin iyiliklerine karşı en ufak olumsuzlukta, satmak sırtını dönmek olmaz....

BekirTemel

20.4.2018 23:07:13

+3
ön siparişin avantajları artmaya başladı, bu güzel

TheStarBox

20.4.2018 23:03:13

+1
1 ay sonra yaz indirimlerinde 100 TL ye satılır.

Team NINJA

20.4.2018 22:54:15

+1
inşallah şöyle 400 500 olsa çok güzel olacak aslında.

BSC Misafiri

20.4.2018 22:35:23

+2
Bu fiyatlar ön siparişte 900 çıkışında 1100 olsa koşa koşa gidip kesinlikle almalıyım oynamalıyım isterse 2500 olsun fiyatı alır oynarım hastaları oldukça böyle sony daha çok söğüşlemeye devam eder herzamanki bahaneleri ile birlikte.Neden fazla kazanma yolu varken az kazansınki nede olsa hastalıklı olanlar her halükarda alıcak baksana adamlar şimdiden kabullenmiş bu devirde ççön siparişle alcan diyenler olmuş bunu dediğine pişman olurmuaun bilmem ama ilerde bu 299 u ön siparişle ödemeye mecbur bırakılcaksın çıkışındada bascaklar 399 u sende tıpkı şimdiki gibi kendini tatmin edicen ben 299 a aldım auehuehue diye seviniceksin kendini akıllı zannederekten bravo sen ve senin gibilere ????

lextor

20.4.2018 22:31:34

+2
Baba işin kolayı: bekliyorsun 6 ay, 70 lira sıfır haliyle alıyorsun. Ya da ikinci el düşer üç beş aya. Bu oyunculara müstehak diyen adam haklı. -Efendim satışlar muazzam -Hay kafamıza sokayım niye 299 demedik. Acaba fiyat 299 duda yanlışlıkla 209 yazdık mı desek geri olan parayı bir şekilde satın alanlardan temin etsek! Hey Allahım! Spotçu dediğimiz paralel ithalat yapmış dost 240 liradan satıyor bandrollü Türkçe. Teknosada 320. Müstehak abi müstehak. Yazmaktan bıktık. Türkiye oyun sektörünü biz kurtarmayacağız ya. Çoluk çocuğunun rızkını, -öğrenciyiz harçlığımı alt tarafı bir eğlenme aracı olan oyuna yatıralım. Umuyorum ki ülkemizde ki oyun satışları düşer. Türkçe olmasın lazım değil. Belki o zaman bir fiyat düzenlemesi gelir. Hayır anlamadığım bu fiyatlara gidiyorsa maşallah Halk zengin.

BSC Misafiri

20.4.2018 22:13:42

+34
Mustehak bizim oyuncu kitlesine 500 tl olsa alirlar.Ne de olsa sony ekskılısive

cdk3y

20.4.2018 22:04:45

0
neden illa ki deluxe sürümünü almak zorundayız anlamadım. Normal sürüm çıkmayacak mı acaba

-Dark Poison-

20.4.2018 21:59:02

+4
Millet gaz halindeyken ne kadar soguslesek kardir zammi bu.Ne kadar arttirsalar haklaridir.Kimsenin birsey dedigi yok.Duz 500 tl yapin ayagimiz alissin.

CaSsErDoDo

20.4.2018 21:50:25

+18
Birkaç ay sonra 60 TL'ye alırız sıkıntı değil.

Ustanak

20.4.2018 21:32:34

+1
GT Sport hesabı.. Bu saatten sonra normal. Çok çok beklediğiniz bir oyun varsa paraya önceden kıyıp pre order yapacaksın. Yoksa duru bu
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
God of War
+ TAKİBE
AL
16 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız