Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

God of War Yönetmeni Cory Balrog da Oyun Fiyatlarının Artması Gerektiğini Düşünüyor

 
Geliştirme masraflarının giderek artmasıyla birlikte oyun fiyatlarının yeni nesilde artacağı şu sıralar sıkça gündeme getiriliyor ve God of War'un yönetmeni Cory Balrog da oyun fiyatlarının artması gerektiğini düşünenler arasında.
 
Cory Balrog oyun fiyatlarının artmasını mikro ödemeler dolu oyunlara tercih edeceğini söylüyor.
 
Yani 70 dolar olacaksa mikro ödemeler içermemesi gerektiğini savunuyor.
 
NBA 2K21 mevcut nesil sürümü ile yeni nesil sürümü arasında 10 dolar fiyat farkı olacağının duyurulmasından ve gelen diğer tüm açıklamalardan sonra yeni nesilde AAA oyunlarda 70 dolar fiyat etiketi kesin gibi görünüyor.
 
Peki firmalar oyun fiyatları artmasına rağmen ekstra içerikler için ücret talep edecek mi? Belki tek oyuncu odaklı oyunlarda mikro ödemelere hiç yer verilmeyip dijital soundtrack, kaplama, DLC ve tema gibi içeriklerin bulunduğu deluxe sürümler de kaldırılarak hepsi tek bir sürümün içine koyulabilir.
 
Fakat çok oyunculu odaklı oyunlarda bu zor görünüyor. Özellikle Activision, Electronic Arts ve 2K Games gibi firmalar mikro ödemelerden inanılmaz paralar kazanıyor. Electronic Arts'ın 2020 mali yılında Ultimate Team'den elde ettiği net gelir 1.49 milyar dolar.

Bu haberin bağlantısı
URL
sony playstation 5 ps5 playstation next gen
Ready Player One'ın Devam Kitabı Ready Player Two Kasım Ayında Yayınlanacak WRC 9 Ön Siparişe Açıldı, Yeni Oynanış Videosu Yayınlandı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

kaan0101

10.7.2020 19:50:35

0
Yapsınlar tabi , yapılmasın veya yapmasınlar diyemem bende arasıra hesap açıp satıyorum, daha önceki mesajda da belirttim , ûlkenin ekonomik şartları insanları bu tarafa itiyor yoksa kim uğraşır hesap aç al sat vs. öte yandan fiyat konusuna ben takılmıyorum , oyunun o fiyatlara değip değmeyeceğini neticede oyuncular karar veriyor. Firmalarında şahsen Tr pazarını iplediklerini sanmıyorum , tek takdir ettiğim durum ps nin yerelleştirme politikası. Gamepass konusuna gelincede bana çok yaradı sadece aaa oyun anlamında değil para veripte almayacağın oyunları bile deneme imkanım oluyor , genel anlamdada sürekli oynadığın online fps multiplayer ve spor oyunu dışında maymun iştahlı değilim yani ya fiyatın düşmesini beklerim yada sisteme eklenmesini , oynamadığım her oyun yeni oyundur benim için , birde gamepass sıfırdan konsol alacak veya konsol ekosistemine geçecek kullanıcı için bulunmaz nimet belirli bir ücret karşılığında erişebileceği yüzlerce oyun elinin altında oluyor

The_Rahip

10.7.2020 17:43:54

0
70 Dolar yurtdışında bile tepki toplayacak bir fiyat bandı. Amerika ve Avrupa pazarındaki oyuncularda oyun fiyatlarının fazla olduğunu savunuyor. Ülkemize gelirsek zaten bizim işimiz bitik. Korsan oyunculuğa sırf ülkemizde değil dünya genelinde yine ciddi bir yönelme olacaktır.

Metal-Gear

10.7.2020 17:30:25

0
İşte hesapların bu kadar fazla el değiştireceğini bu özelliği getirmeden öncesinde de biliyordı. Baştan yapmamaları lazımdı ya da xbox gibi kısıtlama koyulabilirdi. Eskiden primary hesapları bir konsolda etkinleştirince onda deaktif etmeden bir başkasında aktif hale getiremiyorduk, şimdi onu bile özgürleştirdiler deaktif etmeden de başka konsolda aktif edilebiliyor. Benim açımdan ben genelde bir oyunu psn'den satın alırım, hesabın ilk sahibi ben olurum, oynayınca çift hak olarak başkasına satarım, bazende pri - sec ayrı veririm duruma göre. Genelde kullanılmış hesap almam. Kendi açımdan konuşursam yapılan zamlara tepkili değilim, daha önce dediğim gibi üzerinde çok uğraşılan oyunlara 70 dolar isteyebilirler, 2 yılda bir aynı oyunu çıkaran firmaların bunu istemeye pek hakkı yok. PSN'den oyun almak bana koymuyor maddi durumuma göre, çünkü multiplatform oyunları PC'de oynarım daima. Birkaç exc oyuna para vermişim etkilemiyor. 10 doların bize gelecek olan yansıması da etkilemez, ama Türkiye'deki oyuncuların genelini etkiliyor bu yüzden de durumdan memnun sayılmam. Bizi piyasa olarak geriye götürdü fiyatlar, belli ki dahada götürecek. Diğer yandan kim aldığı hesabın kaç defa el değiştirdiğini bilmiyor, ikinci ele düşüp aldığı bir oyuna Türkiye'de hiç kimse firma kazanıyor mu ben bu hesabın kaçıncı sahibiyim diye bakmaz herkes aç. 1-2 hobisi var onu da fiyatlar öldürmüş. Gamepass olayından da yapımcı firma zararlı çıkıyor ama hangi Gamepass sahibinin umurunda? Fırsatı sundularsa kullanır. Yani bu tip şeyleri değerlendiren kişileri de pek eleştiremem, adama imkanı verirsen kullanır atar gider yapılacak bir şey değil. Yanlız Gamepass'in yapımcılar için iyi tarafı oyunların geç gelmesi, RDR mesela 2 yıl sonra geldi. Firma satacağını sattı, onu getirince de GTA'yı kaldırdı yanlış hatırlamıyorsam. Ama oyunlar çıktığı gün düşse bile 1 lira olmuş olmamış kimsenin umurunda olmaz tecavüz ederler yani oyunu yapanın cebini mi düşünecek.

kaan0101

10.7.2020 15:27:07

0
Gönül isterki daha ucuz olsun , yada farklı platformlarda da oynasın firmalarında kendine göre bir politikası var , bizi olaya tamamen kendi çapımızda yada duygusal olarak bakıyoruz , Tr de yaşadığımız gerçeği ile yüzleşmek istemiyoruz , ekonomin batık olmasa ve hayat standardın yüksek olsa 60-70 birim bir oyuna vermek koymaz telafi edilebilir , yalnız firmaların yanıldığı veya işine gelmediği bir nokta ülkenin alım gücüne göre fiyat belirlememeleri , gerçi bunuda yapsalar , oyun satışlarında artış olsa sevgili hükümet olaya el atıp yine içine eder

kaan0101

10.7.2020 15:14:49

+1
Biliyorlar benden senden daha iyi biliyorlar , neticede bir konsolda ne kadar hesap aktifleştirilmiş sistemde tek tek görebiliyorlardır, kaldırmak istemediklerinimi sanıyorsunuz , one neslinin başına dönelim , telaffuz ettikleri zaman neler başlarına geldi bir daha böyle bir işe karşılaşacaklarını sanmıyorum ama bunu mutlaka kısıtlayacaklardır , mesela xbox hesap paylaşımında p1 senede 5 kere aktifleştirilebiliyor tekrar başka konsolda aktif olması için bir yıl beklemek gerekiyor , p2 lerde sınırsız olarak olarak akive edilebiliyor , Sonyde her ikiside sınırsız diye biliyorum , adamlar sana bu özelliği al oyunu 50 kişi ile paylaş tecavüz et diye vermiyorlar , aile içi yada birden fazla konsol kullanırsan yada konsolun bozulduğunda başka cihazda kullanabilesin diye , bu mantalitede olan adamın oyun fiyatlarına veryansın etmesi bana mantıksız geliyor , illaki tepki koymak gerekiyorsa almayarak desteklemeyerek tepkini koyabilirsin fiyatlara karşı

Metal-Gear

10.7.2020 14:13:47

0
İyi ama kardeşlik seçeneğini getirirken bir oyunu belki de al - sat yolu ile 20 kişinin oynayabileceğini bilmiyorlar mıydı? Bu seçenek yıllardır var ama 70 dolar davası yeni çıktı.

Guest-AEF248198

10.7.2020 14:12:07

0
Mesela abi ben Ps Türkiye politikalarını beğenmediğim için gittim konsolu ikinci el aldım ama oyununa gittim para verdim. İşte abi ben de diyorum ki 70 dolar yapma gel Pc'ye çıkart oyununu 1 sene sonra çıkart fark etmez oradan da kazanırsın 3-5 bir şeyler gerek yok zam yapmaya.

kaan0101

10.7.2020 14:05:51

+1
Aynen onun haricinde her oyun 60 veya 70 dolar etmez o konuda herkes haklı , maymun iştahlı olmaya gerek yok her oyunu day1 oynamanada gerek yok aksi halde kusura bakma bayılacaksın parayı oynayacaksın mızmızlanmaya gerek yok , seni uzun soluklu oyalayacak iyi bir oyuna o parayı belki verirsin ama single oyun single dır hiçbir zaman eskimez 3-5 ay 1 sene sonrada oynayabilirsin uygun fiyata , neyse xbox ve gamepass sağolsun oyun almayı unutturdu

Guest-AEF248198

10.7.2020 13:57:08

+1
Evet bu kardeşlik olaylarının firmaya bir faydası yok. Mesela ben Ps4 aldım gittim oyunları satın aldım ya da indirim bekledim bu kardeşlik olaylarına girmedim biliyorum ki direkt mağazadan satın alırsam oyunu yapanın cebine gidecek. Kardeşlikten tek bir kuruş faydan olmuyor ama indirimde alırsan en azından hiç kazanmamalarından daha iyi oluyor. Kardeşlik olayı güzel bir politika ama sen bunu kötü niyetli kullanırsan adam da oyunların 70 dolara çıkmasını ister.

kaan0101

10.7.2020 13:51:42

+1
Ona gerek yok ki daha çok kazanmakmı istiyorlar, Cory balrog konuştuğu için ve tüm ps fanlarının en iyi oyun diye kabul ettikleri için gow dan gidelim, oyun 100 milyon üzerinde satış yapmış ps konsolu üzerinde 10 milyon ancak satabilmiş onun da yarısı indirimdeyken filan alınmıştır , abicim kapat hesap paylaşım olayını , hesabın aktifleştirildiği makine haricinde kullanılamasın oyun , ozaman ak kara belli olur , gelip ehue ehue gow kardeşlikle aldım geri sattım cebimden 10 lira çıktımcılar görür ozaman hem adamlara bir faydanız yok hemde 70 olması gerekiyor deyince eleştiriyorsunuz , yada diğer bir seçenek oyunu farklı bir platformlarada getirip satacaksın

BSC Misafiri

10.7.2020 13:10:23

0
Artık herhangi bir oyunun her saati 50-60 lira başlarım böyle işe .

BSC Misafiri

10.7.2020 02:03:43

0
Ben hep 20 Dolarlık alıyorum sıkıntı yok..

Metal-Gear

10.7.2020 01:20:00

0
Bu konuyu her sene aynı oyunları çıkarıp yanına da bir sürü DLC satan şirketler açısından değerlendirmezsek, yapımına ortalama 5 yıl zaman harcayıp her içeriği oyunla sunan şirketler için haklı bir istek olabilir. Bence olması gereken oyunların hepsine 10 dolar zam yapmak değil, belli başlı oyunların 70 dolardan satılmasını sağlamak. RDR 2 gibi, TLOU 2 ya da God of War gibi üzerinde çok fazla çalışılmış oyunları 70 dolardan satabilirler örneğin. Ama gidipte Assassin's Creed'i bu fiyattan satmaya gerek yok önceki oyunun şablonuna yeni şeyler giydirip geliştirmenin maaliyeti diğerlerininki ile aynı değil.

Lord Melkor

9.7.2020 23:14:20

0
Ahahaha rdr2 maliyetine 100milyon diyen var güldürmeyin. Aklınız alıyor mu öyle bir oyunu 100 milyona mal edebilmeye? Hadi yanlış biliyorsunuz bari biraz mantık yürütün.

BSC Misafiri

9.7.2020 21:46:20

0
@Mutlak sıfır Söylediğimi anlamak istemiyorsun ki. Ben de biliyorum 70 dolar olsa bile mikroödemelerim kalkmayacağını. Çünkü 10 dolarlık bir artışla Activision, ea gibi firmaların mikroödemeden kaldırdıkları para karşılanamaz. O yüzden o firmalar mikroödemelere her türlü devam edecekler. Ama cory oyunların 60dolar+mikroödeme olmasındansa 70 dolar ile birlikte mikroödemesiz oyunların olmasını tercih edeceğini söylüyor. Gow 60 dolar ile satılırken çer çöp olan oyunlar mikroödemelerle birlikte gowdan daha fazla kazandırıyor. Bunun uzun vadedeki etkileri gow gibi oyunların yok olması ve çer çöpe maruz kalacak olmamızdır. Bunu nasıl göremiyorsunuz anlamıyorum. Firmalar para neredeyse oraya gidecek. Diyorsun ki pcye de çıkartsın, parayı öyle de kazanır. Pcye çıkacağını bilse kim ps5 alır? Sony böyle bir riski göze alabilir mi? İnsanlar neden sadece pc ile tüm oyunları oynayabiliyorken fazladan ps5e para versin?

Guest-AEF248198

9.7.2020 21:09:18

+2
Kardeş siz de Polyanna etkisi mi var anlamadım. Sen sanıyor musun 70 dolar olduğunda mikro ödemeler olmayacak? Ben sana söyleyeyim olmaya devam edecek. Oyunların maliyeti arttıysa satış rakamları da arttı, bak başka seçenek daha var getir abi Pc'ye daha çok kazan.

BSC Misafiri

9.7.2020 20:31:57

+1
@mutlaksıfır Temel gıdayı birçok insan üretebilir ama sanat herkesin harcı değil. Ha, muhtemelen sen bahsi geçen oyunları sanat olarak görmüyorsun ama ben görüyorum. Exc olduğu için değil, bana hitap ettiği için seviyorum. Ve bunun gibi oyunlar çoğalsın istiyorum. Bu yüzden cory ve neil gibi adamların dediklerini önemsiyorum. Benim için 60 doları hak eden 3 otum var; rdr2, tlou2, gow. Ve bu oyunlarda mikro ödeme yok. Cory de 70 dolar olacaksa mikroödeme olmasın demiş, nesini kötüye yoruyorsunuz anlamıyorum. Sanki gow part 2 70dolar olacak ve mikroödeme dolu mu olacak, yoo. Açıkçası o 3 oyun gibi oyunlar çıksın, 70 dolar olsun ve mikroödemeden arınsın vallahi büyük çağ atlar oyun dünyası.

-OdATA-

9.7.2020 20:17:42

0
Vurun vurun öyle kolay ölmeyiz biz

Defias

9.7.2020 19:48:18

0
Adamlar haklı abi. Herifler 60 birim paraya oyun satıyor kutulu bizim ülkenin ekonomik batakta olması yüzünden aynı oyunlara biz 300-400 veriyoruz. Ufak tefek dlc veya kozmetik ürünler adamlar 4-5 birim paraya satıyor bizde vergisi algısı boku püsürü 70-80 liradan başlıyor.

EnergyHill

9.7.2020 19:32:21

+1
Çikan oyunlarin %90i 60 dolarlik oyun değil.O kadar firma var çika çika 3 4 sağlam oyun çikiyor.Eskiden daha cok kaliteli oyun çikardi.

Mugetsuga

9.7.2020 19:28:04

0
Daha dlcler falan da var yani hiçbir güç bana zam yapılması gerektiğini kabul ettiremez aksine 50 dolara inmesi gerekir.

HIGHER

9.7.2020 19:06:42

0
Bu 900 milyon dolar meselesini BSC'de okudum diye hatırlıyorum ama bulamadım. Dediğin gibi speküslasyon bunlar, ancak yazıda 640 milyon dolar yapımı, reklamı için de 300 milyon dolar harcanmış olabilir diyor. Zaten biraz düşünseniz bu kadar tutacağını bilirsiniz, gta 5 264 milyon harcanmıştı, RDR 2'deki grafikler ve animasyonlar çok daha gelişmiş, yan görevler de öyle gta 5'deki gibi değil.

BSC Misafiri

9.7.2020 19:04:04

0
zam istemiyorum kaldırın kardeşlik sistemini 50 dolardan satın kardeşlik olmayınca 110 milyon ps4 satışında god of war 13 milyon değil 50 milyon satar ! kardeşlik kalkmalı yok kalmasın abi diyorsanız zamı seve seve kabul edeceksiniz standart neyse de dlc ex paketi almak isteyen 90 dolar üstü olacak o kötü !

BSC Misafiri

9.7.2020 19:01:34

0
Eninde sonunda indirimde hepiniz 10 doları boyluyorsunuz, Sürümden kazanmak varken yapmayın etmeyin...

BSC Misafiri

9.7.2020 19:01:26

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri
quote:

Orjinalden alıntı: HIGHER
quote:

Orjinalden alıntı: Berkayselcuk Cory cim, hadi abicim geç bu işleri. Size kaba hesap beyler. Oyun sektöründe en çok satan en pahalı oyunlardan biri rdr2. Şuana kadar 30m satmış. Oyunun maliyeti 80 100m arası.
rdr 2 maliyeti 900 milyon dolar, bilginiz yoksa konuşmayın
Dalga mı geçiyorsunuz 900 milyon dolar ne ? Oyunun maliyeti maksimumum 130m
rdr 2 900 milyon dolar harcanmış 10 yıl önce olsaydı bu işler 300 milyon altı olurdu en kötüsü bu firma karaktersiz bir firma 900 milyon dolar harcıyor yapımına çalışanlara reklama verdiği para yüksek ! ama gel gör ki TÜRKÇE alt yazı koymuyor sakız parası maliyetinde alt yazı desteği yok bir çok ülkenin :S

BSC Misafiri

9.7.2020 19:01:16

0
quote:

Orjinalden alıntı: ebavamqko Gamepass alınıp geçilir ... tantana etmeye gerek yok. 10 milyon satan oyun. 60 euro * 10 milyon koysan 600 milyon dolar eder. bunun 400 milyon dolarını firma kazansa ... 4 yılda 50 çalışan yıllık maliyeti 100.000 dolardan 20 milyon dolar. eee çok temiz para kalıyor. ama işte yahudi sermayesi. doymak bilmez. sömürecek ya.
60 dolara ilk siparişi verenler alıyor ondan sonrası indirimlerle insanlar alıyor avrupa kesimi bile 60 dolara çok diyor o yüzden 40 30 doları bekliyor ki oluyor ve alıyorlar yani 10 milyondan sadece 4 milyonu 60 dolara aldı geri kalan ise 20 30 dolara alıyor oyunu mesala ben 64 tlye aldım god of warı :S dolara göre hesapla adamlara kaç dolar vermişim !

ebavamqko

9.7.2020 18:59:48

+1
Gamepass alınıp geçilir ... tantana etmeye gerek yok. 10 milyon satan oyun. 60 euro * 10 milyon koysan 600 milyon dolar eder. bunun 400 milyon dolarını firma kazansa ... 4 yılda 50 çalışan yıllık maliyeti 100.000 dolardan 20 milyon dolar. eee çok temiz para kalıyor. ama işte yahudi sermayesi. doymak bilmez. sömürecek ya.

Berkayselcuk

9.7.2020 18:59:04

0
İlk alıntımda yazdığım parmak hesabı yapan yerler var kısmı bu siteydi zaten. İlk cümlesi "I’m going to assume that Rockstar Games and its parent company Take-Two Interactive are not going to tell me how much Red Dead Redemption 2 cost to make." Bu yüzden yukarıda adamlar şurada resmi olarak duyurmuş dediğin bir kaynak varsa paylaş dedim. Bak haberde hesabı yapan en son update de diyor ki bu hesap take two nun tüm oyunlara harcadığı miktarı gösteriyor. Bunun içinde bir çok başka oyun var. Oradaki another view de başka biri 170m civarı bir miktar çıkartıyor bu düzeltme ile. O yüzden bu hesapların spekülasyon olduğunu söyledim. Taş çatlasa 700m civarı bütçe çıkar o bile rdr2 nin ilk hafta çıkardığı hasılat zaten. Çıkalı kaç sene oldu, üzerine pc ye çıktı üzerine full fiyattan yeni nesle çıkacak. Tartışılacak bir şey yok bence bu konuda daha fazla.

einhander

9.7.2020 18:58:57

0
70 dolar yapmakta ozgurler. butcesı yeten parası olan kesim satın alır oynar. dunyadakı her ınsan oynasın gıbı bır dusunce benımsenmıs olsaydı zaten 10 - 20 dolardan fılan satarlardı herhalde.

HIGHER

9.7.2020 18:24:56

0
Pek sanmıyorum insanlar araştırıp ortaya çıkarırdı yalan söylediklerini. Bir önceki mesajda link verdim.

HIGHER

9.7.2020 18:18:11

0
https://venturebeat.com/2018/10/26/the-deanbeat-how-much-did-red-dead-redemption-2-cost-to-make/

BSC Misafiri

9.7.2020 17:54:15

0
Artsın artsın. Nasıl olsa alamıyoruz artık. Daha da artsın aynen.

Outlaw-E

9.7.2020 17:42:19

0
Bilginiz yoksa konuşmayın diyerek oyunun maliyeti hakkında yanlış rakam vermek ? Gerçekten bilmiyorsak susmak lazım..

Berkayselcuk

9.7.2020 17:17:13

0
Anlıyorum dostum doğru diyorsun ama devlete açıkladığını sana açıklamak zorunda değil adam. Eğer doğrusunu bulabilirsen bize de yaz bak burada adam resmi olarak duyurmuş diye, biz de hesabı kitabı ona göre düzenleyelim.

BSC Misafiri

9.7.2020 17:12:15

0
quote:

Orjinalden alıntı: HIGHER
quote:

Orjinalden alıntı: Berkayselcuk Cory cim, hadi abicim geç bu işleri. Size kaba hesap beyler. Oyun sektöründe en çok satan en pahalı oyunlardan biri rdr2. Şuana kadar 30m satmış. Oyunun maliyeti 80 100m arası. Film sektöründe avengers endgame. Filmin maliyeti 360m 268milyon kişi izlemiş. Bir oyun 60 dolardan satılıyor, bir film aşağı yukarı abd de 10 dolardan bilet satıyor. 60(oyun fiyatı)x30 (m izleyen sayısı)1800 rdr2 için. 10( bilet)x268m (m izleyen sayısı) 2680. Oyun 1800(hasılat) ÷ 80m (gider) 22.5 kat para kazandırıyor. Film 2680(hasılat) ÷360m (gider) 7.44 kat para kazandırıyor. Bana dh ölücüsü hesabı yaptırıyorlar. Bu işin içinde bir çok değişken var biliyorum (filmin sinemadan sonra kazancı, oyunun microtransaction dan kazancı falan gibi) ama çok kabaca arada böyle bir uçurum var. Şu hesaba göre film sektörü bir şekilde sürüp giderken oyun sektöründe paralar yetmiyor numarası çok yemiyor benim için. Yetmiyorsa gazladığın exc oyun işinden vazgeçersin her platforma satar ekmeğine bakarsın.
rdr 2 maliyeti 900 milyon dolar, bilginiz yoksa konuşmayın
Dalga mı geçiyorsunuz 900 milyon dolar ne ? Oyunun maliyeti maksimumum 130m

intercityfirm1895

9.7.2020 17:12:35

0
Şimdi burada herkes kızıyor falan da sözüm Meclis'ten dışarı bunun sebebi oyuncular. Sürekli daha iyi grafik, daha iyi teknik özellikler isteye isteye bir hal oldunuz. Ultra gerçekçi olunca ne oluyorsa. Ömrüm boyunca grafik kalitesi son çıkan God of War ayarında olsun gıkım çıkmaz. Oynanabilirlik gelişsin yeter. Ama oyuncuların çoğu böyle bakmıyor. Kafayı grafikle bozmuşlar. Bir diğer olay da tabi biz 3. dünya ülkesiyiz. Yurtdışındaki adama 60-70 dolar pek de fazla koymuyor. Biz bir oyunu çıkışında almak için yarım milyar ödemek zorundayız. 10 dolarlık artış bize 100 liralık artış olarak dönecek. O yüzden bizi daha çok acıtıyor. Yurtdışında büyük pazarı oluşturan ülkelerden öyle pek de isyan gelmez bu duruma. Ha gelse bile adamlar oyunların standart sürümlerini iyice kırpıp DLC olayını falan daha abartırlar. Kaçış yok bundan.

Celonfix

9.7.2020 17:07:09

+3
amma saçmalamışsın.

-Dark Poison-

9.7.2020 17:00:29

0
Bu haftaki oyunlar 70 dolar olmali aglama kosesine cory gelmis.Siz once online oyun oynamak isini paralidan olmasi gerektigi gibi bedavaya donusturun,iyice sismis ceo maaslarini duzeltip oyunlar icin olusturulan kaynaklara ekleyin,mikro odemeleri dlcleri komple kaldirin,eskiden oldugu gibi full icerikli oyunlar cikarin,dlc cikacaksa da gta4 dlcleri witcher3 dlcleri gibi cikartin,maliyet artiyor diye onceki gow oyunlardan alistigimiz epik boss dovuslerini cikartip ayni tip trolun 1275 farkli versiyonunu koymayin,tomb raider,farcry 3 formullu artik baymis cer cop toplamali acik ,yari acik dunyali oyun mekaniklerinden siyrilin,hollywood b tipi senaryo kurgusu olmayan, birbirinin aynisi oyun yapmaktan vazgecip,yapay zekasi iyi,cevresel etkilesimi yuksek,kurgusal derinligi zengin oyunlar yapin,o zaman oyunlar 80 dolar olsun ,zerre lafim olmaz.

Berlin93

9.7.2020 16:59:21

0
Oyunların 70 dolar olması demek Türkiye'de en az 600-700 lira olması demek. Artık PSN kardeşlik değil PSN kurbanlık konusu açarız. 7 arkadaş bi oyuna gireriz. Şaka maka Türk oyunculara çok büyük darbe olur. Kur muhabbetine konsolu bile nasıl alırız diye düşünüyoruz, hadi yurt dışından falan hallederiz bir şekilde ama bir oyuna 600-700 lira veremem. Kardeşlik olsa dahi veremem.

HIGHER

9.7.2020 16:53:05

0
Devlete vergi ödeniyor, bu yüzden yalan söyleyeceklerini pek sanmıyorum.

Berkayselcuk

9.7.2020 16:50:53

0
Bunun doğrusu yok diyorum. Spekülasyon tüm hesaplamalar. Senin neyi savunduğun da değil bilgi, bu hesaplar değişse bile anafikrin aynı kaldığı. Merak etme 100m değil 900m se masraf kimse sakat kalmaz. Önemli olan bu adamların ayak yapıyor olduğunu belirtmek orada.

Berkayselcuk

9.7.2020 16:47:54

+2
Reis sen ne anlatıyorsun? Ben mi yazacağım oyun sektörüne reçeteyi. Çok para lazımsa başka platformlara da çıkartın demişim. Bu şekilde olmaz başka şekilde olur, bu tüketicinin problemi değil, bu işten para kazananın problemi. Ha exc olayında da bu kural taşa yazılmadı. Zaten bu cory de twitterda ufak ufak başka platformlara çıkma isteğinin mesajlarını da veriyordu. Para kazanmıyorsa bunu 70 dolara oyun çıkartmak yerine başka platformlara da oyun çıkartarak çözebilir. Ha sen ben sırf PlayStation a çıksın oyunlar, sony yi beslerim diyorsan ses etmezsin 10 dolar eklerler faturana.

HIGHER

9.7.2020 16:44:27

0
Yanlış bilgi verme insanlara. Ben 70 dolar olmasını mı savundum da bu lafları söylüyorsun bana?

Berkayselcuk

9.7.2020 16:40:59

+2
Tabii ki bilmiyorum. Oturup sana bilimsel makale mi yazacağım insider bilgilerle. Rdr2 total budget cost yazınca en üstte google 80 100m yazıyor o da quora daymış. Diğer bir kaç başlıkta da benim gibi parmak hesabıyla bütçe çıkartanlar var. Bu oyun ilk haftasında zaten 700 m para kazanmış. Hala da satmaya devam ediyor. Para kazanmıyor olsa kimse hayrına değil 100m 1 dolar bile yatırmaz bu işe. Kendinizi enayi yerine koydurtmayın birileri paraya doymadı diye. 60 dolar dersen 60 dolarlık oyun yapmaya devam ederler. Film sektörü de dizi sektörü de değişti. Bi şekilde herkes uyum sağladı buna. Oralarda da maliyet arttı ama tüketici kitlesi de büyüyor. Aynısı oyun sektörü için de geçerli.

Source

9.7.2020 16:32:21

0
Reis üzdü bizi :(

BSC Misafiri

9.7.2020 16:24:22

0
Oyunların maliyetlerini yüksek gösterip vergi kaçırıyorlar.Bunlar tam çakal !

mehmetalpertr

9.7.2020 16:17:08

+1
69,99 dolar olursa bizdeki vergilerle vs 1.000 tl ye satarlar o oyunları artık.

Guest-7FA365660

9.7.2020 16:17:38

+3
Düşünsenize adamlar taaa ne zamandır 60$(birime) olarak alıyorlardı onca sene sonunda 10$(birim) zam geldi. Türkiye de ps4 oyunları ilk çıktığında sıfır oyun 180tl di şimdi ise 500

mehmetalpertr

9.7.2020 16:16:02

0
quote:

Orjinalden alıntı: Berkayselcuk Cory cim, hadi abicim geç bu işleri. Size kaba hesap beyler. Oyun sektöründe en çok satan en pahalı oyunlardan biri rdr2. Şuana kadar 30m satmış. Oyunun maliyeti 80 100m arası. Film sektöründe avengers endgame. Filmin maliyeti 360m 268milyon kişi izlemiş. Bir oyun 60 dolardan satılıyor, bir film aşağı yukarı abd de 10 dolardan bilet satıyor. 60(oyun fiyatı)x30 (m izleyen sayısı)1800 rdr2 için. 10( bilet)x268m (m izleyen sayısı) 2680. Oyun 1800(hasılat) ÷ 80m (gider) 22.5 kat para kazandırıyor. Film 2680(hasılat) ÷360m (gider) 7.44 kat para kazandırıyor. Bana dh ölücüsü hesabı yaptırıyorlar. Bu işin içinde bir çok değişken var biliyorum (filmin sinemadan sonra kazancı, oyunun microtransaction dan kazancı falan gibi) ama çok kabaca arada böyle bir uçurum var. Şu hesaba göre film sektörü bir şekilde sürüp giderken oyun sektöründe paralar yetmiyor numarası çok yemiyor benim için. Yetmiyorsa gazladığın exc oyun işinden vazgeçersin her platforma satar ekmeğine bakarsın.
iyi de Santa Monica Studios Sony'nin birinci parti firması. Yani hasbi has SONY'nin malı olan bir firma. Nasıl olacak o bütün platformlara oyun çıkarma işi. Ayrıca RDR2 nin maliyeti 800 milyon ile 944 milyon dolar arasında deniyor. Hadi diyeceksin ki Sony Horizon'u PC ye çıkardı. Ama onun için ne dediler ? Biz oyuncuların PS'da neler kaçırdığını görmelerini istiyoruz dediler. O yüzden sadece bunu çıkarıyoruz dediler. Ha diyeceksin ki Heavy Rain vs çıkarıldı. Onun da cevabı Quantic Dreams Sony'nin birinci parti firması değil hiç bir zaman da olmadı. Adamlar sadece Sony'den dağıtım ve oyun yapımı konusunda yardım alıyorlardı. Kendilerine başka sponsor bulunca dağıtımı biz kendimiz yapacağız artık oyunlarımız MP dediler. Her halükarda bu oyunların hiçbiri Xbox Markasına çıkmadı. Bu da bütün platformlara Sony oyunları geliyor denilmesini engelliyor.

HIGHER

9.7.2020 15:59:46

0
quote:

Orjinalden alıntı: Berkayselcuk Cory cim, hadi abicim geç bu işleri. Size kaba hesap beyler. Oyun sektöründe en çok satan en pahalı oyunlardan biri rdr2. Şuana kadar 30m satmış. Oyunun maliyeti 80 100m arası. Film sektöründe avengers endgame. Filmin maliyeti 360m 268milyon kişi izlemiş. Bir oyun 60 dolardan satılıyor, bir film aşağı yukarı abd de 10 dolardan bilet satıyor. 60(oyun fiyatı)x30 (m izleyen sayısı)1800 rdr2 için. 10( bilet)x268m (m izleyen sayısı) 2680. Oyun 1800(hasılat) ÷ 80m (gider) 22.5 kat para kazandırıyor. Film 2680(hasılat) ÷360m (gider) 7.44 kat para kazandırıyor. Bana dh ölücüsü hesabı yaptırıyorlar. Bu işin içinde bir çok değişken var biliyorum (filmin sinemadan sonra kazancı, oyunun microtransaction dan kazancı falan gibi) ama çok kabaca arada böyle bir uçurum var. Şu hesaba göre film sektörü bir şekilde sürüp giderken oyun sektöründe paralar yetmiyor numarası çok yemiyor benim için. Yetmiyorsa gazladığın exc oyun işinden vazgeçersin her platforma satar ekmeğine bakarsın.
rdr 2 maliyeti 900 milyon dolar, bilginiz yoksa konuşmayın

Guest-AEF248198

9.7.2020 15:49:11

+7
Birde bunlar var. Onun ürettiğini bizler satın alıyoruz kardeş ayrıca gören de sanacak temel gıda üretiyorlar abartmayın.

BSC Misafiri

9.7.2020 15:43:32

+3
Cory barlog ve Neil druckmanı gömeni de gördük bugüne de şükürler olsun :D bu arkadaşlar herhangi bir katma değer üretiyor mu gerçekten merak ediyorum.

Guest-AEF248198

9.7.2020 15:40:11

+2
Cory sen misin?

BSC Misafiri

9.7.2020 15:36:10

+1
70 dolar = 480 TL +zart vergisi + zurt vergisi= system error

Berkayselcuk

9.7.2020 15:35:27

+17
Cory cim, hadi abicim geç bu işleri. Size kaba hesap beyler. Oyun sektöründe en çok satan en pahalı oyunlardan biri rdr2. Şuana kadar 30m satmış. Oyunun maliyeti 80 100m arası. Film sektöründe avengers endgame. Filmin maliyeti 360m 268milyon kişi izlemiş. Bir oyun 60 dolardan satılıyor, bir film aşağı yukarı abd de 10 dolardan bilet satıyor. 60(oyun fiyatı)x30 (m izleyen sayısı)1800 rdr2 için. 10( bilet)x268m (m izleyen sayısı) 2680. Oyun 1800(hasılat) ÷ 80m (gider) 22.5 kat para kazandırıyor. Film 2680(hasılat) ÷360m (gider) 7.44 kat para kazandırıyor. Bana dh ölücüsü hesabı yaptırıyorlar. Bu işin içinde bir çok değişken var biliyorum (filmin sinemadan sonra kazancı, oyunun microtransaction dan kazancı falan gibi) ama çok kabaca arada böyle bir uçurum var. Şu hesaba göre film sektörü bir şekilde sürüp giderken oyun sektöründe paralar yetmiyor numarası çok yemiyor benim için. Yetmiyorsa gazladığın exc oyun işinden vazgeçersin her platforma satar ekmeğine bakarsın.

adana5

9.7.2020 15:30:25

0
Artık 2000'lerdeki 9 ay içinde painte oyun yapma dönemi bitti hollywood'u bile geçmiş bir sektörden bahsediyoruz oyuncular talep ediyor tek yaptıkları bu hep istiyorlar ama karşılığını vermeyece gelince bir mıymıntı başlıyor sorma sende vereceksin karşılığını öyle yok bedavaya her şey 300 fps 20k'de çalışsın 70 dolar az bile oyun yapma maliyetlerine bakıldığında(avrupa pazarı için konuşuyorum) ha tabi artık çoğu büyük aaa firması veletlere oyun yetiştirmeye uzun mesailerde çalışıyor niye 2-3 velet metacriticde yıllarca emeğini verdiği üründen insanları uzaklaştırmasın diye vereceksiniz kardeşim yok öyle hem biz bunları döveriz hemde ucuza bakarız keyfimize yok öyle

ezicioyuncu

9.7.2020 15:22:18

+10
oyunların %70i zaten eksik çıkıyor. Yok bilmem sezon pass cart pass curt pass onlara ayrı bayılıyken laf etmiyorlar. Eskiden hem mp hem sp zibilyon tane oyun vardı keyifle oynardık şimdi eksik çıkartıp üstüne 2-3 yıl dlc ve pass ile oyuncuları düdüklüyorsun ha 70 dolar yapıp dlc ve pass sistemini kaldıracaksan o zaman yapın anasını satayım.

BSC Misafiri

9.7.2020 15:14:11

+16
Eğer 70 dolar olmadan God of War gibi oyunlar olmayacaksa, ben GoW gibi oyunların olmaması tarafındayım. Çokta önemli değil benim için. Olmazsa olmaz bir oyun değildi. Bunlarda böyle işte, iki pohpohladın mı kendini otorite sanıyor. Bu, Neil Druckmann, hepsi aynı. Vermişler bütçeyi, bunlarda grafik kasmış durmuş. Şu adamlara vereceğiniz değeri, çok daha fazla hakeden yapımcılar var. Ama yok, olur mu ? Ne popülerse o iyidir. Bu kafayla size 70 dolar bile az, 100 dolar falan olması lazım.

kataaay

9.7.2020 15:03:35

+7
Bence piyasayı yokluyorlar. Akıllarınca keriz silkeleme peşindeler. Eğer oyuncular tek yumruk olup, birlik olursa böyle bir şeye kalkıştıklarına bile pişman olurlar ancak "kaliteli olacaksa hay hay" diyenler çoğunluğu oluşturursa vay halimize, bu işin sonu gelmez.

Guest-AEF248198

9.7.2020 14:49:56

+14
Neye hay hay? Oyunlar 60 dolara satılırken Gow yapılmış zaten. Birde bunlar çıktı "kaliteli olursa hay hay" oyunlar 60 dolara satılırken kaliteli oyun çıkmıyor muydu?

BSC Misafiri

9.7.2020 14:43:58

+2
God of war kalitesinde oyun yapacaklarsa hay hay

BSC Misafiri

9.7.2020 14:30:59

+3
Hem 70 dolar hem microtransactionlar olacak herkese geçmiş olsun ...

volcy123

9.7.2020 14:28:50

+2
Cory artik bizimle deyılsın bro

keremec

9.7.2020 14:25:07

+15
Sırf düşük puan almamak için çıkışında mikro ödeme olmayıp bir kaç hafta sonra mikro ödeme ekleyen bir sürü oyun var. Sizce bu firmalar oyunu 70 dolar yaptıktan sonra bunu bırakırlar mı?

BSC Misafiri

9.7.2020 14:22:27

+4
saçmalığın nirvanası

Guest-AEF248198

9.7.2020 14:20:54

+21
Bugün mikro ödemesiz 70 dolar derler yarın o mikro ödemeleri yavaş yavaş araya sıkıştırmayacaklarının garantisini kim verebilir? Hiç kimse veremez, sen oyunun fiyatını artırma platformlarını genişlet daha fazla satsın. Merak etmeyin oyununuz kaliteliyse her türlü kar getirir zaten. Ha Gow çok kaliteli bir oyun yarın Pc'ye getir gayet güzel satar. Ayrıca kardeşlik ve ikinci el pazarı diyen insanlar oluyor bunların şirketlere bir getirisi yok. Bak Microsoft ne yaptı Gamepass getirdi "cüzi bir miktar ödeyeceksin aylık, üye olduğun süre boyunca benim kendi ürettiğim oyunları istediğin kadar oyna, ben sana üçüncü parti oyunları da arada getireceğim" dedi işin içinden çıktı. Temiz iş.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
PlayStation 5
+ TAKİBE
AL
4 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız